Yahudiler İslam"A Göre Lanetli Midir?
-
fmk bunu yazdı:
-----------------------------yahudiler şerefsizin önde gideni bir ırktır kendilerini dünya hükümdarı zannederler bir zamanlar diğer ırklardan tanrı tarafından üstün olarak ilan edildikleri doğrudur ama sonradan naletlenmişlerdir şeytan bile tırsar bu itlerden bu sebebden katledilmeleri gereklidir .
Not : İsayı çarmağa gerenler yahudidir yahyayı veya harun u kesenler yahudidir haz muhammedi zehirlemeye çalışanlar gene onlardır potansiyel virüs gibi adamlar
-----------------------------türkiyede de var yahudilerle arapların,acemlerin onların bunların karışmasıyla oluşmuş bir koloni ama, gerçekleri söyleyince ırkçı oluyoruz.
-
Tarihdeki iki büyük beyaz ırk mensubu liderin sözleri aklıma geldi birincisi sezar ikincisi hitler.
Birgün gelecek ve o gün öldürmediğim her yahudi için bana sitem edeceksiniz .
valla ben etmeye başladım bile
-
SpY-EaFw bunu yazdı:
-----------------------------
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------AntiOksidan bunu yazdı:
-----------------------------Bakara(*) Sûresi 47 - Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve (bir zamanlar) sizi cümle âleme üstün kıldığımı hatırlayın.
Bir de şu var.Nasıl bir eşitlik bu?Hani tüm kavimler eşitti?
@ByAlex: Saçmalamanın son derecesindesin hocam,son hak dini sana göre islamdır senin inancına göre öyledir,doğan her bebek müslümanmış böyle basit şeylerle mi islamı insanlara sevdireceksiniz?----------------------------------------
Yahudiler bir zamanlar inancın zirvesindeydi. Kimse inanmıyorken onlar inandı. Ödül olarak üstün kılındılar.
Sonra sapınca hakettikleri şey de değişti. Bunda eşitsizlik yok.
-----------------------------inanmak üstün kılınmak için yeterli mi? üstün insan neden inanmaktan vazgeçer? üstün insan bu kadar bariz hata yapar mı ?
----------------------------- -
konu islam dininde yahudilerin lanetli olup olmamasını "sadece" merakla açılmış. konu altında bişeyleri çürütmek ve vicdanını rahatlatmak için ("inanmıyorum kesin haklıyım lan dimi? evet evet haklıyım", "zekiyim ben onlaırn alayı yobaz" diye düşünerek) evrime dalıp inanana "yobaz" diye hakaret etmek çok çocukça. Din zaten karşılıklı tartışmalarla kabul edilebilinecek bir olgu olsa idi "din" kavramı ortadan kalkar herkes zaten bir dine mensup olurdu "din" kavramı bir vicdan meselesidir ve insanın içten içe kendini bulmasıdır.
kaldıki hiçbir din içinde kötülük barındırmadığı halde bu düşmanlık niye ki?
-
fatihack bunu yazdı:
sevgili antioksidan.muhahaha gibi insanlık dışı böğürüşlerine karşı yinede sana olan saygımı koruyarak cevap yazıyorum.
adnan oktar'dan hiç hazzetmem.bana göre sosyete imamıdır.saçma sapan herifin tekidir.
evet bilim evrimi reddeder.bunun için çok derin araştırmalar yapmana veya adnan oktar denen sahtekarın kaynaklarına bakmana gerek yok.bir çok araştırma var bu konuda ve dünyanın bir çok üniversitesinin bu konu hakkında görüşleri veya bilim adamlarının görüşleri var.google'a yazsan bulursun o derece.
-----------------------------bunu yazan bir insana yobazdan öte yorum yapılamaz. evrimin ne demek olduğunu bile bilmediğini düşünüyorum şuan. okuduğun bilim yayınlarını fethullah gülen yayınlıyor heralde. onun kitaplarından başkasını da okumazsınız zaten ya.
-
Valla lanetli midirler değilmidirler islama göre bilmiyorum.
Ama tarihe baktığımızda çok ibine bir millet. Peygamberleri hz. musa denizi ikiye yarıp yahudileri arasından geçiriyor. Firavun'dan kuratarıyor. Hepsi bu olayı görmelerine rağmen Hz. Musa bi dağa çıkıyor vahiy beklemeye indiğinde bu ibneler put yapmış tapıyolar : )
Bence çok mal bir millet yahudiler : )
Bu sadece onların yaptıklarından bi kesit. Öyle şeyler yapıyolar ki insanın aklı şaşar.
