folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Yahudiler İslam"A Göre Lanetli Midir?

Yahudiler İslam"A Göre Lanetli Midir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    klinsmann
    klinsmann's avatar
    Erkek
    Herkes yazıyor birşeyler. ama hangisinin açısından bakarsak o dinden kral yok. işin aslına bakarsan... neyse.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

oliWeR bunu yazdı:
    -----------------------------

Türkçeye çevirilmiş kaynakları biraz okudum ve dediğim gibi evrim teorisini ortaya atan darvin bile şüpeye düşmektedir.

ben de sana diyorum ki ;

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=70794&sayfa=4#701045

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    oliWeR bunu yazdı:

AntiOksidan bunu yazdı:
    oliWer: evrimle4 ilgili yazacağımı yazdım.Evrim teorisi büyük kabul görüş bir teoridir kanıtlanamamıştır henüz ama çürütülememiştir de,bilimsel kaynaklar oku biyolojiyle ilgili hepsinde olayların bir takım evrimlere dayandığı yazar,çürütüldü mü sence?
    Sana bu konuda bir sürü örnek sunabilirim ama gereksiz kendin araştır

Türkçeye çevirilmiş kaynakları biraz okudum ve dediğim gibi evrim teorisini ortaya atan darvin bile şüpeye düşmektedir. belki tamamen çürütülmemiştir ama şu ana kadar bulunan fosillere bakarsanız ki dünyaca kabul edilen bir orandır bu. dünya üzerindeki fosillerin %90'ının bulunduğudur. bu %90 da bir tek tane evrim teorisini doğrulayacak ffosil bulunamamıştır. artık kısmet %10 a kalmış hadi bakalım belki görmeyiz biz ama torunlar görür bi tarafıyla güler bu teoriyi ortaya atanlara

hoca nasıl anlatsam ki yanlış biliyorsun.konu sapıcak istemiyorum ama şu var;
    bulunan fosillerde ki yarıklar
    katmanlarda sırayla basitten karmaşığa gidilmesi vs.Ben evrim teorisini ateizmle bağdaştırmıyorum,dinle de ters düşmez.Yanlış anlamayın sadece kimi yobaz kesimlerin buna  çeşitli sebeplerle karşı çıkmasına karşıyım
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

YaSevYaTerket_CoM bunu yazdı:

Maide Suresi 51.  Ayet Gayet Açık Ve Nettir.

Ancak İslam Alimleri Arasında Yorum Farkları Bulunmaktadır.

1) Ey iman edenler, Yahudi ve Hıristiyanları dostlar (veliler) edinmeyin; onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden onları kim dost edinirse, kuşkusuz onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna hidayet vermez.

“Ayetteki ‘...Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin..’ ifadesindeki “dost” kelimesi aslında “veli” anlamındadır. Yani bir öğrencinin okulda kendisine veli tayin edilmesi gibi... Bu kelime Türkçe’ye “dost edinmeyin”  diye tercüme edildiği için yanlış anlamalara neden olabilmektedir.

“Veli edinmeyin”den kasıt, “Yahudi ve Hristiyanlardan İdareci-Yönetici edinmeyin”demektir. Onların yönetimi altına girmeyin demektir.

Bu yüzden elbette, Yahudi ile komşu, Hristiyanla arkadaş olunabilir.  Ticaret yapılabilir.  Hatta biliyorsunuz İslam’a göre, Müslüman bir erkeğin Yahudi ve Hristiyan bir kadınla evlenmesinde bir sakınca yoktur.

Buradaki; Veli; İdareci- Yönetici anlamındadır. Ve bu çok önemlidir. Bu ayeti herkes çok dikkatli okumalı ve anlamalıdır. Özellikle de; Avrupa Birliği’ne girme adına, onların anayasasını, kanunlarını kabul edenler, talimatlarını rehber edinenler, Avrupa Birliği yöneticilerini kendilerine yönetici olarak görenler, Onların himayesine girmek için çaba sarfedenler çok daha iyi okumalı ve anlamalıdır”

Antioksidan, aradığın cevap bu değil mi senin???

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByALeX
    ByALeX's avatar
    Erkek
    AntiOksidan bunu yazdı:
    ByALeX bunu yazdı:
    AntiOksidan bunu yazdı:

Bakara(*) Sûresi

47 - Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve (bir zamanlar) sizi cümle âleme üstün kıldığımı hatırlayın.

Bir de şu var.Nasıl bir eşitlik bu?Hani tüm kavimler eşitti?

