folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 200 Ytl İle Ne Yapılır ?

200 Ytl İle Ne Yapılır ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek

saint_of_rock bunu yazdı:
    -----------------------------
    Bundan 2önceki mesajımdada 100ytl yazmışım galiba 100 değil en az 1000ytl olucaktı o

msn imi pm atıorm :] 

Dalgasız denizde herkes kaptan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Benim fikrim senin işine yarar mı bilmiyorum.Ancak yazıp en azından düşünmeni isterim.Öncelikle küçük sermaya diye birşey yoktur.Ben ilk ticarete başladığımda (ilkokul 2, sınıftaydım.) 40,000 TL param vardı ve o zaman harçlığım 10,000 TL' idi.Almanyadan gelen amcamın getirdiği cafcaflı kalemleri kullanmadım,arkadaşlarıma sattım.Elde ettiğim geliri (100,000) Mark'a yatırmıştım.Sanıyorum üç yıl sonra (diğer ilavelerle birlikde) 50-60 DM param vardı.İlkokul bitmiş ve ben ortaokula gidiyordum.O zamanlar müzik CDleri yok satıyor.İbrahim Tatlıses gibi (hiç sevmesemde) CDlerini alıp satıyordum.Bu paralarıda DM yaptım.Orta okul boyunca biriktirdiğim para 300 DM olmuştu.Liseye başladığım sene (2000) DM, yerini €'ya bırakacağı için $ aldım ve kriz patladı.Benim $ neredeyse 2ye katladı.2002 yılına geldiğimde 600$ param vardı ve ben lise öğrencisiydim:)Lise 2 ve 3. sınıfta Cd,dergi,kaset,t-sort,atkı işe yarar ne bulduysam ticaretini yaptım.2003 ÖSS masraflarını ve kazandığım üni.nin harcını,yurt masrafını,giyecek giderlerini ayrıca üni. başladığı tarihden sonuna kadar 2 sene  boyunca kendi cebimden geçindim.Ailemden tek kuruş almadım.Çıkan öğrenci kredisini ise (ocak 15'de toplu ödenmişti) gramla altın aldım.Çünkü altının bilançosunu incelersen dip yaptığı tarihler hep Ocak 15-Şubat15 arasıdır.Neyse 2005 yılına kadar kışın altın alıp yazın tavan yaptığı Temmuz 15-Ağustos 15 arasında satarak,paramdan para kazandım.2005'de askere gittiğimde (askerliğim 3 ay sürsede) evden tek bir kuruş bile almadan gittim.Döndüğümde halen cebimde 1600 YTL vardı.Askerden döndükden sonra ufak tefek ticari işlere devam ettim.Mesela Ramazandan 20 gün önce kabuklu ceviz alırım ve bayrama 10 kala 3-4 katı fiyata satarım:) Bu şekilde ana paramı hep korudum.Kârımı harcadım.Bu sene tekrar üniversiteye gideceğim.Öğrenci kredilerinin ödeneceği tarihi iple çekiyorum.Yazım uzun ve sıkıcı oldu ama işine yarar bişeyler bulabilirsin umarım.

Esenkal

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek
    Turkcu_Dirilis bunu yazdı:

