Yeni Galaxy Bu Akşam Tanıtılacak
-
Samsung Galaxy S4 Tanıtıldı!
Samsung'un dördüncü nesil Galaxy S modeli GT-I9500 kod adlı Galaxy S4 modeli, bu gece New York'ta düzenlenen Unpacked 2013 etkinliğinde resmen tanıtıldı.
<>14/03/2013 13:30</>Samsung'un merakla beklenen telefonu Galaxy S4, bu gece TSİ 01.00'de tanıtıldı. ABD'ye göre 14 Mart'ta tanıtılan Galaxy S4, bize göre 15 Mart'a girdiğimiz saatlerde tanıtıldı.
Canlı yayın Samsung'un yapacağı canlı yayını aşağıdan takip edebilirsiniz: Samsung'un etkinliği, beklenilenden biraz daha erken bir saatte başlayacak. Times Meydanı'nda inanılmaz bir kalabalık bulunuyor. İnsanlar resmen izdiham yaratmış durumda. Galaxy S4'e ve etkinliğe ilgi büyük.
Canlı anlatım sırasında kullanacağımız saatin Türkiye saati olacağını unutmayınız.
Canlı Anlatım
01.59 - Samsung Galaxy S4'ün tanıtıldığı Unpacked 2013 etkinliği tamamlandı. Bir sonraki Galaxy'de görüşmek üzere.
01.58 - Samsung Galaxy S4'ün tüm teknik özellikleri ekrana yansıtıldı. İşte Galaxy S4:
01.56 - Yeni aksesuarlar tanıtılıyor. Yeni aksesuarların arasında, sporcuları ilgilendiren kol bantları da bulunuyor. Ayrıca Galaxy S4'te Padometer bulunuyor. Isı ve nem ölçebilen telefon, sizin adımlarınızı da sayabiliyor. Böylece spor yaparken, yanınızda daha iyi bir yardımcı olacak.
01.55 - Smart Scrool sayesinde eye tracking denilen gözle kontrol sistemi gelişmiş bir şekilde Galaxy S4 modelinde kullanılıyor. Ayrıca ekrana bakmadığınzı zamanlarda Galaxy S4'teki videolar Smart Pause sistemi sayesinde durduruluyor.
01.54 - Smart Scroll ve Smart Pause anlatılıyor. En çok merak edilen özelliklerden biri de bu.
01.52 - Dual Video Call desteği sayesinde hem ana kamera hem de ön kamerayı bir arada kullanabiliyorsunuz. Özellikle grup içerisinde etkili bir çoklu görüşme desteği sunduğu bir gerçek.
01.50 - Group Play özelliği tanıtılıyor. Pek çok Galaxy S4 birleşip, sanal 5.1 ya da 7.1 ses sistemi oluşturabilir, tüm şarkıları bir arada dinleyebilirsiniz. Toplamda 8 tane telefon birleşiyor ve hepsinde aynı şarkı Surround olarak çalabiliyor. Oldukça ilginç ve değişik bir özellik.
01.45 - Samsung, S-Voice Car ile beraber sürücülere oldukça başarılı bir sesli asistan deneyimi sunuyor. Size gelen bildirimleri okuyabildiği gibi, mesajları da sesli olarak okuyabiliyor. Aracınızda Bluetooth desteği varsa, aracın hoparlörlerinden tüm bildirimleri duyabiliyorsunuz.
01.42 - Samsung Galaxy S4'te S-Voice Car modu da bulunuyor. Arabada telefon kullanımı çok daha rahat olacak.
01.40 - HomeSync özellikleri anlatılıyor. NFC ve WiFi'yi tamamen verimli bir şekilde kullanıp, tüm cihazları telefondan yönetebiliyorsunuz.
01.38 - Samsung, Story Albüm özelliğini tanıtıyor. Örneğin siz İstanbul'da yaşıyorsunuz ve tatile İzmir'e gittiniz. İzmir'den İstanbul'a geri döndüğünüzde telefon bunu algılıyor ve İzmir gezisi diye bir albüm oluşturabiliyor.
01.37 - S-Translatör özelliği tanıtılıyor.
01.35 - Samsung Galaxy S4'te Dual Camera özelliği bulunuyor. Böylece LG Optimus G Pro'daki gibi aynı anda iki kameradan da video kaydı alabileceksiniz. Mesela çocuğunuzu video çekerken, kendinizi de görüntüleyebileceksiniz. Ayrıca Galaxy S4'te pek çok yeni kamera modu bulunuyor.
