folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 18 Bin Liraniz Olsa?

18 Bin Liraniz Olsa?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

Bedeli neyse ver gitme en iyisi. Bir şekilde o parayı kazanırsın ama askeriyede geçecek 12 aylık psikolojinin pek telafisi yok. 

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

Değil 18.000 TL, 180.000 TL param dahi olsa o askerliği yapmaz bedelliye verirdim o parayı.

12 ay askerlik yapmak demek, ömründen en az 12 sene gitmesi demektir. O da minimum..

Askerden önce ben de askerden kaçma yollarını çok düşünüyordum, bir akşam yattım sabaha bi kalktım müneccim boku yemiş gibi ben askere gideceğim dedim, tecili bozdurdum ve askere gittim.

O 15 ay, bana 150 sene gibi geldi, bitmek tükenmek bilmeyen günler, yaşadığım eziyetin haddi hesabı yok.

(O eziyetlerde emeği geçen, en üst rütbelisinden en çaylak askerine kadar hepsinin anasını avradını...)

Şunu hiçbir zaman unutma, askerde çekeceğin eziyetin parasal değeri paha biçilemez. Hiçbir para oradaki eziyeti çekmeye değmez bana sorarsan.

Vatan millet diyen arkadaşlar illaki dışarda olduğu gibi tahribatta da olacaktır ama, sokarım öyle vatan borcuna.

Kendim için söylüyorum, 15 ay astsubaylara kahvaltı hazırlamanın, çay çorba servisi yapmanın, akşama kadar orayı burayı mıntıka yapmanın, sanki olağan üstü hal varmış gibi (ilk 4 ay) günde maksimum 5 saat uykuyla durmanın, sivilde çobanlık yapıpda orada üst devreyim diye koğuşa su basıp sana temizletmenin vs. vs. neresi vatan borcuymuş..

Ver parayı askerlikten kurtul, önüne bak, dışarıda aç kal, askerden iyidir yine de..

Hiç unutmam, acemi birliğim bittiğinde 7 gün dağıtım iznine gelirken nizamiyeden 200 metre ilerde otobüsle giderken yolda üstü başı yırtık, pis elbiseler içinde dilencilik yapan adamın yerinde olmak için herşeyimi verebilirdim.. (Aradan 5 sene geçmesine rağmen hala o dilenciyi gördüğümde yaşadığım duyguyu unutamadım)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Noyan
    Noyan's avatar
    Erkek

Askere gitme o parayı yatır. Askere gidince vatanı kurtarmıyorsun, astsubayların, uzmanların angaryasını sen çekiyorsun. Bu ülkede askerdeki nitelikli niteliksiz personel ihtiyacını gidermenin en dandik yoludur askerlik...

Askerde çaycı sensin, askerde, büfe işletmecisi sensin, meslek varsa bedava nitelikli amele sensin...

Eskiden komando olsaydım keşke dersin, yıllar geçer okul okursun askere gidersin lan ne komandosu iyiki 6 ay yapmışım dersin o bile fazla gelir..

Akıllı insan her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seastar
    Seastar's avatar
    Erkek

ahh sendeki imkan bende olsa keşke. param var ve yaşım tutmuyo. aöf de bitmiyo. ne yapıp ne edip askere gitmemeyi düşünüyorum ben. imkanın varken bedelli yap derim. ömründen 6 ay gitcek bedeli ise 18bin. bence çok büyük bi para da değil. çalışıp kazanılabilir bi para olduğunu düşünüyorum ki zaten en az 5-6 bin tl orda masraf yapcaksın. 12-13 bin için hiç değmez askere gitmeye.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yaw askerliğini hiçmi güzel yapan yok arkadaş 15 ay kıbrısta yaptım resmen 15 ay tatile gitmiş gibi yaptım keyfim gayet yerindeydi niye bukadar tırsıyorsunuz askerlikten anlamıyorum :)

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    Mycity bunu yazdı

Yaw askerliğini hiçmi güzel yapan yok arkadaş 15 ay kıbrısta yaptım resmen 15 ay tatile gitmiş gibi yaptım keyfim gayet yerindeydi niye bukadar tırsıyorsunuz askerlikten anlamıyorum :)

Askerlikten çok daha değerli yapacak işlerimiz var,

İşsiz değiliz kısaca.

Mesela buradaki birçok kişiye 30 gün bedava 7 yıldızlı otelde tatil versen gitmez, ben de gitmem şahsen.

Çünkü gerçekten önemli, değerli, katma değerli işler yapanlar var aramızda, sen 15 ay tatilden bahsediyorsun.

Ülkeye de katkıları o biçim bu insanların!

