1000 Tl Bütçeli Telefon Önerisi?
-
ArmadA bunu yazdı
merak etttiğim bişi var objektif olucak olsaydınız Samsung S4 vs HTC One hangisi niye ?
Ben HTC ONE M7 nin çok kalıtelı ve guzel , saglam goruntusune ragmen bızım takoz plastık SAMSUNG S4 derdım hocam ...
Neden dersen hemen soylıyım. TBT de cogu kısı benım telefonlara ne kadar ılgılı ve meraklı oldugumu bılır :) Genelde yakından tum cıhazları ıncelerım , ve forumlardan butun modellerı takıp ederım...
HTC ONE M7 ilk partısı sorunlu bır cıhaz olarak cıktı ve cıkan cıhazların bır cogu toz gırmesı , ölu pıksel vss sebeplerden dolayı değişime gıttı yada 1 - 2 ölu pıkselle (gondermeye usenıp) kullanan adamalr bılıyorum...
S4 cıktıgından berı ıse en buyuk sıkıntısı ÇOK ASIRI ISINMASI , HTC de bu yasanmadı ama zaten o kasayla yasanmaması da normal :)
Çogu yerde arastırırsan HTC ONE M7 de kurulu olan kendı tarayıcısı ve Chrome bıle cogu testlerde SAMSUNG S3 ten bıle gerı kalmıs ve cogu HTC fanını hayal kırıklıgına ugratmıstır... S4 ise bu konuda gayet stabıldır ...
Yaa aklıma gelmeyen bırcok fark var arasında zaten ınternet ortamından ıstedıgın gıbı kıyaslayabılırsın hocam , mesela söyle dandık pıl yuzdesını bıle goremıyorsun HTC ONE da , sanırım S4 de bıldırım alanında bulunna ıkonlar vss HTC de yoktu (en azından S4 kadar yok) ... bunlar kullanım kolaylıgı saglayan noktalar , HTC yı yaparlarken bir menü(seçenekler) tuşu koysalarmış. Uyumlu programlarda sorun olmuyor da uyumsuz programlarda altta şerit halinde çıkıyor ekran küçülüyor. Fakat bunu ileride güncelleme ile halledeceklerdir one x te öyle yapmışlardı sanırım. Belki bu tek başına bir eksik değil ama one'ın tek rakibi s4se bunu da söylemem lazım. Telefonda kişiselleştirme ve pratiklik katan küçük detaylar pek yok. Mesela rehberde sağa çekince arama sola çekince mesaj gibi. Mesela kilit ekranındaki kısayolları düzenleme gibi. Samsungun smart scroll gibi bazı özellikleri gereksiz kabul ediyorum ama bazı şeyleri hele hele koyduğu minik detaylar çok kullanışlı. Fakat dediğim gibi bunu bir eksik olarak saymayabiliriz bunu samsungun ekstrası olarak saymak lazım.Ekran olarak dusunursek , İphone 5in ekranına çok benzıyor. Hemen hemen aynı parlaklık, kontrast performanslarına sahip.
Hatta siyahı ondan daha iyi veriyor. One X'e baktığımda amoled ile siyah farkı çok gibiydi ama One'da amolede yaklaşmışlar baya.
Belki buna bazı arkadaşlar itiraz edebilir ama s4ün ekranı bana daha güzel geldi. Eski amoledlerde renk doğruluğu IPS ekranlar kadar iyi değildi ve pentile yüzünden keskinlik dezavantajı vardı ama s4te ikisini de aşmışlar almış yürümüş ekran.
Tek sıkıntısı parlaklık hala IPS paneller kadar iyi değil bu da güneş altındaki görünürlüğü olumsuz etkiliyor. Bu konuda HTC One çok iyi. Yani genel olarak s4ün ekranına 10 verirsem buna da 9 veririm. Bunu tam tersi düşünenler de olabilir yadırgamam bu ekran konusu biraz göreceli...
Falan fişman bır suru sey sayılır hocam :) Güzellık gorecelıdır ...
İki cıhazda zamanın en guzel telefonlarından hatta AKILLI TELEFONLARINDAN ama bana 3 cihazı sırala desen ...
* SAMSUNG S4
* HTC ONE M7
* İPHONE 5derdım :)
-
GM Discovery.
-
Galaxy s3 veya S4 mini den birisini almaya karar verdim.Gidip elden bakıcam hangisi hoşuma giderse artık
-
htc al. kesin.
-
General Mobile - Discovery
-
1375 TL, Iphone-5 siyah yada beyaz 16'lık.... Açılmamış kutusunda, amerikadan ithal, sim-free (jail break değil). + 100TL devlete ödeyip, pasaportuna kaydettirmen gerekli.