2 Tane Matematik Kombinasyon-Olasılık Sorusu Cok Önemli!!!
-
2. sorunun cevabı 11/36 simdi bunu dakka saniye fln incelersek yapamıycagımız kesin cünkü bu bi sınav sorusu olucak bi formülü vardır kesinlikle yoksa su mantıkla gidersek olasılıktan 120/1 + 119/2 +.......... böyle gider yada ilk 20 dakkada bulusma olasılıkları 20/1 sonra 21. dakkada olsaılıkları +21/2 +22/2 bu 100 e kadar gider fln böyle mantıklarda yürütsen olmuyo formül lzm . 12/6 bulan choban arkadasım bende vbasta öyle buldum ama biraz kafa yorunca öyle olmadıgı anlasılıyo cünkü her gecen dakkada bulusma olasılıkları belli bir oranda artıyo yada azalıyo. adam 20 dk bekledikten sonra gelmezse gidicek diyo bu adam 1. dk sorada gelebilir 2 dakka sorada gelebilir yada gelmeyebilir .OFFFF kafam allak bullak oldu :D Daha böyle bi kac sorum daha varda bunları bi cözsek :D
-
1/6 olduğuna emin olabilirsin, çözümü de şöyle ilk gelen kişi 120 dakikanın içerisinde herhangi bir 20 dk zaten bekleyecek, ikinci gelen ise 120 dk içerisinde onun beklediği 20 dk lık dilim içerisine girmesi gerekiyor. 20/120 = 1/6.
1. sorunun cevabında da bi hata var bence. cevapları nerden aldın sen? eğer 1. cevap da bunun gibi yanlışsa onu da çözebilirim
-
derdinize derman olacak adamı biliom ben: muhoweb
pm atın adama cwplasın size hepsini tak die
(bana bakmayın bn bilmem permütasyon fln ama kuantum görelilik veya genetik gibi konularda sorun olursa gel bana) -
1/6 deil yahu kombinazyon permütasyon dan cözülüyo bu soru .
Dedigin yönteme göre 120 dakka da 20 diyosunda ya bu adam 12 41 de gelirse? sorunun cevabı 11/36 yine tekrarlıyorum.
Hem Bu adamların aynı anda gelme 1 dk arayla gelme 2 dakka arayla gelmeleri, yada 1. adamın 2.adamı beklemesi 2. adamın 1. adamı beklemesi gibi olasılıklar var .Yani biz bu soruyu yapamıcaz :D
-
muhoweb e pm atıcam bakalım ondan bisiy cıkar insallah:D
-
bak kardeşim senin adam kaçta geldi diyelim 12:41 de. şimdi 12:41-13:01 arası 20 dk lık dilim toplam 120 dakikanın bir bölümü gibi düşün. İkinci gelen adam bu 20 dk ya girmek zorunda. bunun da ihtimali 20 dk/120 dk=1/6. ben böyle diyorum, başkası da 11/36 bulsun alnından öpeyim
-
iyi tmm 1/6 oldumu mutlu oldunmu ama 11/36 yı islem yaparak bulamassam benim hic isime yaramıcak ve bunun sınavdan sonra nasıl olsa ögrenicem o zmn sen belki cvp bile yazmıcan bu konuyo 1/6 da lütfen ısrar etme artk 12 nin 2 li kombinasyonu kac ediyo biliyonmu=?
-
biliyorum dostum merak etme 66 ya eşit. ayrıca ben lisede olasılık problemlerini çok iyi çözerdim. eğer illa 11/36 bulucam diyosan kolay gelsin
-
11/36 zafer yayınları matematik lise 2 soru bankası test 10 la 1 arasında 11. soru cevabıda 11/36 :D
-
exp bu soruyu daha once gordum ben ve o kadar kolay cozulmuyo buyuk ihtimalle cevap
1/6 digil.ben ugrasıcam sonunun cozumune zoru baya bi zor
analitik geometriden cozulecek haberiniz olsun