32 Bit Mi One Ya ? [ Pc Mühendisi :) ]
-
Şimdi ilk kez pc lab dersine gittim.Donanımı falan gösterdiler 30-40 kişiydik hiç yerimden kalkmadım.Yanlış anlamayın artistik değil.Bu işlemci, bu harddisk falan gösterdiler.Neyse sonra dedim asistanla muhabbeti kurayım.Asistan sonuçta bölümü bitirmiş hoca olacak yakında.Neyse ;
Sonra laf arasında ram çok önemlidir falan dedi bi elemana.Bende dedim ki hocam 32 bitte 3 gb ramden fazla kullanılamıyor.Asistan atladı yok kullanırsın falan dedi.Ho,cam dedim 3.2 den fazlası 32 bit işletim sisteminde sorun oluyor diye biliyorum 4-5 gb ram kullanılamıyor daha doğrusu işletim sistemi kullanmıyor dedim.64 bit kurdumu oluyor dedim.
Adımın dediği lafa bakın : hiç o konuda bi araştırma yapmadım bilmiyorum.
--
Nası yani ?? Bunu kesinlikle aşşağılama şu bu olarak algılamayın fakat bölümü bitirmiş asistan yani c yi bilen adam, calculus şunu bunu geçen adam işletim sistemlerini bilen adam 32 bit ve 64 bit arasındaki farkı bilmiyor mu ?
Hocaaa naptın sen ???
Bilemiyorum nasıl bir yere geldim ? Bölüm hocasıyla muhabbetim var.Anlattım ne var ne yoksa.Dedi ki biz size zaten progamcılığı göstermeyeceğiz.Yani bi kurs ayazılıp c# öğrenebilirsin.Fakat 2050 yılında c# mı kullanılacak bilgisayarda programlama dili olarak ? yada javanın falna kullanılacağının garantisini verebilir misin dedi ? Hatta mevzu assembly den falan çıkmıştı.
Dedi ki biz size binary , assembly gibi 2050 yılında da bilgisayarlarda kullanılaak şeyleri vericez.Donanımı, sistem temelini vericez dedi.
Şimdi aklım karıştı sistem temelini verirlerken 32 bitin ve 64 bitin ne olduğunu, farklırını falan vermeyecekler mi ? Nasıl iş bu ??
--
Annem biligsayar mühendisliğine git zaten ilgileniyorsun seviyosun dedi.Ben psikoloji istiyordum.ilk gün dersinde vay bea cidden doğru seçim yapmışım demiştim.Ki bu gün bölüm dersinde 2 sene önce mysitede ağ tapolojilerini vermiştim.star, bus falan..Onları gördük.Fakat şimdi aklıma takıldı.
32-64 bit bilmiyor adam ?? off of.. noluyoruz abi ya ...
-
olur öle şeler kendi numarasını ezberleyemeyen mühendislerde var üzülme başkası için pek.
sen zaten onun verdiklerinden daha çok şey kaaparsın bi şekilde.
-
Daha nelerle karşılacaksın bunlar ne ki ?
Üniversitedeki hocaları her gelişmeyi takip eden her an her sorduğun sorunun cevabını verecek biri olarak hayal etme bence :)
O adamlar kendi üniyi bitirdikleri yılda ne öğrendilerse o kadarını biliyolar daha fazlasını araştırmak öğrenmek geliştirmek felan yalan yani :)
Yukarda dediğim kendini geliştirecek adamlar bi elin parmağını geçmez.
Kısaca olay şu ünide sana temeli verirler gerisi sana ait kendini yetiştireceksin.
Temeli bile doğru düzgün veremiyebilirler tabiki..
8farklı milletten hocadan ders alıyorum emin ol 1-2 yi geçmez adam gibi olan..sadece türklere özgü de değil yani :)
-
hoca inş.Cidden bilgisayar mühendisliğine giderken nasıl sevinmiştim.içini dışını öğrenicem diye.Fakat böyle birşey denk gelince ne bileyim acaba ne kadar öğretecekler diye düşünmeye başladım..
İnş bir şekilde rayına oturur herşey.Derslerimi yüksek tutup Türkiye ye gitmeye düşünüyorum da nereye gidebilicem.Güzel bir üniversiteye gitmem lazım.
Burada ingilterede falan geçiyor diploma.Ayrıca ingiltere diplomalarının geçtiği her yerde ( kanada fln ) geçiyor.Okul avantajlı fakat içeriği ne işte.. :-/
Hayırlısı bakalım.
-
Ben okuldan öğrendiklerimle kalsaydım tamamen boş biri olurdum. Lisede öğrendiklerim yüksekokulda öğrendiklerimden daha iyiydi ama yine de okuldan çok şey beklemedim. Sen de okuldan fazla birşey bekleme kendi kendini geliştirmeye bak. 1-2 tane düzgün hoca bulursan onlardan ne kapabilirsen kapmaya bak.
