folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 1923 Türkiye Cumhuriyeti Ve... 2009"Un Türkiyesi Velinimeti Akpsi

1923 Türkiye Cumhuriyeti Ve... 2009"Un Türkiyesi Velinimeti Akpsi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek

cagatay09 bunu yazdı:
    -----------------------------

bi insan durduk yere kürtce yazıyosa hele ki izmirin göbeginde bunu yapiyor siz hala ingilizceye birsey demiyonuz diyosunuz? yahu bu herif kürtceyi kasitli birsekilde yazıyor oraya. her isteyen kürtce her isteyen yunanca asacaksa tabelalarina o zaman devletin kanunun düzenin ne anlami kalıyor yahu.. kürtceyi konusmasinlar diye bir sey cıktı mı hic bi yaygara oldu mu? iş toplumsal düzenin her kesimine enjekte edililiyor kasitli olarak bunun adi kışkırtmak degilde nedir.. Türkiyede yasiyorsun kardesim. Allah ın brezilyalisi bile ispanyolca ingilizce bildigi halde cata pata türkce ögrendim diye türkçe konusmaya calisiyor bu ülkede neden acaba hic düsünüz mü?

cünkü topluma ayak uydurmak istiyor belliki burada kalacak yıllarca.. ama kürtün teki türkçe bildigi halde toplumsal düzeni bozup kürtce bilmeyenlerin icinde kürtce konusup kürtce tabela asacak kadar ileri gidiyorsa kusurabakma buna dilini kültürünü korumak yasatmak degil resmen ortami gerip düzeni bozup kıskırtmanın Allahını yaptigini düsünürüm.. bunu anlamamak icin gerzek olmak lazim.. türkçe bilmeyen vatandaslarimiz var onlara hicbirsey demiyorum cünkü onlar hep devletin ihmat ettigi hemde ailelerinin okumasina karsi cikmasindan kaynaklanmis bir sorundur.. yani sorun cahilliktir.. ama türkçe bilip inadina kürtce konusmaya tabela asmaya reklam yapmaya kalkan biri icin ayni seyleri düsünmemiz mümkün degil... ! bunun adı toplumsal düzeni bozmaktir.. baska birsey degil..

bu  konuyu   böle  anlayıp  benımseyen  adamın  kölesi  olurum   bu zamana  kadr  nerdeydın sen ya dar kafalılar  su  yazıyı okusunda  bıseyler  oğrensın

ağzına  sağlık hocam  

kontra bisiklet
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

konpicyus bunu yazdı:
    Caddelerin dolduran boy boy ingilizce afişlere panolara bişi demiyosunuz kürtçenin adı geçince kan sçıyosunuz.

ülkemizde yaşayan ingilizler veya ingilizce pano asanlar vatanı bölmeye çalışmıyor!!!!!!!

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Artek
    Artek's avatar
    Erkek

baris_ekin bunu yazdı:

konpicyus bunu yazdı:
    Caddelerin dolduran boy boy ingilizce afişlere panolara bişi demiyosunuz kürtçenin adı geçince kan sçıyosunuz.

e hacı evensel dil oldu artık ingilizce kim evrensel yaptıysa onu bilmiyom

ingilizcenin panolarda afişlerde kullanılmasına karşıyım ama ingilizce Evrensel ve Resmi bir dil.Kürtçe ne ?

üç beş ***  habalahübele ne bok dediği belli olmayan bisey =S

http://www.indirbe.com - Hep indir Full indir - - 2010
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek

arkadaslar insanlar nasil anlasirsa o sekilde konusurlar.. ama bunlarin yaptigi anlaşmak iletişim saglamak degil. bunlar kasitli bir sekilde düzeni bozmaya meyilli adimlardir.. düsüsenize bakkala girdiniz kürt yada türksünüz hic farketmez ingilizce konusarak birseyler istediniz eger turistsen halk sagduyuludur.. ama yok türkçe bildigin halde ingiilizce konusmaya calisiyorsan işte orda o adami gömerim ben...

not: manav amcamiz belli ki acilima bizim baktigimiz gibi bakmıyor.. eminim ki bunu kasitli yapiyor.. aslında haksizda degil biliyormusunuz? izmirde nüfuzu kalabalık kürtçe bilen binlerce insan var.. hafife alinacak bi durum degil.. kürtce bilmeyen birinin gidip ondan alisveris yapacagini zannetmiyorum. ama biliyoruz ki o adamin derdi para kazanmak olamaz... bunu bize inandiramazlar..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek
    Kaligula bunu yazdı:
    ONEMINUTE bunu yazdı:
    Bozzkurt bunu yazdı:

Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyorsan Türkçe'yi bileceksin.