01.35 - Samsung Galaxy S4, Smart Scroll, Smart Pause ve Floating Touch teknolojisi sayesinde Air View desteğine sahip.
01.28 - Samsung Galaxy S4, 155 ülkede 327 mobil operatör ile beraber Nisan ayının sonuna doğru satışa sunulacak.
01.27 - Galaxy S4, gücünü 2600 mAh'lik bataryadan alacak!
01.27- Samsung Galaxy S4, 2 GB RAM ve 3 farklı dahili hafıza seçeneği ile geliyor. 16 / 32 ve 64 GB'a ek olarak, 64 GB'a kadar microSD kart takabiliyorsunuz.
Kullanılan RAM çift kanal LPDDR3 olarak belirtiliyor.
01.27 - Samsung Galaxy S4'te 13 Megapiksellik ana kamera ve 2 Megapiksellik ön kamera kullanılıyor.
01.26 - Galaxy S4; LTE, a/b/g/n/ac WiFi, Bluetooth 4.0 ve MHL 2.0 bağlantıları destekleniyor.
01.25 -Samsung Galaxy S4, beklendiği gibi bir tasarımla geldi. Şimdi LTE teknolojisinden ve tasarımdan bahsediliyor.
01.24 - Samsung Galaxy S4'te 5 inç Full HD Super AMOLED ekran kullanılıyor.
01.24 - Samsung Galaxy S4'ün kalınlığı sadece 7.9 mm.
01.23 - Ryan Bidan sahneye çıktı
01:22 - Galaxy S4, 130 gram ağırlığa sahip. Galaxy S3'ten 2 gram daha hafif!
01.20 - Galaxy S4'ü Jeremy kutudan çıkardı! JK Shin'in elinde Galaxy S4 tanıtılıyor.
01.20 - Samsung; HomeSync, S-Translator ve Knox gibi yeni yazılımlarını tanıtıyor. Galaxy S4, özelleştirilen yazılımlarıyla dikkat çekecek.
01.17 - Samsung, Smart Scroll ve Smart Pause teknolojisini tanıtıyor.
01.15 - JK Shin, tanıtım için sahneye çıktı!
01:14- Jeremy sahneye çıktı. Elinde efsane kutuyla beraber. Siz de kutunun içindekini merak ediyor musunuz?
01.12 - Etkinlik, Samsung'un Teaser videosuyla başladı. Daha önce iki bölümden oluşan videoları sitemizde yayınlamıştık.
00.55 - Etkinliğin başlamasına 5 dakika kaldı!
00.50 - Etkinliğin başlamasına 10 dakika kaldı!
00.45 - Unpacked 2013 etkinliği 15 dakika içerisinde başlıyor!
00.43 - İçeride inanılmaz bir kalabalık var. Dışarıda, içerideki insanların yaklaşık 4 -5 katı daha fazla bir kalabalık söz konusu. ABD'de Galaxy S4'e ilgi olduça yüksek.
00.39 - Samsung, daha önce ortaya çıkan çift SIM kartlı Galaxy S4 prototiplerinden farklı bir cihazla karşılaşacağımızı ima ediyor. İçerideki Samsung yetkililerinin de dedikleri bu yönde. Bakalım tanıtılacak Galaxy S4'ün özellikleri nasıl olacak? Merakla bekliyoruz.
00.30 - Ekibimiz içeri giriş yapmış durumda.
00:20 - Etkinliğe giriş için kapılar açıldı. Dışarıdaki dev kalabalık, yavaş yavaş içeriye girmeye başladı.
00:15 - Etkinliğe olan ilgi oldukça büyük. Rakip firmalar da etkinliğe ilgi gösteriyor. HTC'nin bazı çalışanları, çeşitli içecekler dağıtarak, kalabalık içerisindekilere kendilerini hatırlatıyor.
JiggSaw tarafından 15/Mar/13 08:23 tarihinde düzenlenmiştir -
galaxy note III kaç inç olcak o zaman acaba.? yakında 15" monitörler gibi telefonları taşıcaz cepte.. pardon kucakta :)
-
telefon teknolojisi güzel şey. donları dize kadar indirtip öne doğru eğilin diyecekler yakında. cebinde parası olmayıp s3 alan adam şimdi onu satıp yenisini alma derdine düşecek.
