folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Türklerin Müzmin Yarası: Uzmanlaş-A-Mamak...



Türklerin Müzmin Yarası: Uzmanlaş-A-Mamak...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2011
    Erkek

    Erdal Demirkıran'ın bir televizyon programında söylediği bir cümle vardı "Lokalizasyon yok bizde diye" sorunumuzda bu bunu sağlayanda biziz, bir iş yerine bir işçi alınırken bir iş yapması beklenmiyor hepsini yapsın istiyorlar bir insan her işi yapıyorsa hiç bir iş yapmıyordur.

    Örnek; Web tasarım adı altındaki bir çok ilanda hem PHP yazsın hem ASP yazsın hem tasarım yapsın hemde javascript yazsın bunların hepsi ayrı iş kolu, avrupanın bizden önde olmasının sebebi bu onlar her iş için bir elemana sahipler bizde ise tek işçi. birde ülkemizde emeğe değer yok hemde hiç yok...!


    Hatasız Kod Olmaz... :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2010
    Erkek
    "Her alanda bir seyler bil,bir alanda her seyi bil"»Mumin Sekman-Kesintisiz Ogrenme kitabini tavsiye ederim.

    Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1-618-GR
    1-618-GR's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2011
    Erkek

    Bunun sebebi türkiye şartları ve iş prosedürlerinin katı olmaması.

    En basitinden bir örnek verim adamı kurye diye işe alıyorlar, kentucky, burger, mc donald's gibi firmalar yada normal kurumsal olmayan firmalar.

    Eleman az olur hep zaten 1000 eleman olsa yine azdır, yer süpür, rush olduğu zaman ( kalabalık ) geç patates kızart paket çıkar, flayer dağıtımına git, cam sil bulaşık yıka masa sil bak şaka yapmıyorum bu örnek verdiğim şeyler kurumsal ve kurumsal olmayan şirketlerden dükkanlardan vs. vs. pideci bir arkadaşım var kurye yıllardır kurye bu semtte, pide kesiyor, telefonla sipariş alıyor, masaya garsonluk yapıyor, kuryelik yapıyor daha tonlarca iş.

    Biz eleman aldıkmı kardeşim sen nesin ? Kurye, pideci, pizzacı, motorcu,araba tamircisi, sen sadece şu görevi yapacaksın demiyorlar buda tr şartlarından ötürüdür.

    E o zaman adam işini severek yapamıyor, bende aynı muhabbetler için dün gece çıkış verdim.


    Bir domino taşıyım yıktığına sevinme....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aref
    aref's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2011
    Erkek
    Türk insanı kıskanç,çekemez,aksi,lanet,huysuz,aldatıcı,lekeleyici ve en önemlisi kullanılmayı seven topluluk yuvasıdır,dolayısıyla birbirimizin herhangi bir konuda şevkini kırmaya bayılırız.Eğer bir konuda uzmanlaşmak istiyorsan çevrende kimse olmamalı.Toplum olarak bağnaz bir yapıya sahibiz.Yeterli bir cevap olduğunu düşünerek kelimelerime son veriyorum.Hoşçakalın
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2010
    Dişi

    Cok guzel bir konuya deginmissiniz , yorumlari da tek tek okudum , cok hos yorumlar yapilmis.bizde farklilik denilirken hep bir yaristirma da mevcut.Egitim sistemimiz bu yarislar neticesinde en hizli kosani mukafatlandiriyor , ortaya muhendis citalar,doktor antiloplar,tavsan avukatlar v.b cikiyor.

    123

                      [ Adil bir secim icin herkesin ayni sinava tabi tutulmasi lazim,agaca tirmanin lutfen ]

    Farkli yapida olan hatta ileri zekali ogrencilerin dahi yeteneklerini koreltecek bir sistem mevcut.Turk milleti garantici bir millettir.Yiginla burokratik curcuna sistemine entegre olabilmek cesaret isidir.Bunu olumsuz olarak algilmayiniz,buna cesaret edemeyenler cesaretsiz degillerdir.Sisteme entegre olmak ayri bir mesele,bir de sisteme entegre olmaya calismak var.Bunlar bir ton para gerektiren isler ve kim olursaniz olun isiniz garanti degil.Bence bu yuzden Turk insani bu isi pek sevmiyor.