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı
    patates bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

ben erkeklerin askerliğini yapmış olmalarını önemserim.

bir önceki konuda çokda tartışıldı şimdi etik etik değil konusunu deşmeye gerek yok.

neticede askerlikten kaçmak için fırıldaklar çevirmiyor devletin sana tanıdığı  bir hakkı kullanıyorsun ki ben bunu kötü görmüyorum.

ailen bu konuda bu parayı bu iş için vermişse askerliğe git. vatanına faydalı olmaksa başka türlüde yapabilirsin ilerde. yeterki iste.

futurist gibi kadınların dünyada hala var olması beni mutlu etmekle birlikte adam gibi bir kadının parmaklarından dökülen cümlelere alıntı yapmış olduğumu sizlere belirtmek isterim.

zalimadam bedelli askerlik tartışmalarında gerekeni söyledi ve korkak poşet geçnçlerimiz gurur yapıp zalimadamı karalamaya çalıştı.

askerlik zordur çok zordur ama bıraktığı anılar tecrübeler sizler için altın bir bileziktir dedim.

her kadın askerlik anılarını  çokuklarına anlatacak bir koca bir erkek sahibi olmak ister dedim. ama bana mağara adamı muamaelsi yapıldı.

herneyse patates kardeşim :  18 binlirayı köşeye atıp paşalar giibi askerliğini 5 ay yap gel. yanında gezdireceğin hayatını paylaşacağın kadına anlatacağın bir anın olsun.

yıllar sonra çok sevdiğin eşinle balkonda kahvaltıda yumurta tokuştururken duvarda askerlik anılarından bir fotoğraf bulunsun.

çocukların ve eşin gururla senin elinde mg3 le fotoğrafını feyzbukta paylaşşsın.

hernekadar buna inanılmasada gelecekte var olacak olan aileni koruma görevini şimdiden yerine getirmiş olursun.

sen gece rüyasından terleyerek uyanıp askerlikten korkan, kulağında küpe olan, konvers gucciden başka ayakkabı giymeyen , devletin her imkanından yararlanıp üstüne esfnaf dükkanı taşlamak için protestolara katılan taş kafalı entel , karşı cins gibi konuşup çıtkırıldım top kılıklı gençlerimizden olma.

5 ayda zorluk çek amk ölmezzsin. 5 ay 31 çek ,kötü yemek ye , gece gündüz nöbet tut , hülya avşarın fotoğrafı ile tatmin ol , uykusuz kal ölmezsin ya müdür.

artı olarak bahsedilen zorluklar artık kalmadı. askerde her imkan var. benim su bulamadığım taburda şimdi askerler arıtılmış su içiyor amk.

benim halüsülasyon gördüğüm soğuk nöbet kulubelerinde çay içmek için semaverler konulmuş herşey kolay olmuş artık.

isteyen istediği vakitte ailesi ile görüşüyor telefonla ziyaretler gneişletilmiş.

hadi dostum git bu işi bitir :)))

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı
    futurist bunu yazdı
    patates bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

ben erkeklerin askerliğini yapmış olmalarını önemserim.

bir önceki konuda çokda tartışıldı şimdi etik etik değil konusunu deşmeye gerek yok.

neticede askerlikten kaçmak için fırıldaklar çevirmiyor devletin sana tanıdığı  bir hakkı kullanıyorsun ki ben bunu kötü görmüyorum.

ailen bu konuda bu parayı bu iş için vermişse askerliğe git. vatanına faydalı olmaksa başka türlüde yapabilirsin ilerde. yeterki iste.

futurist gibi kadınların dünyada hala var olması beni mutlu etmekle birlikte adam gibi bir kadının parmaklarından dökülen cümlelere alıntı yapmış olduğumu sizlere belirtmek isterim.

zalimadam bedelli askerlik tartışmalarında gerekeni söyledi ve korkak poşet geçnçlerimiz gurur yapıp zalimadamı karalamaya çalıştı.

askerlik zordur çok zordur ama bıraktığı anılar tecrübeler sizler için altın bir bileziktir dedim.

her kadın askerlik anılarını  çokuklarına anlatacak bir koca bir erkek sahibi olmak ister dedim. ama bana mağara adamı muamaelsi yapıldı.

herneyse patates kardeşim :  18 binlirayı köşeye atıp paşalar giibi askerliğini 5 ay yap gel. yanında gezdireceğin hayatını paylaşacağın kadına anlatacağın bir anın olsun.

yıllar sonra çok sevdiğin eşinle balkonda kahvaltıda yumurta tokuştururken duvarda askerlik anılarından bir fotoğraf bulunsun.

çocukların ve eşin gururla senin elinde mg3 le fotoğrafını feyzbukta paylaşşsın.

hernekadar buna inanılmasada gelecekte var olacak olan aileni koruma görevini şimdiden yerine getirmiş olursun.

sen gece rüyasından terleyerek uyanıp askerlikten korkan, kulağında küpe olan, konvers gucciden başka ayakkabı giymeyen , devletin her imkanından yararlanıp üstüne esfnaf dükkanı taşlamak için protestolara katılan taş kafalı entel , karşı cins gibi konuşup çıtkırıldım top kılıklı gençlerimizden olma.

