folder Tahribat.com Forumları
linefolder Sosyal Ağlar
linefolder Youtubeda Naturalist Doğum Ve Birtakım Etik Sorular



Youtubeda Naturalist Doğum Ve Birtakım Etik Sorular

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baba3232
    baba3232's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Aralık/2009
    Erkek

    @izzmarit 

    Çok derinden girmişsin tebrikler, asıl soruya odaklanın Ey tarikat müritleri :)

    "Cocugunuzun annesi cocugunuzu cimenlere dogru dis macunu gibi portletmek istese tepkiniz ne olur? Peki bunu yayinlamak istese?"


    "Dünyanın en yüce tahtına da çıksanız, oturacağınız yer, kendi kıçınızın üstüdür...(Friedrich Nietzsche)"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    317seref
    317seref's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ağustos/2005
    Erkek

    açayım mı açmayayım diye ikilemde kaldım açmayacagım gazozumu sağlıklı şekilde içmek istiyorum


    ## sen istiyor duj verecek yüz daha
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2008
    Erkek

    Tek sorun var o da bebeğin düşebileceği daha yumuşak bir yer bulunabilirdi. Yani zor şartlarda nasıl doğum yapılır kadın canlı olarak gösteriyor ama bebeği tehlikeye atmasa iyiydi.. Videonun yayınşanması bana göre etik dışı. Ancak bunh eğitim amacı ile yani bilgilendirmek öğretmek amacı ile yaptı ise birşey diyemem. 

    Biz videoyu çeker ya da izin verirmiydik, hiçbir din ile bağlantım yok ve bu halde söylüyorum ki bunu bir eğitim videosu olarak görsem dahi bu eğitimi çeksem bile ben yayınlayamazdım 

    :)

    İnsan yaşamı baz alındığında insanlığın çoğu bu şekilde doğdu. Hastane, ebe sonradan icat edildi.

    Birşey aklıma takılıyor. Ulan doğumda o bağrışmalar ıkınma sesleri duyamadım. Bizim kadınlar bizi mi kekliyor :) yoksa bu rahat bir doğum yaptıpı için mi ses çıkmadı.

    Öyle doğal bir doğum yaptı ki birazdan duş alıp akşam yemeği hazırlayıp bulaşıkları yıkayacakmış gibi rahat :) 


    ¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek
    myblackworldweb bunu yazdı

    Tek sorun var o da bebeğin düşebileceği daha yumuşak bir yer bulunabilirdi. Yani zor şartlarda nasıl doğum yapılır kadın canlı olarak gösteriyor ama bebeği tehlikeye atmasa iyiydi.. Videonun yayınşanması bana göre etik dışı. Ancak bunh eğitim amacı ile yani bilgilendirmek öğretmek amacı ile yaptı ise birşey diyemem. 

    Biz videoyu çeker ya da izin verirmiydik, hiçbir din ile bağlantım yok ve bu halde söylüyorum ki bunu bir eğitim videosu olarak görsem dahi bu eğitimi çeksem bile ben yayınlayamazdım 

    :)

    İnsan yaşamı baz alındığında insanlığın çoğu bu şekilde doğdu. Hastane, ebe sonradan icat edildi.

    Birşey aklıma takılıyor. Ulan doğumda o bağrışmalar ıkınma sesleri duyamadım. Bizim kadınlar bizi mi kekliyor :) yoksa bu rahat bir doğum yaptıpı için mi ses çıkmadı.

    Öyle doğal bir doğum yaptı ki birazdan duş alıp akşam yemeği hazırlayıp bulaşıkları yıkayacakmış gibi rahat :) 

    Bir ceylanın doğurması neyse bu da o sonuçta.. neyşınıl ceografik de çekmiş olsun.. 


    Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    Özgürlükle alakası yok fazla oksijenden kafayı bulmuş manyak özgürlük dediğiniz böyle olur :D Varsa üç beş set atarız diyen pmlesin :D

    https://www.youtube.com/watch?v=3Hrdd9Fyg4k


    Troubles'll come & they'll pass
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    Muazzam bir olay bence. İki yanlış var. Bunlardan büyük olan yanlış, çocuğun kafaüstü (mecbur kafaüstü) yere fırlaması. Kendisi de orada inceden korktu gibi. Acaba ayakta doğum daha az sancı ve daha kolay bir doğum anlamına mı geliyor? Hastanelerde çığlık çığlığa hep sırtüstü.

    İkinci yanlış ise en büyük yanlış. Böyle boktan bir dünyaya çile çekmesi için daha fazla çocuk getirmek. Üretmeyi düşünmüyorum. Umarım ileride içgüdülerimin esiri olmam. Sevişin, üremeyin..


    ...said addicted.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Kasım/2008
    Erkek

    Dogum dediginiz sey bir kadinin hayatinda normal sartlarda 3-5 kere yasadigi bir olay bunu riske etmemek adina hassasiyet gostermek normal. Kaldi ki dogacak birey, dogal yollarla dogarsa hayati tehlike yasayacaksa bu kadinin yaptigina suc bile diyebilirim.

    Ikinci olarak gelelim isin etik kismina:

    Herkes burda dogumun ve olumun dogal olmasindan gem vurup destekleyici bir mesaj atmis. Size bunlardan cok daha dogal bir eylem soyleyeyim gencler. "Sicmak" evet "Sicmak"

    Az once kurdugunuz cumleleri tekrar fiili degistirerek kurmayi bi deneyebilir misiniz? Cocugunun onunde sicmak? Sicip videoyu youtube'a yuklemek. Esinizin sicarken videosunu cekip youtube'a yuklemek istemesi?

