Yeni Başlayanlar İçin Programlama E-Kitabı Yazıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

Giriş seviyesi ile alakalı zilyon tane yazı video var hocam 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

demek ki bi halta yaramamışlar :) hala olayı anlamadınız sanırım.. amacım bir kaç sayfa yazmak değil hocam, referans niteliğidne şeyler hazırlamak istiyorum.. bana gördüğün en kapsamlı yazıyı gönderir misin? 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Erkek

Ellerine sağlık unbalanced uzun süredir takip ediyorum seni gerçekten favorimsin :)

DuPi tarafından 06/Haz/15 14:34 tarihinde düzenlenmiştir

Ne zaman birşey öğrenmek istesem, Birden Vaktim Kalmıyor ?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek
    •  Çabuk Öğrenilebilecek Diller nedir ?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@angels_demos, script dilleri olabilie hocam (js gibi), biraz daha iyi bir şeyler yapmak istiyorsan python ideal olabilir, bir çok alanda kullanabiliyorsun python u ve çok zor bir yapısı yok. Ruby de çok zor değil, RoR (ruby on rails )ile de güzel web sitelerini kolay şekilde yapabilirsin. Ama en kolayı her zaman scratch olmuştur :)

@DuPi, henüz bir şey yapmadım hocam ama sağolasın :)

unbalanced tarafından 06/Haz/15 14:44 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek

başarılar dilerim.

yazacağın kitapta bilgisayar nedir ve program yazarken, derlerken, çalıştırken bilgisayar kasasında hangi faliyetler gerçekleşiyor? binary kodun bir programcı açısından önemi nedir? binary kodun bilgisayar devresinde neler gerçekleştiriyor, ne yapıyor? bunları yazarsan sevinirim.

bir konuda yazdığın yorum sayesinde bazı şeyleri daha net oturtmuştum kafamda.

boş
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

demek ki bi halta yaramamışlar :) hala olayı anlamadınız sanırım.. amacım bir kaç sayfa yazmak değil hocam, referans niteliğidne şeyler hazırlamak istiyorum.. bana gördüğün en kapsamlı yazıyı gönderir misin? 

Hacı sen olayı yanlış anlıyorsun.Facebookdaki java grubuna her gün abartısız 3-4 kişi gelip "hangi programlama dilini öğrenmeliyim?" diye soruyor googlede şu basit aramayı yapıp okumak yerine.Aramada en az 30 sayfa hangi programlama dilinden başlamalısınız diye konu var.Hatta ilk sırada Daron anlatıyor videoyla :D

Yani gerçekden senin cevabını vereceğin soruları adamlar merak etmiyor.Adamlar googlede arama yapmakdan bile aciz boş muhabbetine soru soruyor.Yani istese çok rahat cevabını bulacak sorduğu sorunun.Bu gözler kaç kere eclipse i nerden indirebilirim diyen adamlar gördü sağda solda :D 

NOT:Kendimi resmen sana muhalefet olmuş  gibi hissettim.Sadece kendi görüşümü söylüyorum.Meşgul adamsın boşa zaman kaybetme diye söylüyorum.Yanlış anlama : )

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Esquire bunu yazdı

başarılar dilerim.

yazacağın kitapta bilgisayar nedir ve program yazarken, derlerken, çalıştırken bilgisayar kasasında hangi faliyetler gerçekleşiyor? binary kodun bir programcı açısından önemi nedir? binary kodun bilgisayar devresinde neler gerçekleştiriyor, ne yapıyor? bunları yazarsan sevinirim.

bir konuda yazdığın yorum sayesinde bazı şeyleri daha net oturtmuştum kafamda.

güzel konulara değindin hocam. ama çok da basite inmemek lazım. programlama öğrenmek isteyen kişinin zaten temel bilgisayar bilgisi var ki programlama öğrenmek istesin.. Ama bahsettiğin konular bilgisayar organizasyonu konuları. Onlardan da bahsedeceğim listeye ekleyeyim

@u235, biliyorum hocam öyle olduğunu ama en azından tahribat.com için oluşturmak istiyorum. Kitabı beğenenler de birbirine tavsiye ederler. Bu bile yeterli benim için. Milyonların okumasını beklemiyorum zaten. Ama bizim insanımızın genel özelliği o, pek araştırmak istemiyorlar, hazıra konmak işlerine geliyor. 

unbalanced tarafından 06/Haz/15 15:05 tarihinde düzenlenmiştir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam konu güzel, ama (çok yerde çalıştım dediğin için söylüyorum) şunu da eklersen hem yeni hem advanced kullanıcıya da hitap edebilirsin. Programcının insanlarla başa çıkma rehberi =)

Benim tespitim şu ki birçok yeni programcı (yani hedef kitlen) başta küçük çapta projelere girişmek zorunda olduğu için abidik gubidik işlere çakılıyor. ufku genişlemiyor orada kalıyorlar. yada işten anlamayanların elinde acaip boş zaman tüketiyorlar.

Örn:

Abi bi fikrim var sen 6 ay boyunca geliştir ben de pazarliyim diyenlere ne cevap vermeli ve niçin vermeli?

Web tasarım yaptın herif 4 kere beğenmedi baştan istemesi doğru mu? beğenmenin ölçüsü nedir yani? Buna nasıl önlem alınır?

Yabancı ve Türk patronun yazılımcıya bakış farkı, Türkiyede , avrupada bu işi yapmanın avantaj dezavantajları vs vs vs...

Yani bu alanda yazılmamış çok konu var. Ben yazmak isterim aslında ama o kadar iş deneyimim olduğunu düşünmüyorum. Genelde arge yaparım ben kendi çapımda çok fazla dışarıya çalışmam, çok bilmediğim konuda da yazmak istemem ama buna gerçekten ihtiyaç var gördüğüm kadarıyla

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam konu güzel, ama (çok yerde çalıştım dediğin için söylüyorum) şunu da eklersen hem yeni hem advanced kullanıcıya da hitap edebilirsin. Programcının insanlarla başa çıkma rehberi =)

Benim tespitim şu ki birçok yeni programcı (yani hedef kitlen) başta küçük çapta projelere girişmek zorunda olduğu için abidik gubidik işlere çakılıyor. ufku genişlemiyor orada kalıyorlar. yada işten anlamayanların elinde acaip boş zaman tüketiyorlar.

Örn:

Abi bi fikrim var sen 6 ay boyunca geliştir ben de pazarliyim diyenlere ne cevap vermeli ve niçin vermeli?

Web tasarım yaptın herif 4 kere beğenmedi baştan istemesi doğru mu? beğenmenin ölçüsü nedir yani? Buna nasıl önlem alınır?

Yabancı ve Türk patronun yazılımcıya bakış farkı, Türkiyede , avrupada bu işi yapmanın avantaj dezavantajları vs vs vs...

Yani bu alanda yazılmamış çok konu var. Ben yazmak isterim aslında ama o kadar iş deneyimim olduğunu düşünmüyorum. Genelde arge yaparım ben kendi çapımda çok fazla dışarıya çalışmam, çok bilmediğim konuda da yazmak istemem ama buna gerçekten ihtiyaç var gördüğüm kadarıyla

güzel konulara değinmişsin şeyhim ve baya orjinaller :) Ek olarak avrupada çalışmak için yapılması gerekenler tarzı şeyler de eklenebilir. Bu tarz bölümleri de düşüneceğim nasıl yazabileceğim hakkında. Teşekkürler

Toplam Hit: 5469 Toplam Mesaj: 52
e-kitap yeni başlayanlar için programlama