1923 Türkiye Cumhuriyeti Ve... 2009"Un Türkiyesi Velinimeti Akpsi
-
Birgün okulda bir öğretmen sınıftaki çocuğa sorar.
Laz diye kime nedir ?
Çocuk bir çırpıda söyler "Öğretmenim karadenizde yaşayan Türk halkına Laz denir."
-
doğuda-güneydoğuda kürtçe bilenlerin çoğunlukta olduğu bir yerleşim yerinde meyvenin adını kürtçe yazsa gayet normal karşılanabilirdi ama bu vatandaşın yaptığı mantık kurallarına aykırı bi kere.
edit büdüt : geç kalmışım tartışma farklı boyutlara gelmiş. -
Aynen katılıyorum. İmzamda da belirttiğim gibi Ne mutlu Türküm diyene... (Diyemezseniz daha çok canlar yanacak)
ByTechno bunu yazdı:
----------------------------->>>>> BİR AZERİ OLARAK;
Arkadaşım! dediklerin iyi güzel tamm adam gibi adamsın, olması gerektiği gib konuşuyorsun ama yinede ben KÜRDÜM! demen YANLIŞ! sen TÜRKsün.. sana şöyle açıklayayım, s.a nesin sen kardeşim? TÜRKüm ama kürt kökenliyim..... senin diyebileceğin en güzel şey budur... ozmaan bende kalkıp "Türkiyeliyim ben" "azeriyim ben ama türkiyede yaşıyorum" "o çocuk laz ama türkiyededoğdu türkiyeli" "sen çerkezsin değilmi? evet ama türkiyelimi" bu ne yaaa??? bu nasıl bir zihniyetnasıl bir mantıktır!!??
kendim adıma konuşuyorum: Ben TÜRKüm, ığdır'lıyım, benim ir bayrağım var, bir vatanım var, kardeşlerim var.. bu ülke için canımı veririm.. ama kökenim azeridir.. dedelerim azeridir.. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
Sende bunları diyebilmelisin.. yoksa hiçbirşeyin biteceğiyok!! açılımmış!! sokarım açılıma kim açılım yapıyoır? tayyipmi? tayyibin aq yaparsa kendine yapar.. bu millet bu ülkenin evlatları bunu kabul etmez ve hiçbir zaman sorun çözülmez... herkes bazı şeyleri kabul edecek.. siz türklüğü ve kardeşleği. biz kürtleri ve kardeşlği...
----------------------------- -
Kürtçeyle pkkyı bağdaştırmak çok acayip bişey :)
O kağıtta yazanlar sokakta olsa ne olacak yani :) Ki ne anlama geldiğinide bilmiyorum.
Yani Star Berber yerine Baran Berber diye tabela asılsa kıyamet mi kopacak :\ Çok enteresan geliyor bana...
-
Arkadaşlar bu kürt muhabbetinin sonu pek iyi bitmeyecek çok canlar yanacak. Bunun sonu çatışmadır, iç savaştır. Kim ne derse desin yılların komünistleri bile bugün hala komünistim ama en iyi kürt ölü kürt diyor.
Karşılıklı nefret gittikçe büyüyor, bazı gerçekler göz ardı edilemez. Akp, abd nin emri ile bu açılımları yapmaya çalışıyor ancak hepsi içinde patlayacak...
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Kürtçeyle pkkyı bağdaştırmak çok acayip bişey :)
O kağıtta yazanlar sokakta olsa ne olacak yani :) Ki ne anlama geldiğinide bilmiyorum.
Yani Star Berber yerine Baran Berber diye tabela asılsa kıyamet mi kopacak :\ Çok enteresan geliyor bana...
-----------------------------Diyarbakırda bunu yapsan tamam normaldır sonucta halk kurtce konusuyor
ama giderde İzmirde yaparsan bu direk provokasyondur hacı
-
Ya sabır..
-
hasattt bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar bu kürt muhabbetinin sonu pek iyi bitmeyecek çok canlar yanacak. Bunun sonu çatışmadır, iç savaştır. Kim ne derse desin yılların komünistleri bile bugün hala komünistim ama en iyi kürt ölü kürt diyor.
Karşılıklı nefret gittikçe büyüyor, bazı gerçekler göz ardı edilemez. Akp, abd nin emri ile bu açılımları yapmaya çalışıyor ancak hepsi içinde patlayacak...
-----------------------------ne çatışması ne iç savaşı? tek ordu var Türkiyede kim kimle savaşacak? 80 lerdeki koas dolu yıllarda çıkmadı şimdimi çıkacak.
Baykala bakarsanız Gül cumhurbaşkanı seçilirse de çatışma çıkacaktı ..ne oldu?