folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Türkiye CERN‘E Ortak Üye Oldu



Türkiye CERN‘E Ortak Üye Oldu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    @ Unbalanced ı önceki konularına.baksaydınız bu kadar cahiln konuşmazdınız vay arkadaş.adam iyi sabretmiş iyice ülkeyi

    ahır sandınız aq. güzel şeylerde oluyor nadirde nolsa adamın üstü niye gidiyprsunuz velevki hükümet reklamı yapıyor yapsın aq yol kaldırım diyeceğine böyle birşey için yap yapacaksan.

    fizik kimya mat. Bölümleri Bazı üni ler kapandı kapanması iyi oldu talep arz.  Bence bu bölümlerin kalite.bakımdan ilk 10-15 üniversite açık olsun kalifiye eleman çıksın yeter çıkan öğretmenliğe koşuyor çünkü amaç dışı kullanıyor  oranın harcı bilim adamı olmalı.

    HeYeT tarafından 08/May/15 09:16 tarihinde düzenlenmiştir

    matematik24.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi_mali
    asi_mali's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Mayıs/2012
    Erkek

    madem ülke güllük gülistanlık bu aqp liler niye türkiye de yaşamıyor ,sürekli dışarıdan atıp tutuyorlar

    asi_mali tarafından 08/May/15 13:58 tarihinde düzenlenmiştir

    http://www.tahribat.com/forum/2017-mart-turkiye-ekonomik-krizi-223734/13 http://www.tahribat.com/forum/ulke-ekonomisi-doviz-ve-zamlar-genel-konu-224852/9 https://www.tahribat.com/forum/ulke-ve-dunya-gundem-konusu-6-256260/79 https://www.tahribat.com/forum/ulke-ve-dunya-gundem-konusu-7-256352/65#msg3357950
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2005
    Erkek

    evet sıra geldi itere 2050 gibide itere tam üye oluruz 

     

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    unbalanced'in hakkında ki söylemleri çok umursayacağını sanmıyorum :=)

    Olay güzelmiş nasıl olmuş kim aracı olmuş o önemli.

    Belki ODTÜ Boğaziçi gibi üniversitelerin bir başvurusudur, siyasi olmak zorunda değil.


    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mayıs/2012
    Erkek

    Millet amma siyasileşmiş

    İyi birşey yapılmasına da tahamülü kalmamış artık hükümetten yılmışız

    Yeni hükümet gelsin artık belki bi nebze normalleşiriz

    Yoksa cerne ortak üyelik konusuna ülkenin iyi bi yanı yok imam hatipler gider oraya bok olmuş eğk kaka denilmesi hiç normal bi durum değil.

    Hatta öyle bi noktaya gelmiş ki zamanında etme eyleme dediğimiz halde akpye oy atan insancıklar bugün kendi hariç herkesi akpli sanıp ona buna laf atar olmuş. Ben gözlerimi bu hükümetle açtım ondan evveli bilmem ama ufak aklımla bunlar kaka diywbiliyorken salak gibi oy verip de bugün burda iyi bir olayda bile aq aq aqparti demeyin.


    iyibu! yeniden..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LeveragEffect
    LeveragEffect's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo

    Üye ülkeler için çalışma stajyer şu bu dışında başka bir imkanı var mı? Salııyorum buraya bir lab kurulup, orayla eş zamanlı araştırmalar yapılacak mı(bu zor), ya da çıtayı biraz daha indireyim adamlar buradaki araştırmaları destekleyecek mi? Buraya bütçe verilecek mi? Neyse bunlar çoğaltılır. Yok öyle değil de sadece buradan beyin göçüne neden olacaksa bence ülkenin zararınadır. Ha giden kazanır, cern kazanır o ayrı.  Tabi adam gider de lan bizim ülke manyak olum, gelin destekleyecek bunları, ben koordinatör oluurum derse o da güzeldir. 

     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2015
    Homo

    alp hoca konuyu provoke etmiş.

    ama haksızda değil.

    unbalanced hocam isviçrede olduğunu okuyunca tüm konularına göz attım. Türkiyeye dönmeyi düşünmüyorsun.

    Almancılar(genelleme) gibi ülkeyi övmüşsün , dışı seni içi beni yakar denir ya aynı o durum. alp hoca bundan dolayı çıkış yapmış. televizyonu açıyorum , amk insanları amk malum partisi diyip geri kapatıyorum. Yabancı dili geliştirmek için çalışıyorum bir fırsat olurda lazım olur giderim diye. 

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    Şimdi olayları açıklığa kavuşturalım,

    1 - Türkiye yurtdışında güncel olaylar nedeniyle rezil bir ülke olarak görülmüyor, güncel olayları bilmiyorlar, işin komiği "Nerelisin?" sorusuna Türkiye dediğimde "orası neresi?" diyen insanlar var ve bu avrupa da oluyor yani şanlı tarihimiz falan hikaye, zaten dünya lideri olayına değinmeyeceğim :D

    2 - Bizim gerizekalı arkadaşların ne yapmaya çalıştığını anlamadım ben, 2 sene önce tam üyelik teklif eden Cern'e hayır diyen adam şimdi niye ortak üye oluyor. Olsun ama bu da güzel birşey fakat cern'e üye olunca bir aydınlanma gelmiyor beyinlere, doğal bilimlere talep hala düşük.

