folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Yahudiler İslam"A Göre Lanetli Midir?

Yahudiler İslam"A Göre Lanetli Midir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

fatihack bunu yazdı:
    -----------------------------
    inandığım dinin herşeyi bana mantıklı geliyor evet.mantıklı gelmese zaten müslüman olmazdım.ya kendime göre daha mantıklı bir din bulurdum, ya da deist olurdum.sizin yobazlık demeniz veya dememenizin benim nazarımda hiç bir değeri yok.

evrimi islamın reddetmesine gerek yok.bilim bile reddediyor.

artı olarak, yahu sana neyin cevabını vereyim güzel kardeşim.ufacık bebeklerle cumaya gitme arasında ilişki kuran bir insana neden cevap veremeyeyim yada.ortada cevap verilmeyecek bir durum yokki.
    konumuz değil ama
    bilim evrimi reddediyormuş
    MAUHAUHAUHAUH ZHUUHAUAHUHAUHA PJHAUHAUHAHU :D
    Hangi bilim adnan oktar mı:D git biraz bilimsel yayın oku,her dergide evrimin kanıtı ispatı gibi cümleler okuacayskın,olmadı git bir üniversiteye sor bakalım bilen birine.
    neyse konu dağılacak.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    ByALeX bunu yazdı:
    AntiOksidan bunu yazdı:

Bakara(*) Sûresi

47 - Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve (bir zamanlar) sizi cümle âleme üstün kıldığımı hatırlayın.

Bir de şu var.Nasıl bir eşitlik bu?Hani tüm kavimler eşitti?

@ByAlex: Saçmalamanın son derecesindesin hocam,son hak dini sana göre islamdır senin inancına göre öyledir,doğan her bebek müslümanmış böyle basit şeylerle mi islamı insanlara sevdireceksiniz?

Hakikatı yazmaktan başka birşey yapmadım, sana göre saçmalamışımdır. İsLam'a inancın yok, ondan olabilir mi acaba? Ayrıca Bakara Suresinin 47. Ayetini yazma sebebin nedir? Kur'an-ı Kerim'e inanmadığını söylüyordun, madem inanmıyorsun neden Kur'an dan Kanıt olarak ayet veriyorsun? Kimin saçmaladığı ortada... Senin amacın soruya cevap almak değil, tartışma ortamı yaratmak. Sorusuna cevap arayan insanın hali hiç böyle olur mu?

Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve (bir zamanlar) sizi cümle âleme üstün kıldığımı hatırlayın. (Devamanı oku)
    bak ne diyorum inanıp inanmama meselesi değil ,böyle yazıyor yanlış değil mi bu diyorum,fikrimi söylüyorum bir konu hakkında fikir söylemek için bir din hakkında yorum yapmak için o dine mensub olmaya gerek yok.saçmalıyor muyum evet dediğim gibi saçmalamıyorum,yazdım çünkjü bunun mantığı ne diyorum,bir kavim neden diğerlerine üstün kılınoyr,hani kardeştik?saçmalamıyorum ama işine gelmediğinde saçmalıyorsun diyorsun ki bu ayeti nedne koyduğumu bile kavrayamamışsın
    islama inancım yok olmak zorunda mı?hayır değil
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Erkek
    sevgili antioksidan.muhahaha gibi insanlık dışı böğürüşlerine karşı yinede sana olan saygımı koruyarak cevap yazıyorum.

adnan oktar'dan hiç hazzetmem.bana göre sosyete imamıdır.saçma sapan herifin tekidir.
    evet bilim evrimi reddeder.bunun için çok derin araştırmalar yapmana veya adnan oktar denen sahtekarın kaynaklarına bakmana gerek yok.bir çok araştırma var bu konuda ve dünyanın bir çok üniversitesinin bu konu hakkında görüşleri veya bilim adamlarının görüşleri var.google'a yazsan bulursun o derece.

gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

hristiyanlıktan bahsetmişken de, son zamanlarda incil okumaya sardım, gerçekten de etkilendiğimi hissettim. sonra dedim, ben hristiyanlığın ne kadar çarpıtılmış,bozulmuş bir din olduğunu bilmeme rağmen nasıl oldu da etkilendim? ve farkettim ki, adamlar müslümanların yaptığı gibi yobazlık yapmamış, insanlara dini en açık şekliyle sunmuşlar. insanların misyonerlere nasıl kandığını anlamaya başladım, çünkü adamlar herşeyi insanların anladığı dilden sunmuşlar, onlara Türkçe ibadet etme hakkını, Tanrı ya Tanrı deme hakkını vermişler. Durum böyle olunca misyonerlerle az çok takılan biri Tanrı ya anladığı dilden ibadet etmenin, O na Tanrı diyebilmenin zevkini yaşıyor, ve dolayısıyla hristiyan oluyor.

