folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder 1600 Sene Evvel -Peygamberimiz (Sav)-İn Yaptığı Bilimin Daha Yakın Tarihte Farkettiği Gercekler



1600 Sene Evvel -Peygamberimiz (Sav)-İn Yaptığı Bilimin Daha Yakın Tarihte Farkettiği Gercekler

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BilimAdami
    BilimAdami's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mart/2009
    Erkek

    xz bunu yazdı:
    -----------------------------

    diyorki köleleri gözetin , demiyor ki köleliği kaldırın - köleliği tasvip eden din mi olur ?

    -----------------------------

    bence bir daha bak anlamına

     

    İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı taraflarına çevirmeniz(den ibaret) değildir. Asıl iyilik, Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitap ve peygamberlere iman edenlerin; mala olan sevgilerine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere verenlerin; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve davranışlarıdır. İşte bunlar, doğru olanlardır. İşte bunlar, Allah’a karşı gelmekten sakınanların ta kendileridir.

     

    o zamanda kölelik sistemi her tarafta yaygın olduğu için  bu şekilde bi tabir kullanılmıştır.

    ve tabirede bakarsan özgürlükleri için diye bir anlamı var görebildinmi onu? özgürlükleri için kölelere verin. sen şimdi bunu ne şekilde anlarsın bilemem ama orada yardımdan bahsediyor kölelerin özgürlüğüne kavuşması için onlara yardım edilmesinden bahsediyor.

     köleleri gözetin demişsin ne alakaysa tercimeye nerden baktın kimbilir köleliği kaldırın demiyor ha =) sen ilk önce slam tarihindeki kölelilk kısımlarına bak sonra konuş.

    son olarak kendi dediğin tyalan çıktı ne olacak bunun sonu? bence böyle rezil olacağına araştır yorum yap ben rezil olayım.


    ben seni ölesiye sevmiştim, sen beni öldürüpte terkettin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    illision
    illision's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ekim/2005
    Erkek

    Herşeyi akla uydurmak zorundamıyız?. Aklın bi sınırı yokmu?. insanoğlunun hiçmi anlayamayacağı bilmeyeceği bişey olamaz. Mesela uzay hakkındaki bilimin söylediği bir çok şey varsayım üzerine. Bu varsayımlardan başkası doğru olamazmı?. Havanın yağışlımı karlımı olacağı bile beklenti üzerine daha neyi tartışıyoruz?. Herşeye bi cevabımız olmak zorunda değil.

     Bide görüyorumki burda ayet yorumlarıda başlamış :) Koskoca ilahiyat prof. ları bile ayetleri yorumlarken derinlemesine araştırmaya girerler yüzeysek okuduğun gibi yorumlarnmaz Kuran-ı kerim. Yapmayın etmeyin kaşımayın.


    birgün olmasada birgün mutlaka
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek
    Spacheata bunu yazdı:
    -----------------------------

    vaybe eğer bu yy da yaşasaymış marankinin tahtına aday olabilirmiş. :D 

    muayehanesinin tabelasınıda görüyo gibiyim.. [bioenerji & akapuntur uzmanı prof. dr. Muhammed bin Abdullah]

     

    arkadaşlar hepsini geçtim kelin ilacı olsa kendi başına sürer.. adam genç denecek bi yaşta ölmüş... o kadar ilim sahibi iseymiş kendine şifa verseymiş..

    kimse bana o devirde 60 yaş normal fln demesin.. çünkü o tarihte te hadis silsilelerinden, ashabında 100 yaşını aşanlar olduğu gözüküyo... 

    ilim ilim bilmektir. ilim kendin bilmektir. sen kendini bilmezsen, bu nice okumaktır?.. 


    -----------------------------
    Ölümün kaçınılmaz bir gerçek olduğu aşikardır..

    lafi eğip bükmeye hacet gerekmez, Hz. Nuh 967 sene nefes alıp vermiştir.


    yıkılma sakın !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek
    ch40t1c bunu yazdı:
    -----------------------------

    Savsata bunlar valla. Bunu yazan kimse o olanlara kılıf bukabildiklerini yazmış. Ki bu kılıfkar bile salak saçam.