-
9- Çoğu iman etmeyecektir. (Bekara 100; Nisa 155)
Cenab-i Allah yukarida bu sekilde bahsediyorsa lanet edilmemesi icin bir neden varmidir? Bunu inanmayanlar icin islam dinine göre yorumluycagiz ki birsey cikaralim..
yahudiler apacik bütün mucizeleri görmelerine ragmen kendilerine daha cok peygamber gönderilmelerine ragmen inkar etmekte usta idiler.. islam kardeslik dinidir yani yahudi biri islam dinine inansa o lanetlimidir? elbette degildir.. Allah onlarin gercektende bir cogunun inanmiycani hükmettiyse lanetlenmeleri dogaldir.. sonuc olarak bu ayirimcilik degildir.. zamaninda digerlerinden üstün kılınmasinin nedeni ise tüm dünya pok götürürken sadece yahudiler Allah a inaniyorlardir.. diger kavimler helak olmaktaydilar.. bu yüzden onlari denemek icin kibirlik üstünlük taslama gibi davranislarda bulunup bulunmuycani sinamak icin kendilerini diger kavimlerden üstün oldugu söylenip riziklandirildilar.. ama ne oldu???? yine yoldan ciktilar... peygamber öldürdüler.... peygamber öldürmüs bir kavim lanetlenmiycekte kim lanetlenecek.. yahudilerin inandiklari kitabi degistirme ve gercek dini saptirma konusunda usta oldugundanda bahseder kitabimiz.. bunlari cikar amacli yani maddesel amac ugruna yapabilecek bir kavim oldugunubir cok defa söyler... birde söyle bisi var.. yahudilerin cogu inanmazlar sapkindirlar der.. dikkat ederseniz cogu diye gecer yani demekki bi kismi gercekten insan gibi insandirlar.. birde yahudilerin o kadar ezik olup devlet dahi kuramiyorlar iken vakti zamaninda halen daha peygamberimiz zamaninda kendilerini üstün irk olarak görmekteydiler.. yahudilerin en büyük problemi zaten kendilerini üstün görmedir.. bu yüzdende Allah diger insanlara onlarada lanet etmesi bence evrensel vicdan kavramina göre normaldir.... altinda bisi aramak gereksizdir..
-
M1KROP bunu yazdı:
-----------------------------Valla lanetli midirler değilmidirler islama göre bilmiyorum.
Ama tarihe baktığımızda çok ibine bir millet. Peygamberleri hz. musa denizi ikiye yarıp yahudileri arasından geçiriyor. Firavun'dan kuratarıyor. Hepsi bu olayı görmelerine rağmen Hz. Musa bi dağa çıkıyor vahiy beklemeye indiğinde bu ibneler put yapmış tapıyolar : )
Bence çok mal bir millet yahudiler : )
Bu sadece onların yaptıklarından bi kesit. Öyle şeyler yapıyolar ki insanın aklı şaşar.
-----------------------------arkadaşım ibne bir millet diyemezsin. aralarında iyi olanlar da vardı ki, musa geri döndükten sonra savaştılar ve inanlar kazandı. ali'nin çocukları öldürülmedi mi kerbala da ? bunu yapanlar da müslüman değil mi ? yapılanlar müslüman değil mi? araplar da lanetlensin? hatta sunniler?
-
Konuya şu açıdan bakın arkadşlar.İslamda Kader anlayışı wardır.Bu anlayışa göre yaratıcı herkesin ne yapacağını önceden bilmektedir. Yahudilernde ne yapacağı önceden bellidir. Bunun için lanetlidirler. Yeni doğan çocuk lanetli değildir. Doğru yolu bulması için Herekese aklıl verilmiştir. Olay bu akdar basit. III. Dünya savaşı yahudiler yüüznden çıkıcaktır ve kazanana müslümanalr olacaktır. Kitbımızda böyle geçer..Lanetlenmesnin sebeplerinide günümzde açıkça görüyoruz müslümanalra yaptıkları zulme bakın..İslama en büyük zararı veren millettirler.
-
Dina_Kaki bunu yazdı:
Konuya şu açıdan bakın arkadşlar.İslamda Kader anlayışı wardır.Bu anlayışa göre yaratıcı herkesin ne yapacağını önceden bilmektedir. Yahudilernde ne yapacağı önceden bellidir. Bunun için lanetlidirler. Yeni doğan çocuk lanetli değildir. Doğru yolu bulması için Herekese aklıl verilmiştir. Olay bu akdar basit. III. Dünya savaşı yahudiler yüüznden çıkıcaktır ve kazanana müslümanalr olacaktır. Kitbımızda böyle geçer..Lanetlenmesnin sebeplerinide günümzde açıkça görüyoruz müslümanalra yaptıkları zulme bakın..İslama en büyük zararı veren millettirler.
-----------------------------sen yahudi bir ailenin çocuğu olsaydın kesin ve net söylüyorum, müslümanlar terörist diye düşünüyor olurdun. eğer akıl yolu ile bu kadar basit bulunabiliyor ise milyonlarca zeki, mantıklı yahudi hristyian bilim adamları var hadi onu geçtim neden kızılderililer, aborjinler bulamamışlar islamı.