@ByAlex: Saçmalamanın son derecesindesin hocam,son hak dini sana göre islamdır senin inancına göre öyledir,doğan her bebek müslümanmış böyle basit şeylerle mi islamı insanlara sevdireceksiniz?

Hakikatı yazmaktan başka birşey yapmadım, sana göre saçmalamışımdır. İsLam'a inancın yok, ondan olabilir mi acaba? Ayrıca Bakara Suresinin 47. Ayetini yazma sebebin nedir? Kur'an-ı Kerim'e inanmadığını söylüyordun, madem inanmıyorsun neden Kur'an dan Kanıt olarak ayet veriyorsun? Kimin saçmaladığı ortada... Senin amacın soruya cevap almak değil, tartışma ortamı yaratmak. Sorusuna cevap arayan insanın hali hiç böyle olur mu?

Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve (bir zamanlar) sizi cümle âleme üstün kıldığımı hatırlayın. (Devamanı oku)
    bak ne diyorum inanıp inanmama meselesi değil ,böyle yazıyor yanlış değil mi bu diyorum,fikrimi söylüyorum bir konu hakkında fikir söylemek için bir din hakkında yorum yapmak için o dine mensub olmaya gerek yok.saçmalıyor muyum evet dediğim gibi saçmalamıyorum,yazdım çünkjü bunun mantığı ne diyorum,bir kavim neden diğerlerine üstün kılınoyr,hani kardeştik?saçmalamıyorum ama işine gelmediğinde saçmalıyorsun diyorsun ki bu ayeti nedne koyduğumu bile kavrayamamışsın
    islama inancım yok olmak zorunda mı?hayır değil

Kur'an-ı Kerimin ırkçı bir kitap olduğu kesinlikle düşünülemez. Bak hoca İslam insan sevgisini temel alan bir dindir.
    Kur'an-ı Kerim ırkı değil; yanlış işler yapanları lanetler... Yahudiler yanlış bir şeyler yapıyorsa, ki geçmişte yaptı ve hala yapmakta, bunları yapanlar tabiikide lanetlenir. Ve doğal olarakta cezasını çeker! Kur'an-ı Kerim'e inanmıyorsan inanma! Senin şahsi düşüncendir. Benim şahsi düşüncem ise; Kur'an-ı Kerime inanmayan bir insanın aklından şüphe ederim. Kur'an-ı Kerim'i okudun mu? Okumadıysan git oku, mucizelerine kendi gözlerinle şahid olacaksın.

Allahu Teala, bundan 14 asır önce, insanlara yol gösterici bir kitap olan Kuran-ı Kerim'i indirdi. Tüm insanlığı kurtuluşa ermeye davet etti. İndirildiği günden kıyamete dek, insanlığın yegane yol göstericisi de bu son İlahi Kitap olacaktır. Kuran'ın eşsiz üslubu ve içerdiği üstün hikmet, onun Allah'ın sözü olduğunun kesin bir delilidir. Bunların yanısıra, Kuran'ın Allah Katından indirildiğini ispatlayan pekçok mucizevi özelliği de vardır.

Bu özelliklerden biri, ancak 20. yüzyıl teknolojisiyle eriştiğimiz bazı bilimsel gerçeklerin 1400 yıl önce Kuran'da bildirilmiş olmasıdır. Elbette ki Kuran bir bilim kitabı değildir, fakat çeşitli ayetlerinde son derece özlü ve hikmetli bir anlatım içinde aktarılan bazı bilimsel gerçekler, ancak 20. yüzyıl teknolojisiyle keşfedilmiştir. Kuran'ın indirildiği dönemde bilimsel olarak saptanması mümkün olmayan bu bilgiler, günümüz insanına Kuran'ın Allah sözü olduğunu bir kez daha ispatlamaktadır. Devamını istermisin! Gel ben sana bir yığın kanıt sunayım. Birşeyleri araştırmadan sapkınca ve acizce düşünceler içerisinde bulunan insanlara acımamak elde değil. Arkadaş çıkıp bir soru soruyorsun cevabını aldığın halde forumu bir birine katmaya devam ediyorsun. Amacın bilgi edinmek mi, yoksa burayı karıştırmak mı? Tartışmaları o kadar çok seviyorsan; Git gönüllü olarak tartışma programlarına katıl. Hadi kolay gelsin

