365. Dönem Kısa Dönem Ve Yedek Subay Adayları
-
Zukkum bunu yazdıEMRE955 bunu yazdı
deniz kuvvetlerine yedek subay çıkan varsa ulaşsın bana bilgilendirelim
Hocam Muhafız ne iş yapar aydınlatır mısınız: :)
arkadaşın dediği gibi bol bol nöbet hocam. Bir de birliklerden çıkan araçlara silahlı olarak binersin koruma olarak. Bunlar harici yazı çizi zırt pırt hiçbir işin olmaz. Denizcilerin durum biraz farklı. Nöbetler 4 saattir ve kulede tek başına tutarsın. Bu sebeple uykusuzluğa alışmanı tavsiye ederim.
-
HyP-X bunu yazdıSeRDaR bunu yazdıHyP-X bunu yazdı
Dostlar eğitim de esas da Bilecik 9. Jandarma Eğt. Alay Kom. diyor. Sinif kisa dönem jandarma.
Ne yapariz ne ederiz nedir ne değildir varmi burayla ilgili tecrübesi olan?
Bir de acemi ve usta birliklerinin böyle ayni yere çikmasi durumu oluyor mu yoksa 1 ay sonra değişme ihtimali mi var?
acemi biirliğim buradaydı askeriyenin içi güzel dışarı çıkmasanda olur yalnız bilecik çok berbat bir şehir hocam bir tane caddesi var askeri kazıklamaya yer arıyor esnaflar çarşıda hiçbir şey yok internet kafeye gitsen kuyruktan oturamıyorsun bir çok kafe öğrencileri alıyor askeri almıyor resmen hiç güzel yer değil hiç sevmedim bir dsaha büyük konuşmuyum işim olmasın bilecikle
Hocam tavsyeler için yine de teşekkür ederim. Anlaşilan tedarikli gitmek de fayda var.
Garnizon dışı ama Eskişehir'e gidebilirsen iyi hocam araç kiralayıp yada tanıdık bulursan
bilecikte 9 saat çarşıya çıkıyordum sıkılıp 4-5 saatte geri dönüyordum kent ormanı var oraya bile askerin girmesi yasak ben kız arkadaşımla gidiyordum inzibat ses çıkartmıyordu
headbanger orada okudu konuya bekleniyorsunuz @ headbanger
-
valla serdar abi link attı baktım şimdiden geçmiş olsun.
içini karartmak gibi bir niyetim yok ama keşke mayıs gibi gitseydin neyse gelelim konuya.
kalın giyinmeye bak dağın başı orası ve çok soğuk oluyor. ve net bir şekilde günde 4 mevsimi yaşıyorsun. göller bölgesinde olmasından sebepse kuru bir havası var. erzurumdan daha soğuk hissedebilirsin. kış eksik olmaz. yılın 12 ayı üşürsün.
gidilebilecek yerler biraz kısıtlıu ama pelitözü göletini revize ettiler. halka açtılar
yeni bir avm yapıldı sanırım oralarda takılabilirsin. merkezde çay bahçelerinde vakit geçirebilrisin kent ormanına giriş yasak ben,imde bildiğim askere yasak yani. sebebini bilmiyorum. bol bol kazıklanmaya alış. ekmek 1 liraysa askere 3 lira. işine gelirse.
arkadaşlarınla toplanıp eskişehir bursa ve sakarya yapabilrisin en baba 1 saat 15 dk gidiş yine aynu gelliş sürer. küçükj bir şehir. he ama usta birliğin oraya düşüncede üzülme hiç yoksa farklı ilçeye düşersin yine üşürsün. Allah sabır versin.
-
ayrıca bizde de bir arkadaş vardı ünide.
cocuk bileciğe ortama falan alışamadı ben okulu bırakıyorum askere gidicem dedi. çocugun acemi birliği bileciğe düştü. nerdeyse intihar ediyordu. Bileciği sevmeye bak yoksa vakit geçmiyor ya. göller park alanları göletler mangal alanı falan ormanlık alanı falan çoktur. sürekli gezmeye bakın. halka bulaşmayın yeter
-
Ben de 15 ay bilecikte yaptım bol bol nöbet tuttum :)) bandodayım muhafıza geçtim şimdi nasıldır bilmiyorum.Marş eşliğinde yürürsün,spor yaparsın çarşısı küçüktür canın sıkabilir çay bahçesine int cafeye falan takılırsın..Genellikle doğuya gönderiyorlardı tim olarak.Ben aynı yerde kaldım keşke kalmasaydım diyordum nöbet tutmaktan başka bir şey yapmadım:/sabahın köründe kaldırırlar banyo hafta 1 2 defaydı ama usta olunca rahat olursun.Soğuk olur,gece eğitimleri yaptırırlar hayırlı olsun :).
Telefon kartı,yün içlik,yün çorap,ayakkabı boyası,çengel iğnesi,kilit vs.almayı unutma
(9 bölükteydim)
koray tarafından 22/Eki/16 12:06 tarihinde düzenlenmiştir -
Tuzlada kkk yedek subay piyade yapan, yapmış varmı bilgi verinde aydinlanalim hocalar
-
Beyler hepinize teşekkur ediyorum. Hayirlisi artik. Bursada akrabalar var. Git gel yapariz napalim.
-
1 hafta oldu gidip geleli :) darısı gidemeyenlere :)
-
EmQceR bunu yazdı
1 hafta oldu gidip geleli :) darısı gidemeyenlere :)
hayırlı olsun. Bende bitirdim yeni aradan çıkmış oldu
-