folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Ücretiyle Tatlı Tarifleri Alabileceğim Kişiler Lazım.



Ücretiyle Tatlı Tarifleri Alabileceğim Kişiler Lazım.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hezarfen
    hezarfen's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

    hocam pastacı bir arkadaş ile görüştüm ücretli tarif arıyorlar anlaşabilirsiniz belki diye, kendileri tecrübeli değillerse tarif satın alarak bu iş zor boşuna para harcamasınlar dedi. 

    pastacılık kursuna gitmenizi öneren* müride yakınım ben de fikir olarak. 

     

     

    hezarfen tarafından 27/Nis/22 10:49 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiUyeOlamadim
    BiUyeOlamadim's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Eylül/2005
    Erkek

    https://www.youtube.com/watch?v=3DxoR9PgvW0

     

    Pro şef. Diğer videolarına da bakarsınız. Mevsimine göre meyvelerle çeşit çeşit tatlılar yapıyor.

     

    Tarifleri de bu işlerle mesleki olarak uğraşanlar için nispeten kolay. 


    The tip of the tongue taking a trip of three steps down the palate to tap, at three, on the teeth. Lo. Lee. Ta.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek
    cuneyd bunu yazdı
    Schwarz bunu yazdı

    hocalar günde neredeyse 50 70 arası sütlü tatlı satışım oluyor geneli magnolia ve trileçe üzerine alış fiyatım şuan 10tl gr olarakta 220 gr filan ilk bu işe başladığımda 4.50 den alıyordum 10tl kadar geldik.

    Lezzet konusunda sıkıntı yok ama kar konusunda sıkıntı var çünkü rakiplerim kendileri imal ettikleri için fiyatta istedikleri gibi oynayabiliyorlar bende bu lüx malesef yok.Yani benim 30 tl yazdığım magnolia 20-25 tl yazabiliyorlar doğal olarak müşteri ucuz diye orayı seçebiliyor.Bu yüzden imalatı evde kendim yapıp fiyatı da dilediğim gibi oynatmayı düşünüorum ama bu hamleyi yaparken kendini kanıtlamış ürünlerin tarifleri ve trickleri olmalı elimde sonra pişman olmayalım.

    Hacı abi magnolia dedigine baktim, çokta zor bişey değil. Gayet evde yapılabilir ama evde yapınca maliyeti ne çıkar bilemedim. Gene 10 tl den ucuza pek geleceğini sanmıyorum. Çünkü bu tür büyük imalat yapan yerler kremayı, sütü hem daha dandik hem de çok çok alıyorlar. Sen 1-2 paket alacaksın kremayı. Çok büyük alsan 1-2 günde bozulacak, zarar daha büyük. Yani evde yapman pekte maliyeti düşürmeyecek gibi.

     

    Hocam malzemeleri toptancıdan düşük fiyata aldığı sürece evde yapmak kar ettirir bence. Çünkü satın aldığı adam da evde yada imalathanede yapıp X fiyata müride satıyor ki kar ediyor.
    Adetli imalat işin içine girdiğini düşünsen X+5 TL'ye kadar düşürse bile kardır belki.


    If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2012
    Erkek

    10 tl alıyorum ama 7 tl yapan yerlerde var kalite aşağı yukarı aynı zaten adama bana 7-10 tl arasında bu ürünü satıyorsa ki plastik kaplarda geliyor + onun  maliyetiyle beraber iyi bi kar elde ediyordur.Benim amacım kendi işletmem kadarını yapıp satabilmek.


    Ignorance is bliss.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek

    çırağı olmadığın işin ustası olamazsın hocam. siz tedarikçinizi değiştirin aileden birini çırak yapın yetiştirin.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2012
    Erkek
    yunusdogan bunu yazdı

    çırağı olmadığın işin ustası olamazsın hocam. siz tedarikçinizi değiştirin aileden birini çırak yapın yetiştirin.

    Doğrudur hocam ama bu yapılan tatlıların içine konulan yağ krema vs gibi değişik trickleri var yapılış aynı ama malzeme faktörü değişik mesela magnolia için değişik bi krema kullanılıyor ve o krema güzel bi yoğunluk ve tat sağlıyor gibi gibi.


