folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Türkiye CERN‘E Ortak Üye Oldu



Türkiye CERN‘E Ortak Üye Oldu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2015
    Homo

    edit

    KizilS tarafından 09/May/15 05:07 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2006
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    hocam cern i küçümsemek gerek en azından uluslararası aktivitelere katılmak için önemli. 

     

    bilmem biliyor musun ama biz 3. dünya ülkesi olarak geçeriz (vize prosedürlerine bakabilirsin).. Bunları kırmak için bu tarz şeyler önemli.. Son zamanlarda türkiye hakkında çok olumlu eleştiriler alıyorum, kötüler de geliyor elbette ama eskiye nazaran çok daha olumlu bakıyorlar insanlar.. 

     

    Cern de çalışmak için akademisyen olmana gerek yok, isviçrede okuyorum zaten ben, hem staj programları var hem mezunlar için çalışma programları var ama IT ye çok ihtiyaç duyulmuyor :) Zaten benim hedeflerim farklı biraz

     

    3. dünya ülkesi soğuk savaş döneminde tarafsız olan ülkelere verilen addır. 1.dünya amerika emperyalizmi tarafı 2.dünya rusya ve komünizm tarafı. tabi afrika ülkeleri gibi ülkeler fakir olduğu için niye girsin böyle bir olaya kendi dertleri varken :) 3.dünya ülkesi olarak anılmamız normal

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    ismin nerden geldiğini bilmiyorum hocam ama prosedürde bu olay vize konularını etkiliyor, ve bu 3. dünya ülkeleri geri kalmış ülkeler :) mesela japonya ya da çin'in konumu nedir :) bunlar neden 3. dünya ülkesi olarak anılmıyor.. Belki o zaman kullanılmış bir tabir vardır ama vize prosedürlerinde engel konulmuş ülkeler 3. dünya ülkeleri oluyor böyle değerlendiriliyor, yani bunun o zamanki savaş tarafsızlığı ile bağının olacağını düşünmüyorum. en basitinden isviçre de tarafsız bir ülke :) kimse neden 3. dünya ülkesi demez.. bunun gibi örnekler çoğaltılır elbette.. Dediğim gibi o tabir o zamandan kalmış olabilir ama o anlamı taşmıyor günümüzde.


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepInside
    DeepInside's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Mart/2014
    Erkek

    Şahin farı bile uretemeyen adamlar evrendeki sırrı ortaya çıkartmak için kurulan devasa projenin icinde selfie cekiliyorlar... Bizde bunu yedik.

    DeepInside tarafından 09/May/15 04:49 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2009
    Homo

    bu da birsey enazindan tabi.

    Fakat ondan once her okul bitirenin unvan sahibi olmamasi taraftariyim.

    Her kimya bitiren "ben kimyagerim" her muhendislik bitiren "ben muhendisim " derse yapilan Arge ve bilimsel ilerleme toplumun ilerlemesi ile cok yol almaz.

    Yani CERN surada dursun kenarda once bi...

    cordelian tarafından 09/May/15 04:57 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2006
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    ismin nerden geldiğini bilmiyorum hocam ama prosedürde bu olay vize konularını etkiliyor, ve bu 3. dünya ülkeleri geri kalmış ülkeler :) mesela japonya ya da çin'in konumu nedir :) bunlar neden 3. dünya ülkesi olarak anılmıyor.. Belki o zaman kullanılmış bir tabir vardır ama vize prosedürlerinde engel konulmuş ülkeler 3. dünya ülkeleri oluyor böyle değerlendiriliyor, yani bunun o zamanki savaş tarafsızlığı ile bağının olacağını düşünmüyorum. en basitinden isviçre de tarafsız bir ülke :) kimse neden 3. dünya ülkesi demez.. bunun gibi örnekler çoğaltılır elbette.. Dediğim gibi o tabir o zamandan kalmış olabilir ama o anlamı taşmıyor günümüzde.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%9C%C3%A7%C3%BCnc%C3%BC_D%C3%BCnya_%C3%9Clkesi#/media/File:Cold_War_alliances_mid-1975.svg

    burada var detaylı şekilde. türkiyeyi 1. almış :) tabi günümüzde senin dediğin şekilde kullanılıyor artık

