32 Bit Mi One Ya ? [ Pc Mühendisi :) ]
-
hacı olur böle şeyler adamlar işletim sistemiyle alakalı deil bide 64 bit furyası daha yeni çoğu kişi bilmiyordu sistemler yükselince anlaşılıyor
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------en saglam adam idealist degilse gider piyasada çalışır.Sanki hocalara çok imkanlar tanınıyorda en iyi adamların hoca olmasını bekliyorsunuz.Gercekci olmak lazım.
işlemcinin nasıl çalıştıgını bu kadar basit bir yazıdan anlayamazsın otur tasarla desem ne yapıcaksın ?Bazı şeylerin bilimini bilmek ayrıdır.Banada gecenlerde tahribattan çocugun biri geldi sordu abi google'a reklamlarından anlarmısın hayır dedim bir iki şey daha sordu bilmiyorum dedi.Sende bir bok bilmiyormuşsun dedi gitti.Şimdi kim gercekte birşey bilmiyor?
Ben burda hocanı savunmuyorum onun salaklıgı ama hayallerede kapılmayın.
-----------------------------hangi mal?
-
Genki bunu yazdı:
-----------------------------kafama takılan kısım madem 32 bit işletim sistemleri 3.2 gb ramden yukarısı desteklemiyor. Millet malmı 32 bit win 2003 enterprise 16 gb ramli vs vs sunucu alıyor
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa366778%28VS.85%29.aspx
Physical Memory Limits: Windows Server 2008
The following table specifies the limits on physical memory for Windows Server 2008. Limits greater than 4 GB for 32-bit Windows assume that PAE is enabled.
Version Limit in 32-bit Windows Limit in 64-bit Windows Windows Server 2008 Datacenter 64 GB
2 TB
Windows Server 2008 Enterprise 64 GB
2 TB
Windows Server 2008 HPC Edition Not applicable
128 GB
Windows Server 2008 Standard 4 GB
32 GB
Windows Server 2008 for Itanium-Based Systems Not applicable
2 TB
Windows Small Business Server 2008 4 GB
32 GB
Windows Web Server 2008 4 GB
32 GB
-----------------------------32 işlemci rami desteklemiyor degil sadece 32 bitlik işletim sistemlerinde ram'i temsil eden degişkenin türüyle alakalı birşey.
-
hmm şöyle bişiler buldum
http://technet.microsoft.com/tr-tr/library/cc775523%28WS.10%29.aspx
http://technet.microsoft.com/tr-tr/library/cc758228%28WS.10%29.aspx
fakat sonuç olarak 64 bit dediğiniz gibi daha sağlıklı sanırım
-
Onlar Server sistemleri sanırım 1200 $ dan filan başlıyo özeldirler heralde.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
sandman bunu yazdı:
-----------------------------hoca
http://www.pclabs.com.tr/2003/03/07/islemciler-cpu-nasil-calisir/
---
Sonuçta bunları öğrenebiliriz.Üniversite deyince akla böyle yahoo, google, algoritma, şu bu gibi projelerin yapıldığı yerler geliyor akla ( en azından benim öyle )
Ben üniversiteyi hem standfort, mit vs.. gibi hayal etmişim sanırım.Kaldı ki bizim üni o kadar değil galba.
--
Yani bana göre üniversitede eğitim dışında , geliştirme olacağını düşünüyordum.Gerçi o aşamaya gelmedim henüz bi fikir yürütmek istemiyorum.Yani 3-4 . snıfta çok sağlam bir projede çalışmak, geliştirmek istiyorum farklı bir proje..
Yapay zeka olabilir, başka birşey olabilir.Fakat 32 bit ile 64 bit farkını bilmeyen bir adamla aynı projede olmak canımı sıkar..Benim aklıma öğretmen dedimi harbi sağlam adamlar gelir.
Yani derslerde öğrencilerin fırlama sorularına çat diye laf sokan proflar olur.O tarz..
-----------------------------madem hocaların sağlam adam olmasını istiyorsun ozaman asistanların peşini bırak onlarda sonuçta öğrenci kimisi yükseklisans kimisi doktora (en azından bizde öle)
git profların yanına gör bakalım
bizim arkadaşlar yapalım demişlerdi fırlamalık bir yanlış soru hazırlamıştık eksik bilgi olan(zamandı)
asistanlardan tekine götürdüler 1 hafta sonra çözemedim demiş
prof un tekine götürdüler hocam bu soruyu yapamadık ayağına
bakar bakmaz burada eksik bilgi var demiş :s
şimdi sen ikisinede hocam diyorsun :S
Avira bunu yazdı:
işte böyle boş adamları sırf parası var diye okullara alıyolar sinir oluyorum aynı şeyin bi benzeri benim başıma geldi malum bu sene yeni bir okuldayım pc hocasının bilgisini ölçmek için ''harddiskte bad sector var hocam 1 bölüm nasıl tamir edebilirim'' dediğimde bana ''ben hiçbişey bilmiyorum'' demesiyle donup kaldım madem o bölümü sevmiyosun ne o bölüme giriyosun ? bırak bilgisayarla ilgilenen adamlar o bölüme girsin ama bütün iş bu eğitim sisteminden kaynaklanıyor zamanında SSCB'nin yaptığı gibi eğitim politikası uygulasalar bizden ne adamlar çıkıcakta işte sonra böyle kendini bi bok sanan b.mühendisleri çıkıyor..