    Bu ne bee sıçmaya giderken yok sola düşecekmişsin yok sağa düşebilirmişsin saçmalıııııııkkkk bunların hepsi

    Herkesin inancına saygı duyuyorum ama biraz kafanızı çalıştırın be arkadalar bunlar kılıf ve tesadüften ibaret şeyler

    Benim çep telefonu ile konuşmayı allahın işi gören arkadaşlarım bile vardı  Bu din olayı sakt sakat, valla sakat :))

    İnsanları düşünmemeye sevk ediyor. Düşünün arkadaşlar doğru yolu bulacaksınız hepiniz.  


    -----------------------------

    Sana bu mübarek Kitab'ı, ayetlerini düşünsünler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar diye indirdik. ( Sa'd Süresi - 59, ayet )

    Hala akletmeyecek misiniz ? - ( Bakara Süresi 44. ve 76. ayetler Âl-i İmrân Süresi 65. ayet A'râf Süresi 169. ayet Hûd Süresi 51. ayet )

    hâlâ akletmiyorlar mı ?: (Mâide 5/58,103-En'âm 6/32-Enfal 8/22-Yûnus 10/16,42,100-Yûsuf 12/109-Enbiyâ 21/10,67-Mü'minun 23/80-Nur 24/61-Kasas 28/60-Ankebut 29/63 Yâsîn 36/62-Zümer 39/43-Hûcurat 49/4-Haşr 59/14

    umulur ki, akledersiniz!: (Bakara 2/73,242-En'âm 6/151-Mü'min 40/67 Zuhruf 43/3-Hadid 57/17

    Keşke düşünselerdi - ( Haşr Süresi - 21, ayet )

    Gerçek şu ki Biz sizi yakındaki bir azaba karşı uyarmaktayız; insanın ilerisi için yapıp-ettiklerini [açıkça] göreceği ve hakikati inkar edenin: 'Eyvah keşke toprak olsaydım..!' diyeceği Gün ! ( Nebe Süresi 40, ayet )

    Sizi yakın gelecekteki azabla uyardık; o gün kişi elleriyle sunduğuna bakar ve inkarcı da «Keşke toprak olsaydım» der. ( Nebe Süresi 40, Ayet )


    yıkılma sakın !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yagiztektas
    yagiztektas's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Eylül/2008
    Erkek
    1011010 bunu yazdı:
    -----------------------------

    yazık bazı saf ınsanlara

    Peygamber (s.a.s) efendımız genel olarak işlerınızı sag elınızle , ayağınızla .. halledın demıstir. yemek yemeyı sag elle , camıye gırerken sag ayakla ... vb orda yine tuvalete sol ayakla girin demıstr. bir kac ihtimal var bunu sölemesının orda peygamber efendımız (s.a.s) sol ayakla girin sag ayakla gırersenız fayans kaygan olablr dusersınız dıkkat edın mı demıstr ? bunu tam olarak söledgnı dusunemeyız ama o zman tas varmıs deılmı ? bu tuvalete benzer tuvaletlerde olablır bu ıhtımalde var .


    -----------------------------
    hocam ben solağım..benim gibi milyon tane insan var.. ben sağ elimi kullanamıyorum yemek yerken..tuvalete sol ayakla girmek camiye sağ ayakla girmek bana baatıl geliyor..aslında benim zaten böyle bir konuya yorum yapmamam lazım..tahminim beni dışlayan kötü gözle bakan çok olacaktır ama benim inancım da yok.. saygı duyarım herkesin inancına ama bu da benim düşüncem
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek
    n2 bunu yazdı:
    -----------------------------

    bunları geç de olsa bilim çözmüş hadi diyelim,

    piramitlerin sırları hala çözülemedi.

    hani olay bilmem kaç asır önce yapılmış ve yeni aydınlatılabilmiş şeyler ise, buyrun daha aydınlatılmamış harikalar var burda.

    firavunlara mı tapalım o zaman? 

