2. Öğretim Ücretsiz Olsun Diye 15 Kişi Göz Altında..
-
1. öğretimle arasında bir fark olsun diyen arkadaşlar ben okula gitmek için zaten mantıken harç yada okul parası vermek zorunda değilim yada herhangibi sınava girmek ve kazanmak zorunda değilim istediğim mesleğin okuluna kafama göre gidebilirm başarılı olurum olmam o ayrı ama şuanki sistemde olması gereken bu imkanlar söz konusu değil buyüzden istediğim mesleğin bölümüne gidememeyi şimdilik anlayışla karşılarım ama harçları karşılıyamam çünkü ben okumak için para vermek zorunda değilim eğitim doğuştan gelen bir haktır
ayrıca pcdoktor diyosunki kanuna göre kafana göre eylem yapamazsın o gayri meşru bir kanun zira kimsenin otür bir kanun çıkarma yetkisi yok en temel özgürlüklere aykırı yol kapatma veya insanların işini hayat konforunu düşürecek bir eylem yapma haricinde istediğim zaman istediğim yerde istediğim eylemi yaparım eylem nedir belli bir saatte bellibir yerde bellibir şeyi dile getirmek bağırmak suçmu biyeregitmek suçmu toplanmak insanlarla buluşşmak suçmu bunlar suç sayılmadığı sürece eylem yapmayı suç sayamazsın ha eylem yaparken farklı suçlar işlenebilir bölücülü talepler nebilyim terörö örgütünü öven laflar bişiler bunların cezası zaten ayrıdır terör örgütünü övmek suçtur ama böyle şeyler yapanlar yakalanmaz göz altına alınmaz zira her bdp mitinginden anlaşılacağı gibi ama eğtim halktır harçlar kaldırılmalı yada parasız eğtim istiyoruz gibi günah şeyler söyliyenler içeri atılır senin gibilerde bunu destekler sonra bide ilk fırsatta gidicem bu ülkeden diyenlere laf edersiniz
-
ücretli olucak tabi kesinlikle bu hükümeti desteklemiyorum ama yapılan iş doğrudur. Ben 1.öğretim olucak diye memleketimden 10 saat uzaklıktaki şehiri yazıcam dibimdeki üniversitelerin aynı bölümlerinin 2.öğretimlerini sonlara yazıcam sonra 2.öğretiminde ücreti kalkıcak ben niye 10 saat uzağa gittim o zaman?
-
ReSPecT bunu yazdı
ücretli olucak tabi kesinlikle bu hükümeti desteklemiyorum ama yapılan iş doğrudur. Ben 1.öğretim olucak diye memleketimden 10 saat uzaklıktaki şehiri yazıcam dibimdeki üniversitelerin aynı bölümlerinin 2.öğretimlerini sonlara yazıcam sonra 2.öğretiminde ücreti kalkıcak ben niye 10 saat uzağa gittim o zaman?
harbiden niye gittin ?
-
o yüzden kaldırılması haksızlıktır kalkmaması değil. Herkes harçlarının yüksek olduğunu bile bile yazdı o bölüm olsunda öderiz diyerek gitti.Kimse kaldırılacakmış kesin ödeyemeyiz ama yazalım diye yazmadı orayı.
ReSPecT tarafından 31/Ağu/12 12:37 tarihinde düzenlenmiştir -
bu demek ki 2 sene kadar 2.öğretimlerin harçlarıda kalkar :D
-
La bizim memleketin adamından bi bok olmaz. Herkeste bi çekememezlik, herkeste "oh iyi olsun beter olsunlar!" mantığı. "Ben düzeldim siz daha beter olun! köpekler!" mantığı.
Kardeşim 1. öğretim harçları tamamen kalktı. İyi oldu? Evet çok iyi oldu. Harbiden çok insanın işine yaradı onlar adına sevindim. Ama gel görki bizim halktaki bu çekememezliği anlamıyorum. "İnş ikinci öğretiminde harcı azalır!" diyeceklerine "beter olun amk duklarım zam gelir inş!" mantığı ile hareket etmelerinin kendilerine ne faydası var? Bu memleket bu yüzden iyileşemiyor...
Ben ikinci öğretim okuyorum. Normalde dönemlik 780 küsür felan ödüyorum. Birinci öğrentimde 300-400 felan ödüyordur. Yani aramızda 400 tl gibi bir fark vardı. Demek ki benim okulda akşam 17:00 dan sonra hocalara ders verdirtmemin maaliyeti 400 tl ise. O zaman 400 tl ye indirin kardeşim. Sizden 0 tl yapın gibi bir haksızlık istemiyoruz tabiki. Ama toplumun bu çekememezlik bilinciyle bi bok olmaz eminim. Yok ikinci öğretim çalışıyormuşta bokmuşta.500 tane ikinci öğretimden 10 tane çalışan biliyorum ki anadolunun bu ilinde çalışcak işde yok zaten. Herkes istanbul da okumuyor. Ha bu arada inş ikinci öğretim harçları inmez diyen TÜM arkadaşlara söylemek istiyorum;
İyi ki harçlarınız 0 tl oldu arkadaşlar. Bir ikinci öğretim olarak adınıza çok sevindiğimi belirtmek isterim. Siz ne kadar bizim harçlarımızın inmesini istemesenizde!!!