-----------------------------ayrıca her fırsatta sisteme bok atıp durmayın
demişsin işte bırak bilgisayarlar ilgilenen adamlar girsin o bölüme ben lise 3 öğrencisi adama sordummu ne olmak istiyorsun diye bir fikrim yok diyor :S
afadersin ama çoğu kişi mühendislik istediği için değil sıanvdan yüksek aldığı için mühendisliğe gidiyor
birde iş olanağı daha yüksek gözüktüğü için türkiye de bir mühendislik fetişi almış başını gidiyor iş verenlerde mal iş ilanında bunu gördüm ben
"üniversitelerin mühendislik fakültelerinden bilgisayar elektronik elektrik işletme muhasebe bölümlerinden mezun"
burada hocam affedersin ama sisteme bok atmadan önce sen ne bok yaptın onu sorgula kendine
adam akıllı öğrendinmi
soruya göre denklem ezberlemek yerine
soruya göre denklem ürettinmi
ayrıca şunu bana şunu diyen adam varsa ben o memleketteki mühendislerin bilgilerinden şüphe ederim
"sana matematik ve fizikle başarılar" bunu diyen meslek lisesi okumuş ve bizim hakkımızı yiyorlar asıl bizim mühendis olmamız gerek diyen dallamanın biri
asıl sonuç mühendislik demek matematik ve fizik demek bana bunun aksini kim ispat edecek
tamam sen mühendislik okursun bir kaç programlama dili öğrenirsin
yapacağın şey kütüphane otomasyonundan ileri gitmez
ben patronun olarak gelsem desemki ya bana şu parçaların mukavemet hesaplarını yapıp simule eden bir program yazarmısın (ki bunun için çok fazla bilgi gerekir)
ne yapacaksın 3le 5i toplayan bir muhasebe programımı vereceksin :S
-
Genki bunu yazdı:
-----------------------------kafama takılan kısım madem 32 bit işletim sistemleri 3.2 gb ramden yukarısı desteklemiyor. Millet malmı 32 bit win 2003 enterprise 16 gb ramli vs vs sunucu alıyor
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa366778%28VS.85%29.aspx
Physical Memory Limits: Windows Server 2008
The following table specifies the limits on physical memory for Windows Server 2008. Limits greater than 4 GB for 32-bit Windows assume that PAE is enabled.
Version Limit in 32-bit Windows Limit in 64-bit Windows Windows Server 2008 Datacenter 64 GB
2 TB
Windows Server 2008 Enterprise 64 GB
2 TB
Windows Server 2008 HPC Edition Not applicable
128 GB
Windows Server 2008 Standard 4 GB
32 GB
Windows Server 2008 for Itanium-Based Systems Not applicable
2 TB
Windows Small Business Server 2008 4 GB
32 GB
Windows Web Server 2008 4 GB
32 GB
-----------------------------hocam oradaki olay o bu değil.Araştırmadım bilmiyorum demesi.Bu adamlar napıyor ;
Üniversitenin linux serverlarını falan bakan adamlar asistan, sitelerinle ilgilenen adamlar asistan.
Yani olayı anlatabildim mi ? Benim dediğim şey bu adamlar ilgileniyor edyor.Proflar falan kalkıp bunlarla ilglenmiyordur.
Sistem yöneticisi var servelrla şunlarla bunlarla ilgileniyor gittim yanına.Linux serverlarda önce işi öğğrenicektim sorna devam ettircektim.Hocaylada konuştum hoca daha websitenin kodlanma dilini bilmiyor.Ben asp biliyorum asp.net bilmiyorum hocam dedim.Asp ile biraz uğraştım ama aspx hakkında bilgim sıfır dedim.Hocanın dediği şey ;
bizim sayfada asp ile kodlandı dedi.yok hocam aspx dedim boşver oda aynısı değil mi yaparsın dedi.
pardon ??? ikisi aynı hıı tabi.Bi baktım alakası yok.
Şimdi kalkıp bu adamları normal görmemi mi bekliyosunuz ??
---
sisteme karşı çıkmayayım hea ? bırka allahını seversen.Ben ilk bilgisayarımı 2001 de aldım.Elimde resmen parçalandı.Onunla html bşladım.Yapabildiklerim belli.
Birde daha 8-9 yaşında ve şimdi benden büyük adamlar var.O adamlar bilgisayar mühendisliğine gitmesede çok fazla şey biliyor.bu mu yani ?? mesela rene bildiğim kadarıyla bir üni bitirmemiş.
...vs.. vs...
-
buraya okuamya gelen her öğrenci ilk başta dersleri yuksek tutup türkiyeye geçer zaten aynı zumsuk gıbı :D okurken aklıma geldi yazayım dedim
bide dostum senin sayende tbtye takılan herkes kıbrısı dauyu senden benden ögrendi walla :D
-
seadog bunu yazdı:
-----------------------------buraya okuamya gelen her öğrenci ilk başta dersleri yuksek tutup türkiyeye geçer zaten aynı zumsuk gıbı :D okurken aklıma geldi yazayım dedim
bide dostum senin sayende tbtye takılan herkes kıbrısı dauyu senden benden ögrendi walla :D
-----------------------------:D yok abi bu 1. sene depresyonu değil.Onu eskişehire hgelen arklar vardı onlar bile yapıyordu.Geçen sene bitti o buranın kıymetin, özgülüğü yazın anladım.
Tek isteğim var adam gibi bi eğitim alabilmek..
-
Öte yandan kıbrısın ve daünün bana bi kıyak geçmesi lazım :D
-
koç bilg. mühendislikte burslu okuyan format atamayan arkadaşım wardır :)
bu bölümde zaten öğretilmez de bu tarz şeyler :) oturturlar bi büyük firma koltuğuna müdürlük yap derler :)