-
MaviGozluDev bunu yazdı
galaxy note III kaç inç olcak o zaman acaba.? yakında 15" monitörler gibi telefonları taşıcaz cepte.. pardon kucakta :)
Note III de bu maniyi okucaksın :D
"Bayram gelir ellere. Sevgi verir dillere. Gel öpeyim elini. Elin girsin ...... "
http://www.youtube.com/watch?v=dr0x070PSo4 -
ekran apple in "retina display" sikip atmış gözüküyor şimdilik
Phone 5 and iPod Touch (5th generation) 326ppi
Full HD Super AMOLED 441ppi
-
Bir s3 kullanıcısı ve android sever biri olarak düşüncelerim:
apple nasıl ki iphone 5 satış rakamlarında düşüş yaşadıysa samsung ta s4 ile benzerini yaşayacak. Hatta iphone 5 satış rakamlarına bile ulaşamayacak. Resmen bir hayal kırıklığı bu cihaz. Şöyleki;
Bildiğiniz galaxy s3 ün upgrade edilmiş hali. Adamlar s3 ü almış ramini arttırmış, işlemcisini güçlendirmiş, ekranı da azcık büyütmüş, aynı tasarımla sürüyor piyasaya. Bu cihaz keşke prototipleri gibi köşeli tasarım olsaydı. O zaman piyasada yok satardı. Aynı tasarım için s3 ümü değiştirmem. Almaya değmez bence.
Bu cihaz s3 satışlarının artmasına sebep olur. S3 ün fiyatı düşük olacağı için daha çok tercih edilecektir.
Bu modelle gelen s translate özelliği, aynı anda 2 cam ı kullanabilme özelliği falan harika olmuş.
-
wert bunu yazdı
Neye göre sikip atmış piksel sayısına göre mi ? :) 320 ppi ve üstü piksel farklarını o ufacık ekranlarda fark etmen oldukça zor. Önemli olan panel kalitesi ve piksel dizilimidir.
Şuanda en iyi ekranlar i5 in retinası ve htc one de kullanılan super lcd 3 dür. Dışarıda kullanımı, renkleri orjinaline göre farklı yansıtması gibi faktörler yüzünden samoled ekranlar geride kalıyor. S3 kullanırken fotoğraflar çekiyordum milletin suratı hep pancar gibi çıkıyordu ekranda. En azından ben böyle düşünüyorum..
Şuanda hiç bir cihaz donanım bakımından full hd çözünürlüğe tam olarak hazır değil. İlerleyen zamanlarda grafik seviyeleri yüksek oyunlarda fps düşmesi ve takılmalar olması kaçınılmaz. Bunuda 2014 de çıkacak modellerde cortex a15 mimarili snapdragon 800 cpu, adreno 330 gpu, t658 gpu ve tegra 4 chiplerine yer vererek çözeceklerdir..
Genel olarak s4 yorumum ise tasarım olarak biraz daha farklı olmasını ve kasa kalitesini yükseltmesini bekliyordum, fakat beklediğim gibi olmadı. S3 tasarımını ellerinden geldikçe bozmamaya çalışmışlar. Zaten çıkardığı diğer orta seviye cihazlarda bile bu tasarımı kullanması, gelecek olan diğer modelleride bu tasarıma yakın olacağını gösteriyor.
Samsung un kasa kalitesinide arttırması gerektiğini düşünüyorum. 2000 tl ye yakın para verip cihazı alıyorsun şöyle bir eline alıp bakınca hiç bir şekilde premium hissi yaşatmıyor. Biraz kullanınca gacur gucur eden o arka kapağı saymıyorum bile :) hani diyorlardı ya doğadan esinlenerek tasarladık diye malzemeyide naylondan esinlenerek yapmışlar :) kasa kalitesi olarak aynı platformdaki rakipleri htc one, sony xperia z nin yanına bile yaklaşamaz.
Yazılım destek konusuna gelince tabiki google nexus serisinden sonra en iyi samsung geliyor. Htc, Sony ve Lg yazılım destek konusunda oldukça vasat oldukları için pazar paylarını hep samsung a kaptırdı. Htc, Sony ve Lg çıkacak amiral gemilerini sürekli güncel tutacaklarının sözünü verdiler. Sözlerinde dururlar ve sürekli güncelleme verirlerse samsung un pazarını daraltacaklardır.