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek
    insaf bunu yazdı

    Şu foruma girince tek gördüğüm şey; yarın Türkiye sınırları içerisine yabancı askerler yığılsa ve harp çıksa sırf ak parti iktidar, rte cumhurbaşkanı diye ülkenin işgal altına alınması için sözüm ona "deist" ya da "ateist" olduğu halde ellerini semaya kaldırıp hatim indirecek adamlar. Bunlar sözde diplomalı, aydınlanmış, anadolu halkını cahil gören ama kendi sığ düşüncelerinden başka düşüncelere, fikirlere tahammül bile gösteremeyen, bunun yanında Türkiye'nin her başarısını övmek yerine yeren, ağzından köpükler saçan kuduz köpekler gibi sağa sola saldıran egoist, bedenen belki on sekizini çoktan doldurmuş ama beyin olarak on altının altında, minimal dimağı ile, 2x2-2=? sorusunu bile cevaplayabilecek düzeyde değilken cern haberini değerlendirip sağa sola parmak sallayarak "ya aga orada kim çalışacak hede hödö" "hökümet imam hatip açiyir, bunlar yobaz efenim" tarzı yorumlar yapan solcu maskeli, ırkçı, kafatasçı, islamafobi gençleri görüyorum.

    Şimdi bu yazıyı admin görünce büyük ihtimal silecek. Benim postlarım genelde adminler/admin tarafından siliniyor. Çok kere başıma geldi. Hiçbir şekilde hakaret, argo olmayan ve tamamen ortamın sakinleşmesi için, buzların erimesi için yazdığım post silindi bir kere ve ben bunu fark ettim, hatta aynı başlık altında başka bir arkadaşın postuda siliniyor. Ben neden benim postum silindi deyince admin telaşa kapılıp başlık altında bulunan faşist ve nefret suçu işleyen postlara 24 saat süre ile ban çakıyor.

    Bu forumu çok çok çok uzun süredir takip ediyorum, savsak mavsak dönemlerinden keşif etmiştim, aslında ergenlik yıllarımda benim de görüşlerim bu forumda bulunan çoğu arkadaş gibiydi, türkçü, tayyib düşmanı, minimal düşünen, her şeyi kendinin bildiğini sanan, diğerlerinin fikirlerini dinlemek yerine kendi fikirlerini ona empoze olarak aktarmaya çalışan ve ona sırf muhalefet olmak için bile beyaza "siyah" diyen, karşımda bulunan insana olmadık iftiralarda bulunup kulplar takan insandım. Bir arkadaşdan kefil olmasını isteyip kendi fikirlerimi yazmak istedim, birkaç siyaset tartışılan yerde birkaç post yazdım ama ben yazmadan önce hiçbir şekilde müdehale edilmeyen başlığa ben yazdıktan sonra müdehale edilerek komple silinmesi ağrıma gitti ve bu birkaç kere tekrarlandı. Tamam sitenin kurallarını biliyoruz, siyaset yasak ama atıyorum bir başlık altında İslam dini ayaklar altına alınıp eziliyor, mesela bir arkadaş uçakla yurtdışına giderken müslümanların yaptığı ibadeti eleştiriyor ve onlarca kişi bu arkadaşı destekler şeyler yazıyor, hatta çoğu, bunlar pis, uçakta kokuyorlar, bizi rezil ediyorlar diyor, o zamana kadar başlığa dokunan yok, ama ben muhalif bir şey yazarak herkesi egale edince tak diye başlık uçuyor.. Belki bu son yazdığım post, hatta birkaç kişi ya okur ya da okumaz, kafamda şu sorular var gençler; kendi kendime diyorum ki o kadar sene geçti, dünya değişti, fikirlerim değişti, bedenim değişti, çocukken üzerine çıkıp erik topladığım ağaç bile yaşlandı ama burada bulunan bazı arkadaşların fikirleri hâlâ olgunlaşamadı. Adama bakıyorum mesela foruma kayıt olma tarihi 2004, 2003 falan, bu arkadaş on beş yaşında foruma üye olmuş olsa bugün çoktan ergenliğini aşmış olması gerek. Ama adamın yazdıklarına bakıyorsun, içi boş.

