folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder 10 Nisan Da Kara Delik Fotoğrafı Paylaşılacak

10 Nisan Da Kara Delik Fotoğrafı Paylaşılacak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    RimPalace bunu yazdı
    Cesnist bunu yazdı

Karadeliğin fotoğrafı mı ? O.o

Temsili birşey yapabilirler ancak.

orası öylede bu kadar önemli olan ne acaba 10 nisanda canlı yayın felan

karadelik aslında kara değilmiş beyler derler herhalde 

Astronomi dersinin ilk cumlesidir "karadelikler kara da degildir delik de degildir"

sigara değil, balık olan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı
    RimPalace bunu yazdı
    Cesnist bunu yazdı

Astronomi dersinin ilk cumlesidir "karadelikler kara da degildir delik de degildir"

siyah/kara diye bir renk yoktur, ışığın soğurulması vardır.

konu astronomiden felsefeye doğru şeyapıyor sanki :D

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

https://pasteboard.co/I9oBPfB.png?ee

alin size karadelik fotoğrafı :)

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek

Zaman yavaşlıyor meselesi ne peki ? Yok kütle çekim yok hareket, zamanın ilerleyişini değiştiriyormuş. Yıllardır okuyup okuyup anlayamadığım tek mevzu , yok ikiz kardeşlerden birisini uzaya gönderip geri getiriyorlar adam kardeşini tanımıyor sen kimsin moruk falan interstellar etkisi. Gezegene indik geldik yörüngedeki herif yaşlanmış. 

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    italyan bunu yazdı

Zaman yavaşlıyor meselesi ne peki ? Yok kütle çekim yok hareket, zamanın ilerleyişini değiştiriyormuş. Yıllardır okuyup okuyup anlayamadığım tek mevzu , yok ikiz kardeşlerden birisini uzaya gönderip geri getiriyorlar adam kardeşini tanımıyor sen kimsin moruk falan interstellar etkisi. Gezegene indik geldik yörüngedeki herif yaşlanmış. 

Hocam zaman kavramı mekana göre değişkenlik gösteriyor.

Insan vücudunda (veya canlı diyeyim hayvanlarda var mı bilmiyorum yada bitkilerde vs.) bir hücremiydi atom muydu neydi bu mekana göre titreşimi yavaşlayıp azalıyor.

Bu bahsedilen (hücre diyeyim artık) hücrenin titreşimi ile kişinin yaşı belirleniyor. Atıyorum dünyada 100 ms de 1 kere titriyorsa marsa 10 sn e 1 kere titriyor. Bu sayede marsta doğan bir çocuk ile dünyada doğan bir çocuk arasındaki yaşlılık veya yaş farkı 100 kat oluyor. Dünya zamanına göre dünyada doğan çocuk 100 yaşını kutlarken marsta doğan daha 1 yaşında oluyor. Muhabbet bundan ibaret diye biliyorum. Yamuluyorsam düzeltin.

Edit : o şey sezyum atomuymuş. 

MhmdAlmz tarafından 10/Nis/19 01:35 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı
    RimPalace bunu yazdı
    Cesnist bunu yazdı

O halde Kara delikler delik değillerse nedirler..? Kara değili anladım, o tamam, ama ne biliyorsun ya delikse..?

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı

Çok ciddi bir durumu ortaya sereceklerini şahsen düşünmüyorum. Bence karadeliklerde tüm zamanlara gidilip gelinmesini sağlayan bir sır gizli.. Evrenin başladığı zaman bile karadeliklerde bir yerde mevcuttur.. Belki bu fikir saçma olabilir, ama o delikler evrenin en büyük sırlarını barındırdıkları için namı değer karadeliktirler. 

