2. El Arac Alimi Ile Ilgili
-
Selam arkadaslar
Cok samimi bir arkadasim 2. el 2019 model honda civic araba almak istiyor ve ilk arabasi olacak. Benim de cok bilgim yok maalesef bu konuda. Arkadasim bu arabayi bu yilin sonuna kadar almasiyla, yeni yilda almasi arasinda ne fark olur diye merak ediyor. (mesela vergiler, indirimler vs)
Hangisi daha avantajli?
Ayrica alirken nelere dikkat etmek gerek. Tarcanlar oto ekspertize de götürmeyi düsünüyoruz, malum ülke dolandirici kayniyor ve kapora vermeden de alacak.
Olursa dizel ve otomatik almak istiyor. 120-160 bin tl arasi degisiyor dedi. Ben de bakacagim.. Her türlü tavsiyenize acigim
Tesekkürler
-
Hiç bulaşmayın. Kendi kendine göçük oluyor o modelde. Google'dan bakabilirsin detaya.
-
sanirim kronik bir sikintisi var.. Arkadasa ilettim hocam tesekkürler :) arkadas uzun zamandir almak istiyordu bu arabayi, baya bi hayalini kurmus :) simdi almanya yaklasti baya..
-
hocam o paraya zaten bu aracin yeni seri 1.5 turbo otomatik modelini alırsın
japonlar birer birer dizelden çekiliyor sebebi hem yaptırımlar emisyon ve hybrit in gelişmesi.
yine civic in fabrika çıkışı brc lpg li modelleri var onlarada bakabilirsiniz ancak 2019 q2 den sonra çıkan yeni civiclerin sadece 1.5 182 beygir benzinli turbo seçeneği var.
-
2018 öncekilerde tavan göçük problemi var sonrasında yok.
Bende 2018 dizel Civic var. Motor performans olarak güzel. Fakat dizellerinde 9 ileri ZF şanzımandan dolayı sıfır ve ikinci el fiyatları yüksek.
Benzinlisi çok yaktığından ECO (fabrika çıkış LPG) li ve ya sonradan LPG li almak lazım.
Sonradan takılan alındığı zaman da 7 yıl motor garantisinde problem çıkması muhtemel.
-
real_agabey bunu yazdı
2018 öncekilerde tavan göçük problemi var sonrasında yok.
Bende 2018 dizel Civic var. Motor performans olarak güzel. Fakat dizellerinde 9 ileri ZF şanzımandan dolayı sıfır ve ikinci el fiyatları yüksek.
Benzinlisi çok yaktığından ECO (fabrika çıkış LPG) li ve ya sonradan LPG li almak lazım.
Sonradan takılan alındığı zaman da 7 yıl motor garantisinde problem çıkması muhtemel.
fabrika çıkışı candır hocam aracın her türlü garantisinin devam etmesinin dışında
senin arabanın panelinde dizel ve benzinde kalan KM göstergersi fabrika çıkışlı brc tüplü alırsan yine çalısıyor
-
Ara ara bende bakıyorum aracın 2 ci eli 0 dana pahalı nie dersen. Sıfır ile 2 el arasında 20-30 bin fark var ama araba pert. Ben 0 tercih ederdim
-
2019 Civic LPG li var tüm aorularinizi sirabilirsiniz makyajsız kasa bu arada
Alırken LPG'li alırsanız sonradan takılmış değil fabrika çıkışlı alın
Honda dizel tavsiye etmem partikül filtresi sıkıntı
-
cevaplar icin tesekkürler. Arkadas 2019 model bakiyor ve bütcesi sanirim 130 bin tl civari.. Dizel ya da lpgli almak istiyor, olursa da otomatik..
Ben de bi kac ilana bakiyorum.
Ozelden bir mürid yazdi, kötüleyenler alman arabasi fanlari diye.. Dizellerde problem var dedi kaputunda, ekstra masraf yapmak lazim 25 bin tl civari demisti.. Ama digerlerinde sorun yok dedi anladigim kadariyla..
Arkadasin büyük bir hayali o yüzden ben de elimden geldigince yardimci olmak istiyorum. O yüzden ilerde sikinti yasayacak bir tavsiye de bulunmak istemiyorum. @mkyb'nin dedi seyi arastirip arkadasa bildirdim.. bilmiyorum ne kadar verir..
@PanxeR, 130 bin civari bi sey verir hocam tahminimce. Dedigin modeli o fiyata alabilir mi?
@real_agabey, zaten 2019 almak istiyor da o paraya alinir mi bilemiyorum.. 2018 olmasi iyi oldu .. Ve de orjinalinden lpgli olayi da iyiymis tesekkürler
@Mx0TBT, arkadas da dedi sifiri ile arasinda 20 bin var. Ama suan bütce o kadar el vermiyor hocam.. beklemek de istemiyor
@sunyy2003 sende olmasi güzel hocam.. bildigin bi sorunu var mi? tavsiye eder misin? nelerden rahatsizsin?
-
unbalanced bunu yazdı
cevaplar icin tesekkürler. Arkadas 2019 model bakiyor ve bütcesi sanirim 130 bin tl civari.. Dizel ya da lpgli almak istiyor, olursa da otomatik..
Ben de bi kac ilana bakiyorum.
Ozelden bir mürid yazdi, kötüleyenler alman arabasi fanlari diye.. Dizellerde problem var dedi kaputunda, ekstra masraf yapmak lazim 25 bin tl civari demisti.. Ama digerlerinde sorun yok dedi anladigim kadariyla..
Arkadasin büyük bir hayali o yüzden ben de elimden geldigince yardimci olmak istiyorum. O yüzden ilerde sikinti yasayacak bir tavsiye de bulunmak istemiyorum. @mkyb'nin dedi seyi arastirip arkadasa bildirdim.. bilmiyorum ne kadar verir..
@PanxeR, 130 bin civari bi sey verir hocam tahminimce. Dedigin modeli o fiyata alabilir mi?
@real_agabey, zaten 2019 almak istiyor da o paraya alinir mi bilemiyorum.. 2018 olmasi iyi oldu .. Ve de orjinalinden lpgli olayi da iyiymis tesekkürler
@Mx0TBT, arkadas da dedi sifiri ile arasinda 20 bin var. Ama suan bütce o kadar el vermiyor hocam.. beklemek de istemiyor
@sunyy2003 sende olmasi güzel hocam.. bildigin bi sorunu var mi? tavsiye eder misin? nelerden rahatsizsin?
Hiç bir sikintisi yok Honda bin hiç kronik sorununu da duymadimbende bir önceki fb7 kasa da vardı
O kasaya fore artıları yalıtım iyileşmiş konfor daha iyi cvt şanzumanı ben daha çok beğendim daha atık yaomis aracı yakıtta çok az daha düşmüş keyifli bir araç
-
https://honda.com.tr/otomobil-fiyat-listesi
ECO yazanlar LPG / BENZİN modeller hocam.
örnek olarak sizin bütçeye uygun
Yeni Civic Sedan 1.6L Dream Eco* 124.300 TL ( Boş paket ve manuel vitez )
aynı aracın dolu paketi ve otomatik lpg lisi ise 156.500 TL
ha bence bir araç alınacaksa boş alacağına hiç alma daha iyi :)