neyse benim uykum geldi, birazdan yatıcam, yazdığınız cevapları bu gece olmasa da yarın sabah cevaplarım..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:
    fatihack bunu yazdı:
    doğan her çocuk tabikide müslümandır bunun neresi saçma ? Allah'ın yolladığı son din islam değilmidir ? e Allah'ın dünyaya yolladığı varlıkta tabiki ona tabi olarak dünyaya gelir.

saçma tabi ki.allahın son yolladığı din sana göre ilsmadır.bir hristiyana göre islam tanrının yolladığı bir din bile değildir,bu tür konuşmalar basit tatminlerdir o kadar.

ohoo hocam şimdi burda kişilere göre dinlere bakarsak :| İslamiyet hak dindir... Her doğan çocuk Müslüman olarak doğar... Bunlar doğrudur nasıl ispat edeceksin ki son din olmadığını ya? Ama son olduğunu ispat edecek bin bir türlü kaynak var git araştır hiç ben sana kaynak vermiyim...

echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek

SpY-EaFw bunu yazdı:

objektif olarak değerlendirmeye çalışıyoruz. inandığın dinin herşeyi sana mantıklı gelip kabul edersen biz buna yobazlık diyoruz. din evrimi tamamen reddediyor değil mi mesela?

madem evrim yok, adem ve havva siyah mıydı beyaz mıydı? bu kadar çok genetik farklılık insanlar arasında, evrim yoksa nasıl ortaya çıktı? misal bu.

evrimde evrim diyorlar evrimi savunanlar bile evrime inanmıyorlar doğru düzgün. evrim teorisini ortaya atan darvin bile kitabında "yakın tarihte evrim geçirmiş fosil bulamazsak evrim teorisi çöker" gibi bişey yazmıştı. tam ne olarak hatırlamıyor olabilirim cümlesini ama bu mana cıkan bir cümleydi.  dünya üzerindeki fosillerin %90 ının bulunduğu tahmin ediliyor ama hala bir tek tane evrim geçirmiş canlı bulunamamış. eğer evrim gerçek olsaydı şu anda binlerce şekil değiştirmiş yaratık fosilleri bulunurdu. 90 milyon yıl önceki örümcek hala aynı örümcek, ve buna benzer binlerce örnek var. bunu darvinizimi savunanlar bile biliyor.

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

evrim teorisinin en büyük dezavantajı darwin gibi bir mal tarafından ortaya atılmış olmasıdır zaten..

evrim gibi bir sistemi tesadüflere bağlayan mantığı sikiyim ben.

evrim tamamen ihtiyaç halinde oluşur, veya şöyle diyeyim, yüksek bir yerden suyu akıtmaya başlarsınız, o kendine bir yol oluşturur ve ırmağa dönüşür, bu tesadüf değil mecburiyettir.

kafamdan geçenleri tam olarak anlatamıyorum şu anda, evrim hakkındaki düşüncelerimi tam olarak söze dökebilsem evrime karşı çıkabilecek kimse kalacağını zannetmiyorum :)

ha ayrıca evrime inanıyor olmam Tanrı yı reddettiğim anlamına gelmez, evrimle ateizmi bağdaştıran mantığı da sikiyim ben :)

Tanrı evrimi yarattı, ardından evrim de gereken herşeyi yaptı.. :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    ZoRKaYa bunu yazdı:

AntiOksidan bunu yazdı:
    fatihack bunu yazdı:
    doğan her çocuk tabikide müslümandır bunun neresi saçma ? Allah'ın yolladığı son din islam değilmidir ? e Allah'ın dünyaya yolladığı varlıkta tabiki ona tabi olarak dünyaya gelir.

saçma tabi ki.allahın son yolladığı din sana göre ilsmadır.bir hristiyana göre islam tanrının yolladığı bir din bile değildir,bu tür konuşmalar basit tatminlerdir o kadar.