    Ignorance is bliss.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    ev hanımı kısmına takilmislar için diyorum

    benim bir  arkadaş aşçılık kursuna gitti yaptığı birseye benzemiyor :)

    yani el lezzeti diye birşey var. 

    tamam ev hanımı deyince belki size çok basit geldi ama  ben bütün tatlilari muhtesem yaparlar demiyorum ki

    her tanıdığımın favori tatlısı / böreği oluyor.

    mesela hilal arkadaşıma bir Kıbrıs tatlısı yaptirayim lokanta da "özel ascimiz yapti " deyip size iki kat fiyatına satsam ruhunuz duymaz. 

    sanki lokantalarda satılan ürünler super. 

    ben mecbur kalmadan asla dışarda yemek yemem

    sart mi fabrikasyon olması?  bence çevreden kim ne konuda ideali ise tutun adamı gelsin yapsın gitsin . tepsi başı parasını verin. 

    tekirdaginda  boyle çalışan akrabam var . kadin ev hanımıydı. maddiyat iste gitti bir özel lokantaya.. yapıyor yemeği tabulot halinde, adamlar satıyor.

    Tekirdağ inin zenginleri  kisi basi aylık 3000 TL veriyor :)

    kalibinizdan çıkın artık.   

     

     

     


    Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XanTos
    XanTos's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Nisan/2007
    Erkek

    Tatlıdan pek anlamıyorum ama güzel yemek yapıyorum, tanıdığım herkes bana yemeğe gelmek için deliriyor. 

    Normal tariflerden farklı olarak kullandığım tek şey MSG (çin tuzu)... Birini davet ettiğimde yemeklere mutlaka MSG koyuyorum. Tabi bunu kimseye söylemiyorum... Show must go on.

    Tatlı için de belki böyle bir katkı vardır. 

    XanTos tarafından 27/Nis/22 16:05 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emuxa
    emuxa's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    al benden bir tarif en sevdiğim gerçek Tiramisu tarifi

    Malzemeler

    5 Yumurta, 400gr Mascarpone Peyniri, İtalyan savoyardi cookies (Kedi dili bisküvi), kakao, kahve, 3-4 yemek kaşığı veya yaklaşık yarım çay bardağı şeker pudrası, az miktarda alkol.

    öncelikle yumurtanın akı ve sarısını ayırıyorsun sarısı ve şeker pudrasını katıp iyice karıştırıyorsun karışım hazır olduğunda üzerine mascarpone peynirini kısım kısım ekleyerek karıştırıyorsun sarı beyaz bir karışım oluyor.

    Arkasından Yumurtanın akını iyice çırpıyorsun önce düşük devirde yonra yüksek devirde tamamı köpük haline gelene kadar karıştırıyorsun hiç sıvı kalmayacak hazır olduğunda önce hazırlamış olduğumuz yumurta sarısı ve peynirin üzerine köpüğü az az koyup içerisine yedirme yöntemi ile hepsini karıştırıyorsun ve buzdolabına kaldırıyorsun.

    arkasından kendine büyük bir tepsi veya ona benzer birşey al savoyardi bisküvilerini gözüne hoş gelecek şekilde 2 tane yan yana gelecek şekilde yerleştiriyorsun hemen sert kahve hazırlıyorsun imkanın var ise amerikano olacak kahvenin içerisine bir tatlı kaşığı kahve ile uyumlu likör veya rom ekliyorsun (duruma göre alkol sevmezsen eklemeyebilirsin eklemezen kahveyi daha sert yap) sonrasında bisküvilerin üzerine çay kaşığı ile az az dök bisküviler o kahveyi içerisine çekecek ıslak ıslak olacak sonrasında hazırladığımız kremayı üzerine göz kararı döküyoruz ve iki bisküvi daha koyup aynı işlemi gerçekleştiriyoruz hepsini aynı işlemleri uygulayarak buzdolabına kaldırıyoruz en az 6 saat buzdolabında beklemesi gerek 1 gece beklerse daha da iyi olur çıkarıp üzerine kakao dökyorsun şekil için porsiyonları azaltıp kaarını artırmak için ise tavsiye alta 2 bisküvi üste 1 hem görünüm hem kaar daha iyi bu cafe görünümü için. Tiramisu Cake Stok Fotoğrafı 350456552 | Shutterstock nasıl görünmesi gerektiğini anlaman için foto Portion Tiramisu On White Serving Plate Stok Fotoğrafı 1938633157 | Shutterstock

    evinde yapacaksan bisküvilerin hepsini yan yana diz kahveyi az az kaşıkla dök hepsi ıslansın 1 kat kramayı dök arkasından 1 kat daha bisküvi yerleştir onu da aynı yap gene buzdolabı 1 gece kakao dök üzerine ve tiramisu hazır bu da ev ortamında hazırlanan Dish Homemade Tiramisu Italian Desert Ladyfinger Stok Fotoğrafı 1725360031 | Shutterstock