    Staja gitseniz oradan buradan mektuplar almaya calisacaksiniz(calistiginiz ogretmenlerinizden tavsiye mektubu istemek bile Turkiye'de pek yaygin bir anlayis degildir,yuzsuzluk bile sayanlar olabilecektir),bir yandan sinavlara gireceksiniz,gecer bir puan almalisiniz,anadilinizde olmayan kisilere kendinizi kabul ettirmeye calismak zorundasiniz,dil probleminiz de mevcut,bu sirada okulu bitirme telasi,zorunlu hizmet,kotu calisma ortami ve daha bir suru etken ile nereden baksaniz 4-5 sene icinde ne olacagi,nasil sonlanacagi belli olmayan bir yolda ilerliyorsunuz.Herkesin durumu buna musait olmayabilir,ekonomik faktorler cok onemli.


    There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Subtitle
    Subtitle's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Mayıs/2012
    Erkek

    Hocam eğitim meselesini bir kenara bırakırsak; bir kere aile çocuk yetiştirmeyi bilmedikten sonra, çocuk üniversiteler okusa ne olur. Çocuk her hangi bir alanı yöneldiği, herhangi bir ilgisini dışa vurduğu zaman ailenin tutumu genelde "Oğlum/kızım bu işten para mı kazanılır? Bu iş zordur yapamazsın. Ben bu yolda ne kadar süründüm. Bu işte torpilin yoksa anca şu kadar kazanırsın." tarzı yıldırıcı cevaplarla karşılık vermek oluyor. Çocuk hayatı para, mal, mülk ve (değersiz) insanların takdirini kazanmak olarak görmeye başlıyor. Ondan sonra zaten bu çocuğun seçeceği meslekten ben birşey beklemem.

    Hocam ikincisi eğitim ülkemizde ne derece bilmiyorum üniversiteye bir senem var. Fakat şu ana kadar geldiğim noktada eğitimin bir balon olduğunu çok rahat gözlemledim. Öğrenmek istemediğin bir sürü ıvır zıvır mı dersin, sınavdan önce çalışıp sonra unutulan bilgiler mi dersin, eğitim şu an bunlarla dolu. Herkes bir şekilde okulu bitiriyor, herkes bir şekilde diplomasını alıyor, herkes bir şekilde üniversite mezunu da oluyor. Senin yaptığın gibi kendini geliştirmek isteyen yok ki. Millet diplomayı para sanıyor, halbuki kağıt parçasından ötesi değil. Asıl amacın kendini doldurmak olduğunu anlayanlar zaten yükselip kalıcı şeyler yaparak farkını ortaya koyuyor. Şu an aklıma Steve jobs geldi. Adam üniversite okumamış ama şu an internet ve telefonla iç içe olup onu tanımayan yoktur(Barzolar dışında).

    Hocam herşey okuma, kendini doldurma ve en önemlisi farkındalık, büyük resmi görmek (global düşünme). Sonrası zaten gelir ama mutlaka vakite ihtiyaç var.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gozkopat
    gozkopat's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Nisan/2007
    Erkek

    aref bunu yazdı:
    -----------------------------
    Türk insanı kıskanç,çekemez,aksi,lanet,huysuz,aldatıcı,lekeleyici ve en önemlisi kullanılmayı seven topluluk yuvasıdır,dolayısıyla birbirimizin herhangi bir konuda şevkini kırmaya bayılırız.Eğer bir konuda uzmanlaşmak istiyorsan çevrende kimse olmamalı.Toplum olarak bağnaz bir yapıya sahibiz.Yeterli bir cevap olduğunu düşünerek kelimelerime son veriyorum.Hoşçakalın
    -----------------------------

     

    hadı ne ıctıysen bı daha ıc bu sıteyıde hatırlama kıskanclık habılle kabılden bu yana var dıger saydırdıklarında sadece Türklere degıl tüm ınsanlıga özgü yazmak ıcın yazmayın

     

