TBT Token
-
Hannibal_King bunu yazdı
Ekşideki yorumu okudum. Yorumu yazan kişi yeterli bilgiye sahip olmadığı için tüm olayı yanlış anlamış.
Ekşideki yoruma cümle cümle bakalım;
1.cümle = token'ını kesinlikle uzak durulması gereken kewl.exchange denen yerde çıkarmış forum sitesi.
Açıklama: Bu cümleden bu arkadaşın token, DEX, likidite havuzu gibi kavramları bilmediğini anlıyoruz.
2.cümle = olay şöyle oluyor önce chz alıyorsun, cüzdanına atıyorsun, kewl alıyorsun sonra onlarla gidip tbt token alıyorsun. kwl denen şeyi chz ile alırsınız chz ezilir kwl lar değersizleşir.
Açıklama: Hayır olay öyle olmuyor. Doğrudan TBT/CHZ havuzu var. Elindeki CHZ ile doğrudan TBT alabiliyorsun. TBT almak için öncesinde KEWL alman gerekmiyor. Bu arkadaş merkeziyetsiz borsaların çalışma mantığını ve havuz olayını anlamamış.
Muhtemelen HolyOne'ın youtubedaki metamask videosunu izledi. Videoda holyone CHZ ile KEWL alıyor. Çünkü videonun youtube'a eklendiği tarihte(23 Nisan) TBT henüz işlemde değil. O tarihte TBT için oluşturulmuş bir havuz yok.
Bu arkadaşın aklında da "ben önce elimdeki CHZ leri mutlaka KEWL'a çevirmeliyim" düşüncesi kalmış.
3 mayıs tarihinde 2 tane havuz açılmış.
https://routescan.io/address/0x15F809db562c071d5600e6E4d48Fd0798cD4b6a1/tokentxns?sort=asc
https://routescan.io/address/0x9EfA10c26505a6743FC19a207d05d3795960f889/tokentxns?sort=asc
Bir tanesi TBT/KEWL diğeri ise TBT/CHZ. Ayrıca KEWL/CHZ havuzunun da olduğunu hatırlatalım.
Bu arkadaşta gitmiş elindeki CHZ ile önce KEWL almış. Sonrada TBT/KEWL havuzuna gitmiş, elindeki KEWL ile TBT almış. Böyle yapmasına gerek yoktu, doğrudan CHZ ile TBT alabilirdi.
Daha basit şekilde şöyle açıklayalım; Cebindeki doları TL'ye çevirmek istiyorsun. Döviz bürosuna gidip önce doları euroya çeviriyorsun. 2 dakika sonrada euroyu TL ye çeviriyorsun. 2 defa komisyon ödemiş oldun. Sonra gelip ekşiye "Döviz bürosu rezaleti - 2 kere komisyon aldılar" diye başlık açıyorsun. En başında doğrudan dolardan TL ye çevirme işlemi yapabilirdin.
3.cümle = metamask telefonda vs feci şekilde kasmaktadır.
Açıklama: Bunun kewl borsası ile hiçbir alakası yok. Metamaskın mobil uygulaması ve kullandığın telefon ile alakalı. Benim telefonumda da metamask kastığı için başka bir cüzdan yazılımı kullanıyorum.
4.cümle = sen chz leri metamask'a atıp satabileceğin bir borsaya taşırken chz ebesinin hörekesini boylamış olabilir.
Açıklama: Bu cümle inanılmaz bir cümle. Merkeziyetsiz borsalardaki para havuzları işlem yaptığın ağın native coini üzerine kuruludur zaten. Havuzları açın bakın %95 ve üzeri bu şekilde. Solana ağı üzerinde havuz açacaksan havuzun bir tarafında SOL olur. Ethereum mainnet veya BASE ağında bir havuz açacaksan havuzun bir tarafında ETH olur. TBT tokenda Chiliz ağında oluşturulduğu için havuzun CHZ ile oluşturulması dünyanın en normal şeyi.