    Hala normal geliyor mu? Ayni sey seks icin de gecerli. Gencecik zihinlerin ruh sagligi ile oynamaya gerek yok bence...


    There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi

    Ilgiyle okuyorum fikrini soyleyenlere tesekkur ederim. Sasirtmadiniz her telden guzel yaklasimlar var (:

    Ben de kendi dusuncemi soyleyeyim. Evet modern insan ~200k yildir var ve son zamanlara kadar dogumlar belki bu sekilde oluyordu ama bu yolda sayisiz anne ve cocuk hayatini kaybetti. Ve artik 2018deyiz, boyle olmak zorunda degil. Hem annenin hem cocugun sagligi icin alinabilecek bircok onlem varken dogumu bu sekilde yapmayi tercih etmek bana gore ihmaldir. Bir annenin "ben yapabiliyorum" diyebilmek icin cocugunun hayatini riske atmasi bana cok korkunc geliyor. Her sey asagi yukari yolunda gitmis gorunuyor ama o cocuk boynuna kordon dolanmis halde olu de dogabilirdi. Ters donmus halde cikmak zorunda kalabilirdi. Dogum esnasinda gelisebilecek sayisiz komplikasyon var. Bu kadin o cimenlerin ustunde hicbirine hazirlikli degil. Kaldi ki kafa ustu dusuruyor zaten. 

    Bebeklerde kas ve iskelet sistemi cok primitif, bebek daha kendi kafasinin agirligini tasiyamayip boynunu dik tutamayan bir canli. Beyin gibi kritik bir organi koruyan kafatasi da, omurlar da, boyun da gelismemis halde. Cocugunun hayatini sadece onu tek basina portletebildigini kanitlamak icin bu sekilde tehlikeye atmak bana sorarsaniz canina kastetmektir. O cocuk olu dogsaydi da iyi yapmis diyecek miydiniz? Oyle olmayacaginin herhangi bir garantisi var miydi? O dusmeden sonra beyin sarsintisi gecirmediginin bir garantisi var mi? Tortikolis gibi iskelet sistemi hastaliklarindan birine sebebiyet vermeyeceginin? Beyin kanamasindan olseydi cocuk, kadina katil demeyecek miydiniz? Bana gore bastan asagi ihmalle dolu bir dogum. Bu annenin cocugu olmayi hic ama hic istemezdim. Bir annenin icinde buyuttugu yavrusunun sagligi konusunda bu kadar ihmalkar davranabilecegine ise gordugum halde inanamiyorum. Bence epey korkunc bir durum. 

    Hic imkanin yoktur gercekten bir yerde mahsur kalmissindir, cocuga icimde az daha dur diyemezsin, dogum baslamissa baslamistir kacarin yoktur boyle dogurmak zorunda kalirsin, tamam. Ama onca secenegin varken bunu bilerek isteyerek tercih etmek bence bebegin canina kastetmektir.

    Cocuklara izletmek konusunda da soyle dusunuyorum; cocuklarin yasi kucuk, "Istiyorsaniz izleyebilirsiniz" gibi bir yaklasim sozkonusu fakat cocuklar bunu isteyip istemedigini proses edebilecek yasta degil. Istedigi kadar dogal bir olay olsun, insanlarin durumun gercekten farkinda olup tercih yapabilecegi yasa gelmeden boyle seylere maruz birakilmasina karsiyim. Olum de dogum kadar dogal bir olay fakat cocuga bir cesedi gostermek de ayni derecede yanlis bana gore. Ikisinin arasinda bence bir fark yok.

    Yayinlamak sahsi tercihtir ona diyecek bir seyim yok. Ben yapmam yapana da mani olmam. Yayinlamak icerigin sahibinin, tiklamak ya da tiklamamak internet kullanicilarinin tercihi.

    Ekleme. @cache hocam sabahin 6sinda nargile agir olmuyor mu...

    izzmarit tarafından 23/Tem/18 22:28 tarihinde düzenlenmiştir

    sigara değil, balık olan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ocak/2010
    Erkek

    videoyu izlemedim. izleyemem zaten öyle şeyler. 

    ama bütün yorumları okudum. izlemiş kadar oldum zaten.

    vala hayran kaldım ne güzel yorumlar gelmiş öyle. kendimi gerici gibi hissettim.

    aklımı kurcalayan tek şey ayakta doğurmanın yer çekimi sayesinde daha kolay olabileceği hususu idi. bunu araştırıcam.

    onun dısındaki herşeye benden pas. 

    ne küçük çocuklara izletilmesi ne tek başına doğurulması ne videoya çekilmesi ne de paylaşılması benim onay verebileceğim bişey değil.

    ama hiç kimseye hiçbir hususta baskı altına alabilecek bir uslupla eleştirel yaklaşmam. insanlık gelişecek ve belkide yozlaşacak. hepsine eyw.

    ben kendimden mesulum yakarım cigaramı izlerim.

     

     

     


    tabi lan
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2008
    Erkek

    Yazarım bir şeyler de gene partici ilan edersin diye yazmıyorum. Kısaca şunu söylemek istiyorum: Etik meselesine takılma fazla. İnsanoğlu hoş gördüğünü savunmak için hiç olmasa bile "çünkü bence doğru olan bu, ben böyle seviyorum" dahi diyerek mevzuyu kapatabilir. Kimse de itiraz edemez. Bu konuların bir nihayeti yok.

     

Toplam Hit: 6381 Toplam Mesaj: 49
youtube youtube dogum