10 Metreden Yumurtanın Atılıp Yere Düştüğünde Kırılmaması
-
musketin sölediği mevzu olabilir.
amma balon daha garanti gibi geldi bana denemiştik biz bu şenlikler vardı orda amma yumurtanın yarısı görünecek şartı yoktu
ben balon diyorum yani c şıkkı
-
hoca zeminle alakalı olabilir die düşünüyorum.eğer atacağın yeri böyle azıcık yüksek kum ile kaplarsan (bu inşaat kumları var ya , gri olan.onlardan 1-2 metre ile kaplarsan olur.ya da 1 metre de yeter die düşüyorum ayrıca ne yaparsan yap yumurta yere dik gelsin.dik olursa üzerine tekme tokat düş kırılmaz :D) yumurtayı attığın zemin yumuşka olduğu için kırılmaz.eğer hoca izin veriyorsa dene bence.dikkat edersen kozanın verdiği videoda yumurtayı attıkları yer çim zemin ve yumuşak.ama yok ona izin vermiyorsa köpük yöntemi de olur diye düşünüyorum :)
aneeeyyy valla buldum :D:D hem de sağlam kaynaktan :D
3. kattan atılan 1 yumurtanın kırılmaması için neler yapılabilir? Bir yumurtanın kabuğunu yumuşatmak için neler yapılabilir? (Bengü Şen)
Yumurta kabuğu kalsiyum ağırlıklı bir yapıda ve sirke gibi çeşitli zayıf asitleri ya da alkali maddeleri kullanarak bu kabuğu yumuşatmanız mümkün. Ancak, yumurtayı 3. kattan aşağı attığınızda yumurta kabuğu istediği kadar yumuşak olsun, homojen dağılım göstermeyen ve yarı-akışkan olan iç bileşimi nedeniyle çarpışmanın şiddetiyle patlayacaktır. İkinci bir seçenek yumurtayı pişirmeniz.. Böylece de kabuğun altındaki tüm içeriği akışkanlıktan kurtarmış olursunuz. Ancak, bu kez de kabuk sert kalacağı için, kırılma ihtimali devam edecektir. Ayrıca, yumurtanın sarısının tam ortada bulunmaması nedeniyle, ağırlık merkezi kayması sonucu düşme hareketi boyunca yumurta dönecektir.
Her iki koşulda da, çarpma şiddetini absorbe edecek bir dış koruyucu yapıya ihtiyacınız var. Basıncı absorbe edebilecek sünger ya da köpük yapıda bir dış kılıfla bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Bir diğer yol da, yere çarpmanın şiddetini kaldırabilecek kalınlıkta çeperleri olan, içi su dolu bir torbanın içine yerleştirip atmak olabilir.kaynak : http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=5&soru_id=3900
google da 5 sn lik bir araştırma :D
-
yumurtayi dondur belki oyle olur...
-
Ayrıca, yumurtanın sarısının tam ortada bulunmaması nedeniyle, ağırlık merkezi kayması sonucu düşme hareketi boyunca yumurta dönecektir.diyor sayın prof :D
hoca bi de yumurtanın yere dik düşmesi sarısı ile alakalı dio.nasıl yaparsın söliyim (kendi teorim) :
yumurtayı şırınga ile del.içindeki tüm sıvıyı boşalt sonra da sarısını al.sonra 5-6 tane daha yumurta o şekilde kır onların da sarılarını al.bi yumurtaya yetecek kadar sarı oldu mu sana.sonra al şırınga ile o açtığın delikten sıvıyı enjtekte et o delikli yumurtaya.sonra delik olan kısmı köpük ile kapat.köpüğün fazla olduğu kısımları da bıçakla ya da jiletle keserek al.tam düz oldu yumurta.(yumurtanın bi tarafı fazla olursa sakat olur , ters düşebilir.) tam düzgün bi yumurta oldu.onu bırak bakim yüksekten.sarısının ortada olması nedeniyle yumurta dik olarak gelecektir. eee ne oldu kırılmadı aq :D yanlış nokta varsa söyleyin ;)deneyecem aq :D
edit : ama şöyle bir nokta var sarısı çok olursa sert düşme olabilir. ya da yumurtanın 1/3 ünü akı ile , geriye kalan 2/3 ünü de yumurta akı ile doldurursan bu sert düşme ihtimali ortadan kalkabilir die düşünüyorum. ;D
yeniden edit medit : lan sabah sabah bu düşüncelerle kafam bulaşık teli gibi oldu aq :D zaten 2 gündür uykusuzum :F
-
http://www.tempuryatak.com/index.htm
bu adresteki nasa nın ürettiği uzay yatağı denen zamazingoya bir reklam filminde kadın 5-10 metreden yumurtayı fırlatmıştı ki kırılmadı, 10 metreden atsan da
bu çarpışmanın etkisini absorbe edecek kadar ilginç bir yatak;)
yatağın fiyat durumu ve deneyde kullanılması nedir :) bilmem.ama redbull daki salak kıza böyle bir şey olduğunu söyleyince tuhaf tuhaf bakmıştı
suratıma...hoş redbulldan da haz etmem...
-
itüde bunları yapmıslardı :) cok ılgınc fıkırler cıkmıstı ortaya yumurtaya pervane monte et mesela piyuvvvv salına salına kus gıbı ınsın asagıya
hacettepedede hatta benım bolumden arkadas grup kurmustu oda gunes enerjısıyle yumurtayı pısırmıstı :)