Madde 66

T.C ANAYASASI MADDE 66:
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞI SIFATINI TAŞIYAN HERKES TÜRK'TÜR...

Türkiye Cumhuriyetinin altında yaşayanlar Türkiye Cumhuriyet lidir.

Türk alt kimliktir. ben bunu savunur bunu bilirim. 

hocam sen bunu kabul etsende etmesende türksün yasalarda da bu geçerlidir arkadaşında yazdığı gibi türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan herkes türktür türk cumhuriyetlidir diye bişey yoktur! bunu benimsemeye bak! ha bu ülkeyi türklüğü beğenmiyormusunuz ahanda kapı orda beğenmeyene güle güle ;)

hocam kendi adıma konuşim! ingilizce reklamlara bişey demediğim gibi kürtçe reklamlara da bişey demem! örnek olarak ibrahim tatlısesin kürtçe şarkısı vardır anlamasamda melodik olarak hoşuma gittiği için zevkle dinliyorum gidip de neden kürtçe yaptın demiyorum! büyük bir çoğunluğun düşüncesi de eminim benim gibidir! ancak yaşı gelmiş +40 hala türkçe bilmemesinin mümkünatı yoktur! bu memlekette daha önce kürtçe dil eğitimi vermek için okullar açıldı ama rağbet olmadığı için kapandı! türkiye cumhuriyetinin resmi dili türkçedir bunu böyle bilin! devletle işiniz varsa zahmet olmasında yaşadığınız ülkenin resmi dilini öğrenin! sen şimdi amerikaya gidince adamlar sana türkçe mi konuşuyo ingilizce konuşursan cevap var yoksa havanı alırsın! nedir bu kakışma bunu anlamıyorum? kürt ile türkün arasında ne fark var? çalışırken sen kürtsün deyip işe mi almıyorlar? para mı kazanamıyorlar eğitim mi göremiyorlar nedir bu? gecen gün gazetede okuduğum bir yazıyı sizlerle paylaşmak isterim...

posta gazetesinin ankara temsilcisi hakan çelikin yazısı:

bir türk olarak kürtlere soruyorum; "kürtler bu ülkeye ne vermiştir?" kürtlerin, türkiyeye bugune kadan ne katkıları olmuştur? sosyal, bilimsel ve sanatsal anlamda yaşamımıza neler katmışlardır?

kendilerini etnik kökenlerini ön plana çıkararak tanımlayan ve kendilerine verilmiş en büyük hak olan "bu güzel ülkenin, türkiyenin vatandaşı olmak hakkını" bir kenara iterek, etnik köken üzerinden ırkçılık yapmayı tercih eden bu kitle, bu ülkeye ne vermiştir ve bu sapkın anlayışla ne verebilir?

Kürtlere soruyorum; neden terör sizde, beşik kertmesi sizde, kız cocuklarını başlık parası adetiyle adeta bir eşya gibi alıp-satmak adeti sizde, her türlü yasadışı işin altından çoğunlukla kürtler cıkmakta, kapkaç sizde, gasp sizde, namus cinayetleri sizde, kaçakçılık sizde, uyuşturucu ticareti sizde, bu ülkenin vatandaşı olmayı sindirememek hastalığı sizde, vur-kır-gasp et anlayışı sizde, özeleştiri yapmamak sizde, nedensiz aşağılık kompleksi sizde, başına kuş pislese devleti ve diğer insanları suçlamak sizde, herşeyi devletten beklemek sizde, asimile edildiği yalanını söyleyip, 21. yy. türkiyesinde tek kelime türkçe bilmeyen milyonlarca insan sizde, emperyalist devletlerin size sahte bir mazi yansıtması neticesinde anadoluda hiçbir zaman varolmayan, sözde gasp edilmiş hayali bir anavatanınız olduğu yalanını yaymak yine sizde!

