Yazıcının Geç Yazdırması
-
Şimdi Argox X1000VL kullanan bir arkadaşla görüştüm. Aynı sorunu o da yaşamış. IP çakışmasından kaynaklı gecikmeler yaşadım diyor.
-
En iyisi IP yi static yapmak o zaman, DHCP router'da falansa IP yi cihazin MAC ine gore kitle.
-
Hocalar USB ile bağlı bilgisyara, ethernet portu yok sadece ltp ve usb portları mevcut.
-
-
Yazıcı ayarlarında falan gecikme oluyor mu. Bende mesela 2 yazıcı var birinde 7 sn falan değil ayarlarda her tıkladığım yerde 20-30 sn bekletiyor. Yazdır dediğimde de bir o kadar bekliyorum. Sadece photoshop'ta yapıyor diğer programlar gecikmesiz yazdırıyor. Bunun gibi birşeyse ati ekran kartının sürücüsünden kaynaklanıyor. Her alakasız sorunda ati ekran kartındandır diye geyik yapıyorduk bu ciddi ciddi ati ekran kartından çıktı. Her yeni çıkan sürücüyü deniyorum belki düzelmiştir diye ama aylardır düzelmedi.
-
Yazdırmak istediğin dosyaların boyutları büyükse, dosyaları yazıcı belleğine alması uzun sürüyor olabilir. Bunu test etmek için notepad'e bir harf yazıp yazdırmayı deneyebilirsin.
Pek olmaz ama usb portların sıkıntılı olabilir. Başka bir bilgisayar ile deneyebilirsin.
Bunlarda çözüm olmaz ise yazıcının kronik bir problemi olabilir diye düşünüyorum ve son olarakta senin yazıcın zarar görmüş olabilir diye düşünüyorum.
-
driver dan olma ihtimali büyük.
firma ile görüş yardımcı olurlar
-
PcK0
Yazdırmak istediğin dosyaların boyutları büyükse, dosyaları yazıcı belleğine alması uzun sürüyor olabilir. Bunu test etmek için notepad'e bir harf yazıp yazdırmayı deneyebilirsin.
Pek olmaz ama usb portların sıkıntılı olabilir. Başka bir bilgisayar ile deneyebilirsin.
Bunlarda çözüm olmaz ise yazıcının kronik bir problemi olabilir diye düşünüyorum ve son olarakta senin yazıcın zarar görmüş olabilir diye düşünüyorum.
Hocam daha önce zebra tlp2844 vardı o bukadar bekletmiyordu dandik yazıcı tee 2008 üretimi. Şimdiki sıfır Argox X1000VL. Mesela yazıcı test sayfası yazdırırsam daha çabuk yazdırıyor. Bir de windows 10 da kullandım yazıcıyı deneme için bekletmeden yazdırdı. Olay bence Win7-Driver arasında biyerde dönüyor.
DarkSkull bunu yazdıYazıcı ayarlarında falan gecikme oluyor mu. Bende mesela 2 yazıcı var birinde 7 sn falan değil ayarlarda her tıkladığım yerde 20-30 sn bekletiyor. Yazdır dediğimde de bir o kadar bekliyorum. Sadece photoshop'ta yapıyor diğer programlar gecikmesiz yazdırıyor. Bunun gibi birşeyse ati ekran kartının sürücüsünden kaynaklanıyor. Her alakasız sorunda ati ekran kartındandır diye geyik yapıyorduk bu ciddi ciddi ati ekran kartından çıktı. Her yeni çıkan sürücüyü deniyorum belki düzelmiştir diye ama aylardır düzelmedi.
Ayarlarda gecikme olmuyor okadar 20-30 saniye kafa yedirtir hocam 7 saniyeye tahammülüm yok :D :D Driver 2018 5 . ay ın yani en günceli.
demircidriver dan olma ihtimali büyük.
firma ile görüş yardımcı olurlar
Driver en güncel halde hocam. Win10 da eski driver var mesela bekletmiyor. Win7 bekletiyor. Firmaya mail attım (Bilkur) daha dönüş yapmadılar ölü taklidi yapıyorlar :D
-
ikinci sayfayıda yine bekliyor mu
-
Sorunu çözdün mü hacı abi?