folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Üniversite Mezunu Vs Alaylı Yazılımcı



Üniversite Mezunu Vs Alaylı Yazılımcı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biany
    biany's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2017
    Erkek

    Merhaba müritler.

    Öncelikle ben 24 yaşında önlisans mezunu yazılımcı bir kardeşinizim. Yazılım ile ilişkim orta okul zamanlarıma dayanıyor. Türkekip php eğitim seti ile yazılım macerama atıldım. Meslek lisesinde .net veritabanı üzerine eğitim aldım. Liseden sonra uzaktan eğitim önlisans ile birlikte kurumsal firmalarda asp.net ile projelerde çalıştım. Ardından laravel framework ile devam ettim kariyerime. Şu anda freelancer olarak istanbulda bulunan 2 ayrı iş adamına işlerini geliştirmeleri için laravel ile projeler geliştiriyorum. Bunların dışında bilgi güvenliği konusuna ilgiliyim.

    Anlayacağınız alaylı yazılımcıyım ve yıllardan beri aklımda üniversite okumak var. Ancak yaşım 24 oldu hazırlansam ve kazansam (dgs ile) 25 yaşında üniversiteye gireceğim mezuniyet en erken 30umu bulur.

    Şu anki ülke şartlarında ve günümüz toplumunda bilgisayar üzerine bölüm okumak ne kadar mantıklı ? Bu kadar zahmete değer mi ? Hem okumak hem çalışmanın beni zorlayacağını düşünüyorum.

    Ayrıca şöyle bir videoya denk geldim ve kendimi geliştirmek istediğimde bilgisayar bilimi üzerine internette çok güzel eğitimler var. MIT Harvard gibi üniversitelerden direk sertifikalı programları alabiliyorsunuz.

    https://www.youtube.com/watch?v=_RKGhp83FN4

    Günümüz şartları için sizin düşünceleriniz nelerdir ?

    biany tarafından 28/Nis/19 12:13 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    kesinlikle okuma gerek yok bu ülkede çöpçü mühendisten fazla kazanıyor , okumak vakit ve para kaybından başka bişey değil


    Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    motka
    motka's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2012
    Erkek

    Bilgisayar mühendisliği bitmek üzere benim bana göre üniversitenin kazandırdığı en büyük avantajlardan birisi sosyal çevre, onun dışında eğer iyi bir üniversite kazanırsan bölüm derslerinin de sana bir şeyler katacağına eminim. Hiç olmadı projeler baya bir gelişmeni sağlar. Ölmeden üniversite ortamını yaşamanı tavsiye ederim :)

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2009
    Erkek

    Hangi şehirdesin bilmiyorum ama istanbuldaysan itü ye gidip istediğin herhangi bi derse girebilirsin. Siteden derslerin sınıflarına bak tabi önceden. 

     

    Sonra kendin karar ver ben bu tantanayı çekmeye razı mıyım diye

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dark_Lord
    Dark_Lord's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    Hocam evet, diploma etikettir ve etiket senin projeni hazırlamaz fikrine katılıyorum. Lakin ileride freelance'den sıkılırsan, kurumsal yerlerde diploma bürokrasisi yaşaman ihtimalin çok yüksek diye duydum ve düşünüyorum. Ayrıca bir de askerlik için işine yarar. Uzaktan eğitim lisans diploması imkanını araştır. ( Bu konuda uzaktan eğitim yazmayan ve bilgisayar mühendisliği verdiğini hatırladığım Ahmet Yesevi var)  


    "biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız... hepimiz heba oluyoruz... bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş... reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz... nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Mayıs/2009
    Erkek

    24 yaşında arkadaşım üniversitede bilgisayar mühendisliği bölümünü bitirip yurtdışına kapağı attı şuanda 3-4k euro maaşla yağında kavruluyor askerliği dövizli yaptı 30 yaşına geldi 6 yıldır orada hayat güzel diyor ırkçılık var dediği için ülkeye geri dönecekmiş gerçi yakında,

    Yaklaşık 35-36 yaşında 12-13 yıldır yazılım işe profesyonel olarak uğraşan diğer arkadaşım 3-4 sene de bir iş değiştirmek durumunda kaldı genelde aile şirketleri gibi yerlerde çalışıyor şansı yaver gitmedi ama 5-6k maaş alıyor yine yine de kendisi 26-27 yaşında çok iyi durumda değildim derken şuanda yeni yeni rahat oldum diyor.