-
işte böyle boş adamları sırf parası var diye okullara alıyolar sinir oluyorum aynı şeyin bi benzeri benim başıma geldi malum bu sene yeni bir okuldayım pc hocasının bilgisini ölçmek için ''harddiskte bad sector var hocam 1 bölüm nasıl tamir edebilirim'' dediğimde bana ''ben hiçbişey bilmiyorum'' demesiyle donup kaldım madem o bölümü sevmiyosun ne o bölüme giriyosun ? bırak bilgisayarla ilgilenen adamlar o bölüme girsin ama bütün iş bu eğitim sisteminden kaynaklanıyor zamanında SSCB'nin yaptığı gibi eğitim politikası uygulasalar bizden ne adamlar çıkıcakta işte sonra böyle kendini bi bok sanan b.mühendisleri çıkıyor..
-
Herşeyden önce Bilgisayar mühendisine pc müdendisi denmicegini ögren.
64 bit 32 bit olayını bilmiyor olabilir onun mallıgı bu ama bir işlemcinin nasıl çalıştıgını biliyor mu biliyor seninde ögrenmen gereken kısım bu.Üniversite sana piyasada kullanabilicegin çok az şey ögretir herşeyi kendin ögrenmen laızm.
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------Herşeyden önce Bilgisayar mühendisine pc müdendisi denmicegini ögren.
64 bit 32 bit olayını bilmiyor olabilir onun mallıgı bu ama bir işlemcinin nasıl çalıştıgını biliyor mu biliyor seninde ögrenmen gereken kısım bu.Üniversite sana piyasada kullanabilicegin çok az şey ögretir herşeyi kendin ögrenmen laızm.
-----------------------------hoca
http://www.pclabs.com.tr/2003/03/07/islemciler-cpu-nasil-calisir/
---
Sonuçta bunları öğrenebiliriz.Üniversite deyince akla böyle yahoo, google, algoritma, şu bu gibi projelerin yapıldığı yerler geliyor akla ( en azından benim öyle )
Ben üniversiteyi hem standfort, mit vs.. gibi hayal etmişim sanırım.Kaldı ki bizim üni o kadar değil galba.
--
Yani bana göre üniversitede eğitim dışında , geliştirme olacağını düşünüyordum.Gerçi o aşamaya gelmedim henüz bi fikir yürütmek istemiyorum.Yani 3-4 . snıfta çok sağlam bir projede çalışmak, geliştirmek istiyorum farklı bir proje..
Yapay zeka olabilir, başka birşey olabilir.Fakat 32 bit ile 64 bit farkını bilmeyen bir adamla aynı projede olmak canımı sıkar..Benim aklıma öğretmen dedimi harbi sağlam adamlar gelir.
Yani derslerde öğrencilerin fırlama sorularına çat diye laf sokan proflar olur.O tarz..
-
en saglam adam idealist degilse gider piyasada çalışır.Sanki hocalara çok imkanlar tanınıyorda en iyi adamların hoca olmasını bekliyorsunuz.Gercekci olmak lazım.
işlemcinin nasıl çalıştıgını bu kadar basit bir yazıdan anlayamazsın otur tasarla desem ne yapıcaksın ?Bazı şeylerin bilimini bilmek ayrıdır.Banada gecenlerde tahribattan çocugun biri geldi sordu abi google'a reklamlarından anlarmısın hayır dedim bir iki şey daha sordu bilmiyorum dedi.Sende bir bok bilmiyormuşsun dedi gitti.Şimdi kim gercekte birşey bilmiyor?
Ben burda hocanı savunmuyorum onun salaklıgı ama hayallerede kapılmayın.
-
doktora yapiyorum amerika'da computer science ve ben de bilmiyorum. utanilacak birsey degil bu. Ileride anlarsin ne demek istedigimi.
Alin size malzeme: microsoft office kullanmayi da bilmiyorum.
-
kafama takılan kısım madem 32 bit işletim sistemleri 3.2 gb ramden yukarısı desteklemiyor. Millet malmı 32 bit win 2003 enterprise 16 gb ramli vs vs sunucu alıyor
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa366778%28VS.85%29.aspx
Physical Memory Limits: Windows Server 2008
The following table specifies the limits on physical memory for Windows Server 2008. Limits greater than 4 GB for 32-bit Windows assume that PAE is enabled.
Version Limit in 32-bit Windows Limit in 64-bit Windows Windows Server 2008 Datacenter 64 GB
2 TB
Windows Server 2008 Enterprise 64 GB
2 TB
Windows Server 2008 HPC Edition Not applicable
128 GB
Windows Server 2008 Standard 4 GB
32 GB
Windows Server 2008 for Itanium-Based Systems Not applicable
2 TB
Windows Small Business Server 2008 4 GB
32 GB
Windows Web Server 2008 4 GB