32 Bit Xp‘Nin 4 Gb‘Lık Ram Desteğini Açmak ( Döküman )
-
eline sağlık 4 gb e ulaşırsak deneriz D: 2 gb var şuan :D
-
Hocam istedıgın kadar ram destegını aç sonuçta ne olucak bılıyormusn ramlar gorucek ama işlevı olmucak gene kulanılabılen ram 3 u gecmıcek dıgerı gorse bıle calsımıcak 64 biti bounamı yapmıs adamlar calısma prensıbıne bak sen onlar traş 64 bıtıbosuna mı yapmışlar anlamı kalmıyor 64 bıtın xp sp3 64 bıt kulananırısn cok ısııtoyrsan ama onun orjınalı sanırım tr olarak yok drıverlerde sorun yasabıyılırısn...
Ben sizin kadar çakozlamam bu işlerden ama bence böyle :DSaygılar...
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------VisualBoy bunu yazdı:
-----------------------------underzero bunu yazdı:
-----------------------------eline saglik amd-x
ilk defa gordum xp nin ram sinirini kaldirmayi.
-----------------------------siniri 3.25 den 4 e mi cikariyor, yoksa komple siniri mi kaldiriyor_? verilen resimden max 4gb olur sonucunu cikardimda ben...
-----------------------------
xp 32 bit max 4 gb destekliyor zaten diye biliyorum.
-----------------------------VisualBoy abi 4gb'lık ram takılıyken, 3.25 görüyor ve bu sınırı ortadan tamamen kaldırıyor stabil 4 gb ram görebiliyorsun. 4'ün üzeri ram kullanımında 64 bit xp devreye giriyor. / ilaveten teşekkür ederim.
FOXXLY kardeşim 3.25 o :|
-
@ suhatuna
döküman incelenmeden yorum yapıldığını farz sayıyorum hocu.
çakozlamadığın ortada :D
neyse teşekkürler yinede :)
-
Wallpaper i istyrum amd-x cok hsuma gitti
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
-----------------------------
Wallpaper i istyrum amd-x cok hsuma gitti
-----------------------------burdan görebilirsin hocam ; 1-618-GR'nin eseri :D
-
Hocam güzel döküman teşekkürler.Yalnız Win7 32bit içinde geçerlimi bu yöntem?
Fiziksel olarak kesin kullanabiliyozmu test ettinizmi?
-
baba3232 bunu yazdı:
-----------------------------Hocam güzel döküman teşekkürler.Yalnız Win7 32bit içinde geçerlimi bu yöntem?
-----------------------------şimdi barışla ( barısyigit'le ) onu tartışıyorduk x 86 yapıların, ram destekleme dalgasını. ona göre desteklemez, aldatmaca bir olay gibi görülüyor.
lakin x86 sınır 4 gb'dır.
2x / 2x modül = 4gb x86 ( sanal boyut büyür, sistem ön belleğinde ki kullanılabilirlik alanı genişler )
2x / N 2x= x64 bit 16 katı.
kernelci arkadaşlarda, bu tartışmaya katılabilir x86 x64 mimarisi hakkında.
win7'de deneyenler var mı bilmiyorum daha evvelden merak edip denemedim.
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------baba3232 bunu yazdı:
-----------------------------Hocam güzel döküman teşekkürler.Yalnız Win7 32bit içinde geçerlimi bu yöntem?
-----------------------------şimdi barışla ( barısyigit'le ) onu tartışıyorduk x 86 yapıların, ram destekleme dalgasını. ona göre desteklemez, aldatmaca bir olay gibi görülüyor.
lakin x86 sınır 4 gb'dır.
2x / 2x modül = 4gb x86 ( sanal boyut büyür, sistem ön belleğinde ki kullanılabilirlik alanı genişler )
2x / N 2x= x64 bit 16 katı.
kernelci arkadaşlarda, bu tartışmaya katılabilir x86 x64 mimarisi hakkında.
win7'de deneyenler var mı bilmiyorum daha evvelden merak edip denemedim.
-----------------------------Peki Xp yi test ettinizmi öncesi ve sonrası performans artışı varmı bişeyler "fiziksel" :)
-
baba3232 bunu yazdı:
-----------------------------Peki Xp yi test ettinizmi öncesi ve sonrası performans artışı varmı bişeyler "fiziksel" :)
-----------------------------evet hocam :) olmaz mı.
programlara ayrılan boyut artıyor.
gözle görülür performans farkı yaşıyorsun :)