     

    hz.muhammed doğmadan kaç asır önce insanlar bugün keşfedenlerin ağzını açık bırakan matematik, geometri, tıp ve astronomi bilgisine ulaşmışlar ama yemeğe tuzla başlanmasını arada su içilmesini falan bilmiyorlarmış öyle mi? tuza suya mucize diyorsanız eski mısırı, astekleri, mayaları, babili falan bilseniz nebuchadnezzara taparsınız heralde.

     

    bir de o fayans kaplı çöllerde kayma esnasindaki denge mevzusunda,

    sağ ayağın daha güçlü olmasının kişinin sağaklığı ya da solaklığıyla ilgili olduğunu sanıyordum.

    hz.muhammed bunu bilmiyormuymuş ki böyle herkes sağakmış gibi sağ ayağın güçlü olduğunu düşünmüş?

    aslında herkes sağak doğuyo da sonradan şeytanın oyununa gelip mi solak oluyo yoksa? eminim bilim bigün bunu da keşfeder.


    -----------------------------
    "Endülüs’ten bize 30 kitap kaldı. Atomu parçalayabildik, eğer yakılan bir milyon kitabın yarısı elimize ulaşmış olsaydı, bugün çoktan uzayda galaksiler arasında seyahat ediyor olacaktık." Nobel ödüllü Fransız Fizikçi Pierre Curie

    Not : Yakılan kitaplardan dolayı haftalarca Endülüs'ün semaları dumanla kaplanmıştı. Bunun dışında dereye ırmağa atılan kitaplardan çıkan mürekkeplerden dolayı derenin rengi kararmıştı..


    yıkılma sakın !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crafty
    crafty's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2006
    Erkek
    dengesiz bunu yazdı:
    -----------------------------
    • Yemeğe tuz ile başlanırsa beyin tarafından gönderilen bir uyarı sayesinde, midede mukus denilen sindirimi kolaylaştırıcı bir tabaka oluşturduğunu ve midenin sindirime hazırlıksız yakalanmasını önlediğini…

    • Yemek yerken yerde oturarak sol ayağı katlayıp sağ ayağı karna çekerek oturulup yenildiğinde, su ile doldurulmuş balon şeklinde olan midenin çıkış kısmını kapatarak yenilen gıdanın tam sindirilmeden bağırsaklara kaçmasını önleyeceğini ve mide dolunca da doygunluk hissi vererek çok fazla yemeden kalkılacağını…hocam midede sindirim oluşmaz sindirim oniki parmak bağırsağında başlar ince bağırsakta devam eder. ince bağırsakta inorganik hale gelen besin maddeleri ve su emilir daha sonra kalın bağırsağa gelir orada da kalan su emilir sonra da sindiremediklerin anüsten dışarı gider...

    • Yemek yerken yemeğin ortasında su içildiğinde içilen suyun yenilen gıdaların sindirilmesine, gerekli vitaminlerin emilmesine katkıda bulunduğunu ve midede doygunluk hissi vererek az yemeye vesile olduğunu… hücreler aktif ve pasif taşıma ile dış ortamdan madde alış-verişinde bulunur... dış ortam madde yönünden çok yoğun bir ortamsa ve hücre içi az yoğun bir ortamsa madde hücre içeri girer su dışarı cıkar! fazla suyun kaybını önlemek için su içmek iyidir ancak aşırı su tüketimi dış ortamı az yoğun bir ortama cevirir ve hücre enerji harcayarak dışarıdan besin almaya başlar ancak yine dış ortam ile kendini eşitlemeye çalışacağından hücre içine fazla miktarda su almaya başlar hemoliz oluşur. (hemoliz:hücrenin fazla su alarak patlaması olayıdır.)

