Yeni Başlayanlar İçin Programlama E-Kitabı Yazıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

çok iyi olur. etrafımıza tavsiye ederiz.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek
    Fikri benden aldın değil mi ? :D Şaka bir yana zamanında ben şu konuyu yazmıştım. http://www.tahribat.com/Forum/AlgoritmaNedirDegiskenNedir-180870 Her ne kadar yazım basit olsa da, yazımı beğenen bayağı bir arkadaş çıkmıştı.

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    SerYolcu bunu yazdı
    Fikri benden aldın değil mi ? :D Şaka bir yana zamanında ben şu konuyu yazmıştım. http://www.tahribat.com/Forum/AlgoritmaNedirDegiskenNedir-180870 Her ne kadar yazım basit olsa da, yazımı beğenen bayağı bir arkadaş çıkmıştı.

yok hocam senden almadım fikri :)

http://www.tahribat.com/Forum/Tahribat_Icin_Bilisim_Uzerine_Bir_Konuda_Maka-206449/3#msg2568143

yani fikrin sahibi joe_black nickli arkadaş oluyor

Algoritmalar da haklısın, insanın gözünü çok korkutuyorlar :) Ben şuana kadar hiç algoritma çalışmadım, çalışılarak öğrenileceğine de inanmıyorum. bu insanın yetenekleri, gözlemleri, düşünce biçimine göre değişiyor. Herkes nasıl farklı şekilde yemek yapıyorsa algoritma da böyledir :) 

unbalanced tarafından 06/Haz/15 15:34 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slim_38
    slim_38's avatar
    Erkek
    Esquire bunu yazdı

başarılar dilerim.

yazacağın kitapta bilgisayar nedir ve program yazarken, derlerken, çalıştırken bilgisayar kasasında hangi faliyetler gerçekleşiyor? binary kodun bir programcı açısından önemi nedir? binary kodun bilgisayar devresinde neler gerçekleştiriyor, ne yapıyor? bunları yazarsan sevinirim.

bir konuda yazdığın yorum sayesinde bazı şeyleri daha net oturtmuştum kafamda.

Computer system architecture .(Morris Mano)

Hocam bu kitaba bakabilirsin. ingilizcen varsa pdf var.Tükçesini bulamadım

slim_38 tarafından 06/Haz/15 16:04 tarihinde düzenlenmiştir

Münferidin münasıbı mükafatından mütefekkir olandır
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Hocam, kitap yazıp satmak için fikir alışverişimi yapıyorsun. Yoksa eğitim gibi birşeyler yapacaksın bunun hazırlıgımı tam anlayamadım.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    siyahbereli bunu yazdı

Hocam, kitap yazıp satmak için fikir alışverişimi yapıyorsun. Yoksa eğitim gibi birşeyler yapacaksın bunun hazırlıgımı tam anlayamadım.

bak hocam unbalanced ne yazmış :)

unbalanced bunu yazdı

Selamlar,

Başlık biraz kötü oldu ama açıklamaya çalışayım. Daha önce söylediğim gibi bir şeyler yapmak istedim ama zaman bulamamıştım, şimdi ara ara böyle bir şey yapmaya karar verdim. Her taraftan bir kirli ses geliyor ve insanların çoğunun kafası karışıyor ve bir sürü insan bir şekilde beni bulup ayın soruları tekrar tekrar soruyorlar.. Belki genel olarak internet aleminde de işe yarar bir şeyler yazmak istiyorum ve bunu tahribat.com a ithafen her hangi bir çıkar amacı olmadan yapmak istiyorum.

..... 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Bir açıklama daha yapayım;

Kesinlikle maddi bir beklentim yok, keza referans olması, akademik çalışma v.s. bunlarla hiç bir ilgisi yok. Sadece bir şekilde hizmet diyebilirsiniz. 

Kitabı e-kitap olarak yayınlayacağım ya da ni pdf olarak (tahribat yönetimine latex halini veririm), eğer aranızda bir yayımcı/matbaacı v.s. varsa bu kitabı baskılı hale getirilebilir. Ücretsiz dağıtılacağını sanmam ama maliyet + kargo masrafı karşılanacak şekilde alınabilir. Köyle bir durumda kitabın içerğini baya bir genişletirim, tavsiyeler v.s. eklerim.. Duruma göre değerlendiririz.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdibaba06
    erdibaba06's avatar
    Erkek

super olur hocam bende biraz heveslenmistim iyice heveslendim simdi cok makbule gecer ^^ 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Kitabının girişinde,

Giresun Üniversitesi mezunu mühendis yazacağına İsviçrede yüksek yapmış n tane proje geliştirmiş bir çok kişiye destek vermiş gbi uzunca bir tanıtım yazısı yer alır.

Piyasada çok var böyle ne hikmetse çokta tecrübesi olmayan adamlara kitap yazdırılıyor. 

Ben olaya böyle bakıyorum.

bir yerde dogru elestiri, evet son zamanlarda adı sanı duyulmamıs tiplerin dahi bilisim güvenligi hakkında kitap yazdıgını görüyorum.

lakin, "x mezunu mühendis" yazması, hatta kisinin lisans mezunu olmamıs olması onun tecrübelerini kagıda dökemeyecegi anlamına gelmiyor. ben de ilk kitabımı lisans ücüncü sınıfta yazıp teslim ettim, bugün ülkedeki tanınmıs birkac sistem yöneticisine incelettirdim, gayet de güzel geri dönüsler aldım, ikinci baskıda dikkat etmem gereken yerleri not ettim falan filan. tabi sen sadece genelleme yapmıssın haklı olarak, ona lafım yok ama demek istedigim sıfatlara cok fazla takılmaya gerek yok.

@unbalanced hocam, kolaylıklar diliyorum, umarım ögrencilerin ufkunu acar, hayırlı islerde kullanılır.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Erkek

Abi her zamanki gibi cok iyi birseyler dusunmussun. Cok iyi bir is ortaya cikarcagina suphemiz yok.

Toplam Hit: 5448 Toplam Mesaj: 52
e-kitap yeni başlayanlar için programlama