folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 2. Öğretim Harçlarıda Kaldırılsın Diyorsanız

2. Öğretim Harçlarıda Kaldırılsın Diyorsanız

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    muhammedonur bunu yazdı

Öncelikle 2.öğretim harçlarının kaldırılmasını istemiyor değilim bunu belirteyim fakat ülkede bunu yapabilmek için belli bir ekonomik düzeyinin olması gerekir sen "701 tl asggari ücret veriyor" diye devleti eleştiriyorken neden ikinci öğretimden bu kadar fahiş harç ücreti alıyorsun dememelisin bu değirmen susuz dönmüyor ayrıca ikinci öğretimler bir nevi özel okula gitmek gibi devletin sana "ayrıcalıklı" olarak tanıdığı birşey şayet bunu da ücretsiz verse o zaman ikinci öğretim diye birşey kalmaz ki bu durumda sen üniversitede o kadar saat ders veren hoca bulamazsın illa ki maaşında bir farklılık görmek isteyecektir bu da devletin kasasını doğrudan etkiler. Yani söylemek istediğim düşük puan alıp da benim param var ikinci öğretimde de okurum dedikten sonra ikinci öğretim harçları çok fazla demenin bir anlamı yok çünkü siz tercih ettikten sonra 2.öğretim harçlarının fiyatı artmış değil. Ve fiyatları aynı seviyeye çekilirse de emin olun puan farkı bu kadar açık olmayacaktır ve ikinci öğretim kavramı ortadan kalkar.

"Özet" geçmek gerekirse: ikinci öğretimin mantığı bu parayı veren düdüğü çalar iken sizin bu mantığı yıkmak istemeniz 5 yıldızlı otel ile bir pansiyonun aynı fiyattan hizmet vermesini istemekle aynıdır.

basit bi çözüm var hacı, ikinci öğretimi kaldıracaksın o zaman. tamamen kontejyan sayısını artırmak için yapılan bu olay için "düşük puan alıp harçların kaldırılmasını isteyemezsin" diye bişey söylemen senin çarpık mantığnı gösterir.

kaldı ki hiç olmadı indirim yaparsın eşitlersin hepsini. herkes 100 lira verse koymaz kimseye.

hadi hepsini geçtim açıköğretimde kitap veriyorlar, onun parasına kadar kaldırıyon sen ama bildiğin okulda okuyan adamı kaldırmıyon. sana sebebini söyleyeyim, açıköğretimde 1.5 milyondan fazla eleman var. normal öğretim de tabi ikinci öğretime göre çok yüksek bi sayı. şimdi ikinci öğretimler götünü yırtsa sesini duyuramaz. sayıca bu kadar fazla kişiye kıyak geçtikten sonra geri kalan görece az sayıdaki ikinci öğretimi de kimse umursamayacak. herşey basit matematik ve ucuz politika üzerine kurulmuş.

adalat kimsenin umrunda değil.

bu memlekette adalet olsa, 1 kişi hariç tüm öğrencilerin harçları bile kalksa tüm o öğrenciler o 1 kişi için ses çıkarmalıydı. ama yok adalet falan...

senin gibilerin de umrunda değil adaletmiş eşitlikmiş. anca size vurduğunda aklınıza gelecek. aslında vuruyor herkese de gözden saklandığı için farketmiyor kapalı beyinler. yarın ulaşıma zam geldiğinde neden diye sormayacaksınız, gıdaya zam geldiğinde sormayacaksınız, sağlık hizmetine zam geldiğinde sormayacaksınız, maaşınız 50 lira arttığında ama o maaştan alınan vergi verginiz 70 lira arttığında maaşım arttı diye dua edeceksiniz...

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bauer
    Bauer's avatar
    Erkek

Martin amca ne demiş;

"Naziler komünistleri götürdüklerinde sustum. Çünkü ben komünist değildim.
    Sendikacıları götürdüklerinde sustum. Ben sendikacı da değildim.
    Sosyalistleri içeri aldıklarında sesimi çıkarmadım. Ben sosyalist değildim.
    Yahudileri tutukladıklarında sustum. Çünkü ben yahudi değildim.
    Beni götürdüklerinde, geride artık karşı çıkabilecek kimse kalmamıştı."

