folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 18 Bin Liraniz Olsa?

18 Bin Liraniz Olsa?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

sorman düşünmen kabahat böyle birşeyi mantık dışı zaten

askeriyenin kapısından girdiğinde başını duvarlara vurursun nerden geldim ben buraya diye

bu devlet değil 18k günahını bile verilmicek bi devlet ama bu ülkede yaşamayı düşünüyorsan askerliğini bankada yap kurtul

yaşım tutsada bankada yapsam askerliği diyen çok

böyle bir şansın varken değerlendir

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LuCiFeR
    LuCiFeR's avatar
    Erkek

Bedelli hiç düşünme.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

ailenin guvenini kazanmak 5 bedelliye bedel. parayi ne icin verdilerse git oraya yatir. aksini aklina bile getirme. ailen sana guvenirse, cumle alem guvenir. 

All I need is a possibility.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Ailemde 3 asker var , bedelli yorumlari su :ordu bok götürüyor , askerliği komando ve kisadonem olarak yapmayacaksa gitmesin. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

18 bin bi sekilde yine kazanilir ama sen aileden o parayi alipda pich edersen ailendeki hayal kirikligi ve guven problemi omur boyu karsina cikar vicdan azabi cekersin

kardesini kaybetmissin ailenin psikolojisi malum askerlige bakis acialrida malum pasalar gibi ode parani ne ailende psikolojik bir travma ve korku daha yasat nede kendini strese sok

askerligi atlat git calis o parayi kendin cikar sonra ne istiorsan onu yap

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Var zaten,

Belki ilk bin liranı kazanmak için 10-15 saat çalışman gerekecek, paran yüz bin lira olunca bin lira kazanmak o kadar zor olmuyacak, paran bir milyon lira olduğu zaman ise bin lira kazanmak için çalışmıyacaksın bile,

Kısacası otur düşün kafa yor kendin bul en azından kayıp etsen bile pişman olmazsın,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    Sebnem bunu yazdı

Ailemde 3 asker var , bedelli yorumlari su :ordu bok götürüyor , askerliği komando ve kisadonem olarak yapmayacaksa gitmesin. 

Iste ayni mantelite baba emekli albay benimde. Askerlik yaptirsalar gam yemicem. Ne oldugu belirsiz

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackmir
    blackmir's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı
    Kaan bunu yazdı

6 aylık gelirim(biriktirebildiğim) 18.000'i geçiyorsa basarım parayı, yok 18binin altında kalıyorsa, zaten kalmamda bir amaç yoktur, gider yaparım askerliğimi. Nacizane fikrim.

Ya ben bu yil mufetis olucam gibiyim. Mufetis yardimcisi maasi 3200 ama su var devletteyken askere gidince maasin 3 te 2 si   yada 3 te birini devlet sana yine yatiriyo yattigin yerden. O yuzden cok ozel sektordeki gibi nir kaybida olmuyo. Ama bilemedim

oyle bi para yatmıyo hocam askerdeyken :) ücretsiz izinde sayılıyon hurafe onlar  :)

"Sevin O seni her an yaşattığı için ." "Üzül O nu bir an yaşayamadığın için."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Hocam buraya konu açtığına göre eline o miktar para daha önce geçmemiş, nasıl yönetilir pratiğin yok, ne iş yapacağına dair fikrin yok vs.

O yüzden siktir et, askerlik denen illetten kurtul derim.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

asker kendi çocuğu için bedelli düşünür. yine bu devletten aldığı parayla. parası olmayan da sürünür rütbelinin altında. vay ülkem vay.

şahsen senle bir derdim yok ama üzülüyorum bu ülke için.

askerliğini yapmak hiç mi anlamlı değil, gidenler niye gidiyor o zaman? yasal zorunluluk olması, saçma uygulamalar olması mazeret midir? Bunlar hep vardı cumhuriyet tarihi boyunca doğru düzgün savaş mı yapıldı ki mantık arıyoruz askeriyede. ama bizim kültürümüzde bir değeri var askere gitmenin ordaki yaşanılacak saçmalıklarla mücadelenin. vicdani retçilere sövenler bile bugün bedelli mantıklı görmeye başladı. Zorunlu askerlik için protesto yapalım dense herkes vatan haini ilan eder, ama herkes de paçayı kurtarma peşinde girerken sıkıntıya girmez. neyse... bedelliyle ilgili olumsuz görüşümü belirtmek istedim.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
Toplam Hit: 5872 Toplam Mesaj: 52