Birde arttırılabilir hazıfa seçeneğinide gelecek modellerde tamamen kaldırılacağını düşünüyorum. Cihazı yavaşlatmasından dolayı bütün firmalar daha kullanışlı olan bulut depolamayı standart hale getireceklerdir.
-
apple'dan samsunga geçen ben. büyük ihtimalle gelecek sene htc veya sony'e geçeceğim :/ iphone5 ne kadar hayal kırıklığı yaratdıysa, bu da aynısı oldu benim için.
-
opusdei bunu yazdı
Bir s3 kullanıcısı ve android sever biri olarak düşüncelerim:
apple nasıl ki iphone 5 satış rakamlarında düşüş yaşadıysa samsung ta s4 ile benzerini yaşayacak. Hatta iphone 5 satış rakamlarına bile ulaşamayacak. Resmen bir hayal kırıklığı bu cihaz. Şöyleki;
Bildiğiniz galaxy s3 ün upgrade edilmiş hali. Adamlar s3 ü almış ramini arttırmış, işlemcisini güçlendirmiş, ekranı da azcık büyütmüş, aynı tasarımla sürüyor piyasaya. Bu cihaz keşke prototipleri gibi köşeli tasarım olsaydı. O zaman piyasada yok satardı. Aynı tasarım için s3 ümü değiştirmem. Almaya değmez bence.
Bu cihaz s3 satışlarının artmasına sebep olur. S3 ün fiyatı düşük olacağı için daha çok tercih edilecektir.
Bu modelle gelen s translate özelliği, aynı anda 2 cam ı kullanabilme özelliği falan harika olmuş.
Yanlis biliyorsun, lPhone 5; tarihinin en cok satan, en fazla on siparis alan iPhone modelidir
---
ote yandan millet iPhone 5'te ne bekliyordu merak ediyorum.
----------—
konuya gelirsek;
s4 vence hayal kirikligidir. Baslari sikisinca ekran buyutuyorlar. Ufak elli kizlarin koca telefonla konuurken elleri kasilmaktan bi hal oluyor.
Yakinda 7" cikar herhalde?
bunlarin disinda, donanim normal olarak gelismis.
Acikcasi ben devrim denecek birsey gormedim. Steve Jobs gittikten sora yeni urun ne zaman gelir bilmiyorum. Yana yeni urun nasil ise yarar hale getirilir.
Fakat tasarimi ayni tutmak ve ekran buyutmek sacmalik olmus.
Apple her zaman uzerine koyarak ilerledi. En saglam, en hizli, en buyuk iPhone yapti. Millet 'bekledigim gibi degildi' diyor. Ne bekliyor merak ettim?
saglam mi? Evet 4/4s kasasi yaninda tankti. Hizli mi? Galaxy'den daha performansliydi. Ekranida bence iseal buyuklukteydi (ben 3g serisinin asarimini [bombeli]) ve 4'un ekranini seviyordum.
ama en iyi iPhone geldigi halde eklentiler nasil karsilanmadi ? Ne bekleiklerini gercekten merak ediyorum.
----
kisacasi;
samsungdan daha iyi is beklerdim. Yakinda butun urunleri ayni tasarim olacak sanirim
tasarim yoksunu herifler.
s2 dis asarim ve saglamlik olarak en iyisiydi. Sonrasinda plastik basit gorunumlu ve basit urunler yaptilar. Evet ekran buyuklugu farkli his veriyor ama cihaz vermiyor.
Yazik.
-
wert bunu yazdı
Arkadas;
http://www.youtube.com/watch?v=UAc7DJRxrRs&feature=youtu.be&t=13m45s
apple performansini yakalamak icin ikiniyorlar; yetmiyor bir suru sey yapiyorlar ama olmuyor.
iPhone 5S ile birlikte, Apple sikip atacak.
Ama su rakamlara takilmanizi cidden anlamiyorum. Gercek performans farkli brsey.
1 inch'e pixel sigdirmalari onu mukemmel kullanacaklari anlamina gelmiyor. Dana kadar ekranla, iPhone 4'un yer kullanimini beceremediler.
Buyuk olmasi islevsel olmasi anlamina gelmez. Tasarim ve ar-ge baska birseydir.
S4 ile ne derece tasarim yapabildikleini goruyoruz.