Yatırım yaparken CHZ fiyatının düşebileceğini bilerek yatırım yaparsın. Tam tersi de olabilir. CHZ fiyatı artabilir.
Bu durum kewl.exchange ile alakalı bir durum değil. Dünyada onlarca merkeziyetsiz borsa sitesi var. Bu işin olması gereken şekli bu.
Daha basit şekilde şöyle açıklayalım; sen gidip amerika borsasından Apple hissesi alıyorsun. Tanesi 210 dolardan 1 adet aldın diyelim. Bugünün parasıyla 210 dolar 6887 TL yapıyor. Aradan 1 ay geçti. Apple hissesi 230 dolar oldu. Tamam artık hissemi satayım diyorsun. Bir bakıyorsun 1 dolar 28 TL olmuş. 28 * 230 = 6440 TL yapıyor. Apple hissesi dolar bazında değer kazanmasına rağmen sen TL bazında zarar ettin çünkü dolar TL karşısında değer kaybetti.
Sonra ekşisözlükte Apple başlığının altına gidiyorsun, "Hisse senedini amerika borsasında çıkarmışlar, ben satana kadar dolar ebesinin hörekesini boyladı" yazıyorsun :D
---------------------------------------------------------------------------------
Ekşisözlük veya başka platformlarda web3, metamask(veya diğer cüzdan yazılımları), merkeziyetsiz borsalar vb. konularında gördüğünüz yorumları hemen ciddiye almayın.
Çoğu zaman yorumu yazan kişinin bilgi seviyesi çok düşük oluyor. Ve bu tarz yorumlar çoğu zaman doğru olmayan bilgiler içeriyor.---------------------------------------------------------------------------------
TBT tokenı veya kewl borsasını eleştirebilirsin elbette. Ama bunu yaparken teknik açıdan doğru şeyler söylemek lazım.
Mesela benim aklıma gelen eleştirilebilecek konular şunlar;
*) Base, BSC, Solana gibi yüksek hacimli ağlar varken, tokenın Chiliz ağında çıkartılması
*) Sosyal medyanın etkin biçimde kullanılmaması
*) Forumda yeterli duyurunun ve bilgilendirmenin yapılmaması
*) Kewl exchange'ın swap ekranı geliştirilebilir (token adresini yazıyorum token gelmiyor. Bunun gibi ufak efek eksiklikler var.)
*) Alım satımdan önce sayfayı yenilemem gerekiyor kewl da, aksi durumda html inputunda girdiğim değer okunmuyor sanırım(tam emin olamadım.)
---------------------------------------------------------------------------------
Dipnot: Kewl exchange savunuculuğu yapmak gibi bir amacım yok. Kewl'ın sahibi olan müridi de tanımıyorum zaten. Forumda isim olarak biliyorum yalnızca. Daha önce KWL token satın almadım. Satılırken 5'li 5'li mi satılıyor onu da bilmiyorum. Eğer öyleyse çok saçma elbette.
Tekrar söylüyorum. TBT satın almak için KWL almanız gerekmiyor. Ekşideki yorum doğru bilgiler içermeyince mecburen doğrusunu yazmak zorunda kaldım.
-----------------------------------------------------------------------------------
Herkes yerini alsın. Bu linkte.
Upuzun yazı. Bomboş içerik. Tahri token götünüze kaçtı.
-
Zengin olacağım diye yola çıkıp götündeki donu da kaptırmak böyle bir şey. Millet para vermek için sizi bekliyordu.
Free99 tarafından 21/Haz/24 16:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Free99 bunu yazdı
Zengin olacağım diye yola çıkıp götündeki donu da kaptırmak böyle bir şey. Millet para vermek için sizi bekliyordu.
Bro sen ne ayaksın? Airdrop konusunda da saçmalamışsın.. Zart diye zengin olmaya heveslenip sıçanlardan mısın?
