2 Gözümüz Olduğu Halde Neden Cisimleri Tek Olarak Görürüz?
-
Öncelikle herkese iyi aksamlar ...
Felsefe dersinde sorulmuş bir soru. Hoca biraz kırık. "Bakmakla görmek arasında fark yok " bunun gibi bazı çelişkili sorulara inanıyor. Mesela bir örnek vermek istiyorum ufak bir taş parçasını denize attığımız zaman taş batarken nasıl oluyor da o kocaman dev demir yığınları su üzerinde batmadan ilerleye biliyor ?- sorusuna fen sınıfı olarak direk suyun kaldırma kuvveti hocam dediğimizde aldığımız cevap bana ezberle gelmeyin mantıklı açıklamalar istiyorum oldu. ,
bunun üzerine biraz araştırma yaptım ve geminin içinde kaldırma kuvvetini destelemek için su bulunur gibi daha çok bilimsel yanıtlar adamın hoşuna gidiyor
şimdi sormak istediğim ve cevabını bilimsel olarak öğrenmek istediğim bir kaç soru olacak?
- neden kanımız kırmızıdır?
-deniz neden mavidir?
-kahvre rengi bir renk ise kahve hangi renktir?
- 2 gözümüz var fakat cisimleri tek bir görüntü olarak görme sebebimiz(???????????)(özellikle :)]
bu sorular hakkındaki görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER İYİ AKŞAMLAR ....
-
hocam tam niyetlendim soruları cevaplamaya başlıcaktım ki bu soru nedir abi ya
-kahvre rengi bir renk ise kahve hangi renktir?
bu hocaya he deyin geçin bence hiç yormayın aklınızı.
-
hocam o felsefe hocan bi 10 15 yıl önce bu soruları sorsaydı adam harbi felsefik düşünyo diebilirdik.ama artık bu sorular moda oldu,bi bok bildii yok,kıt düşünceli bi felsefe hocam var onu söyleim başta.
sorularınada müridler cevap verecektir :)
-
Yaratılış, Allah'ın hikmeti.. fazla kafanı yorma sonunu getiremezsin..
-
Deniz neden mavidir?:Atmosfer güneş ışınlarını soğururken sadece mavi ışığı bırakır deniz ise atmosferi yansıttığı için mavi olarak gözükür..
Kanımız neden kırmızıdır?: Kanda bulunan hemoglobin adlı madde kana kırmızı rengi verir.(unutmadıysam eğer böyleydi)
-
bu soruları aynı şekilde google da arat cevapları görürsün hoca.. :)
-
bir gözünü kapatırsan tek gözlen görürsün:P ben de merak ettim ve şöyle bir şey buldum
"Bunun nedeni, her iki gözden alınan görüntü bilgilerinin, beyindeki ilgili alanda üst üste bindirilmesi. Bu sayede, biz iki farklı görüntü yerine, derinliği olan tek bir görüntü görüyoruz.
Gözlerimiz, bakılan nesnenin değişik iki açısından farklı iki görüntü algılıyor. Ancak bu iki farklı görüntü, her iki gözde de birbirine denk iki alana düşüyor. Beyinde görme lobunda da bu alanların karşılığı olan bir kısım bulunuyor. İşte görüntülerin üst üste bindirilmesi de, bu alanda gerçekleşiyor." -
BİZ EĞER NEDEN NASIL NİYE GİBİ SORULARIN CEVAPLARINI ARASAYDIK YANİ SORGULASAYDIK GELDİĞİMİZ YER COK FARKLI OLURDU SÜRÜ MANTIGI VAR HER SEYE EVET DİYORUZ TOPLUM BOYLE KULAKTAN ÖĞRENME BİLGİLERİMİZ İNSANLARIN ÇOĞU ARAŞTIRMAKTAN UZAK HAZIR BİLGİYE KONUYOR HOCANIN GÖRÜŞLERİNİ AÇIKLAMYA CALISTIM GİT GELLER YASIYORUM SORULAR ASLINDA COK MANTIKLI AMA DEDİĞİM GİBİ KAFA KARISTIRICI DEĞİŞİYOR VE CEVAP LAZIM İNSALLAH :))))
-
Ne muhabbeti? geyik muhabbeti ne geyiği? Ren geyiği ne reni? el freni ne eli? hanımeli ne hanımı? ev hanımı ne evi? dağ evi ne dağı? Ağrı Dağı ne ağrısı? baş ağrısı ne başı? kuşbaşı ne kuşu? muhabbet kuşu ne muhabbeti? geyik muhabbeti....
bu paragraf çuk oturuyor ha :) -
Yunus-Emre bunu yazdı:
-----------------------------Ne muhabbeti? geyik muhabbeti ne geyiği? Ren geyiği ne reni? el freni ne eli? hanımeli ne hanımı? ev hanımı ne evi? dağ evi ne dağı? Ağrı Dağı ne ağrısı? baş ağrısı ne başı? kuşbaşı ne kuşu? muhabbet kuşu ne muhabbeti? geyik muhabbeti....
bu paragraf çuk oturuyor ha :)
-----------------------------Bende diyorum bu yazıyı bi yerden hatırlıyorum ama nerden? Soğukta fazla kaldık heralde :)
-
kanımız hücrelere besin ve oksijen taşıyan alyuvarların barındırdığı hemoglobin nedeniyle kırmızıdır, kana kırmızı rengini alyuvarlardaki hemoglobin verir. deniz gökyüzünün yansıması sonucu mavi renkte gözükür, aynı suyu bi bardağa doldurduğumuzda şeffaf bi renkte (renksiz) gözükür. kahve "boz" rengindedir.boz eskiden kahverengi yerine kullanılan kelime idi zamanla yerini kahverengi'ye bıraktı. iki gözden gelen görüntü beynin görme merkezinde işlenerek üst üste görünür, yanyana konulan iki kameranın görüntüsünün bi bilgisayar yardımıyla üst üste konularak ekrana yansıtılması gibi.