5 ayda zorluk çek amk ölmezzsin. 5 ay 31 çek ,kötü yemek ye , gece gündüz nöbet tut , hülya avşarın fotoğrafı ile tatmin ol , uykusuz kal ölmezsin ya müdür.

artı olarak bahsedilen zorluklar artık kalmadı. askerde her imkan var. benim su bulamadığım taburda şimdi askerler arıtılmış su içiyor amk.

benim halüsülasyon gördüğüm soğuk nöbet kulubelerinde çay içmek için semaverler konulmuş herşey kolay olmuş artık.

isteyen istediği vakitte ailesi ile görüşüyor telefonla ziyaretler gneişletilmiş.

hadi dostum git bu işi bitir :)))

bazen ne kullandığını merak ediyorum, bold yaptığım kısım insanların zeki olarak yaşadığı kültür edindiği ve haklarını savunmasının seni nekadar rahatsız ettiğini, oysaki seninde hakkını savunduğunu belirtmek isterim. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek
    CEO bunu yazdı

Değil 18.000 TL, 180.000 TL param dahi olsa o askerliği yapmaz bedelliye verirdim o parayı.

12 ay askerlik yapmak demek, ömründen en az 12 sene gitmesi demektir. O da minimum..

Askerden önce ben de askerden kaçma yollarını çok düşünüyordum, bir akşam yattım sabaha bi kalktım müneccim boku yemiş gibi ben askere gideceğim dedim, tecili bozdurdum ve askere gittim.

O 15 ay, bana 150 sene gibi geldi, bitmek tükenmek bilmeyen günler, yaşadığım eziyetin haddi hesabı yok.

(O eziyetlerde emeği geçen, en üst rütbelisinden en çaylak askerine kadar hepsinin anasını avradını...)

Şunu hiçbir zaman unutma, askerde çekeceğin eziyetin parasal değeri paha biçilemez. Hiçbir para oradaki eziyeti çekmeye değmez bana sorarsan.

Vatan millet diyen arkadaşlar illaki dışarda olduğu gibi tahribatta da olacaktır ama, sokarım öyle vatan borcuna.

Kendim için söylüyorum, 15 ay astsubaylara kahvaltı hazırlamanın, çay çorba servisi yapmanın, akşama kadar orayı burayı mıntıka yapmanın, sanki olağan üstü hal varmış gibi (ilk 4 ay) günde maksimum 5 saat uykuyla durmanın, sivilde çobanlık yapıpda orada üst devreyim diye koğuşa su basıp sana temizletmenin vs. vs. neresi vatan borcuymuş..

Ver parayı askerlikten kurtul, önüne bak, dışarıda aç kal, askerden iyidir yine de..

Hiç unutmam, acemi birliğim bittiğinde 7 gün dağıtım iznine gelirken nizamiyeden 200 metre ilerde otobüsle giderken yolda üstü başı yırtık, pis elbiseler içinde dilencilik yapan adamın yerinde olmak için herşeyimi verebilirdim.. (Aradan 5 sene geçmesine rağmen hala o dilenciyi gördüğümde yaşadığım duyguyu unutamadım)

Ulan inşallah senin gibi olmam ben de geçen bi haller oldu gittim karar verdiğim gün tecili bozdum inşallah pişman olmam ama bende astek olacam gibi bi umut var kısa dönem çıkarsa yaprağı yedik

bu arada konuyu açan arkadaşa sözüm, seni eleştiren insanların önceki yazdıklarına da bak tahribatın en boş insanları olduklarını göreceksin, ailenin durumu da iyi anladığım kadarıyla 18000 fazla para değil ver kurtul,

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    kuytul bunu yazdı

asker kendi çocuğu için bedelli düşünür. yine bu devletten aldığı parayla. parası olmayan da sürünür rütbelinin altında. vay ülkem vay.

şahsen senle bir derdim yok ama üzülüyorum bu ülke için.

askerliğini yapmak hiç mi anlamlı değil, gidenler niye gidiyor o zaman? yasal zorunluluk olması, saçma uygulamalar olması mazeret midir? Bunlar hep vardı cumhuriyet tarihi boyunca doğru düzgün savaş mı yapıldı ki mantık arıyoruz askeriyede. ama bizim kültürümüzde bir değeri var askere gitmenin ordaki yaşanılacak saçmalıklarla mücadelenin. vicdani retçilere sövenler bile bugün bedelli mantıklı görmeye başladı. Zorunlu askerlik için protesto yapalım dense herkes vatan haini ilan eder, ama herkes de paçayı kurtarma peşinde girerken sıkıntıya girmez. neyse... bedelliyle ilgili olumsuz görüşümü belirtmek istedim.

Kismen katildigim yerler var. Ne diyebilirimki. Hayat pek adil degil. Isterdimki daha adil olsun. Ama bir yuksek rutbeli neden kendi ogluna bedelli yaptirtiyor bu noktada oturup bir dusunmek lazim.belkide disarda goruldugu gibi vatan millet sakarya degildir isin icine girince olaylar

Toplam Hit: 5871 Toplam Mesaj: 52