folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder 32 Bit Xp‘Nin 4 Gb‘Lık Ram Desteğini Açmak ( Döküman )

32 Bit Xp‘Nin 4 Gb‘Lık Ram Desteğini Açmak ( Döküman )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

msn gel la yapamadim bunu :D

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baba3232
    baba3232's avatar
    Erkek

Amd-x bunu yazdı:
    -----------------------------

baba3232 bunu yazdı:

Peki Xp yi test ettinizmi öncesi ve sonrası performans artışı varmı bişeyler "fiziksel" :)

evet hocam :) olmaz mı.

programlara ayrılan boyut artıyor.

gözle görülür performans farkı yaşıyorsun :)

Hmmm Walla geçeyimmi ne yapayım bende xpye düşünüyorum şuan Win7 64bit yüklü bende quad işlemci 4gb ram son zamanlar kasmaya başladı özellikle film klasörüme girince simgeler yok oluyor ve hdd totosunu sonuna kadar zorluyor gibi ses çıkıyor :)

"Dünyanın en yüce tahtına da çıksanız, oturacağınız yer, kendi kıçınızın üstüdür...(Friedrich Nietzsche)"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

bunu w7 si var mı

Boş İşler Uzmanı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

HeadBanger bunu yazdı:

bunu w7 si var mı

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa366796%28VS.85%29.aspx

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

32bit programlar 3 gbdan sonra 4gb ram harcayan programları adresleyemez ki? burada sadece görünüm değişiyor diye biliyorum. 

aydınlatırsan sevinirim hocu :D  

edit:// yorumları okudum tamamdır anladım :D  

ne diyon?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tugberk
    Tugberk's avatar
    Erkek

Hoca PAE'yi yanlış anlamışsın malesef. Öncelikle windows xp nin memory limit'i 3.25 gb değil 4 gb'dir. Senin az görme sebebin donanımın kendi belleğini fiziksel belleğe map etmesi. Ekran kartı olabilir başka bir pci donanımı olabilir. 

PAE'nin amacı ise, 32 bit sistemlerde 4 gb'den fazla fiziksel belleğin kullanılmasıdır. PAE'ye özel apiler kullanarak yazılmış programlar bundan faydalanabilir, faydalanmasa bile kernel faydalanacağı için sistem her halukarda hızlanır. (pagefile.sys neredeyse kullanılmaz) Ancak dediğim gibi bu 4 gb ve üstü fiziksel hafıza takılı ise geçerli.

Senin gördüğün ise sadece bir yanetki, PAE yi aktif ettiğinde PAE-Aware driver'lar 4 gb nin üstündeki adresleri kullanabilir oldukları için kendilerini oraya remap edebiliyorlar. 

İlginç bir şekilde internette bu konu hakkında doğrudan çok yanlış bilgi var, bu yüzden en güvenilir kaynak seninde verdiğin gibi msdn. 

xp nin memory limiti için.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa366778(v=vs.85).aspx#physical_memory_limits_windows_xp

ayrıca aynı sayfada

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa366778(v=vs.85).aspx#how_graphics_cards_and_other_devices_affect_memory_limits

Ayrıca yazının yorum bolumundeki "Enable PAE for full use of 4GB RAM" mesajı, aynen senin bu söylediğini söylüyor, altındaki moderatör notunu da ben de bu mesajı okuyan herkese öneriyorum. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

Tugberk bunu yazdı:

Hoca PAE'yi yanlış anlamışsın malesef. Öncelikle windows xp nin memory limit'i 3.25 gb değil 4 gb'dir. Senin az görme sebebin donanımın kendi belleğini fiziksel belleğe map etmesi. Ekran kartı olabilir başka bir pci donanımı olabilir. 

PAE'nin amacı ise, 32 bit sistemlerde 4 gb'den fazla fiziksel belleğin kullanılmasıdır. PAE'ye özel apiler kullanarak yazılmış programlar bundan faydalanabilir, faydalanmasa bile kernel faydalanacağı için sistem her halukarda hızlanır. (pagefile.sys neredeyse kullanılmaz) Ancak dediğim gibi bu 4 gb ve üstü fiziksel hafıza takılı ise geçerli.

Senin gördüğün ise sadece bir yanetki, PAE yi aktif ettiğinde PAE-Aware driver'lar 4 gb nin üstündeki adresleri kullanabilir oldukları için kendilerini oraya remap edebiliyorlar. 

İlginç bir şekilde internette bu konu hakkında doğrudan çok yanlış bilgi var, bu yüzden en güvenilir kaynak seninde verdiğin gibi msdn. 

xp nin memory limiti için.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa366778(v=vs.85).aspx#physical_memory_limits_windows_xp

ayrıca aynı sayfada

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa366778(v=vs.85).aspx#how_graphics_cards_and_other_devices_affect_memory_limits

Ayrıca yazının yorum bolumundeki "Enable PAE for full use of 4GB RAM" mesajı, aynen senin bu söylediğini söylüyor, altındaki moderatör notunu da ben de bu mesajı okuyan herkese öneriyorum. 

hocu biz ne anlattık?

siz nereye çekiyorsunuz.

4 gb'dan 00.1 bile yukarı çıklamayacağını zaten yazdığım postlardan anlaman lazımdı.

müritleri daha geniş kapsamlı bilgilendirdiğin için  teşekkürler :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tugberk
    Tugberk's avatar
    Erkek

Hoca belki sen yanlış anlamadın ancak aşağıdaki cümleler hayli yanlış bir izlenim veriyor.

Amd-x bunu yazdı:

Bildiğiniz gibi xp'nin 32 bit işletim sisteminde ki sınır bellek miktarı 3.25. 4 gb'lık ramın geriye kalan 75'ini heba ediyordu.

bu sorunun üstesinden çok basit bir yolla gelebilirsiniz.

/ PAE  ( fiziksel adres uzantısı ) 

Xp için 3.25 gb lik bir bellek sınırı varmışta PAE sayesinde 4gb nin hepsi kullanılabiliyormuş, şeklinde anlıyorum ben. Yanlış mı okuyorum acaba?

Windows için fiziksel bellek sınırı 4 GB dır (32 bit , 2^32 = 4gb) , PAE aktifken bu sınır 64 ya da 128 GB ye çıkabilir. (ekstra bellek erişim bitleri sayesinde)

Ayrıca senin ve internetteki birçok kişinin anlattığı yöntem, kullanılan fiziksel bellek miktarını etkilemediği için sistemi hızlandırmaz. Sadece virtual adresler değişiyor ancak fiziksel ram miktarı aynı, donanım yine aynı fiziksel ram'i kullanmaya devam ediyor, yani bir hızlanma hissi varsa, plasebo etkisidir.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Biliyordum!! Biliyordum!! 

Xpnin başarbileceğini biliyordum.. 

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Erkek

Tugberk doğru söylemiş, ben de ne diyo bu demiştim 3.25 den 4 e çikariyor gibi anlatmişsin.

The king is bleeding.
Toplam Hit: 5565 Toplam Mesaj: 37