folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 26.08.2009 Tarihli Eleştiri Yazım > "Türk Hava Yolları"

26.08.2009 Tarihli Eleştiri Yazım > "Türk Hava Yolları"

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Paragrafi bunu yazdı:
    -----------------------------

Sayın kardeşim,

Belki de bugün senin gibi düşünenler yüzünden ingilizce dünya dili. İngilizce kaç asırlık bir lisandır ki, sen bu lisanı alıp tarihin en eski insanlarından ve en eski dillerinden olan Türkçe'nin önünde tutuyorsun? Evet Türk Hava Yolları bir dünya şirketidir ve kimse Rusça bilemez, kimse arapça bilemez; Ama kimse almanca da bilmiyor  Fransızca da bilmiyor. Peki neden, Fransa uluslararası uçaklarında "Air France routes", Almanya ise "Deutschland Flugverkehrs" yazıp;  bu büyük yazıların altında bir parantez içerisinde (Germany Air Lines & France Air Lines) yazıyor. Peki bu uçaklar uluslararası çalışan bir şirket değil midir?

İngilizce'nin neden Dünya dili olduğu hakkında bu saatten sonra yorum yapmamız mümkün değil. İyi de olsa kötü de olsa artık Dünya çapında kullanılıyor. Bu İngilizce'ye olan hayranlığımızdan veya Türkçeyi beğenmediğimiz manasına gelmez. İngilizce artık bir zorunluluktur. İngilizce'ye kapılarını kapatan her konuda geri kalır. Ülke sınırlarımız içerisinde oraya buraya İngilizce yazılmasını bende hoş bulmuyorum tabiki. Fakat Dünya çapında iş yapanların dil konusunda değişimlere gitmesi normal ve gereklidir. Çünkü artık bir ülkeye değil tüm insanlığa hitap ediyorsunuz.

Air France routes demişsin.

Air'de France'da routes'de İngilizce kelimeler. Aynı zamanda Fransızca'da da bu kelimeler kullanılmakta.

Almanca'da aynı dediğim şekilde o da İngilizce'ye yakın bir dildir.

Firmaların pazar payına da bakmak gerekir. Kendi çapında çalışan ulusalcı firmalarsa normaldir. O zaman gelsin bizim firmalarda yazsın.

λ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

isim değilde asıl Türk hava yolları anadolu insanına 2. sınıf insan muamelesi yapıyo :W

yine Thy'nin kuruluşu olan AnadoluJet le normal Thy biletleri aynı fiyat ama ikramlar standartların falan düşüklüğü gözünüze batmıştır. 5 liranın cimriliği mi bu :W

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NeverSayNever
    NeverSayNever's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:

barcelona'nın sponsorlarından birinden bahsediyoruz değilmi?

dünya çapında şirket olacaksan geçeceksin bunları, coca cola'da ramazan aylarında kıymalı pideli iftar sofralı reklam yapıyor noldu abd müslümanmı oldu?

bende yazdıklarına katılmayacağımı söylücektim ancak hocam iyi yazmış bana gerek kalmadı...

ayrıca thy barcelona nın ardından 2 gün önce manchester united bugün de yunan basketbol takımı marussi ile de anlaştı türk-turkish in önemi yok benim gözümde çok iyi işlere imza attılar.

Asla Asla Deme. . .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

birader ordaki turkısh kelimesi ingilizceyi çok sewdiğimizden değil de ingilizcenin  GLOBAL BİR DİL   olmasından kaynaklanıyor :) çok kasmışsın ;)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ozzzz
    Ozzzz's avatar
    Erkek

Hocam bence çok yanlış dusunuyosun bi bakıma haklı olabilirsin ama ... 

Türk hava yolları dünya capında bir şirket baksana Barca ya m.U ya sponsor oluyor Turkısh de Türk demek diilmi sonuçta Turkiye içinden çok Dısına sefer yapıyo bu uçaklar bence gayet doğar Dunyada en cok kullanılan dili seçmeleri..

Ben bu insanları anlamıyorum.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

Bu konu hakkında düşüncelerini dile getiren bütün arkadaşlara katılıyorum. Herkesin kendine göre haklı olduğu bir durum var. Aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem sakal hesabı, herkes gerçekten de, mantıken çok doğru şeyler söylemişler. Herkese alakalarından ötürü teşekkür ediyorum.

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek

barca ya sponsor olduda ne oldu a.q.. tüm dünya tanidi türkiyeyi, ismimiz kral mi oldu.. ALLAH ALLAH.. .. kendi vatandasina adam gibi hizmet ediyor mu bakalim bu türkish airlines????? cok iyi işler yapmismis... ! bu şeye benzedi : ayrani yok icmeye atla gider sicmaya...  bu firma mi türkiye cumhuriyetine ait bi hava yolu sirketi..? bsgitsinler diyorum..  sen ucagina türkçe yazamiyorsan ve tüm dünyaya bu sekilde uçamıyorsan. Türkish yazan kısmıda kaldirsinlar daha iyi a.q

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaptanMagaraAdami
    KaptanMagaraAdami's avatar
    Erkek

garga bunu yazdı:

Turkish Airlines yazincami ? Turkceyi kaybedecegiz... vah vah.

vazgecin bu felaket tellaligindan yahu. Turkce'nin hicbir yere kayboldugu falan yok.

Herkes Turkce konustugu surece tum turkiyede ingilizce tabelalar olsada yine bisey olmaz merak etmeyin.

Şimdi sen, ciddi ciddi, Türkçe yazabildiğin iddiasında mısın? Türkçe'yi nasıl konuştuğunu tahmin etmeye pek gerek yok herhalde?

:)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

KaptanMagaraAdami bunu yazdı:

garga bunu yazdı:

Turkish Airlines yazincami ? Turkceyi kaybedecegiz... vah vah.

vazgecin bu felaket tellaligindan yahu. Turkce'nin hicbir yere kayboldugu falan yok.

Herkes Turkce konustugu surece tum turkiyede ingilizce tabelalar olsada yine bisey olmaz merak etmeyin.

Şimdi sen, ciddi ciddi, Türkçe yazabildiğin iddiasında mısın? Türkçe'yi nasıl konuştuğunu tahmin etmeye pek gerek yok herhalde?

:)

-------------------------

evet. tahmin et bakalim...

anca gidersin...
Toplam Hit: 3425 Toplam Mesaj: 30