2 Gözümüz Olduğu Halde Neden Cisimleri Tek Olarak Görürüz?
-
Cevabı bu resimden çıkarabilirsin.
-
ben araştırdım söyle seyler buldum ve bir üst devreye sorduklarım sonucu bulduğum seyler deniz neden mavidir denizin rengi yoktur su şeffaftır gök yüzünün yansıması oldugu için örnek dereler yeşile çalar ağac ot. vs. yeşil renkli bitkilerin yansıması oldugu için kan renginin kırmızı olması konusunda ise fen sınıfı olarak direk atladık tabiki kan hücreleri al ak yuvar kan pulcukları vs. vs. ezber dediği sey oluyormus pek net değil ama sanırım kan da ısığım yansımasından dolayı mı ne kırmızı oluyormus kahve rengi bir renk ise kahve ne renktir bunu acıklayamamıslar bnm soru da 2 göz var ... neden tek cisim adam 2 boyuta inanıyormus biz cisimlere baktıgım zaman onları 2 boyutlu ve ters olarak görürmüşüz gozun arkasında sarı benek dediğimiz bölgede goruntu 3 boyıtlu hale gelir ve düzelirmiş adam 2 boyut denilen şeyin varlıgına inanıyormus
ayrıca bilgiler %100 değil kulaktan duyma bilgiler var . hepsi doğru diyemem duydugum kadarıyla böyle ;)
[ madem biliyorsun neden sordun gibi sorulara cevap sizin görüşlerini ve bu konu hakkındaki yorumlarınızı merak ettiğimdendir. ]
-
yaş kaç senin bilader ?
-
16
-
üye alımlarına zeka seviyesi koysunlar yemin ediyorum ya.
-
sorun mu oldu canım _?
-
burası forum yorum yapmak zorunda değilsin paylasım yeri ........ kimsenin zekası sana kalmadı ayrıca.
-
Ben bazen çift görüyorum :)))
Gerçek söylüyorum hastalığım azdığı zaman, yorgun veya stresliysem...
Madem felsefeden açıldı konu...
Dünyayı, kendi dışımızadki dünyayı kendi iç algılarımızla kendi içimizde, bilincimizde yeniden yaratıyoruz...
Teklik de burdan kaynaklanıyor...
Hocanın sorusuna gelince...Teknik açıdan iki gözün olması bir cismi çift görmeyi zaten gerktirmez...
sonuçta tek bir görme merkezimiz var gözümüz hangi cisme odaklanabilirse özellkle o cisime beynimiz de odakanır
diğerlerini o kadar da önemsemez... ve belli sınırlar dahilinde beyindeki görme merkezinde dğer tüm görütüler oluşturulduğu gibi baktığımız cisim de oluşturulur...Diğer tarftan teknik olarak hocanın önermesi de zaten doğru değil... ( bu çeşit tuzaklar çok kurulur arkadaşlar hayatta da böyledir soruyu soran önce bir "algı çevreni " yaratır ve sizi buraya hapseder ve kandırarak elinizdeki avcunuzdaki ne varsa alır bskınız ssdet zincirleri yaşı yetenler hatırlar ne mümendisler doktorlar yandı böyle )
parmağanızı biraz uzatıp ucuna baktığınızda arkadki cisimlerin çift göründüğnü farkedersiniz....
bir de tabi öne bakan iki göz avcı gözüdür.. etrfı cisimleri üç byutlu olarak görüp mesafe tahmini yapmaya yarar...
Felsefi oarak sorun teklik algısıdır aslında....
Hocaya şu soruyu da felsefi açıdan sormak gereklidir..
Peki bir saniye önceki "hoca" bir saniye sonraki "hoca"dan farklı olduğuna göre biz sizi niçin hep aynı olarak algılıyoruz ? Bir de canını sıkmak için :)) bir saniye sonrakidaha yaşlı hoca olduğuna göre nasıl aynı kişiler olduğunu düşünüyoruz ya da on sene sonra? Bu bize ne sağlıyor?
-
kahverengi bi renk ise kahvenin rengi nedir diye soruyosa sırf türkceden kaynaklanan bi kelıme oyunu :D
What is the color of coffee if brown is a color?
bak hicte karısık degıl :D
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------
Ben bazen çift görüyorum :)))
Gerçek söylüyorum hastalığım azdığı zaman, yorgun veya stresliysem...
Madem felsefeden açıldı konu...
Dünyayı, kendi dışımızadki dünyayı kendi iç algılarımızla kendi içimizde, bilincimizde yeniden yaratıyoruz...
Teklik de burdan kaynaklanıyor...
Hocanın sorusuna gelince...Teknik açıdan iki gözün olması bir cismi çift görmeyi zaten gerktirmez...
sonuçta tek bir görme merkezimiz var gözümüz hangi cisme odaklanabilirse özellkle o cisime beynimiz de odakanır
diğerlerini o kadar da önemsemez... ve belli sınırlar dahilinde beyindeki görme merkezinde dğer tüm görütüler oluşturulduğu gibi baktığımız cisim de oluşturulur...Diğer tarftan teknik olarak hocanın önermesi de zaten doğru değil... ( bu çeşit tuzaklar çok kurulur arkadaşlar hayatta da böyledir soruyu soran önce bir "algı çevreni " yaratır ve sizi buraya hapseder ve kandırarak elinizdeki avcunuzdaki ne varsa alır bskınız ssdet zincirleri yaşı yetenler hatırlar ne mümendisler doktorlar yandı böyle )
parmağanızı biraz uzatıp ucuna baktığınızda arkadki cisimlerin çift göründüğnü farkedersiniz....
bir de tabi öne bakan iki göz avcı gözüdür.. etrfı cisimleri üç byutlu olarak görüp mesafe tahmini yapmaya yarar...
Felsefi oarak sorun teklik algısıdır aslında....
Hocaya şu soruyu da felsefi açıdan sormak gereklidir..
Peki bir saniye önceki "hoca" bir saniye sonraki "hoca"dan farklı olduğuna göre biz sizi niçin hep aynı olarak algılıyoruz ? Bir de canını sıkmak için :)) bir saniye sonrakidaha yaşlı hoca olduğuna göre nasıl aynı kişiler olduğunu düşünüyoruz ya da on sene sonra? Bu bize ne sağlıyor?
-----------------------------teşekkürler...