folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 12 Ya Da 15 Ay "Herkes Er Olacak"

12 Ya Da 15 Ay "Herkes Er Olacak"

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

çok iyi oldu.

ülkenin gidişatı hiç iyi değil ve şahsi olarak bir yararım dokunacaksa 5 ay askerlik yapacağıma 15 ay yapayım.yeter ki vatan Sağ Olsun.

dış ülkelerin bizden savaşla toprak alacağı inancını kıran tek şey bu vatan üzerinde gezen her erkeğin asker oluşudur.

eminim ki bu karara karşı gelecek bir sürü kişi çıkacaktır.yarın bir gün olurda sokağında o.ç.ları belirirse ananı bacını o yaptığın 15 ay askerlikle koruyacaksın.

orada öğretilenler tek bununla da sınırlı kalmayacak.arkadaşlığı mertliği en önemlisi ise erkekliği Adamlığı öğreniyorsun.
    elin gavuru barlarda hemcinsiyle takılırken sen o 1,5 sene de sana ömrün boyunca yetecek Erkekliği alıyorsun.
    toplumsal düzeni inşaa ediyorsun.hayatı öğreniyorsun.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

bilmıyorum siz askere 4 naaaalamı gittiniz ama kimse öyle  askere koşa koşa gitmez amirim..

bak aklıma yine pardon geldi dur izlim ardına da şans kapıyı kırıncayı izlerim onun ardına da philadelphia deneyi oınun ardına da artık kısmet olursa zeisgeist 1ve 2 i izlerim :D 

Boş İşler Uzmanı..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Blue_moon bunu yazdı:
    -----------------------------

elminster bunu yazdı:

Tnrsk bunu yazdı:
    valla kimse askere koşa koşa gitmez amirim... :D

her zaman derler ya asker insanı olgunlaştırır diye.

askerlik insanı olgunlaştırdığı filan yok. ben de yaptım o askerliği. sadece birilerinin çıkarlarına hizmet ediyorsun birilerinin köleliğini yapıyorsun o kadar. daha çok psikoloji bozuyor askerlik. İlk sordukları şey meslek. sivilde yaptığın bir işin aynısı varsa orada seni oraya koyuyolar durmadan dinlenmeden çalış ne bir teşekkür ne bir ücret hiçbirşey yok yediğin laf cabası seni insan yerine koymuyor komutanlar "nası olsa alt tarafı asker ne olacak" diyorlar. evlerini taşırken seni çağırıyorlar adamın evinin kapı kilidiği değiştirmeye bile, bozulan prizinin yerine yenisini takılmasına bile askeri çağırıyorlar. ellerinden bişey gelmiyor. Anlayacağın kimse askerliği babasının hayrına yapmıyor. bir an önce aradan çıksın borç ödensin diye. Allahın izniyle ben gittim geldim bitirdim. Allah herkese kazasız belasız bitirip gelmeyi nasip etsin inşallah

@Blue_moon

Senin gibileri çook gördüm hocam askerliği kötülemek milleti askerlikten soğutmak,nedense gidip gelenlerin geneli hoşnut ama senin gibilere gelince sanki askerliği nazi kampında yapmışsınız VATAN SEVGİSİ BU DEİL MİLLET SEVGİSİ  BU DEİL...

;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek
    vatan borcu namus borcu derler askerlik için her türk gençi koşa koşa gitmeli ve gidiyorda çoğu. ama bazılarına zor geliyo  askerlik o da ayrı konu.

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

hocalar tamam borç namus meselesi fakat 4 yıllık bi mühendis ile lise yada ilkokul mezunu bi insan aynı kaba konulursa bumu adalet ?

Adam atıyorum boğaziçi - itü - marmara gibi büyük üni den mezun. Bilgisayar/makine/elektronik vs... mühendisi o kadar bilgi dolu bir gidiyor askeriyeye o ilkokul mezunlarına yapılan muamele bunlarada yapılıyor 15 ay askerlik yapıyor. Bildiği bilginin hepsini unutur 15 ayda. Söylermisniz hepimzi pc ile uraşıyoz 1 hafta pc başına geçmeyelim bildiklerimizide unutuyoruz peki bi programcı 15 ay adam akıllı pc başına geçmediği an neyi hatırlar ki ?. yani çok saçma ve adaletsiz bi kavram olmuş. Ozaman üni'ye gidenin sayısı azalır. eğer böyle bi karar çıkarsa nsl olsa üni de okusam okumasamda aynı tasa konulacaksam okumadan gider yaparım 15 ay paşa paşa gelir okurum ünimi daha avantajlı

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ONEMINUTE bunu yazdı:

Blue_moon bunu yazdı:

elminster bunu yazdı:

Tnrsk bunu yazdı:
    valla kimse askere koşa koşa gitmez amirim... :D

@Blue_moon

Senin gibileri çook gördüm hocam askerliği kötülemek milleti askerlikten soğutmak,nedense gidip gelenlerin geneli hoşnut ama senin gibilere gelince sanki askerliği nazi kampında yapmışsınız VATAN SEVGİSİ BU DEİL MİLLET SEVGİSİ  BU DEİL...

biz de vatana hizmet diye koşa koşa gittik ama gördük ki kişilere hizmetmiş. Sen öyle askerliği bilip bilmeden milleti askerlikten soğutuyorum diye beni suçlayamazsın. sen gir kışla içine de görürüm ben seni. adamı nasıl muma çevirirler. ben sadece gerçekleri söylüyorum zaten giden gelen kişi de bunu iyi bilir.

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ozzzz
    Ozzzz's avatar
    Erkek

BuZuL bunu yazdı:

ne güzel işte adil olsun herşey.

bedelli askerliğin çıkmamasıda çok iyi olur çıkmasın arkadaş herkes gitsin adam gibi yapsın helal olsun başbuğa

Aynen...

Ben bu insanları anlamıyorum.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek
    doktorların mecburi uzun dönem 12 ay galiba askerlik yaptıklarını yeni duydum :))) sen o kadar oku bir de uzun dönem askerlik yap ehuehehe

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Erkek
    saçma olmuş bence.4 sene okuyan adamla, okumayan veya okuyamayan adam bir olur mu ? mevcut sistem güzel.inş olmaz böyle bişey.adil olur diyenler olmuş.adil değil haksızlık olur bence.

gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

stillalive bunu yazdı:
    doktorların mecburi uzun dönem 12 ay galiba askerlik yaptıklarını yeni duydum :))) sen o kadar oku bir de uzun dönem askerlik yap ehuehehe

onlar asteğmen olarak yapıyorlar. çok rahatlar revirde klima altında duruyor gelene gidene ilaç yazıyo :D mis gibi maaşları var en kötüsü 2.250 alıyo asteğmenlerin birçoğu da subay olarak tsk da kalıyo oradan da üsteğmenliğe yükseliyor 3 sene sonrahem masrafları da yok herşey devletten ücretsiz konaklıyorlar yiyorlar aldıkları maaşın hepsi temiz yanlarına kalıyo :D 12 ayda bayağı bi yük yapıyo kendine :D

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
Toplam Hit: 7698 Toplam Mesaj: 42