Bir karadeliğin içine girmeden onun ne olduğunu kimseye izah edemezsiniz, varsayalım girdik, geri dönemeyeceğimiz bir girdapta, başka bir zamanda evrenin başka bir köşesinden dışarı çıktıysak, bir karadelik daha bulmamız gerekiyor, ve o karadelikten girerken bizim zamana bizi atabilmesini falan iyi hesaplayabilecek verilerimizin olması gerekiyor, açıyı iyi ayarlarsan bir iki yüz yıllık hata payı ile bizim zamana gelebilirsin, haydi geldin bunuda başardın, ve geldiğin dönemin insanlarına başından geçenleri anlattın, ama sana kim inanacak..? :)

Kara delikleri neden bu kadar büyüttüğünüzü anlamış değilim, keşfedilmesi beklenen onca olay mevcut uzayda. Öncelikle evrenin sonsuz olduğunu kanıtlamak gerekiyor. Evren sonsuz ise eğer karadelikler ile başka bir evrene nasıl geçeceğiz ?. Sonsuz bir şeyden başka bir sonsuzluğa nasıl geçebilirsin. Şayet karadelikler ile evrenler arası geçiş yapabiliyorsak da bu evrenin sonsuz olduğunu göstermez. Yada sonsuzluk kavramı bizim için yanlış tanımlanmıştır. Sonsuz içine sonsuz veya sonsuzlar nasıl sığsın ?

Geçişi bir tünel gibi düşünürsek. Sonsuz bir şey içerisinde olan bir tünel başka bir sonsuzluğu bağlıyor olamaz. Anca şöyle bir şey olur. Sonsuz bir uzayın içerisinde bir noktadan diğer noktaya geçişte bu karadelikler önemli bir rol oynayabilir.

Yani Atıyorum dünyada bir karadelik var ve sen bu karadeliğin içinden geçtiğinde direkt olarak marsta bulunan bir karadelikten çıkabilirsin.

Karadeliğin içerisinde zamanın durduğu teorisi ortaya atılıyordu. Zaman karadelik içerisinde hareket edemediğinden zaman sıfıra yakın bir sürede hareket ediyor veya hiç hareket etmiyordu.

Bunlar bulunmadığı sürece fotoğrafını yayınlamaları süsten ibaret :)

Söylendiğine göre muazzam enerji barındırdıklarıdan büyütüyor olabiliriz.. Ama gerçekten de devasa bir enerji ile etraflarında güçlü çekim oluşturarak her şeyi yutan canavarlar, ben böyle bir şeyi büyütürüm hocam.. Korkunç bir şey bence..  Diğer söylemlerinde ise sanırım bahsettiğin karadelik yer değiştirme, teleportasyon olayı için solucan deliği olması gerekiyor, evrenin her yerini zaman sınırının ötesinde bir hızla tarayan ve var olmadıkları bir noktanın olmadığı varoluş biçimine sahip deliklerdir.. O deliklerden birisini yakalayabilirsek işte hem zamanda hem de mekanda atlama yapmamız mümkün olabilir. Ama karadelikle zor..

Ama eğer karadelikler bir evrenden bir başka evrene geçiş sağlıyorsa, o zaman Karadelikler giriş, Kuasarlar da çıkış olmalıdır, ve korkunç olan şudur ki, bu olayı ilkkez deneyimleyecek donanımdaki gemi ile bu işe kalkışan personel bir başka evrende bulunduğunu anlayacak mı, gemileri ile başka bir evrendeki sonsuzboşlukta sürüklenecekler ve bir türlü güneş sistemini bulamayacaklar, Uzayın büyüklüğü devasa teknolojiler kullanmamız gerektiğini gerekli kılıyor, ilerde çok büyük teknolojik adımlar atamazsak, asla derin uzay araştırmalarını başlatamayız..

ShockMan tarafından 10/Nis/19 02:29 tarihinde düzenlenmiştir

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    italyan bunu yazdı

Zaman yavaşlıyor meselesi ne peki ? Yok kütle çekim, yok hareket, zamanın ilerleyişini değiştiriyormuş. Yıllardır okuyup okuyup anlayamadığım tek mevzu , yok ikiz kardeşlerden birisini uzaya gönderip geri getiriyorlar, adam kardeşini tanımıyor ,sen kimsin moruk falan interstellar etkisi. Gezegene indik geldik, yörüngedeki herif yaşlanmış. 

