21. Yüzyılın Günahkar Çocuklarıyız
-
bu yazıyı yazan adam tam anlamıyla saçmalamış. yasaklasınlar torrent sitelerini? şehirde adım başı cd dükkanı 1 liraya 2 liraya film çekiyorlar ne kanun var ne bişey sonra gelmiş niye korsan kullanıyorsun ? kullanmayalımda napalım ? bu kadar cezbedici durumda bulunmasın yaptırımlar uygulansın orjinal cd lerde fiyatta daha makul olsun. ülkeye göre makul . mesela amerikada 100 dolara satılıyorsa burada 50 dolar hatta 40 dolara satılsın ?
-
Araştırmadan yazılmış şeyler bunlar...
Kâr amacı gütmeden korsan yayın kullanmanın bi sakıncası yoktur..
Soru
Korsan cd veya kitapları almak kul hakkına giriyor mu? Giriyorsa bunu bilmeden aldıklarımızın hakkını nasıl öderiz.
04-Temmuz-2006 - 12:30:44 Cevabımız
Değerli Kardeşimiz;Ticaret kastı olmaksızın bir tane kopyalamak dinen haram değildir. Ancak kanunlarına göre yasaklanmışsa kanunlara uymak gerekir. Bu sebebten tavsiye etmiyoruz.
Ticaret kastı olmaksızın Cd kopyalamak neden caiz görülüyor, konusunda bilgi almak için tıklayınız.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet Editör-------------------------------------------------------------------
Linkte daha ayrıntılı bi cevap da mevcut.. Burada satılan şeyler somut şeyler değil..
Siz bir kitabın içindeki yazıları bi deftere geçirdiğiniz zaman kitap sahibinin sizden telif taleb etme hakkı var mıdır sizce?
-
ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------Araştırmadan yazılmış şeyler bunlar...
Kâr amacı gütmeden korsan yayın kullanmanın bi sakıncası yoktur..
Soru
Korsan cd veya kitapları almak kul hakkına giriyor mu? Giriyorsa bunu bilmeden aldıklarımızın hakkını nasıl öderiz.
04-Temmuz-2006 - 12:30:44 Cevabımız
Değerli Kardeşimiz;Ticaret kastı olmaksızın bir tane kopyalamak dinen haram değildir. Ancak kanunlarına göre yasaklanmışsa kanunlara uymak gerekir. Bu sebebten tavsiye etmiyoruz.
Ticaret kastı olmaksızın Cd kopyalamak neden caiz görülüyor, konusunda bilgi almak için tıklayınız.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet Editör-------------------------------------------------------------------
Linkte daha ayrıntılı bi cevap da mevcut.. Burada satılan şeyler somut şeyler değil..
Siz bir kitabın içindeki yazıları bi deftere geçirdiğiniz zaman kitap sahibinin sizden telif taleb etme hakkı var mıdır sizce?
-----------------------------sorularlaislamiyet.com a fazla takılma. yanlış şeylerde var orda(yanlış hatırlamıyorsam)
-
Bence de gereksiz.
Herkesin bildiği, kullanmak istediği, ününü yaymış bi programı yazan adamın paradan sıkıntısı yoktur zaten. Biz alsak da almasak da adam parayı vurmuştur. Böyle bi durum olmasa bile çok da pipimde. Ben kullanmnak istediğim veya işime yarar bi programın warezini arar bulur indirir kurarım.
Arşivimdeki tüm programlar, oyunlar, filmler, müzikler warez :F
Biz, dünyanın dans edip şarkı söyleyen pislikleriyiz :F -
dünya devlerinden olan microsoft'un türkiye de kendi araştırması oldu bir ara. ortalama %70'i (sanırsam) geçik korsan windows kullanıldığı tespit edilmişti. korsana karşı tedbir alınması microsoft firması için ne kadar zor olsa gerek ki diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
ürettiği her ürünü bir şekilde şifrelemek ya da o ürünün internete bağlandığı anda önce bir doğrulama yapmasını sağlamak ne kadar zor olsa gerek.
sadece ürünü geçtim oyunlarda programlarda olsun nasılsa bu işletim sisteminde çalışacağı için aynı kontrol yapılabilir.
bu sadece türkiye den benim aciz düşüncem bunu da aklınızdan çıkarmayın. kaldı ki microsoft firması bu düşünceyi kaç ile çarpıp katlayabilir. ne de olsa o kadar para alan microsoft çalışanı programcısı ben değilim.
diyeceğim o ki satan razı alan razı. eğer ki firmalar bunları engelleyebileceği halde umursamazlıktan geliyorlarsa, derim o zaman bu işin içinde bir iş var bir rant var...
-
müzikf elan sallamam ama kitap alırken orjinalini alırım hep
-
pc için yazılım türü ürünlerde sonuna kadar KORsan kımse savunmasın maliyetinin 10 katını patent hakkı olarak
isteyen birine para mara veremem, istersin 10 $ 20 $ eyv herkes alır kullanır 500$ 1000$ kişisel kullanıcı için fazla bi miktar.