     

    maliyetler yüksek ama gerçek tiramisu yukarıda verdiğim tarif gerçekten lezzet mükemmel ha dersen ki ben malzemelerden kısıp öyle yapmak istiyorum Mascarpone yerine labne kullanabilirsin görünüm neredeyse aynı kedi dili yerine farklı bisküvi kullanabilirsin maliyetler oldukça düşmüş olur.

     

    Rus Krep tarifi (Gerçek ismi Blini) 

    4-5 Yumurta, 1,5 su bardağı un, yaklaşık 2 su bardağı süt (bardağa göre değişir göz kararı yapman gerek), 1 yemek kaşığı şeker, 1-1,5 çay kaşığı tuz

    önce yumurtaları kırıp bir kaba alıyorsun iyice çırpıyorsun ak ile sarısı bir birine karışınca şeker ve tuzu ilave ediyorsun karıştırıp yarım yarım un koyuyorsun çırpmaya devam ediyorsun karışım çok sertleşmemesi gerekiyor sertleşirse çok un koymuşundur hafif sıvı kalacak üzerine sütü döküyorsun karıştırıyorsun iyice çırptıktan sonra bir tava alıyorsun kenarları yüksek olmayacak varsa krep tavası daha da iyi olur üzerine az ayçiçek yağı döküyorsun gerçekten az sadece ıslatıyorsun yağı her yere yayıyorsun ki krepler pişerken yaışmasın tavanın üzerine bir kepçe döküyorsun dikkat etmen gereken çok olmayacak yani ince olması gerekiyor döktükten sonra hızlı bir şekilde tavaya yayman gerekiyor incecik bir yapıya sahip olacak(kalınlık gözleme gibi olacak) göz kararı hafif kızardığını gördüğünde ters çeviriyorsun orası da hafif kızarınca bir tabağa alıyorsun arkasından aynı işlemleri yapıyorsun 2- krep sonra yağı tekrar ekliyorsun bitecek dikkat et ne çok yağlı ne çok kuru olacak çok kuru olursa kıtır kıtır felaket olur çok yağlı olursa vıcık vıcık olur kuru olursa büyük dert değil tabağa aktardığında üst üste gelecekler bir birini yağlayacaklar dert değil yani ama vıcık vıcık olursdsa yenmez hepsini bitiyorsun yaklaşık 12-13 tane çıkması gerekiyor müşterine genelde servis ederken 3 lü filan yapman gerekiyor sıcak servis etmen gerek içerisine de türlü türlü şeyler koyabilirsin örneğin yoğurt ekşimsi oluyor süper veya reçel veya akça ağaç şurubu milletin götü düşer de maliyetli olur ana yemek olarak da kullanabilirsin mantar veya et pişirip içine koyabilirsin 10 numara oluyor gerisi hayal gücü kendin de deneyebilirsin sabahları uyandığında evde kendine hanıma yap her türlüsünü dene maliyet çok düşük lezzet çok iyi :) görünümü de şöyle olacak Traditional Russian Crepes Blini Stacked White Stok Fotoğrafı 2014505075 | Shutterstock bu da sunum şekli olarak kullanabileceğin şekillendimeyi kendine göre yapabilirsin örneğin içerisine vişne reçeli koydun tabağın üzerine de 3-4 damla vişne reçeli ile şekil ver. Pancakes Blini On Plate Pumpkin Apple Stok Fotoğrafı 1333125725 | Shutterstock 

    dikkatini çekerse sana sonra cheesecake tarifi filan da yazarım aklıma daha gelirse yazarım


    01100101 01101101 01110101 01111000 01100001
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    cihangirde hangi sokak adresi ver de lezzete bakalım

     


    Yav he he
Toplam Hit: 3669 Toplam Mesaj: 47
tatlı