Bu ülkeye hiçbir şey vermeden, kaba kuvvet ve vandalizmle, terör ile toprak gasp etmeye çalışma ahlaksızlı sizde, diyaloğu ve insani ilişkileri es geçip, yakıp yıkarak bu ülkeyi bölmeye çalışmak sizde, avrupaya gidip türkiye cumhuriyeti ve onun şanlı ordusu türk silahlı kuvvetleri hakkında her türlü asılsız yalanları söylemek, bana işkence yaptılar, baskı yaptılar, dilimizi konuşamıyoruz, fırsat eşitliği yok gibi mesnetsiz yalanları söyleyerek siyasi mülteci statüsüyle o avrupa ülkelerine kapağı atmak, bir parazit gibi yaşayıp oralarda da suç işlemek sizde, sizlerde...

avrupada türkiyeyi şikayet etmek söz konusu olunca "ben kürdüm" demek, ama cebinde türkiye cumhuriyeti kimliği ile avrupa ülkelerinden herhangi birinde suçüstü yakalandığınızda "ben türküm" deme üçkağıtçılığı sizde, çapulcu terör örgütüne her türlü desteği verip, demokrasi ve insan haklarından bahsetmek, "şiddeti kınıyorum" demek sizde, bu yalanları söyleyip bizleri de enayi zannedip, aptal yerine koymaya çalışmak terbiyesizliği ve alçaklığı sizde, bu ülkede yaşayan onlarca farklı etnik kökenden milyonlarca insan, etnik kökenleriyle ilgili en ufak bir sıkıntı çekmezken, özgürce siyaset yapabilirken, milletvekili hatta başbakan bile olabilirken, verdiğimiz kurtuluş savaşı mücadelesi sonucu elde edilmiş cumhuriyetimizin kazanımlarını içlerine sindiremeyen sömürgeci, etnik soykırımcı, emperyalist devletlerin maşası ve tetikçisi olmak düzenbazlığı NEDEN hep sizde?

Lütfen bu sorulara yanıt verin, tabii verebilirseniz...

bu memlekete bugune kadar ne verdiniz de ne istiyorsunuz?

eğitim diyorsunuz; öğretmen öldüren terör örgütünün katillerini ve elebaşını lider, siyasi idare kabul ediyorsunuz.

dilimizi konuşamıyoruz diyorsunuz; o halde bugune kadar türkiyenin çeşitli kentlerinde açılmış "kürtçe kursları" sözde dil öğrenmeye susamış sizlerin ilgisizliği sonucunda neden kapandı?

siyasi platformda temsil hakkı diyorsunuz; siyasetinizi etnik ırkçılığa ve bölücülüğe dayalı söylemler, eylemler ve politikalar üzerine kuruyorsunuz.

yarattığınız terörden 30 bin insan can veriyor... en ufak bir özeleştiri, en ufak bir günah cıkarma yapmıyorsunuz.

sizlerin canı can da, bu ülkeyi ve içinde yaşayan masum insanları terörden korumak için hayatını hiçe sayıp şehit olan ana kuzularının, evlatlarımızın canı patlıcan mı?

istanbulda sokaktaki vatandaşlara saldırmak molotof kokteyli atmak, otobüs yakmak, polise ve sade vatandaşlara, kadınlara, ufacık çocuklara "kaldırım taşları" atıp kafalarını yarmak neyin protestosu? hangi köhne düşüncenin, hangi barbars anlayışın dışavurumu?

bugune kadar hangi "kürt kökenli" türk vatandaşına; hop! sn kürtsün şu şehre giremezsin, şu işi yapamazsın, şu mesleği icra edemezsin demniş veya denmekte?

bu ülkenin en çok para kazanan insanları çoğunlukla kürt kökenli şarkıcılar, eğlence yerleri sahipleri, iş adamları, ticaret erbabı, turistik otel sahipleri, eğlence dünyasında; tvde gazinolarda iş yapan isimler (ibrahim tatlıses, özcan deniz, ceylan, yılmaz erdoğan vs.) değil mi?

hani ne oldu "fırsat eşitsizliği yalanınıza?" işin doğrusu sizin sorununuz bu ülkeyi terör ile, vurarak, kırarak bölmek! bir oldu-bitti yaratarak bu güzelim memleketi paröalamaktır. bu kadar basit. bu çıplak gerçeği artık ilkokula giden küçücük cocuklar bile anlayabilmektedir.

"kürt" kökenli vatandaşlarımız, eğer bunca kan ve gözyaşı dökülmesine sebep olan bu BÖLÜCÜ IRKÇI TERÖRİSTLERİ hala destekliyorlarsa, KUSURU DEVLETTE DEĞİL, KENDİLERİNDE ARAMALIDIRLAR!

meydanlarda elleri hep zafer işareti, ellerde 30 bin insanımızın katili kanlı terör örgütü pkknın afişleri, terörist başı aponun posterleri, yakarız-yıkarız tehditleri ve herkesin malumu ülkemizdeki büyük kentlerde meydana gelen şu terör olayları...

