10 Metreden Yumurtanın Atılıp Yere Düştüğünde Kırılmaması
-
arkadaşlar bizim fizikçi bozuntusu bir olay yıktı başıma. okulun 1. katından (yaklaşık 10 metre) bir yumurta bıraktığımda yere düştüğünde kırılmaması gerekiyor. yumurtanın yarısının gözükmesi gerekiyor. paraşüt filan takılabilir diye düşündüm ama sizin de önerilerinizi almak istedim. :)
-
Fizikcinin akli dengesi yerindemi?
Şöle bi olay vardı, yumurtanın iç basıncından dolayı iki avcunun arasına aldığından yatay olarak, ne kadar sıkarsan sık kırılmıyordu, acaba budamı öle bişey?
-
Paylaşım / Download Bölümü ne şettirince bende video var sanmı$tım :(
-
o yumurtayı alıp o fizikcinin suratında patlatmak lazım
-
len paranparça olur :P
-
kullanılabilir mi bilmiyorum o özellik. olmadı mancınık filan da yapabilirmişim mancınık yapma hakkında bildiğiniz varsa o önerilerinizi alabilirim :)
-
Excalibur001 bunu yazdı:
-----------------------------Paylaşım / Download Bölümü ne şettirince bende video var sanmı$tım :(
-----------------------------
DuyguLarını PayLasior oLim :D HerhaLDe ööLe Düşünmüştür -
lan mancınıkla boku çıkar yımırtanın :) nası olacak len mancınıkla
-
benim bir fikrim var,msn'e gel anlatayım kalibre@talebemilleti.org
-
başka koyacak bölüm bulamadım abi ne yapalım?
fizikçilerin geneli biraz kafayı sıyırmış aslında öellikle fen liselerinde...
-
Yumurta aslinda genel anlamda çok sağlam bir yapıdır. İnşaattada birçok yapı yumurtamvari bir sisteme dayalıdır , ne alaka derseniz bir cisim boyuna doğru çok büyük direnişlere dayanabilir. Eğer yumurtanın en sivri bölgesine yapılacak bir basınç olursa yumurtanın kırılmaması olasıdır , ama yere düşünce kırılmaması gibi bir durum milyarda birdir... O basıncın geleceği nokta zor odaklanır :)
Toplam Hit: 32087 Toplam Mesaj: 87