Yeni Başlayanlar İçin Programlama E-Kitabı Yazıyorum
-
çok iyi olur. etrafımıza tavsiye ederiz.
-
Fikri benden aldın değil mi ? :D Şaka bir yana zamanında ben şu konuyu yazmıştım. http://www.tahribat.com/Forum/AlgoritmaNedirDegiskenNedir-180870 Her ne kadar yazım basit olsa da, yazımı beğenen bayağı bir arkadaş çıkmıştı.
-
SerYolcu bunu yazdıFikri benden aldın değil mi ? :D Şaka bir yana zamanında ben şu konuyu yazmıştım. http://www.tahribat.com/Forum/AlgoritmaNedirDegiskenNedir-180870 Her ne kadar yazım basit olsa da, yazımı beğenen bayağı bir arkadaş çıkmıştı.
yok hocam senden almadım fikri :)
http://www.tahribat.com/Forum/Tahribat_Icin_Bilisim_Uzerine_Bir_Konuda_Maka-206449/3#msg2568143
yani fikrin sahibi joe_black nickli arkadaş oluyor
Algoritmalar da haklısın, insanın gözünü çok korkutuyorlar :) Ben şuana kadar hiç algoritma çalışmadım, çalışılarak öğrenileceğine de inanmıyorum. bu insanın yetenekleri, gözlemleri, düşünce biçimine göre değişiyor. Herkes nasıl farklı şekilde yemek yapıyorsa algoritma da böyledir :)
-
Esquire bunu yazdı
başarılar dilerim.
yazacağın kitapta bilgisayar nedir ve program yazarken, derlerken, çalıştırken bilgisayar kasasında hangi faliyetler gerçekleşiyor? binary kodun bir programcı açısından önemi nedir? binary kodun bilgisayar devresinde neler gerçekleştiriyor, ne yapıyor? bunları yazarsan sevinirim.
bir konuda yazdığın yorum sayesinde bazı şeyleri daha net oturtmuştum kafamda.
Computer system architecture .(Morris Mano)
Hocam bu kitaba bakabilirsin. ingilizcen varsa pdf var.Tükçesini bulamadım
-
Hocam, kitap yazıp satmak için fikir alışverişimi yapıyorsun. Yoksa eğitim gibi birşeyler yapacaksın bunun hazırlıgımı tam anlayamadım.
-
siyahbereli bunu yazdı
Hocam, kitap yazıp satmak için fikir alışverişimi yapıyorsun. Yoksa eğitim gibi birşeyler yapacaksın bunun hazırlıgımı tam anlayamadım.
bak hocam unbalanced ne yazmış :)
unbalanced bunu yazdıSelamlar,
Başlık biraz kötü oldu ama açıklamaya çalışayım. Daha önce söylediğim gibi bir şeyler yapmak istedim ama zaman bulamamıştım, şimdi ara ara böyle bir şey yapmaya karar verdim. Her taraftan bir kirli ses geliyor ve insanların çoğunun kafası karışıyor ve bir sürü insan bir şekilde beni bulup ayın soruları tekrar tekrar soruyorlar.. Belki genel olarak internet aleminde de işe yarar bir şeyler yazmak istiyorum ve bunu tahribat.com a ithafen her hangi bir çıkar amacı olmadan yapmak istiyorum.
.....
-
Bir açıklama daha yapayım;
Kesinlikle maddi bir beklentim yok, keza referans olması, akademik çalışma v.s. bunlarla hiç bir ilgisi yok. Sadece bir şekilde hizmet diyebilirsiniz.
Kitabı e-kitap olarak yayınlayacağım ya da ni pdf olarak (tahribat yönetimine latex halini veririm), eğer aranızda bir yayımcı/matbaacı v.s. varsa bu kitabı baskılı hale getirilebilir. Ücretsiz dağıtılacağını sanmam ama maliyet + kargo masrafı karşılanacak şekilde alınabilir. Köyle bir durumda kitabın içerğini baya bir genişletirim, tavsiyeler v.s. eklerim.. Duruma göre değerlendiririz.
-
super olur hocam bende biraz heveslenmistim iyice heveslendim simdi cok makbule gecer ^^
-
zeybekustasi bunu yazdı
Kitabının girişinde,
Giresun Üniversitesi mezunu mühendis yazacağına İsviçrede yüksek yapmış n tane proje geliştirmiş bir çok kişiye destek vermiş gbi uzunca bir tanıtım yazısı yer alır.
Piyasada çok var böyle ne hikmetse çokta tecrübesi olmayan adamlara kitap yazdırılıyor.
Ben olaya böyle bakıyorum.
bir yerde dogru elestiri, evet son zamanlarda adı sanı duyulmamıs tiplerin dahi bilisim güvenligi hakkında kitap yazdıgını görüyorum.
lakin, "x mezunu mühendis" yazması, hatta kisinin lisans mezunu olmamıs olması onun tecrübelerini kagıda dökemeyecegi anlamına gelmiyor. ben de ilk kitabımı lisans ücüncü sınıfta yazıp teslim ettim, bugün ülkedeki tanınmıs birkac sistem yöneticisine incelettirdim, gayet de güzel geri dönüsler aldım, ikinci baskıda dikkat etmem gereken yerleri not ettim falan filan. tabi sen sadece genelleme yapmıssın haklı olarak, ona lafım yok ama demek istedigim sıfatlara cok fazla takılmaya gerek yok.
@unbalanced hocam, kolaylıklar diliyorum, umarım ögrencilerin ufkunu acar, hayırlı islerde kullanılır.
-
Abi her zamanki gibi cok iyi birseyler dusunmussun. Cok iyi bir is ortaya cikarcagina suphemiz yok.