folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 1. Piyade Eğitim Tugayı Komuatnlığı - Manisa-Merkez

1. Piyade Eğitim Tugayı Komuatnlığı - Manisa-Merkez

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    osmaman
    osmaman's avatar
    Erkek

kısa dönemdim ve 2008de acemiliği orda yaptım. yüzde doksanı kıbrısa gidiyor kalan yüzde onluk kısım eğitim çavuşu olarak orada kalıyor. gitmekte bi dert kalmakta. zaten içeri girer girmez nereye gidecegini söylüyorlar. bana direk kıbrıs dendi. ilk başta kıbrısa gideceğim için üzüldüm. sonra üzüldüğüme üzüldüm. iyiki gitmişim dedim. yemekleri güzeldir ama. tahminimce kısa dönem gidiyorsun. oyüzden çarşıyı düşünme. çıkış yok çünkü. içeride her şeyi bulabilirsin ama. kantinlerinde her şey var. pizza bile bulabiliyorsun. temizlik idare eder. eğitim olayında çok düşünme. ordaki eğitime önem verilir ama ustada çok yararını görürsün. uzun yada kısa dönem gideceğini tam olarak söylersen sana yararı olabilecek başka bilgilerde verebilirim. şimdiden iyi teskereler.  bu arada gidecegin yer batı mışla diye geçiyor. sana tavsiyem akşama kadar çarşıda gezip saat 4 5 gibi teslim olurum deme. erkenden gidip teslim ol. içeriye girince bir sürü iş oluyor çünkü. yoksa gece1e 2 ye kadar uğraşırsın.

İmza mı? O da ne demek?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    narkozMRT
    narkozMRT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    osmaman bunu yazdı:
    -----------------------------

kısa dönemdim ve 2008de acemiliği orda yaptım. yüzde doksanı kıbrısa gidiyor kalan yüzde onluk kısım eğitim çavuşu olarak orada kalıyor. gitmekte bi dert kalmakta. zaten içeri girer girmez nereye gidecegini söylüyorlar. bana direk kıbrıs dendi. ilk başta kıbrısa gideceğim için üzüldüm. sonra üzüldüğüme üzüldüm. iyiki gitmişim dedim. yemekleri güzeldir ama. tahminimce kısa dönem gidiyorsun. oyüzden çarşıyı düşünme. çıkış yok çünkü. içeride her şeyi bulabilirsin ama. kantinlerinde her şey var. pizza bile bulabiliyorsun. temizlik idare eder. eğitim olayında çok düşünme. ordaki eğitime önem verilir ama ustada çok yararını görürsün. uzun yada kısa dönem gideceğini tam olarak söylersen sana yararı olabilecek başka bilgilerde verebilirim. şimdiden iyi teskereler.  bu arada gidecegin yer batı mışla diye geçiyor. sana tavsiyem akşama kadar çarşıda gezip saat 4 5 gibi teslim olurum deme. erkenden gidip teslim ol. içeriye girince bir sürü iş oluyor çünkü. yoksa gece1e 2 ye kadar uğraşırsın.

eyw kardeşim

Ne Olursan Ol Beni Bul ; https://www.facebook.com/izmirliyimmm
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    narkozMRT
    narkozMRT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Yokmu Başka Askere Giden.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aero
    aero's avatar
    Erkek

ben de orda yaptım  hala evde bardagı durur bizimkiler  yemin töreni hatırası diye almış :)dogu kışlada nerden geldim buraya dedim allahtan izmire yakındı ve teselli buldum ziyaraetçim geliyordu

ben ordan patnosa gittim ilk bana patnos dediler bende yunan  tarafında sandım haritada aradım bulamadım bi baktım agrı daymış hüsran yaşadım..

ankara--kıbrıs  ve dogu genelde.. 30 gün acemilik görürsün avcı piyede sınıfında oluyorsun ve 1 piyade egitim tugayı sürgün yeridir ondan gitcegin yer sürgün yerleridir genelde

hayırlı teskereler sana...