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek
    WebJas bunu yazdı

@pcdoktor 

ücretsiz eğitim hakkımız değilmi ? madem birşey yapılacak tam yapılsaydı. bugün 1.200 lira harç parası yatıran insanlar var.

zaten 1. öğretimin yatırdığı ortalama harç ücreti 150-200 lira arası diye biliyorum. 

olan 2.öğretim öğrencisine oluyor

ahaha herşey bitti herşey tamam ülkemizde çok önemli sorunları çözdük insanların karnı tok

hiçbir baba evini geçindiremediği için kendini asmıyor bu ülkede,

ÖCRÖTSÖZ ÖĞÖTÖM HOKKOMOZ DÖĞÖL MÖ 

geçiceksin bunları

parası olan okuyacak zaten parlak biri ise birşeyler bulur 1200-1500 lirayı denkleştirir yok zaten üniversiteyi iş bulurum diye okuyorsa okumasın ki zaten

Allura tarafından 29/Ağu/12 07:16 tarihinde düzenlenmiştir

"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek
    Allura bunu yazdı
    WebJas bunu yazdı

@pcdoktor 

ücretsiz eğitim hakkımız değilmi ? madem birşey yapılacak tam yapılsaydı. bugün 1.200 lira harç parası yatıran insanlar var.

zaten 1. öğretimin yatırdığı ortalama harç ücreti 150-200 lira arası diye biliyorum. 

olan 2.öğretim öğrencisine oluyor

ahaha herşey bitti herşey tamam ülkemizde çok önemli sorunları çözdük insanların karnı tok

hiçbir baba evini geçindiremediği için kendini asmıyor bu ülkede,

ÖCRÖTSÖZ ÖĞÖTÖM HOKKOMOZ DÖĞÖL MÖ 

geçiceksin bunları

parası olan okuyacak zaten parlak biri ise birşeyler bulur 1200-1500 lirayı denkleştirir yok zaten üniversiteyi iş bulurum diye okuyorsa okumasın ki zaten

boş konuşuyosun. hatta çok boş konuşuyosun. elitizmi her bünye taşıyamaz dayak yersn ulu orta konuşmayasın böyle sakın.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

sözümü kimseden sakınmam ben, sorun da olmaz zira yalanları söylemiyoruz burada

"
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Erkek

Yazık bu kadar acımasız yorumlar mı atılır.

O 2. öğretim okuyan adamlar sırf istedikleri bölüm ve okul olsun diye 0,2132 gibi puanla 1. öğretime giremeyip oranın 2. öğretimine girenler var benım tanıdıgım.Sırf bu yüzden adamlar dünyanın parasını verıyo ve siz abuk subuk konuşuyorsunuz yazık valla.Siz bu durumda olsanız ne derdiniz merak ediyorum.

Ayrıca 2. öğretim okuyan adamlar senden benden zengin değil merak etmeyin.

dyrnade tarafından 29/Ağu/12 11:56 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

şimdi üniversiteler çakallık yapmaya başlar bence.Mesela ben 2.öğretim okudum sabah 9 da başlıyodu ders akşam 5 te bitiyordu sadece adı 2.öğretimdi kaç sene önce.Umarım üniversiteler bu yöntemi uygulamaz yada bi kıstas vardır inş.

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kadirozdemir
    kadirozdemir's avatar
    Erkek

İmzanız kaydedildi. Kampayaya göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkürler.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeratul
    zeratul's avatar
    Erkek

Birçok kişi demişki ikinci öğretim 0,25 farkla falan diye hangi okulda olmuş bu olay ben hiç göremedim. Yıldızın puanlarına baktım en düşüğünde 10 puandan fazla fark var hepsinde ki onu geçtim ikinci öğretimin amacı gece okula gitmek zorunda olanlar içindir ve fiyat farkı zaten o okulun amacıdır yani o fiyat farkı olmazsa zaten herkes onu tercih eder. Çünkü ikinci öğretim aynı zamanda birinci öğretim zamanından da ders alabilir yani öğrenci A üniversitesinin birinci öğretimi yerine B'nin ikincisine gider nasıl olsa harç yok diye ve bir süre sonra ikinciyle birincinin sıralama farkı kalmaz bir de üstüne üstlük herkes birinci öğretim seçmeye çalışacağı için birinci öğretimde de kontejan arttırmak zorunda kalınıp eğitim kalitesi düşecektir.

Burada gerçekten ikinci öğretime zorunda kalanlara sözüm yok yanlış anlaşılmasın, ama benim birçok tanıdığım insan varki daha düşük sıralamadaki bir üniversite yerine daha iyi bir okulun ikinci öğretimine gitmeyi tercih etti. Buda onun ödemesi gereken parayı katladığını kabul etmesi demektir eşitlik diyorsanız o aşağıdaki üniversiteyi seçen çocuk niye eğitim kalitesi düşük bir yerde öğrenim görsün onun eşitlik hakkı yok mu? Şimdi yanlış anlaşılmasın sistemdeki bu durum düzeltilmeli diyorum yani gerçekten ihtiyacı olan biri haricindekilerin ikinci öğretimi seçmesi engellenmeli (tamamen kaldırılması yanlış olur çünkü bu öğretime mecbur olan çalışan insanlarda var). 

Ayrıca ekstra bir not olarak harçların kaldırılması askerlikle ilgili büyük sorunlara yol açabilir diye düşünüyorum çünkü zaten birçok insan açıköğretimle yada kayıt dondurarak askerlikten kaçarken harçların olmamasıyla askerliğe gitmemek için üniversiteye başvuru ve yığılma artar gibi geliyor bana. 

Toplam Hit: 5114 Toplam Mesaj: 43