    + hocam bu + dan sonrakı senın ıcın degıl genel olarak yazıyorum; anasını satayım uzmanlasamayan bi yerlere bok atıyor uzmanlasın sızene özgelısım muhabbetınden hergun kesın ayar edıcı bı baslık goruyorum yöneticilere 2x sabır dılıyorum


    Kolera Açık Hava Üniversitesi Sexoloji Profesörüyüm : "Efenim manita seni seviyorum evlenelim ayakları yaparsa önce yüz mumluk ampüle yarım metre mesafeden bakın.Sonra gözlerinizi ampülden ayırıp manitanın gözlerinin içine dikin,eğer hala cıvırın gözlerini görüyorsanız onunla hemen evlenin..."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    türklerin uzman oldugu konu: sahtekarlık,abazalık,din tüccarlığı vs.. vs.. hepimiz bu konularda basarılıyız kandırmayalım birbirimizi 


    NesTo | same shit diffirent asshole
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Osuran_Boga
    Osuran_Boga's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Aralık/2010
    Erkek

     Direk Ahmet Şerif İzgörenin avcunuzdaki kelebek seminerinde anlattığı aklıma geldi. Şöyle:

     

    yavru deve annesine sormuş:

     

    -Anne bizim niye hörgücümüz var?

     

    -Yavrum! ‘ Çöl sıcağında susuzluğa dayanalım diye’

     

    -peki anne ‘ Bizim toynaklarımız niye bu kadar geniş?’

     

    -Yavrum ‘Çölde ayaklarımız kuma batmasın diye’

     

    Yavru deve tekrar sormuş: Anne bizim boyumuz niye bu kadar uzun?

     

    Anne cevap vermiş: “Yavrum çölde uzaktan gelen tehlikeleri görebilelim diye.”

     

    Yavru deve: "Anne biz süperiz o zaman"

     

    Yavru deve bir süre durmuş "peki anne, o zaman bizim Atatürk Orman Çiftliğinde ne işimiz var demiş".

     

    ülke Atatürk Orman Çiftliğinde yaşayan develerle dolu. Adam başka bir yerde belki harika işler yaratacak ama sistem onu almış öyle bir yere koymuş adam yaptığı işte mutsuz ve o mutsuzluğu diğer insanlara da yansıtıyor.


    naber?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 01/Temmuz/2007
    Erkek

    İş yerinden çıktım. Bir an önce eve gidip şortuma ve ılık duşa kavuşmak istiyorum. Durakta bekliyorum. Otobüs sırası var. Önümde 20'li yaşların başında bir kız var, oldukça dalgın. Arkasını dönüp ''otobüs ne zaman hareket edicek'' diye soruyor. Hareket saati söylendikten sonra bir iki üfleyip püflemeden sonra yüzeysel bir sohbet başlıyor. İlk buluşmalarda dinleyen taraf olurum hep. Konuşuyor, konuşuyor... 

    ''Türkiyeyi sevmiyorum abi. Bir ülke kendini ve değerlerini bu kadar mı kolay baltalar? Bak deneyelim şimdi;

    - Alo Aylin home-office kuruyorum Alsancak'da organizasyonda yardıma ihtiyacım var. Sence cadde tarafı mı daha uygun olur yoksa trafik tarafı mı?

    - Yapmayı düşündüğün işe bağlı tatlım. Eğer insana dayalı bir sektörse cadde tarafı (Kıbrıs Şehitleri Caddesi) daha uygun olur.

    - Anladım, sağol. Otobüsteyim. Akşam konuşuruz tekrar.

    Şimdi seyret.

    - Alo Buse home-office kuruyorum Alsancak'da organizasyonda yardıma ihtiyacım var. Sence cadde tarafı mı daha uygun olur yoksa trafik tarafı mı? 

    - Ayyyy ne bileyim kız, salla boşver. Kurcanda nolcak sanki... tırı vırı kıl tüy yün...

    Gördün değil mi? İlk konuştuğum arkadaşım Kanada'dan çocukluk arkadaşım. Buse ise Türkiye'ye geldiğimde tanıştığım  arkadaşım...''

     

    Anladım ki bazı şeyler kültürel açıdan ve birazda kalıtımsal olarak geçiyor herhalde... 

    Neyse 


    kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
Toplam Hit: 3811 Toplam Mesaj: 34