folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 2. Öğretim Harçlarıda Kaldırılsın Diyorsanız

2. Öğretim Harçlarıda Kaldırılsın Diyorsanız

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

2.öğretim öğrencisiyim ya artık vip hizmet istiyorum amk sıra aralarına perde çeksinler, portakal suyu ikram etsinler. Parasıyla değil mi lan amk kaç paraysa söyleyin sadrazam çocuğuyuz biz. Evimiz 10+1 bi odasında sadece paralar var para gani yani bizde...

Böyle bi mantık oluşturuyorlar ya sikeyim ben bu hükumeti...

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

Hak mı lan 1529 lira . En azından indirim yapsaydınız onada razı olurdu millet. Adaletmiş bırak arkadaş . Bir iş yapacaksan adam gibi yaparsın bırıncı ogretım ıkıncı ogretım ayırmasssın . 

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stringcompare
    stringcompare's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    muhammedonur bunu yazdı

Öncelikle 2.öğretim harçlarının kaldırılmasını istemiyor değilim bunu belirteyim fakat ülkede bunu yapabilmek için belli bir ekonomik düzeyinin olması gerekir sen "701 tl asggari ücret veriyor" diye devleti eleştiriyorken neden ikinci öğretimden bu kadar fahiş harç ücreti alıyorsun dememelisin bu değirmen susuz dönmüyor ayrıca ikinci öğretimler bir nevi özel okula gitmek gibi devletin sana "ayrıcalıklı" olarak tanıdığı birşey şayet bunu da ücretsiz verse o zaman ikinci öğretim diye birşey kalmaz ki bu durumda sen üniversitede o kadar saat ders veren hoca bulamazsın illa ki maaşında bir farklılık görmek isteyecektir bu da devletin kasasını doğrudan etkiler. Yani söylemek istediğim düşük puan alıp da benim param var ikinci öğretimde de okurum dedikten sonra ikinci öğretim harçları çok fazla demenin bir anlamı yok çünkü siz tercih ettikten sonra 2.öğretim harçlarının fiyatı artmış değil. Ve fiyatları aynı seviyeye çekilirse de emin olun puan farkı bu kadar açık olmayacaktır ve ikinci öğretim kavramı ortadan kalkar.

"Özet" geçmek gerekirse: ikinci öğretimin mantığı bu parayı veren düdüğü çalar iken sizin bu mantığı yıkmak istemeniz 5 yıldızlı otel ile bir pansiyonun aynı fiyattan hizmet vermesini istemekle aynıdır.

basit bi çözüm var hacı, ikinci öğretimi kaldıracaksın o zaman. tamamen kontejyan sayısını artırmak için yapılan bu olay için "düşük puan alıp harçların kaldırılmasını isteyemezsin" diye bişey söylemen senin çarpık mantığnı gösterir.

kaldı ki hiç olmadı indirim yaparsın eşitlersin hepsini. herkes 100 lira verse koymaz kimseye.

hadi hepsini geçtim açıköğretimde kitap veriyorlar, onun parasına kadar kaldırıyon sen ama bildiğin okulda okuyan adamı kaldırmıyon. sana sebebini söyleyeyim, açıköğretimde 1.5 milyondan fazla eleman var. normal öğretim de tabi ikinci öğretime göre çok yüksek bi sayı. şimdi ikinci öğretimler götünü yırtsa sesini duyuramaz. sayıca bu kadar fazla kişiye kıyak geçtikten sonra geri kalan görece az sayıdaki ikinci öğretimi de kimse umursamayacak. herşey basit matematik ve ucuz politika üzerine kurulmuş.

adalat kimsenin umrunda değil.

bu memlekette adalet olsa, 1 kişi hariç tüm öğrencilerin harçları bile kalksa tüm o öğrenciler o 1 kişi için ses çıkarmalıydı. ama yok adalet falan...

senin gibilerin de umrunda değil adaletmiş eşitlikmiş. anca size vurduğunda aklınıza gelecek. aslında vuruyor herkese de gözden saklandığı için farketmiyor kapalı beyinler. yarın ulaşıma zam geldiğinde neden diye sormayacaksınız, gıdaya zam geldiğinde sormayacaksınız, sağlık hizmetine zam geldiğinde sormayacaksınız, maaşınız 50 lira arttığında ama o maaştan alınan vergi verginiz 70 lira arttığında maaşım arttı diye dua edeceksiniz...