-
yanak bunu yazdıFree99 bunu yazdı
Bro sen ne ayaksın? Airdrop konusunda da saçmalamışsın.. Zart diye zengin olmaya heveslenip sıçanlardan mısın?
İşte o tam olarak sizsiniz. Başlık bile iğneli idi. Artık değil. Bu tokenin sıçtığının itirafıdır.
-
Free99 bunu yazdı
Yine kimin multisisin bilmiyorum ama millet birazdan sövmeye başlar sende zevk alırsın
-
Free99 bunu yazdıyanak bunu yazdıFree99 bunu yazdı
İşte o tam olarak sizsiniz. Başlık bile iğneli idi. Artık değil. Bu tokenin sıçtığının itirafıdır.
Birader sığır mısın, şu forumu kötülemekten ne anlıyorsunuz? Varsa bi acın açarsın konunu derdini söylersin. Konuyu nereye açacağını bilmeyecek kadar acizsen al 60 yapraklı harita metod defteri ağlayarak yaz..
Edit: imlâ
-
yanak bunu yazdıFree99 bunu yazdıyanak bunu yazdıFree99 bunu yazdı
Birader sığır mısın, şu forumu kötülemekten ne anlıyorsunuz? Varsa bi acın açarsın konunu derdini söylersin. Konuyu nereye açacağını bilmeyecek kadar acizsen al 60 yapraklı harita metod defteri ağlayarak yaz..
Edit: imlâ
Gerçekte kim ağlıyor ortada. Token ağır sıçmış.
-
Hannibal_King bunu yazdı
TBT tokenı veya kewl borsasını eleştirebilirsin elbette. Ama bunu yaparken teknik açıdan doğru şeyler söylemek lazım.
*) Base, BSC, Solana gibi yüksek hacimli ağlar varken, tokenın Chiliz ağında çıkartılması
*) Kewl exchange'ın swap ekranı geliştirilebilir (token adresini yazıyorum token gelmiyor. Bunun gibi ufak efek eksiklikler var.)
*) Alım satımdan önce sayfayı yenilemem gerekiyor kewl da, aksi durumda html inputunda girdiğim değer okunmuyor sanırım(tam emin olamadım.)
başından beri bunu söylüyoruz, ancak arkadaşlar bu işin telegramda döndüğünden falan bahsediyorlar, ilginç...
-
LynXMaSTeR bunu yazdıHannibal_King bunu yazdı
başından beri bunu söylüyoruz, ancak arkadaşlar bu işin telegramda döndüğünden falan bahsediyorlar, ilginç...
Aynen öyle. Önce biz bilgilenelim ki eşe dosta bilgi aktaralım. Koy güzel ve açıklayıcı bi döküman ne bileyim whitepaper ona göre hareket edelim. Çoğunluk Binance'den coin alırken YouTube'dan seyreden insanlar. Henüz listelenmemiş bi coini nasıl alacaklar? Şeyhin bi videosu vardı 14. sayfada kalmış, koy Şeyhim onu ilk sayfaya en azından ilk ağızdan bilgilendirme olur. Bakıyorum biri hayrına Metamask'a Chz ağı eklenmesini yazıyo diğeri başka bi bilgi veriyor sağolsunlar ama bunlar ilk sayfada olması gereken şeyler. Şimdi baktım telegramda tr kanalı açılmış eskaza farkettim hayırlı uğurlu olsun :))
Sözlerim yanlış anlaşılmasın yapıcı olmak istiyorum..
-
LynXMaSTeR bunu yazdıHannibal_King bunu yazdı
Meme token olayı tamamen telegram ve twitter üzerinden dönüyor. Bu tartışmasız bir gerçek. Ben telegram premium için 1000 TL ödedim. Çünkü meme token gruplarındaki elemanların çoğu amerikada yaşıyor. Elemanların aksanını anlamıyorum. Hızlı konuşuyorlar. Adam ses kaydı atıyor, telegram premium onu anında yazıya çeviriyor.
Telegram düşündüğünüzden 3-5 kat daha önemli.