Hocam zaman kavramı ,mekana göre değişkenlik gösteriyor.

Insan vücudunda (veya canlı diyeyim hayvanlarda var mı bilmiyorum yada bitkilerde vs.) bir hücremiydi atom muydu neydi bu mekana göre titreşimi yavaşlayıp-azalıyor.

Bu bahsedilen (hücre diyeyim artık) hücrenin titreşimi ile kişinin yaşı belirleniyor. Atıyorum dünyada 100 ms de 1 kere titriyorsa marsa 10 sn e 1 kere titriyor. Bu sayede marsta doğan bir çocuk ile dünyada doğan bir çocuk arasındaki yaşlılık veya yaş farkı 100 kat oluyor. Dünya zamanına göre dünyada doğan çocuk 100 yaşını kutlarken marsta doğan daha 1 yaşında oluyor. Muhabbet bundan ibaret diye biliyorum. Yamuluyorsam düzeltin.

Ula ,nerede okudun bunu?

@izzmarit 'ess  , @Antivir-US. ^^D`)

RitmFarbRacourci tarafından 10/Nis/19 05:33 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

caps varmı :)

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    italyan bunu yazdı

Zaman yavaşlıyor meselesi ne peki ? Yok kütle çekim, yok hareket, zamanın ilerleyişini değiştiriyormuş. Yıllardır okuyup okuyup anlayamadığım tek mevzu , yok ikiz kardeşlerden birisini uzaya gönderip geri getiriyorlar, adam kardeşini tanımıyor ,sen kimsin moruk falan interstellar etkisi. Gezegene indik geldik, yörüngedeki herif yaşlanmış. 

Hocam zaman kavramı ,mekana göre değişkenlik gösteriyor.

Insan vücudunda (veya canlı diyeyim hayvanlarda var mı bilmiyorum yada bitkilerde vs.) bir hücremiydi atom muydu neydi bu mekana göre titreşimi yavaşlayıp-azalıyor.

Ula ,nerede okudun bunu?

@izzmarit 'ess  , @Antivir-US. ^^D`)

Hocam bir ara fizik okumaya karar vermiştim. Tee 2012 yılında bayağı merak salmıştım o zamanlar deli gibi bunları araştırıyordum. Zaman nedir mekan nedir. Zaman neden 4 boyutludur 4 boyutlu bir şeyi elde ettikten sonra neden gözlemleyemiyoruz. Boyutlar arası geçiş mümkün mü vs vs. Baya deli gibi bilimsel makaleler okuyordum ordan aklımda kalmış. İşin garip yanı da şu karadeliklerin aslında delik değilde bir çukur olduğu tezi bile atılmıştı. şey gibi düşün bir poşet (karadelik) var elinde kum ile doldur poşeti poşeti sadece üstten görüntülediğinde çok ufakmış gibi gözükür değil mi ? Karadeliklerdeki muhabbet de aynı. Aslında devasa bir çukur kendisini enerji ile doldurup bu çukuru kapatmak istiyor. Yırtılma söz konusu olamaz çünkü sonsuz uzunlukta 3 boyutlu bir nesneyi yırtamazsın. Çünkü kenarları sonsuz :) Yırtabilmek için kenarlarının bir sayıya eşit olması gerekir ki yırtabilesin. Bu çukur da yıldızların enerjileri vs ile doldurulması söz konusu. Bence karadelikler de kendi çukurları dolduktan sonra uzaydaki x bir noktadan farksız hareket edip bir yıldıza vs dönüşüyor olabilir. 

Quasarlar'ı konuşmak için çoook erken :D

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
Toplam Hit: 12050 Toplam Mesaj: 81
kara delik