     

    Sanırım üniversite mezunu olmak süeryi 7-8 yıl kısaltıyor 34 yaşında geleceğin yere 26-27 yaşında gelebiliyorsun.


    "
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mr_Dark
    Mr_Dark's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2007
    Erkek

    Dostum alaylı olmak birşeyler ifade ediyor tabiki ama o sikik diplomada çok etki ediyor. 27 yaşında üniversite1. sınıftayım şuanda :|


    !!!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KuZeTaR
    KuZeTaR's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Aralık/2009
    Erkek

    Uni mezunu olarak yaziyorum;

    Alaylilar ya cok iyi ya da cok kotu, cogu yer alayli almak bile istemez. Tanidigim 100 alaylidan 3u gercekten cok iyiydi, ama geri kalan coptu. Tr’de adam bulmak zor oldugu icin almak zorunda kaliyorlar. 

    İmkaniniz varsa uni okuyun mezun olun artik kaliteli uniden adam almakla ugrasmiyolar, edirne tekirdag sakarya gibi yerlerden bile bircok adam var sektorde. Eskiden gorusmelere bile cagirmazlardi.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mayıs/2012
    Erkek

    Hocam mektepli olunca aslında farklı kulvarda olduğunu farkedersen. Yazılımcı değil mühendis olacaksın.

    Eğer ben kod yazayım, söylesinler bug düzelteyim, kodları coşturayım diyorsan sen alaylı olarak kal.

    Ama analitik olarak düşünmem gerekiyor, algoritmaları hızlıca çözebilmeliyim, dünya hangi sorunlarda hangi standart çözümleri üretiyor vs gibi arkaplandaki şeyleri öğrenmek için eğitim şart.

    Syntax'ı herkes öğreniyor, bir şeyler yazabilmek hatta veritabanı iletişimi, apiler vs bile çok rahat ve basit. 

    Peki ya veritabanı normalizasyonu? Sıralama algoritmaları? Açgözlü yaklaşım, dinamik programlama? Bilgisayar mimarisi? 1-0lar ile çalışmak nedir? Nasıl oluyor da bilgisayar toplama yaparak çıkartma işlemi yapıyor? Polymorphisim ne oluyor? OOP diyor da herkes ne demek bu OOP? Paket veri gönderimi nedir?

    Vs yüzlerce sorunun cevabını mühendis olmadan layıkıyla öğrenemezsin, hepsini öğrensen bile yeni çıkacak sorularda stackoverflow cevabı beklersin.

    Bu yüzden ben yıllarca alaylı kaldıktan sonra mektepli olmayı seçtim.

    Not: hiçbir güç o saçma sapan okulu bana sevdiremez


    iyibu! yeniden..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    Üni tercihimdir, alaylı uçarım kaçarım desede işveren olsam üni mezunu olanı tercih ederim. Biraz Ön yargılıyım  heral, özetlen akademik eğitime güveniyorum


    Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek

    Hem alaylı, hem mektepli tipler genelde gömer. 

    Sadece alaylilar matematik kısmında takılır, 

    Sadece mektepli pratiği olmadığı için iş çıkartamaz.

    Yaptığın farklı projelerin, deneyimlerin bileşkesini değerlendirmek gerekiyor.

    Mühendislik işi yapıyorum, kimse sen necisin diye sormuyor, kimse ilgilenmiyor çünkü. Yaptığım işi satıyorum, insanlar referans işlerime güvenerek para veriyor. 

Toplam Hit: 8156 Toplam Mesaj: 61
yazılım üniversite alaylı yazılımcı