    Her neyse ben boşa yazıyorum ama sağlık olsun. Büyük ihtimal bu başlık komple silinir ya da bana okkalı bir ban çakılır ki gerçekleri insanların yüzüne vurmayayım. Admin ya da adminler de aynı mantalitede çünkü. Nato kafa nato mermer. Ama son olarak buradan o minimal dimağlı "keşke iç savaş çıksa, keşke kriz çıksa" diye Türkiye'nin içinde bulunduğu vasat durumun iyice kötü olması için yazıp duran klavye devrimcilerine sesleniyorum; çok komiksiniz be kardeşim. Hadi bakalım yazmaya devam, Türkiye batıyor, ak parti yıkılıyor, cumhurbaşkanı yarın ölecekmiş, sokaklar yeniden karışacakmış, yarın sabah devrim olacakmış, bütün bunları fethullah gülen rüyasında görmüş. Yersen...

    kötüye kötü demeyelim mi

    hergün kendi kendini kandırmaya devam mı etsin bu millet

    iç savaş çıkarsada çıkar kriz olursada olur

    bu millet yokolacaksada olsun

    ben demiyorum kurucusu diyor

    böyle bir millet esir yaşamaktansa(yarım asırdan fazla esir) yok olsun daha iyidir diye

    sen isen kurucusu söyle bilelim

    kimsenin klavye savaşçılığı yaptığı yok

    bu milletin hergün ağzına bir parmak bal çala çala bu hale getirdiler

    savunulacak en ufak zerre birşeyi bulunmayan hükümetin kim neresini savunsun

    savuna savuna padişah yaptılar başımıza adamları zaten amk

    sen önce yönettiğin ülkenin halkının refah seviyesini arttırırsın avrupa düzeyine getirirsin

    bakarsın ülkende herkes huzurlu mutlu rehafı yüksek

    ondan sonra CERN e üye olmaya kalkarsın ondan sonra bilim çalışmalarına milletin vergileriyle yatırım yaparsın(yapamazlarda misal diyorum)

    o zaman kimse birşey demez

    ama bu ülkeye şuanda CERN mi lazım yoksa aş iş mi lazım?

    CERN bu milletin karnını doyuracak mı?

    o yüzden bu hükümet ağzıyla kuş tutsa boş

    ortadada türkiyenin bir başarısı fln yok varsada bireylerin kendi başarısı vardır

    onlarda gidiyor çalışmalarına değer veren destekleyen ülkelerin adına çalışıyor gidiyor onların adamı oluyor türkiyenin değil

    milletin yaşıyla zekasını karşılaştırmaya kalkıyorsun fakat

    önce bir aynanın karşısına geçip bakman lazım kimin borazanlığını yaptığını görmen için

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2011
    Erkek
    insaf bunu yazdı

    2x2-2=? sorusunu bile cevaplayabilecek düzeyde değilken 

    Soru zorlaştırılmış :)))

    konuyu bok etmeyin, bilimsel alanda ilk kez birşey yapmışız. İyi ya da kötü, en azından YAPILMIŞ!

     


    Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    unbalanced bunu yazdı

    hocam cern i küçümsemek gerek en azından uluslararası aktivitelere katılmak için önemli. 

     

    bilmem biliyor musun ama biz 3. dünya ülkesi olarak geçeriz (vize prosedürlerine bakabilirsin).. Bunları kırmak için bu tarz şeyler önemli.. Son zamanlarda türkiye hakkında çok olumlu eleştiriler alıyorum, kötüler de geliyor elbette ama eskiye nazaran çok daha olumlu bakıyorlar insanlar.. 

     

    Cern de çalışmak için akademisyen olmana gerek yok, isviçrede okuyorum zaten ben, hem staj programları var hem mezunlar için çalışma programları var ama IT ye çok ihtiyaç duyulmuyor :) Zaten benim hedeflerim farklı biraz

     

    Tam tersi, CERN de IT ye gerçekten ihtiyaç duyuluyor. Orada çalışan mühendis/fizikçi oranı 9/1 di yanlış hatırlamıyorsam. Sonuçta dataları her Fizikçi evindeki bilgisayardan da okuyup yorumlayabilir ama orada yapılan deneyi ayakta tutabilmek için Mühendisler gerekli hele ki yeni başlatılan RUN-2 deki gereken x2 data analiz Hızı ve enerji gereksinimini düşünürsek..


    http://yigitdemirag.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Şubat/2006
    Erkek

    11.03.2009

    Sen misin Darwin’i kapak yapan!

    TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Yayın Yönetmeni Dr. Çiğdem Atakuman’a, Evrim Teorisi’nin kurucusu Darwin’i kapak yaptığı için görevden alındığı söylendi ve derginin 2009 Mart sayısı, son anda kapağı değiştirilerek basıldı.