Alim ile Sohbet Etmek Zümrüt ile incidir, Cahil ile Sohbet Etme Günde Bin Can incitir. Alim ile Sohbet Etmek Mertebe, Cahil ile Sohbet Etme Dönersin Merkebe, Eşek Alim Olmaz Kitap Taşımakla Tekkeye, insan da Hacı Olmaz Gitmekle Mekkeye.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

alp bunu yazdı:

Antioksidan, aradığın cevap bu değil mi senin???

hocam aradığı cevap o da, cevap verenler konuyu başka yerlere çekince adam da o konuda devam ediyor,

antioksidana bunu söylemek yerine, cevap verenlere

sorulan soru bu değil mi? "...." desen ya? :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek
    AntiOksidan bunu yazdı:
    oliWeR bunu yazdı:

AntiOksidan bunu yazdı:
    oliWer: evrimle4 ilgili yazacağımı yazdım.Evrim teorisi büyük kabul görüş bir teoridir kanıtlanamamıştır henüz ama çürütülememiştir de,bilimsel kaynaklar oku biyolojiyle ilgili hepsinde olayların bir takım evrimlere dayandığı yazar,çürütüldü mü sence?
    Sana bu konuda bir sürü örnek sunabilirim ama gereksiz kendin araştır

Türkçeye çevirilmiş kaynakları biraz okudum ve dediğim gibi evrim teorisini ortaya atan darvin bile şüpeye düşmektedir. belki tamamen çürütülmemiştir ama şu ana kadar bulunan fosillere bakarsanız ki dünyaca kabul edilen bir orandır bu. dünya üzerindeki fosillerin %90'ının bulunduğudur. bu %90 da bir tek tane evrim teorisini doğrulayacak ffosil bulunamamıştır. artık kısmet %10 a kalmış hadi bakalım belki görmeyiz biz ama torunlar görür bi tarafıyla güler bu teoriyi ortaya atanlara

hoca nasıl anlatsam ki yanlış biliyorsun.konu sapıcak istemiyorum ama şu var;
    bulunan fosillerde ki yarıklar
    katmanlarda sırayla basitten karmaşığa gidilmesi vs.Ben evrim teorisini ateizmle bağdaştırmıyorum,dinle de ters düşmez.Yanlış anlamayın sadece kimi yobaz kesimlerin buna  çeşitli sebeplerle karşı çıkmasına karşıyım

Unutmaki Darwinizm Yani Evrim Teorisi;

Siyasal Amaçlara Fayda Sağlaması İçin Yapay Olarak Ortaya Atılmış

İnsanların Akıllarını Karıştırmaktan Başka İşe Yaramayan

Bütün Ama Bütün Herşeyi Tesadüf ve Hayal Gücü İle İfade Etmeye Çalışan

Ortaya Attığı İddiaların Hepsinin Bilimsel Olarak Çürümüş

Sahtekar ve Dolandırıcılık İLe Eşdeğer Bir Aldatmacadır.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:
    Ben evrim teorisini ateizmle bağdaştırmıyorum,dinle de ters düşmez.Yanlış anlamayın sadece kimi yobaz kesimlerin buna  çeşitli sebeplerle karşı çıkmasına karşıyım

sende beni yanlış anlama sakın bende senin gibi düşünüyorum evrimi dinle vs. bağdaşlaştırmıyorum. hiçbir dine inancada karşı değilim. elimden geldiği kadar da insanların inançlarıyla  alay etmemeye çalışırım. dinle bağdaşlaştıracak olsam Adem peygamberin nasıl yaratıldığını anlatırdım. sadece anlatmak istediğim şuydu %100 çürütülmemiş ama %100 de kabul edilecek veriler yok elde. sadece okuduklarıma ve seyrettiklerime göre yorum yapıyorum. seyrettiklerim derken sakın harun yahyanın belgeselleri kitapları vs. vs. sanma. discovery de seyrettiğim bazı belgeseller.

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    Yasevyaterket_Com:
    Hocam inan evrim teorisi çürütülmemiştir :) lütfen araştır bunu ve bilim dünyasının çoğunluğu tarafından kabul gören bir teoridir.

oliWer:
    anladım  hocam :) bahsettiğim şey ispatlanamadığı ama aynı zamanda öürütülemediğidir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

Cold-m4 diyosun ya incili okudum kanım ısındı diye, kuran'ı anlatanlara da yobaz diyosun ya sadece merak ettiğimden soruyorum, İncil'i okuduğun gibi Kuran'ı da okudun mu??? Kuran'la ilgili bir soru soracam, vereceğin cevabı merak ediyorum..

Toplam Hit: 15192 Toplam Mesaj: 103