    • Oturularak ve en az 3 yudumda içilen su, dil ve ağız bölgesinde daha fazla duraksadığından tükürük bezleri için gerekli olan suyun emilimini artırıp anti bakteriyel ve antioksidan etkiye sahip tükürüğün salgılanmasını artırarak ağız ve diş sağlığına katkıda bulunduğunu.. su dili de temizlediğinden tatların daha iyi alınabilmesi de sağlanır. ağızda ortalama olarak 400 bin/milyon (ikisinden biri tam hatırlamıyorum idare edin :D) bakteri yaşar ve bunların büyük bir çoğunluğu gereklidir. özellikle nişastanın kimyasal sindirimi ağızda gerçekleşir... diş sağlığında pek etki edeceğini sanmıyorum zaten yüzeysel olan artıklar giderilir ancak aralarda kalanlar zamanla tartar ve taş oluşumu sağlayarak diş ve diş etlerinde hastalıklara yol açar! diş fırçalamak da sorunu çözmez 6 ayda bir diş hekimi kontrolü kesinlikle gereklidir. neden diyecek olursanız kaç kişi diş etlerinin iç tarafını fırçalıyor?

    • Uyurken sağ yana dönüp yatıldığında solda olan kalbimizin daha rahat çalışmasına neden olarak, kalbi yormadan dinlenmiş bir vaziyette kalkılabileceğini… 

    • Tuvalete girerken sol ayakla ilk adım atıldığında kaygan olan zeminde ayağın kayması durumunda sola göre daha güçlü olan sağ ayağın düşmeyi engelleyerek vücudu dengelediğini.. denge konusunda sağ ayağın ya da sol ayağın birşey teşkil edeceğini sanmıyorum insanın ağırlık merkezi yaklaşık olarak göbek kısmı civarındadır. eğer bu nokta ayaklardan yeterince uzaklaşırsa hangi ayak olursa olsun düşersiniz. zaten ayağınızın kayması anında saniyelik işlem olduğu için geri toparlanması çok zor olduğundan genelde düşülür :D

    • Banyo yaptıktan sonra ayaklara soğuk su dökmenin kan dolaşımını hızlandırıp sıcak sudan dolayı genleşmiş olan damarların içindeki kanın aktivasyonunu artırarak tansiyon düşüklüğünü önlediğini ve savunma mekanizmasını güçlendirdiğini… sadece ayaklar değil vücut genelinde soğuk su ile yıkanmak aynı etkileri yaratır ayrıca vücut direncini de arttırır...

    • Kesintisiz uyunan uzun gece uykularının, damarlarda vazodilatasyona neden olduğunu, uyku ortalarında kalkıp el yüz yıkamak (ör: abdest almak) az yorucu egzersizler yapmanın (ör: teheccüd namazı) vazodilatasyonu engellediğini ve daha zinde kalkılabileceğini… 

    **Bütün bunların, 1600 sene evvel -Peygamberimiz (sav)-in yaptığı ve ümmeti için de tavsiye ettiği sünnet-i seniyyeler olduğunu... 
    BİLİYOR MUYDUNUZ ?

    -----------------------------
    bazı bilgiler çelişse de genel olarak doğru şeylerden bahsedilmiştir. ancak şöyle bir durum var zaten bulunan şeyler sonradan var edilen birşey değildir. insanların hepsi bunu bilmeden de olsa yaşanıyordu (örneğin yer çekimi) sadece yazılı kaynak olarak karşımıza yakın tarihte çıkmaya başlamıştır....

    Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crafty
    crafty's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2006
    Erkek
    illision bunu yazdı:
    -----------------------------

    Herşeyi akla uydurmak zorundamıyız?. Aklın bi sınırı yokmu?. insanoğlunun hiçmi anlayamayacağı bilmeyeceği bişey olamaz. Mesela uzay hakkındaki bilimin söylediği bir çok şey varsayım üzerine. Bu varsayımlardan başkası doğru olamazmı?. Havanın yağışlımı karlımı olacağı bile beklenti üzerine daha neyi tartışıyoruz?. Herşeye bi cevabımız olmak zorunda değil.

     Bide görüyorumki burda ayet yorumlarıda başlamış :) Koskoca ilahiyat prof. ları bile ayetleri yorumlarken derinlemesine araştırmaya girerler yüzeysek okuduğun gibi yorumlarnmaz Kuran-ı kerim. Yapmayın etmeyin kaşımayın.