çapulcu terör örgütünün hazırladığı "şemdinli fiyaskosundan" sonra, ellerine para vererek sokaklara salıp polisimize, güvenlik güçlerimize, halkımıza taş ve molotof kokteyli attırdığı küçücük çocuklar...

çocuğunu terör örgütünün militan olarak kullanılmasına müsade ediyosan, bu kaos ve terör yöntemlerinden medet umuyorsan ve bu yolla bu ülkeyi böleriz, sözde ülkemizi de kurarız diye düşünüyorsan, canın yandığında veya meydanlara saldığın, yak-yık-kır-dök evladım dediğin cocuğunu kendi ellerinle ateşe attığında da bunu devlete fatura edemezsin...

demokrasiden bahsedip, teröre yol açmak? insan öldürüp hak talep etmek? bu ne yaman çelişki...

hak isteyen, hukuk isteyen önce bu ülkenin bütünlüğüne, bu ülkenin insanlarına, toplum kurallarına SAYGI gösterecek. ülkesine katkıda bulunacak. İNSAN gibi davranacak, yakmayacak, yıkmayacak!

kısacası; TERÖRİST ile arasındaki farkı yine bizzat KENDİSİ ortaya koyacak. bu ülkenin güzel insanlarını kendisine inandıracak.

kürt toplumu yüzyıllardır kendisini sömüren, geri bıraktıran, kulun kula kulluk ettiği "feodal düzen" denen ilkel sistemden ne zaman vazgeçecek? ne zaman HANIM FERTLERİNE gereken "ÖZGÜRLÜĞÜ" teslim edecek? ve neden ülkede en yüksek kadın intiharları batmanda? neden aile içi şiddet sorununda ve TÖRE CİNAYETLERİ denen illette ekseriyetle kürt kökenli insanların yaşadığı iller başı çekmekte? büyük şehirlerde kapkaç ve bu tür illegal suçları işleyip, elde edilen yasadışı geliri terör örgütüne aktarma suçu neden hep kürt kökenli çocuk ve gençlerde görülmekte? neden, neden, neden?

kürdüm diyen sizler, acaba bu KUSURLARINIZ hallettiniz mi ki TÜRKLERİ pervasızca eleştiriyorsunuz? size yer, yaşam hakkı, hak-hukuk vermekten başka ne yapmış bu ülkenin vatandaşları?

güzel bir atasözü vardır "GÖZÜNDEKİ ÇÖPÜ GÖRMEZ, ELALEME ŞAŞI DER

bu özlü söz ülkemizin içine düşürülmeye çalışıldığı "kürt fesadını" ne de güzel anlatıyor değil mi?

yukarıdaki yazıya katılmamak mümkün müdür?

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Artek
    Artek's avatar
    Erkek

Eline sağlık.

Arkadaşlar seversiniz sevmessiniz hakaret etmeyin okuyun.Lütfen okuyun ve yorumunuzu yazınn

ALPARSLAN TÜRKEŞ

Biz ne kadar Türksek onlar da o kadar Türktür, onlar ne kadar Kürtse biz de o kadar Kürdüz

Kız alıp kız vermişiz, etle tırnak gibiyiz.

Kürtler bizim öz kardeşlerimizdir. Biz onları herkesten fazla sever, düşünürüz. Onlar da elhamdürillah müslümandırlar, hepimiz aynı kıbleye secde ediyoruz, hepimiz aynı peygamberin ümmetiyiz, aynı kutsal kitaba bağlıyız.