Benim fikrim senin işine yarar mı bilmiyorum.Ancak yazıp en azından düşünmeni isterim.Öncelikle küçük sermaya diye birşey yoktur.Ben ilk ticarete başladığımda (ilkokul 2, sınıftaydım.) 40,000 TL param vardı ve o zaman harçlığım 10,000 TL' idi.Almanyadan gelen amcamın getirdiği cafcaflı kalemleri kullanmadım,arkadaşlarıma sattım.Elde ettiğim geliri (100,000) Mark'a yatırmıştım.Sanıyorum üç yıl sonra (diğer ilavelerle birlikde) 50-60 DM param vardı.İlkokul bitmiş ve ben ortaokula gidiyordum.O zamanlar müzik CDleri yok satıyor.İbrahim Tatlıses gibi (hiç sevmesemde) CDlerini alıp satıyordum.Bu paralarıda DM yaptım.Orta okul boyunca biriktirdiğim para 300 DM olmuştu.Liseye başladığım sene (2000) DM, yerini €'ya bırakacağı için $ aldım ve kriz patladı.Benim $ neredeyse 2ye katladı.2002 yılına geldiğimde 600$ param vardı ve ben lise öğrencisiydim:)Lise 2 ve 3. sınıfta Cd,dergi,kaset,t-sort,atkı işe yarar ne bulduysam ticaretini yaptım.2003 ÖSS masraflarını ve kazandığım üni.nin harcını,yurt masrafını,giyecek giderlerini ayrıca üni. başladığı tarihden sonuna kadar 2 sene  boyunca kendi cebimden geçindim.Ailemden tek kuruş almadım.Çıkan öğrenci kredisini ise (ocak 15'de toplu ödenmişti) gramla altın aldım.Çünkü altının bilançosunu incelersen dip yaptığı tarihler hep Ocak 15-Şubat15 arasıdır.Neyse 2005 yılına kadar kışın altın alıp yazın tavan yaptığı Temmuz 15-Ağustos 15 arasında satarak,paramdan para kazandım.2005'de askere gittiğimde (askerliğim 3 ay sürsede) evden tek bir kuruş bile almadan gittim.Döndüğümde halen cebimde 1600 YTL vardı.Askerden döndükden sonra ufak tefek ticari işlere devam ettim.Mesela Ramazandan 20 gün önce kabuklu ceviz alırım ve bayrama 10 kala 3-4 katı fiyata satarım:) Bu şekilde ana paramı hep korudum.Kârımı harcadım.Bu sene tekrar üniversiteye gideceğim.Öğrenci kredilerinin ödeneceği tarihi iple çekiyorum.Yazım uzun ve sıkıcı oldu ama işine yarar bişeyler bulabilirsin umarım.

Esenkal

ilginç :| bende ticaretci ruhu yok galipa :]

Dalgasız denizde herkes kaptan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek
    200 ytl nolcak hocam emolarla ye ama bi günde yeme 2 gece 2 emo :P

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Pc-ErrOr bunu yazdı:
    Turkcu_Dirilis bunu yazdı:

Esenkal

ilginç :| bende ticaretci ruhu yok galipa :]
    Kardeşim bunun ticaretle alakası yok.Sadece biraz mantık.Bazı arkadaşlar iddaa oyna demişler.Sonuçları malum.O yüzden en iyisimi kendine ''Ben hangi ticari maldan anlarım ve ticaretini yapabilirim?'' diye sormalısın.Bu soruya cevap verdikden sonra hemen işe girişmelisin.Satışını yapacağın  malı en ucuza nereden alabilirsin?Reklamını nasıl yapabilirsin?Para sevkiyatını nasıl yapabilirsin?Bunları değerlendirip kesin ve mantıklı cevaplar bulursan işte o zaman paran suyunu çekmez.Aksine ana paran yerinde durur,kârını da çıtır çıtır yersin.Karar senin.

Esenkal

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

gel buraya beraber karıya gıdelım senle :|

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

50 ytlsini harca ve geri kalan 150 ytl nin 9 ytl si ile alanadı al bisenyoksun.com gibi siteye reklamı doldur.geri kalan 141 ytl yide kendi siteni reklam yapmak için harca belki bir ayda harcadıgın parayı çıkaramazsın ama her ay 100 lira ayandan gelir. Tavsiyemdir.

Ne sattıgının ne yaptıgının önemi yok herşey reklamda biter.

...said addicted.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

Öneri : 2 -3 tane 70lik absolut vodka :) biraz çerez gerisini naparsan yap XD

Toplam Hit: 9272 Toplam Mesaj: 39