    -----------------------------
    hocam aklın sınırı yok önemli olan kullanmasını bilmek ;) verdiğin örnek güzel bir örnek varsayım kesin olarak kabul edilen birşey değildir sadece mantık çerçevesinde olabilirliği söylenmektedir ama olmayabilirde kesinlik ifade etmez zaten bu yüzden araştırıyorlar... kesinliğe kazandırmak için... havanın yağışlı ya da karlı olacağı genel olarak beklenti üzerine olan bişey değildir. acıklarım ama çok uzun sürer konu dağılır...

    bana kalırsa kuran-ı kerim herkesin mantık cercevesinde anlayabileceği bir kitaptır. öyle aman ne demek istendi fln demeye gerek yoktur! ilahiyat proflarına gelince onlar da zaten farklı anlamlar çıkabilecek ayetleri o tek anlama indirgemeye çalışıyorlar ancak kuran-ı kerimin genel olarak mantığını ve Allahın bizden istediklerini mantık olarak kavradıktan sonra kuran-ı kerimde anlaşılmayacak hiçbir şey yoktur... katılırsınız katılmazsınız bu benim görüşüm... ha farklı anlamların çıkabilmesindeki sebebinde arapçanın türkçeye geçerken oluşan hatalardan kaynaklandığını düşünüyorum... sonucta Allah onu kullarına yolladı oku anla varlığımı kabullen yapmak istiyorsan yap istemiyorsan keyfin bilir demeye getimiştir. yoksa herkes müslüman olurdu! bence islam dininde yapılan en büyük hata körü körüne ezbelenmeye çalışılmasıdır. neyi ne için yaptığını bilmek mantığına oturtmak hem dini daha anlamlı kılar hem de yaptığın işin anlamı büyür. örnek vermek gerekirse oruç tutmak... çoğu insan bunu sadece Allah emrediyor diye tutuyor ancak ne için yaptığını bilmiyor... benim görüşüme göre 1 ay da olsa fakir insanların durumuna düşerek onları daha iyi anlamak ve onlara karşı davranışlarımızda daha dikkatli davranmamız gerektiği bilincine varmak hem de 11 ay boyunca kesintisiz çalışan sindirim sistemini bir nebze de olsa rahatlatmak... ha burada yapılan bir hata daha var oruç zamanında özellikle iftar vakitlerinde duyarsınız hafif yiyin az yiyin derler ama bizler naparız bütün gün doğru düzgün çalışmamış olan sindirim sistemine yağları yükleriz bir anda hemde o açlık ile çok fazla yeriz normalde dinlenmesini amaçladığımız iş daha da yorucu hale gelir... herneyse sanırım anlamlanmasından kastımı sizlere anlatabildim :D


    Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    fenerist07 bunu yazdı:
    -----------------------------
    zibilyon yıllar önce milimetrik mimari hesaplarla piramitleri yapan,matematiği geometriyi pi sayısını bulan,gök cismi hareketlerini bile hesaplayan medeniyetin sıcmaya giderken sol ayakla basmayı keşfedememiş olması garip
    -----------------------------

    ahahaha

    zuhahahaha

    muhahahaha

    nihahahaha

    yeahahahaha

    yarıldım lan =)))))))


    herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2006
    Erkek
    o zamanlar yerler fayansdı zaten tarzında ilginç espriler yapan arkadaşlar, neden mermer denen şeyin o zamanlar da var olduğunun farkında değiller ? insanlar gayet kolaylıkla mermer üzerinde de kayabilir.

    ayrıca bir arkadaş saçmalamış durmuş. Spacheata sanırım.aynı arkadaş ateist oldum falan diye de konu açmıştı.herkesin değerlerine saygılıyız.ateist olur olmaz gram umrumda değil de.neden aynı hassasiyet bu arkadaşlar tarafından gösterilmiyor anlamıyorum.anlayabildiğim kadarıyla bunun tek sebebi var.o da dini değerlere taş atmanın karizma yarattığını düşünmesi falan.halbuki büyük bir aciziyet içinde gözüküyor haberi yok.kimse senin yerinde olmak istemez delikanlı.çünkü ne olduğun belli değil.hangi yolda olduğun da belli değil.

    gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
Toplam Hit: 12183 Toplam Mesaj: 85