DrKill tarafından 31/Ağu/12 14:50 tarihinde düzenlenmiştir -
ReSPecT bunu yazdı
o yüzden kaldırılması haksızlıktır kalkmaması değil. Herkes harçlarının yüksek olduğunu bile bile yazdı o bölüm olsunda öderiz diyerek gitti.Kimse kaldırılacakmış kesin ödeyemeyiz ama yazalım diye yazmadı orayı.
dostum sen 2. öğretim fiyatlarını en son ne zaman gözden geçirdin? Herşeyi siktir et konservatuarın fiyatını gördün mü ? Ben niye yazdım o zaman ne demek, bu kadar basit olma, o zaman ben yerel ısıtma sistemi kullanıyorum diye doğalgaza zam gelsin ? Adam akıllı eğitim ücretsiz olmalı, boktan eğitim paralı değil.
-
DrKill bunu yazdı
La bizim memleketin adamından bi bok olmaz. Herkeste bi çekememezlik, herkeste "oh iyi olsun beter olsunlar!" mantığı. "Ben düzeldim siz daha beter olun! köpekler!" mantığı.
Kardeşim 1. öğretim harçları tamamen kalktı. İyi oldu? Evet çok iyi oldu. Harbiden çok insanın işine yaradı onlar adına sevindim. Ama gel görki bizim halktaki bu çekememezliği anlamıyorum. "İnş ikinci öğretiminde harcı azalır!" diyeceklerine "beter olun amk duklarım zam gelir inş!" mantığı ile hareket etmelerinin kendilerine ne faydası var? Bu memleket bu yüzden iyileşemiyor...
Ben ikinci öğretim okuyorum. Normalde 780 küsür felan ödüyorum. Birinci öğrentimde 300-400 felan ödüyordu. Yani aramızda 400 tl gibi bir fark vardı. Demek ki benim okulda akşam 17:00 dan sonra hocalara ders verdirtmemin maaliyeti 400 tl ise. O zaman 400 tl ye indirin kardeşim. Sizden 0 tl yapın gibi bir haksızlık istemiyoruz tabiki. Ama toplumun bu çekememezlik bilinciyle bi bok olmaz eminim. Yok ikinci öğretim çalışıyormuşta bokmuşta.500 tane ikinci öğretimden 10 tane çalışan biliyorum ki anadolunun bu ilinde çalışcak işde yok zaten.
380 tl 2 dönemlik. 780 tl dediğin tek dönemlik. daha neyin nasıl olduğunu bilmiyosunuz konuşuyosunuz.
-
VBDream bunu yazdıReSPecT bunu yazdı
dostum sen 2. öğretim fiyatlarını en son ne zaman gözden geçirdin? Herşeyi siktir et konservatuarın fiyatını gördün mü ? Ben niye yazdım o zaman ne demek, bu kadar basit olma, o zaman ben yerel ısıtma sistemi kullanıyorum diye doğalgaza zam gelsin ? Adam akıllı eğitim ücretsiz olmalı, boktan eğitim paralı değil.
benden 15 20 puan düşük puanla 2 saat uzağınızdaki daha iyi bir üniversiteye gidiyosunuz ayrıca ödeyeceğiniz ücreti kabul ederek bilerek, daha doğalgazdan yerel ısıtma örneği veriyosun.
ReSPecT tarafından 31/Ağu/12 12:44 tarihinde düzenlenmiştir -
ReSPecT bunu yazdıDrKill bunu yazdı
Ben ikinci öğretim okuyorum. Normalde 780 küsür felan ödüyorum. Birinci öğrentimde 300-400 felan ödüyordu. Yani aramızda 400 tl gibi bir fark vardı. Demek ki benim okulda akşam 17:00 dan sonra hocalara ders verdirtmemin maaliyeti 400 tl ise. O zaman 400 tl ye indirin kardeşim. Sizden 0 tl yapın gibi bir haksızlık istemiyoruz tabiki. Ama toplumun bu çekememezlik bilinciyle bi bok olmaz eminim. Yok ikinci öğretim çalışıyormuşta bokmuşta.500 tane ikinci öğretimden 10 tane çalışan biliyorum ki anadolunun bu ilinde çalışcak işde yok zaten.
380 tl 2 dönemlik. 780 tl dediğin tek dönemlik. daha neyin nasıl olduğunu bilmiyosunuz konuşuyosunuz.
Benim kastetmek istediğim aradaki fark kadar ödememiz gerektiği. Daha yazdığımda ne kast ettiğimi anlamadan konuşuyorsunuz.
DrKill tarafından 31/Ağu/12 12:51 tarihinde düzenlenmiştir