AMAAA

Bu işin sonu kötüye varacaktır
    Ben size tarihten de misaller verebilirim
    Amerika Birleşik Devletleri’ni gösterebilirim
    Bugün New York’da 10 milyon İtalyanca konuşan insan var
    Bunlar kalkıp da biz ayrıyızkimliğimizin tanınmasını istiyoruzburada bir İtalyan devleti/cumhuriyeti kuracağız diyemezler.
    Bir federasyon kuracağız diyemezler
    Amerikan vatandaşıdırlarresmi dilleri İngilizcedir
    Başka şeyler de var.
    Dakota Eyaleti var Amerika’da
    Burada 7 milyon Almanca konuşan insan var.
    Fakat bunlar kalkıp biz burada özerklik istiyoruzfederasyon istiyoruzbağımsız bir Alman devleti kuracağızresmi dil Almanca olacak diyemezler
    Onun için siz de Türkiye’de Kürtçe resmi eğitim dili olacakKürtçe televizyon dili olacakbu bölgeye federasyon verilsinKürt kimliği tanınsan diyemezsiniz.
    Bunu dediniz mi Türkiye’yi parçalamaya karar verdiniz demektir.
    Türkiye’yi parçalatmayacağız
    Buna kararlıyız
    Bunu iyi anlayın
    Kan dökmek gerekirse vatanımızın bütünlüğü için kan da dökeriz
    Devletimizi ayakta tutmak için canımızı da feda ederiz
    Ondan haberiniz olsun
    Yanlış yoldasınız
    Kendinizi düzeltin
    Eğer bu yola devam edecekseniz TBMM’yi terk edin.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    vuvvv len uykumu açtınız akşamamı beklediniz sicak konular açmayı :)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Artek
    Artek's avatar
    Erkek
    Son mesajıma yorum yapmanızı rica ediyorum.Objektif olarak okumanızı ve yorum yapmanızı ...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:
    vuvvv len uykumu açtınız akşamamı beklediniz sicak konular açmayı :)
    napalım dayanamıyoruz hasretine daha çok kal diye uykunu kaçıracak konular acıyoruz akşamları :D

@bozkurt hocam söylediklerinde haklısın daha ne istediklerini bile bilmiyorlar ki boş konuşuyorlar boş... hoş isteseler de TÜRKİYE CUMHURİYETİ devletinden alabilecekleri tek şey TÜRKLÜKTÜR...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

adamgibi bunu yazdı:

bi insan durduk yere kürtce yazıyosa hele ki izmirin göbeginde bunu yapiyor siz hala ingilizceye birsey demiyonuz diyosunuz? yahu bu herif kürtceyi kasitli birsekilde yazıyor oraya. her isteyen kürtce her isteyen yunanca asacaksa tabelalarina o zaman devletin kanunun düzenin ne anlami kalıyor yahu.. kürtceyi konusmasinlar diye bir sey cıktı mı hic bi yaygara oldu mu? iş toplumsal düzenin her kesimine enjekte edililiyor kasitli olarak bunun adi kışkırtmak degilde nedir.. Türkiyede yasiyorsun kardesim. Allah ın brezilyalisi bile ispanyolca ingilizce bildigi halde cata pata türkce ögrendim diye türkçe konusmaya calisiyor bu ülkede neden acaba hic düsünüz mü?

cünkü topluma ayak uydurmak istiyor belliki burada kalacak yıllarca.. ama kürtün teki türkçe bildigi halde toplumsal düzeni bozup kürtce bilmeyenlerin icinde kürtce konusup kürtce tabela asacak kadar ileri gidiyorsa kusurabakma buna dilini kültürünü korumak yasatmak degil resmen ortami gerip düzeni bozup kıskırtmanın Allahını yaptigini düsünürüm.. bunu anlamamak icin gerzek olmak lazim.. türkçe bilmeyen vatandaslarimiz var onlara hicbirsey demiyorum cünkü onlar hep devletin ihmat ettigi hemde ailelerinin okumasina karsi cikmasindan kaynaklanmis bir sorundur.. yani sorun cahilliktir.. ama türkçe bilip inadina kürtce konusmaya tabela asmaya reklam yapmaya kalkan biri icin ayni seyleri düsünmemiz mümkün degil... ! bunun adı toplumsal düzeni bozmaktir.. baska birsey degil..

Alın bu yukarıdaki yazıyı tekrar tekrar okuyun size başka birşey demiyorum.

Ayrıca  "ülkemizde yaşayan ingilizler veya ingilizce pano asanlar vatanı bölmeye çalışmıyor!!!!!!!"var mı üzerine söylenecek bişey..

Türkiyeliymiş Türkiye cumhuriyetliymiş lan gavattt :@ sözde açılım ne bileyim sözde ermeni soykırımı sözde kürt sorunu vs ler yetmedi bi de milletin kafasını Türkiye cumhuriyetliyimle karıştıracaksınız. Bu ne lan yeter a.koyam siktiniz kafayı ben düşünüp bu oyunlarınızı çözebiliyorum ama şunu da bilin kafası karışan köylü mehmet ağa topraklarının elinden alacağını idrak ettiği gün belindeki silahı boğazınıza kadar sokup tetiği çekecektir bu da böyle biline!!!

İmzamı oku olummmm TÜRKSÜN TÜRK!!!

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
Toplam Hit: 6082 Toplam Mesaj: 39