folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder 32 Bit Mi One Ya ? [ Pc Mühendisi :) ]

32 Bit Mi One Ya ? [ Pc Mühendisi :) ]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Şimdi ilk kez pc lab dersine gittim.Donanımı falan gösterdiler 30-40 kişiydik hiç yerimden kalkmadım.Yanlış anlamayın artistik değil.Bu işlemci, bu harddisk falan gösterdiler.Neyse sonra dedim asistanla muhabbeti kurayım.Asistan sonuçta bölümü bitirmiş hoca olacak yakında.Neyse ;

Sonra laf arasında ram çok önemlidir falan dedi bi elemana.Bende dedim ki hocam 32 bitte 3 gb ramden fazla kullanılamıyor.Asistan atladı yok kullanırsın falan dedi.Ho,cam dedim 3.2 den fazlası 32 bit işletim sisteminde sorun oluyor diye biliyorum 4-5 gb ram kullanılamıyor daha doğrusu işletim sistemi kullanmıyor dedim.64 bit kurdumu oluyor dedim.

Adımın dediği lafa bakın : hiç o konuda bi araştırma yapmadım bilmiyorum.

--

Nası yani ?? Bunu kesinlikle aşşağılama şu bu olarak algılamayın fakat bölümü bitirmiş asistan yani c yi bilen adam, calculus şunu bunu geçen adam işletim sistemlerini bilen adam 32 bit ve 64 bit arasındaki farkı bilmiyor mu ?

Hocaaa naptın sen  ???

Bilemiyorum nasıl bir yere geldim ? Bölüm hocasıyla muhabbetim var.Anlattım ne var ne yoksa.Dedi ki biz size zaten progamcılığı göstermeyeceğiz.Yani bi kurs ayazılıp c# öğrenebilirsin.Fakat 2050 yılında c# mı kullanılacak bilgisayarda programlama dili olarak ? yada javanın falna kullanılacağının garantisini verebilir misin dedi ? Hatta mevzu assembly den falan çıkmıştı.

Dedi ki biz size binary , assembly gibi 2050 yılında da bilgisayarlarda kullanılaak şeyleri vericez.Donanımı, sistem temelini vericez dedi.

Şimdi aklım karıştı sistem temelini verirlerken 32 bitin ve 64 bitin ne olduğunu, farklırını falan vermeyecekler mi ? Nasıl iş bu ??

--

Annem biligsayar mühendisliğine git zaten ilgileniyorsun seviyosun dedi.Ben psikoloji istiyordum.ilk gün dersinde vay bea cidden doğru seçim yapmışım demiştim.Ki bu gün bölüm dersinde 2 sene önce mysitede ağ tapolojilerini vermiştim.star, bus falan..Onları gördük.Fakat şimdi aklıma takıldı.

32-64 bit bilmiyor adam ?? off of.. noluyoruz abi ya ...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

olur öle şeler kendi numarasını ezberleyemeyen mühendislerde var üzülme başkası için pek.

sen zaten onun verdiklerinden daha çok şey kaaparsın bi şekilde.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Daha nelerle karşılacaksın bunlar ne ki ?

Üniversitedeki hocaları her gelişmeyi takip eden her an her sorduğun sorunun cevabını verecek biri olarak hayal etme bence :)

O adamlar kendi üniyi bitirdikleri yılda ne öğrendilerse o kadarını biliyolar daha fazlasını araştırmak öğrenmek geliştirmek felan yalan yani :)

Yukarda dediğim kendini geliştirecek adamlar bi elin parmağını geçmez.

Kısaca olay şu ünide sana temeli verirler gerisi sana ait kendini yetiştireceksin.

Temeli bile doğru düzgün veremiyebilirler tabiki..

8farklı milletten hocadan ders alıyorum emin ol 1-2 yi geçmez adam gibi olan..sadece türklere özgü de değil yani :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

hoca inş.Cidden bilgisayar mühendisliğine giderken nasıl sevinmiştim.içini dışını öğrenicem diye.Fakat böyle birşey denk gelince ne bileyim acaba ne kadar öğretecekler diye düşünmeye başladım..

İnş bir şekilde rayına oturur herşey.Derslerimi yüksek tutup Türkiye ye gitmeye düşünüyorum da nereye gidebilicem.Güzel bir üniversiteye gitmem lazım.