    Kısa adı TÜBİTAK olan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu’nda, Darwin krizi yaşanıyor. TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Dr. Çiğdem Atakuman, Evrim Teorisi’nin kurucusu Charles Darwin’i derginin mart sayısının kapak konusu olarak belirlediği gerekçesiyle, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Cebeci tarafından görevden alındı.
    UNESCO, Darwin’in 200. doğum yıldönümü ve “Türlerin Kökeni” adlı eserinin yayımlanmasının 150. yılı nedeniyle 2009’u “Darwin yılı” ilan etti. Tüm dünyanın en önemli bilim kurumları Darwin’i çeşitli aktivitelerle anarken, en prestijli bilim dergileri yazılar yayımladı. Atakuman da, TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi’nin Mart 2009 sayısının kapak konusu olarak belirlediği Darwin ile ilgili yazılara yer verdi.
    Ancak geçen hafta başında dergi basım aşamasındayken, Yayın Kurulu Üyesi de olan Prof. Dr. Cebeci, son anda bu yazıları dergiden çıkarttı ve Atakuman’ı  6 Mart’ta odasına çağırarak, yayın yönetmenliğinin yanı sıra vekâlet ettiği Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı’ndan da aldı. Resmi bildirimin  ise kısa süre içerisinde yapılacağı öğrenildi.

    Darwin yerine küresel iklim

    Cebeci’nin müdahalesinin ardından Darwin’in yerine, “Küresel İklim Değişikliği” kapak konusu olarak belirlendi. Darwin yazıları dergiden çıkarılmış olmasına karşın, şimdiye değin yayımlanan Darwin ve evrim kuramıyla ilgili kitapların kısa tanıtımlarına  dergide yer verildi.  Atakuman, Milliyet’e, “Nereden öğrendiniz bu durumu bilemiyorum ama duyduklarınız doğru. Halen TÜBİTAK çalışanıyım, daha fazlasını söyleyemem” diyerek yaşananları doğruladı.
     Cebeci ise, “TÜBİTAK gibi önemli bir kurumda nöbet değişiklikleri olur” dedi.  “Müdahalenizle kapak konusu değişti mi? Çiğdem hanımı görevden aldınız mı?” sorusuna ise Cebeci, şu yanıtı verdi:  “Ben kapakta Darwin göremiyorum. İç süreçlerimiz sağlıklı şekilde işliyor. Çiğdem hanımın şu anda görevden alındığını sanmıyorum.  Görevden almada benim imzam olur mu, olmaz mı bilmiyorum ama yetki başkanın. Ben görevden alamam. Ama talep eder miyim onu da bilemiyorum.”  

    Tartışılan Kurum

    TÜBİTAK yönetiminin şekillenmesi AKP döneminde zaman zaman tartışma konusu oldu. 2004’te vekâleten Başkanlığa atanan Prof. Dr. Nüket Yetiş, 2008’de adı “Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu” olarak değiştirilen ve yeniden düzenlenen yapısıyla TÜBİTAK’a bu kez asaleten atandı.

    Prof. Cebeci Suudi Arabistan’da çalıştı
    Prof. Cebeci, ODTÜ Kimya Mühendisliği’nden mezun oldu. ABD’de doktora yapan Cebeci, önce  ODTÜ’de, 1980-1989 arasında da Suudi Arabistan’da Kral Abdülaziz Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptı. 1984’te aynı üniversitenin Hizmet Ödülü’nü alan Cebeci, 1990’da profesör oldu, 2003’te de TÜBİTAK Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

    42 yıldır yayımlanıyor
    TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi, 42 yıldır, Türkiye’nin ilk ve en önemli popüler bilim dergisi olarak yayın hayatını sürdürüyor. TÜBİTAK 1993’ten itibaren popüler bilim kitaplarını da yayımlamaya başlamıştı. Kurum,
    Darwin ve evrim kuramıyla ilgili kitapları da basmıştı.

    Semavi dinlerle ters düşüyor
    19. yüzyılda yaptığı çalışmalarla bilinen İngiliz doğabilimci Charles Darwin, canlı türlerinin nesilden nesile kalıtsal değişime uğrayarak ve doğal seçilim yoluyla bir ya da birkaç ortak atadan evrildiğini anlattığı “Evrim Teorisi”yle biyoloji biliminin temelini de oluşturmuştu.
    Teorisiyle, semavi dinlerin merkezindeki “yaratılış” fikrine ters düştüğü gerekçesiyle eleştirilen Darwin’in “Evrim Teorisi”, insanların, goril ve şempanze gibi maymun türlerine benzerliğini de ortaya koymuştu.



    Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
Toplam Hit: 10681 Toplam Mesaj: 92