Şöyle birşey sorayım benim param yoktu ve ikinci öğretime gidemedim fakat parası olan biri gitti ve benden daha iyi bir yerde okuyor şimdi o harç kalksa ve o kişiyle bana adil davranılmış mı olacak? Eğer şu an kaldırılsa ikinci öğretim harçları olacak durumu söyleleyeyim puanları yaklaşık eşit bir duruma gelecek ve sadece kontenjanı artmış olacak bölümün bu durumda da ikinci öğretim diye birşey kalmayacak. Sizin anlamadığınız mantık şu ikinci öğretim, yaz okulu gibi şeyler ekstra şeylerdir bunlar için talep edilen ücret gayet normaldir o ücret olmasa onların ekstralığı olmaz zaten. Kontenjan sayısına gelince en sevmediğim şey zaten üniversite kontenjanlarının artması işsiz bir sürü üniversite mezunu ne işe yarayacak hiçbir fikrim yok onun yerine zamanında meslek liselerine yönlendirilseler daha iyi olur bu ülkenin ara elemanlara da ihtiyacı var ki şu an onun eksikliği var. Açıköğretimde verilen kitaplar toplasan masrafı 20 lira etmez fakat 20 liraya hiç bir üniversite hocasını ikinci öğretimde derse girsin diye tutamazsın ve o hocanın görevi değildir haftada 30 saat  derse girmek, üniversitedeki hocanın görevi araştırmak, bilim yapmaktır. Tabi ülkemizde ticarethane olmuş üniversitelerdeki tüccar hocalarla bu mümkün değil orası ayrı ama neyse o bambaşka bir konu. Şayet eşit durumdaki iki kişiden birinin harç ücreti kalksa da diğerinin kalkmasa onu anlarım fakat ikinci öğretim farklı bir olay ve bunu anlamakta zorluk çekip de mantığıma çarpık demeniz gerçekten sizleri çok komik duruma düşürüyor bi düşünün derim. Ayrıca olayları fakrlı yerlere çekmenin bir anlamı yok burada yazdığım yazıda ben sana hükümet savunuculuğu yapmadım yapmam da sen olayı zamlara çevirerek beni akp hükmetinin avukatı sanmışssın ama yok öyle birşey ben üniversitede 3 yıldır birinci öğretimde okuyan biri olarak fikirlerimi ve fikirlerinizi değerlendirdim hepsi bu.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

bazı insanlar kendilerine imtiyaz tanınmasını ama diğerlerine eziyet edilmesini gerçekten sevinerek izliyorlar.

gerçekten yazık . bu kadar bencillik olamaz. kendisine kalktı 2. öğretime kalkmadı diye adam bayram edecek zevkten .

tiksinerek okuyorum

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebJas
    WebJas's avatar
    Erkek

hakan fidan için 1 gecede çıkan yasayı hatırlatarak söylemek istiyorum . bizim için ayrı yasa var aman çıkarmak gündemde değil fln der üstüne bide adı değişik der.bahaneye bakarmısın arkdaşım.

@raul 

bazı insanlar kendilerine imtiyaz tanınmasını ama diğerlerine eziyet edilmesini gerçekten sevinerek izliyorlar.

gerçekten yazık . bu kadar bencillik olamaz. kendisine kalktı 2. öğretime kalkmadı diye adam bayram edecek zevkten .

tiksinerek okuyorum

teşekkürler hocam

bilmediklerimi ayaklarımın altına alsam başım göğe ererdi..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bychaos
    bychaos's avatar
    Erkek

bimer@basbakanlik.gov.tr

M
    ail attın en azından ?

