2013 Ygs-Lys Moduna Girmek
-
umarim faydasi olur, o arkadasa 20 ocakta yazdigim mesaj: Hocam öncelikle bu temponu sakın kaybetme bu anları ben de biliyorum. Artık yeter olsa da bitse havasındasın ama bunu senin mesleğin olarak düşün bir yıl boyunca bu işte çalışacaksın gibi. LYS polinomları aç ve güzelce konusunu çalış testlerin çöz. Her türlü sorusunu gör yani. Bu sırada da fizikten lys konularına başla atışlarla başlıyordu heralde. O aralar kolay tek tek konuları çözerek halletmeye başlaya. Zaten 1 nisandan sonra sadece lys ye yoğunlaşacaksın. 1 nisana kadar lysden ne kadar konu halledersen kalanında işin o kadar kolay olur. Kimyada da organik kimyaya başlamışsındır umarım. Organik kimya kadar kek bir konu yok sadece ezberle ve soruları yap. Mantık bu, zor hiç bir şey yok. Sadece biraz çalışanların fazladan puan alması için bir bölüm gibi düşün. Biyoloji ise ygs ly o kadar farklı değildir. LYS de ekstra olarak sistemle var. Sistemleri tek tek şematize ederek, ne ne iş yapar önemli hormonları ezberle. Önce konuyu çalışıp sonra sorularını çöz. Sosyal Bilgiler için ise şunu söyleyebilirim. Sen sayısalcısın o kadar detay gerek yok fakat neresi detay neresi detay değil bunu en iyi anlamanın yolunu vereceğim sana. Ben de öyle yapmıştım. Fem in 40 soruluk sosyal bilimler deneme kitabı var içinde 20 tane sosyal bilgiler denemesi var. İki güne bir tane deneme çö coğrafyadan tarihten. Yanlışların çıktıkça doğrusunu araştırmak için konu anlatımlı kitabı aç ve o konuyu oku. Eksiklerinin çok kısa sürede kapandığın göreceksin. Bu sırada dersanende varsa tarih ve coğrafya dersleri talep et sadece göz aşinalığı olmas için haftada 4 ders anlatsın. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Netlerini daha ayrıntılı yaz çok sevindirdin beni. İnşallah hakkında hayırlısı olur.
-
bende hazırlanıyor şu anda mat 1'den ders alıyorum Allah izin verirse haziranın sonu bitecek. sonra 1 ay kadar mat1 sorusu sonra fen'e yapıştır. böyle böyle gidecem Allah izin verirse :)
-
hocam kimseyi dinleme anlayacağın şekilde çalış ben de anadoludayım günlğk çalışmam(övünmüyorum), anlamadığım konuya kendi kendime çalışırım videolar boş sen kendine göre mantık kur sonuçta başarılı olursun. ben 11. sınıfım feme gidiyorum ama özel bi uygulama var 1 yıldır ygs harici hiçbişi görmüyoruz, 2 gün sonra ygs ye girsem 130dan aşağı çıkarmam. tükrçe 1 yanlış olur hadi 2 olsun, mat-geo full en fazla 1 geo 1 de mat boş olur, tarih-felsefe 3-4 yanlış çıkabilir bazı bilgi soruları sorun oluyo, coğrafya da yeni başladık ona da ezber yapıp girerim sınava onun da bilgi soruları pis oluyo ama yanlış veya boş çıkar, onun dışında fizikten full olabiliyo, kimya ve biyolojide de yine ayrıntı sorular olabiliyo oradanda hiç bakmadam girersem 6-7 boş çıkarırım. Ama şunuda söyliyim ben biyoloji ve kimyayı hiç sevmem lise1 de ilk dönem biyoloji 1 ikinci dönem 5, lise2 de yine aynı, kimya biraz daha tutarlıydı ama bu sene pek anlamadım kimyadan, ama biyoloji iyidir. baya uzun yazdık ama iş sende bitiyo, anladığın gibi çalış, derim ben
-
herkes iştedigi yeri kazanır inş :)
-
kksalbuurak bunu yazdı:
-----------------------------herkes iştedigi yeri kazanır inş :)
-----------------------------inş :)
-
Bende 11im o bu değilde hızlı geçiyor zaman ve normalde hiç ders çalışmayı sevmem şimdi son sene plan programa oturtması zor olacak benim için. Herkes için hayırlısı gençler :)
-
çok zor abi yeri gelicek çıldırıcak yeri gelicek pes ediceksin..
ama sen sakın çıldır.. pes et..