Türk Kahvesinin Lezzetine Lezzet Katmak
-
kahveyi bol mu koymalıyız tatı damakta kalması için
-
İzmir Konak'ta Kızlarağası diye bir mekan var orda fincanda pişan kahve yapan bi yer var şükrü müydü şevket miydi neydi. Git orada 1 hafta işe gircem de, taktiği öğren sonra arazi ol :D Hayatımda içtiğim en iyi kahvelerden birini orda içtim.
-
fincan hesabına göre kahve koyuyorum hocam ben, peşinden soğuk su tabi ;
aynen söyle yapıyorum baştan anlatayım..
bakır cezve var ona fincan hesabı olarak kahveyi koyuyorum bu hesabı fincanın icine 1.5 cay kaşığı kahveyle koyup alabilirsiniz.
ondan sonra soğuk suyu üzerine ilave edip, ilk anda bi kere kahvenin suya oturması için bir iki kez karıştırırım.
sonra kısık ateşte, hafif kendi haline bıraktıktan sonra ( tabi yemek yapmıyorsunuz yanından ayrılmayın :D ) hemen yavaşça karıştırmaya geçiyorum.
o esnada köpük oluşmaya başlıyor yavaş yavaş kahveyi mındar etmeden üzerinden köpüğü alıp fincanlara paylaştırıyorum.
sona yakınlaşırken iyice diri bir ateş verip kahveyi kendi usulüme göre şokluyorum :D o esnada üzerinde oluşan köpüğü kaçırmadan bardaklara dağıtıyorum.
şekeri unuttun gardaş napçaz diyorsan
şekersiz kahve için yinede bir küp şekerin yarısı iyidir, acı kahveyi kaybeder damakta güzel bir tat bırakır.
orta şekerli için, 1,5 küp şeker yada 2 yapabilirsiniz ( bu kahvenizin kalitesiyle alakalı, ben 1.5 küp' şekerle işi bitirebiliyorum.)
şerbetli kahve için 2,5 3 tane atabilirsiniz :F çok şeker kahveyi bozar onuda unutmayın :F
veeee en önemlisi illaki draje ile ikram ederim gelen arkadaşa eşe dosta.
-
@amd-x bir fincan için kaç kaşık koyuyosun
-
mettoman bunu yazdı:
-----------------------------
@amd-x bir fincan için kaç kaşık koyuyosun
-----------------------------bakır cezve var ona fincan hesabı olarak kahveyi koyuyorum bu hesabı fincanın icine 1.5 cay kaşığı kahveyle koyup alabilirsiniz.
yazmıştım hocu heycan yaptın sanırsam :D
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------mettoman bunu yazdı:
-----------------------------
@amd-x bir fincan için kaç kaşık koyuyosun
-----------------------------bakır cezve var ona fincan hesabı olarak kahveyi koyuyorum bu hesabı fincanın icine 1.5 cay kaşığı kahveyle koyup alabilirsiniz.
yazmıştım hocu heycan yaptın sanırsam :D
-----------------------------
Yeni gördüm:) bişey sorcam kahvenin bol olması damakta daha çok tat bırakır mı? -
Kurukahveci Mehmet Efendinin ilerisinde Kuru Kahveci Nuri Toplar var daha yumuşak daha keyifli bi içimi var tavsiye ederim.
-
o değil herkes kahve eksperi çıktı ya la!
-
huaaaa :D kılıcımı çektim ve koşa koşa geldim :D şimdilik kahve dedinmi akla ilk gelen karbonat :D şimdi karbonat ne lan diceniz :D eve misafirlermi geldi kaç kişi çokmu dert etme 1 kilo kahveye 1,5 çay kaşığı karbnat atıyorsun bir güzel karıştırıyorsun :D ondan sonra 3 kişimi var evde her kişi başına 1 kahve kaşığı kahve koyuyorsun ondan sonra süt müt yerim la ne sütü onlamı uğraşacam taşınca sonra zor çıkıyo :D cezveyi ağzına kadar deil de 1 parmak aşağısı kadar doldur sonra bir güzel karıştırr orta sıcaklıga gelınce bırak daha cok ısınınca karıstırmaya devam sonra eşit miktarda bölüştür :D
-
kartalkethuda bunu yazdı:
-----------------------------
benim yaptığım kahve kadar güzelini bana yapan olmadı, herkes kahveyi bana yaptırır :) kişi sayısına uygun büyüklükte cezveye hangi fincandan içeceksen o fincandan %50 soğuk su, %50 süt ekle. Süt yoksa süt tozu iş yapar. Şekerini ekle, fincan başı 1 şeker kaşığı kahve at. Kısık ateşte karıştır. Bir taraftan su kaynat Fincanları ısıt. Kahve köpürmeye başlayınca köpüğünü fincanlara paylaştır. Öyle ayarlaman lazımki fincana köpüğü aldığında ocağın altını açacaksın anında kaynayacak. Kapat hızlıca karıştır fincanlara telvesi çökmeden dök. Afiyet olsun.
-----------------------------bunu mutlaka deniycem bir kahve tiryakisi olarak :))