    3 - Doğal bilimlere talep düşük, yurtdışı üniversiteler deli gibi burs veriyor doğal bilim okuyacak türk öğrencilere, ülkemiz vermiyor. Yurtdışı öğrencilere veriyordur belki bilmiyorum ama türk öğrenciye sikten miktarda paralar veriyor o da geri ödemeli.

    4 - Cern siker. Bu gibi "loca"lara erişim her zaman güzeldir, yanlışlıkla azıcık bilim ve eğitim kültürü kapar belki bizim akademisyenler.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    selamlar,

    konuya doğru dürüst adamlar yazmaya başlamış sevindim :)

    ama birileri sanırım yanlış anlıyor olayı, imam hatiplileri dolduracak gibi bir kavram var. Arkadaşlar içeriğini anlamadınız olayın. Devlet sizi cern'e yerleştiremez, sizin başvuru yapmanız gerekiyor ve bunun türkiye ile bir alakası yok, cern in kariyer ilanlarına bakarsanız oraya başvurma şansınız olacak, araştırma şansınız olacak.. Eskiden kapalı olan bazı kapılar şimdi açılıyor. 

    Yani "isteyen bilim adamı" cern e başvurup gidebilir kriterlerini taşıyorsa, oradaki araştırmalara katılabilir, seminerlere katılabilir, bilgi alışverişinde bulunabilir. Cern' dışardan elbette destek verilebilir isteyen ülke olursa kendi araştırmalarını yapıp cern ile paylaşabilir ama bizim böyle bir teknolojimiz yok ki zaten :) O yüzden bu tarz yerlerde gerçekten değerli adamların gidip bir şeyler öğreneceğini düşünüyorum. Adamlar yıllardır bu olayı araştırıyor, türkiye bilim sahasında çok geri.. Hatırlıyorum türkiye gözlemci üye statütüsündeyken çok eleştirilmişti, şimdi ortak üye yine eleştiriliyor, tam üye olunca yine eleştiriliyor

    Anladım ki kimseyi tatmin etmek mümkün değil, herkesin beyni bir değil, herkes farklı görüyor, bu olayın iyi bir şey olduğunu anlayamayan adama zaten bir şey anlatmak mümkün değil:) Bu parayı sadece türkiye mi veriyor, tüm üye ülkeler veriyor, işin maliyeti var, adamlar seninle kaynak paylaşımı yapacak, sonuçları paylaşacak, para vermeden maliyete katılmadan neden versinler? 

    Biz bir sürü şeyde geri kaldık, üniversitelerimiz içler acısı, eğitim yok doğru dürüst, bilim yok doğru dürüst.. Bari bırakın da katkı sunmak isteyenler sunsunlar, bir şeyler öğrenirler en azından..  Dediğim gibi bu olayın imam hatiplilerle alakası yok... Tam araştırmadım ama ben artık daha önce başvuramadığım iş alanlarına başvurabilme şansım var. Çok hatırlayamıyorum ama bazı işlere/bölümlere üye olmayan ülkelerin vatandaşları başvuramıyordu ya da o tarz şeyler vardı ama şimdi bunun yolu açıldı. 

    Bir arkadaş beyin göç demiş, bu olay uluslararası bir olay hocam, giden orada kalmayacak elbette, değişiyor her şey. Maksat ortak bilim üretmek.. Ben bilim adamlarımızın yurtdışına gidip bilim öğrenmesini ve sonra geri dönüp ülkede uygulamasından yanayım. Zamanında avrupaya gönderilenler bilimi almak yerine adamların kültürünü aldılar, şapkalarını aldılar, kılık kıyafetini aldılar ama bilimi almadılar..  Ben neden dönmem? Bu hatayı bir kere yaptım, bir daha yapmam ama ne olursa olsun ülkem benim için değerildir, dediğim gibi yurtdışında asla toz kondurmam ülkeme..

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 20/Ocak/2003
    Erkek

    bilim okullari, liselerin hepsini imam hatip yapip (ama coluk cocuk torun torba hepsi ya yurt disinda okuyacak ya yurt icindeki yabanci okullarda okuyacak)

    matematik gibi derslere agirlik vermeden, cocuklarin zihnini beynini kendini gelistirecek derslere agirlik vermeden

    her bakan degistiginde yeni mufredat deneyerek gelistiremezsin ulkeyi ve gelecegini.

    -

    yanlis biliyorsam duzeltin ama cern e uyelik para vermeden kabul edilebilen birsey degil.

    cern icin para ayiriliyor olmasi bile guzel ulen en azindan ulke olarak cern de de bulunduk deriz

    underzero tarafından 08/May/15 13:28 tarihinde düzenlenmiştir

    pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
Toplam Hit: 10726 Toplam Mesaj: 92