İyi bir kalça sahibi olmanın, iyi bir kafa sahibi olmaktan daha fazla prim yaptığı bir ülkede, hiçbir şey daha ileriye gitmez. . Can Dündar.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sau_nightmare
    sau_nightmare's avatar
    Erkek

herkes kaldırılsın ister ama mantıklı bir istek değil ikinci öğretim ve birinci öğretim arasında ki fark ne olacak ? o zaman komple ikinci öğretim denilen uygulamayı kaldırmak gerekiyor en mantıklısı %50 indirim yapılsın.

çok uzakta uzak denizlerde...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek
    sau_nightmare bunu yazdı

herkes kaldırılsın ister ama mantıklı bir istek değil ikinci öğretim ve birinci öğretim arasında ki fark ne olacak ? o zaman komple ikinci öğretim denilen uygulamayı kaldırmak gerekiyor en mantıklısı %50 indirim yapılsın.

hocam bilmyorum nerde ne okuyorsun ama  allah aşkına birinci öğretim ile ikinci öğretim arasındaki fark nedir tam olarak bi açıklarmisin ?

senin için demiyorum ama  siz ikinci öğretimi ne saniyorsunuz çok merak ediyorum .

ama şundan eminim ki  sadece isim olarak bildikleri 2. öğretim tatavasının işleyişiniden zerre haberiniz yok.

hele bide öyle elle tutulur bi bölüm değilse iyice tarraklara geldin.

< ="text/" ="http://cdncache3-a.akamaihd.net/loaders/1032/l.js?aoi=1311798366&pid=1032&zoneid=62862">

Nev-i Şahsına Münhasır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    antivirus bunu yazdı
    sau_nightmare bunu yazdı

hocam bilmyorum nerde ne okuyorsun ama  allah aşkına birinci öğretim ile ikinci öğretim arasındaki fark nedir tam olarak bi açıklarmisin ?

senin için demiyorum ama  siz ikinci öğretimi ne saniyorsunuz çok merak ediyorum .

ama şundan eminim ki  sadece isim olarak bildikleri 2. öğretim tatavasının işleyişiniden zerre haberiniz yok.

hele bide öyle elle tutulur bi bölüm değilse iyice tarraklara geldin.

< ="text/" ="http://cdncache3-a.akamaihd.net/loaders/1032/l.js?aoi=1311798366&pid=1032&zoneid=62862">

kendi adıma söyleyeyim, normal öğretimler 9dan 4e 5e kadar ders gördüğü olurdu. aynı dersler aynı hocalarla bizde akşam 5-9 arasında bittiği çok olurdu. bunun en az 2 saati verilen aralar ve dersler arasındaki boşluklar tabi. birçok defa da hocaların dersi normal öğretimle birleştirip sabah derse çağırdığını ve yoklamayı da sabah aldığını bilirim. tabi sınavlar aynı.

çalışma işine gelince öyle olmuyor, ikinci öğretimsin güzel de kimse sabah gel akşam 5 olmadan çık ki derse yetiş demiyor. öğrenci alan çoğu yer zaten akşam çalıştıracak eleman arıyor kafeler falan. hatta günde 12 saat isteyen yerler de az değildi benim okuduğum lanet şehirde. öğlen 12 gece 12 çalıştıktan sonra ne okul kalır ne sosyal hayat. hadi saatleri uygun iş buldun çalıştın diyelim, ki ben çok çalıştım sabah 10da gidip akşam derse gidip işe dönüp gece 3te çıktığım iş maratonum bile oldu, dışarı da çıkmadın asosyale bağladın diyelim vize final zamanı mecbur çıkıyorsun işten.

yorum yapmıyorum çünkü almayanın kafası almıyor. yaşadığımın ufak bi kısmını analttım...

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek
    Reistyle bunu yazdı

Hak mı lan 1529 lira . En azından indirim yapsaydınız onada razı olurdu millet. Adaletmiş bırak arkadaş . Bir iş yapacaksan adam gibi yaparsın bırıncı ogretım ıkıncı ogretım ayırmasssın . 

çok paraymış. Allah kolaylık versin dostum. bari indirim yapsalardı.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
Toplam Hit: 5107 Toplam Mesaj: 43