Burada ingilterede falan geçiyor diploma.Ayrıca ingiltere diplomalarının geçtiği her yerde ( kanada fln ) geçiyor.Okul avantajlı fakat içeriği ne işte.. :-/

Hayırlısı bakalım.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    Ben okuldan öğrendiklerimle kalsaydım tamamen boş biri olurdum. Lisede öğrendiklerim yüksekokulda öğrendiklerimden daha iyiydi ama yine de okuldan çok şey beklemedim. Sen de okuldan fazla birşey bekleme kendi kendini geliştirmeye bak. 1-2 tane düzgün hoca bulursan onlardan ne kapabilirsen kapmaya bak.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    işte böyle boş adamları sırf parası var diye okullara alıyolar sinir oluyorum aynı şeyin bi benzeri benim başıma geldi malum bu sene yeni bir okuldayım pc hocasının bilgisini ölçmek için ''harddiskte bad sector var hocam 1 bölüm nasıl tamir edebilirim'' dediğimde bana ''ben hiçbişey bilmiyorum'' demesiyle donup kaldım madem o bölümü sevmiyosun ne o bölüme giriyosun ? bırak bilgisayarla ilgilenen adamlar o bölüme girsin ama bütün iş bu eğitim sisteminden kaynaklanıyor zamanında SSCB'nin yaptığı gibi eğitim politikası uygulasalar bizden ne adamlar çıkıcakta işte sonra böyle kendini bi bok sanan b.mühendisleri çıkıyor..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Herşeyden önce Bilgisayar mühendisine pc müdendisi denmicegini ögren.

64 bit 32 bit olayını bilmiyor olabilir onun mallıgı bu ama bir işlemcinin nasıl çalıştıgını biliyor mu biliyor seninde ögrenmen gereken kısım bu.Üniversite sana piyasada kullanabilicegin çok az şey ögretir herşeyi kendin ögrenmen laızm.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:
    -----------------------------

Herşeyden önce Bilgisayar mühendisine pc müdendisi denmicegini ögren.

64 bit 32 bit olayını bilmiyor olabilir onun mallıgı bu ama bir işlemcinin nasıl çalıştıgını biliyor mu biliyor seninde ögrenmen gereken kısım bu.Üniversite sana piyasada kullanabilicegin çok az şey ögretir herşeyi kendin ögrenmen laızm.

-----------------------------

hoca 

http://www.pclabs.com.tr/2003/03/07/islemciler-cpu-nasil-calisir/

---

Sonuçta bunları öğrenebiliriz.Üniversite deyince akla böyle yahoo, google, algoritma, şu bu gibi projelerin yapıldığı yerler geliyor akla ( en azından benim öyle )

Ben üniversiteyi hem standfort, mit  vs.. gibi hayal etmişim sanırım.Kaldı ki bizim üni o kadar değil galba.

--

Yani bana göre üniversitede eğitim  dışında , geliştirme olacağını düşünüyordum.Gerçi o aşamaya gelmedim henüz bi fikir yürütmek istemiyorum.Yani 3-4 . snıfta çok sağlam bir projede çalışmak, geliştirmek istiyorum farklı bir proje..

Yapay zeka olabilir, başka birşey olabilir.Fakat 32 bit ile 64 bit farkını bilmeyen bir adamla aynı projede olmak canımı sıkar..Benim aklıma öğretmen dedimi harbi sağlam adamlar gelir.

Yani derslerde öğrencilerin fırlama sorularına çat diye laf sokan proflar olur.O tarz..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

en saglam adam idealist degilse gider piyasada çalışır.Sanki hocalara çok imkanlar tanınıyorda en iyi adamların hoca olmasını bekliyorsunuz.Gercekci olmak lazım.

işlemcinin nasıl çalıştıgını bu kadar basit bir yazıdan anlayamazsın otur tasarla desem ne yapıcaksın ?Bazı şeylerin bilimini bilmek ayrıdır.Banada gecenlerde tahribattan çocugun biri geldi sordu abi google'a reklamlarından anlarmısın hayır dedim bir iki şey daha sordu bilmiyorum dedi.Sende bir bok bilmiyormuşsun dedi gitti.Şimdi kim gercekte birşey bilmiyor?

Ben burda hocanı savunmuyorum onun salaklıgı ama hayallerede kapılmayın.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zep_lin
    Zep_lin's avatar
    Erkek

doktora yapiyorum amerika'da computer science ve ben de bilmiyorum. utanilacak birsey degil bu. Ileride anlarsin ne demek istedigimi.

Alin size malzeme: microsoft office kullanmayi da bilmiyorum. 

Gökler Yerler Bir Olmuş, Sonsuz Sıfırdan Fazlaymış.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

kafama takılan kısım madem 32 bit işletim sistemleri 3.2 gb ramden yukarısı desteklemiyor. Millet malmı 32 bit win 2003 enterprise 16 gb ramli vs vs sunucu alıyor

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa366778%28VS.85%29.aspx

Physical Memory Limits: Windows Server 2008

The following table specifies the limits on physical memory for Windows Server 2008. Limits greater than 4 GB for 32-bit Windows assume that PAE is enabled.

VersionLimit in 32-bit WindowsLimit in 64-bit Windows
    Windows Server 2008 Datacenter

64 GB

2 TB

Windows Server 2008 Enterprise

64 GB

2 TB

Windows Server 2008 HPC Edition

Not applicable

128 GB

Windows Server 2008 Standard

4 GB