'Sana sevmeyi öğretecek değilim. Doğuştan bir yetenektir bu. Tabii birde severek doğurmalı annen seni, yalnızca sevişerek değil...!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    narkozMRT
    narkozMRT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    aero bunu yazdı:

ben de orda yaptım  hala evde bardagı durur bizimkiler  yemin töreni hatırası diye almış :)dogu kışlada nerden geldim buraya dedim allahtan izmire yakındı ve teselli buldum ziyaraetçim geliyordu

ben ordan patnosa gittim ilk bana patnos dediler bende yunan  tarafında sandım haritada aradım bulamadım bi baktım agrı daymış hüsran yaşadım..

ankara--kıbrıs  ve dogu genelde.. 30 gün acemilik görürsün avcı piyede sınıfında oluyorsun ve 1 piyade egitim tugayı sürgün yeridir ondan gitcegin yer sürgün yerleridir genelde

hayırlı teskereler sana...

eywallah kardeşim saol :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek

hacım benim bildiğim manisa merkezde  doğu kısla batı kısla diye iki kısımda (halk arasında)tabir edile buyuk bir brlik var

bende batı kıslada yaptım.3 ay acemilik.kerkes kendi görev yaptıgı birliğin tc nin en kötu birliği sanır.askerlik.her yerde zor zanaattır.

tc ordusu disiplinli olması gerektiği için eğitim spor v.s insanı zorlar.aslında bu askerliğin dogasıdır zaten

hayatın boyunca en zor gunleri orduda yasayacaksın.eğer normal askersen,ilk 20-30 gun surekli yanasık duzen eğitimi yapılacak

ayaklarını sürekli vurarak yurumekten ayakların sisecek.bu süre boyunca nöet yok.2-3 gunluk sakal bırakabilirsin.pekde karsısılmaz

taki yemin törnine kadar

yemin töreninde yemin edince yanasık duzen bitiyor.gercek asker sayılıyorsun.gunluk sakal trası baslıyor.disipline tabisin.ve nöetler baslıyor.acemilik boyunca

koğus nöbeti tutuyorsun.spor ve basit eğitimler alıyorsun vede silah zimmetleniyor uydurma g1 v.s.....bir kac atıs eğitimi ve deneme atısları

ve acemilik bitiyor

usta birliğine gidiyorsun 10 gunluk dağıtım izni bitince.meslek durumlarına göre görevlere verilebilirsin.yada rütbe durumına veya herhangi baska bir özelliğe göre

tabur bölük takım v.s...ayrılıyorsun işte.usta birliği uzun süreceği için pek göze batmamalısın.bütün birliği karsına alırsın yoksa.burda  artık kalıcı dostluklar bile kurabiliyorsun.tertipçilik,toprakçılık ne bileim daha birçok lanet kelimelerle tanısıyorsun.birkaç eğitim atısından sonra gerçek nöbetler baslıyor.bu arad nöbette uyumanın guzelliğini kesfedersin.insan oglunun dayanma sınırının nerdeyse sonuszmus gibi oldugunu burada kesfediyorsun mecburi olarak.insanların nasıl bir araatık oldugunu guvenilmez oldugunu gorursun.hayvanlar bile daha cekici gelir.kendince deneyimlere sahip olursun.askerlik insanı olgunlastırır bu sekilde

tatbikatlar,denetlemeler görurusun.doguya dusersen ki,manisaya dusenler(acemilik) genelde ya batı yada kıbrısa gider,ordu evlerinev.s yerlere.doguya dusersen durum biraz farklı,birazdaha eğitimden sonra birlik yada karakollara verilirsin ve göt korkusu dolu gunler yasarsın.hergunun kelimei şahadetle gecer

daha cok sey var ama aklıma gelenler şimdilik bunlar.finalde ise bir bakmıssın gunler gecmiş teskere gelmiş alır gidersin bittiğine inanamazsın.son gun uyuyamazsın zaten.son iki ay felan zaten zor gecer.en sevdiğin arkadaslarının adrs telefonlarıve hatıra defterinle eve dönersin.sivile alısman bir veya birkac ay alır.doguda yaptıysan bu biraz daha zor olur.bir eksoz patırtısında bile kendini yere atarsın.

zaman gecer askerlik gecmişe gomulmus güzel bir anı olarak ara sıra aklına gelir.akranlarınla aslerlikteki fırlamalıklarını paylasır anlatırsın.arada bir nadire tertip vaya edindiğin arkadaslarınla bulusur yada telefonlasırsın

işte tr de askerlik......................................

mademki türksün systeme göster ürksün
Toplam Hit: 11727 Toplam Mesaj: 47