ohoo hocam şimdi burda kişilere göre dinlere bakarsak :| İslamiyet hak dindir... Her doğan çocuk Müslüman olarak doğar... Bunlar doğrudur nasıl ispat edeceksin ki son din olmadığını ya? Ama son olduğunu ispat edecek bin bir türlü kaynak var git araştır hiç ben sana kaynak vermiyim...

hoca eğer ispatlasaydınız herkes müslüman olurdu merak etme.son din olmadığı konusunda da çok sayıda kaynak var merak etme,yalnızca adnan oktar forumlarında gezersen bunu görmen pek mümkün olmaz tabi.Söylediğin yanlış,bin türlü ispat varmış,geçin artık şu mucizeler şunlar bunlar işlerini.Tek akıllı siz değilsiniz malesef ve dediğim gibi ispatla o zaman genç adam telekomun yasakladığı başka inançlara ait sitelere,kaynaklara bakarsan çok sayıda karşı tez bulacaksındır.

oliWer: evrimle4 ilgili yazacağımı yazdım.Evrim teorisi büyük kabul görüş bir teoridir kanıtlanamamıştır henüz ama çürütülememiştir de,bilimsel kaynaklar oku biyolojiyle ilgili hepsinde olayların bir takım evrimlere dayandığı yazar,çürütüldü mü sence?
    Sana bu konuda bir sürü örnek sunabilirim ama gereksiz kendin araştır
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:
    oliWer: evrimle4 ilgili yazacağımı yazdım.Evrim teorisi büyük kabul görüş bir teoridir kanıtlanamamıştır henüz ama çürütülememiştir de,bilimsel kaynaklar oku biyolojiyle ilgili hepsinde olayların bir takım evrimlere dayandığı yazar,çürütüldü mü sence?
    Sana bu konuda bir sürü örnek sunabilirim ama gereksiz kendin araştır

Türkçeye çevirilmiş kaynakları biraz okudum ve dediğim gibi evrim teorisini ortaya atan darvin bile şüpeye düşmektedir. belki tamamen çürütülmemiştir ama şu ana kadar bulunan fosillere bakarsanız ki dünyaca kabul edilen bir orandır bu. dünya üzerindeki fosillerin %90'ının bulunduğudur. bu %90 da bir tek tane evrim teorisini doğrulayacak ffosil bulunamamıştır. artık kısmet %10 a kalmış hadi bakalım belki görmeyiz biz ama torunlar görür bi tarafıyla güler bu teoriyi ortaya atanlara

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

YaSevYaTerket_CoM bunu yazdı:

Maide Suresi 51.  Ayet Gayet Açık Ve Nettir.

Ancak İslam Alimleri Arasında Yorum Farkları Bulunmaktadır.

1) Ey iman edenler, Yahudi ve Hıristiyanları dostlar (veliler) edinmeyin; onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden onları kim dost edinirse, kuşkusuz onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna hidayet vermez.

“Ayetteki ‘...Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin..’ ifadesindeki “dost” kelimesi aslında “veli” anlamındadır. Yani bir öğrencinin okulda kendisine veli tayin edilmesi gibi... Bu kelime Türkçe’ye “dost edinmeyin”  diye tercüme edildiği için yanlış anlamalara neden olabilmektedir.

“Veli edinmeyin”den kasıt, “Yahudi ve Hristiyanlardan İdareci-Yönetici edinmeyin”demektir. Onların yönetimi altına girmeyin demektir.

Bu yüzden elbette, Yahudi ile komşu, Hristiyanla arkadaş olunabilir.  Ticaret yapılabilir.  Hatta biliyorsunuz İslam’a göre, Müslüman bir erkeğin Yahudi ve Hristiyan bir kadınla evlenmesinde bir sakınca yoktur.

Buradaki; Veli; İdareci- Yönetici anlamındadır. Ve bu çok önemlidir. Bu ayeti herkes çok dikkatli okumalı ve anlamalıdır. Özellikle de; Avrupa Birliği’ne girme adına, onların anayasasını, kanunlarını kabul edenler, talimatlarını rehber edinenler, Avrupa Birliği yöneticilerini kendilerine yönetici olarak görenler, Onların himayesine girmek için çaba sarfedenler çok daha iyi okumalı ve anlamalıdır”

Antioksidan, aradığın cevap bu değil mi senin???

Toplam Hit: 15202 Toplam Mesaj: 103