40 Yıl Sonra İlk Kez Yayınlanan Görüntüler
-
Amerikan uzay kurumu NASA, Ay'ın fethinin 40. yıldönümü dolayısıyla, astronot Neil Armstrong'un ünlü fulelerini gösteren tarihsel görüntüleri dijital ortama aktararak onardı ve internet sitesinde yayınladı.
Orijinal görüntülerin kaybolduğu yönündeki yaygın inanışa da böylece son veren NASA'nın Ay'ın fethine ait görüntüleri, Hollywood'un Lowry Digital firması tarafından sayısal ve yüksek çözünürlükle ortama aktarıldı.
NASA yetkilileri, görüntülerin onarılmasından yükümlü ekibin 3 yıl boyunca yaptığı araştırmanın ardından CBS televizyon kanalının Houston'daki arşivlerinde 20 Temmuz 1969'da naklen yayınlanan fetih görüntülerinin yüksek kalitede ve gerçek zamanlı görüntülerini bulduğunu ve bu görüntüleri NASA arşivlerindekilerle birleştirerek yeniden kaydettiğini bildirdiler.
Ay yüzeyinde Apollo 11 astronotlarının geçirdiği ve sabit bir kamerayla çekilen 3.5 saatlik sürenin bir bölümüne ait yüksek kalitedeki görüntüleri ''nasa.gov'' internet sitesinde izlemek mümkün.
-
ben genede inanmıorum gidildiğine....
-
ahmedmurad bunu yazdı:
-----------------------------
ben genede inanmıorum gidildiğine....
-----------------------------zaten gitmemişler.
-
Bayraktaki dalgalanmanın şekli her fotoğrafta aynı kartondan olabilür bayrak.
-
Gece vakti çölün birinde çekmişlerdir.
-
yaw arkadasim, biraz akil fikir olur yha. neden sadece NASA kaynakli arastirma yapiyosun yha. Ruslari da arastir. Kolay buldugun bilgi herzaman yanilticidir. Ayrica NASA Marsin gercek rengini de saklamisti. ESA sayesinde marsin gercek rengini ogrendik.
Neil armstrong aya gercekten ayak basmistir. inkar eden varsa vay haline demekten baska bişsey diyemiyorum. o bayra oraya babam dikti zaten :S
-
Dj_Lethal bunu yazdı:
-----------------------------yaw arkadasim, biraz akil fikir olur yha. neden sadece NASA kaynakli arastirma yapiyosun yha. Ruslari da arastir. Kolay buldugun bilgi herzaman yanilticidir. Ayrica NASA Marsin gercek rengini de saklamisti. ESA sayesinde marsin gercek rengini ogrendik.
Neil armstrong aya gercekten ayak basmistir. inkar eden varsa vay haline demekten baska bişsey diyemiyorum. o bayra oraya babam dikti zaten :S
-----------------------------peki ayda hava olmadığı halde bayrak nasıl dalgalanıyor?
eleman arkdan üflüyo heralde :)
-
celoron bunu yazdı:
peki ayda hava olmadığı halde bayrak nasıl dalgalanıyor?
-----------------------------belki de kumaş değildir o , o şekilde dizayn edilmiştir bayrak.. bakmadan görmeden etmeyin usta..
-
RootB bunu yazdı:
-----------------------------celoron bunu yazdı:
peki ayda hava olmadığı halde bayrak nasıl dalgalanıyor?
-----------------------------belki de kumaş değildir o , o şekilde dizayn edilmiştir bayrak.. bakmadan görmeden etmeyin usta..
-----------------------------peki nasıl olurda dalgalanıyo? resimlere baksana bi.farklı bayraklarmı onlar? yoksa hareket edebilen bi kumaşmı icat etmişler?
yoksa aya çıma yalanmı :) fransada bi örgüt vardı amerikalıların aya çıkmadığını ispat etmek için kurulmuş. adını hatırlmıyom şuan, ama resimlerdeki bi çok fakeyi bulmuşlardı. dalgalanmada aralarındaydı. bide güneşin geliş açısı vardı galiba
-
tamamen havasız ortamda toprağa bayrak gömerek bu olayı deneyebilirsiniz. bayrağı orda sallayan rüzgar değildir.
diğer konudada yazdım mythbusters programında bu dediğinz varsayımların hepsi denendi ve çürütüldü.
-
Arkadasim bayragin dalgalanma nedeni hava diil. dalgalanmayi saglayan sey sadece hava olucak diye bisey yok... Ayin atmosferi olmadigi icin En ufak gunes firtinalarindan rahatlikla etkileniyor. Dlgalanmayi saglayan gunes firtinalaridir... Biraz arastirin yha....