40 Yıl Sonra İlk Kez Yayınlanan Görüntüler
-
aya neden gidilemesin ki? bana bunu açıklayacak biri var mı?
atmosfer dışına çıkılamaz mı yani
-
god bunu yazdı:
-----------------------------aya neden gidilemesin ki? bana bunu açıklayacak biri var mı?
-----------------------------
hocam gidilemez diil, gidilir. ama aya gitmek cok zordur. normalde aya, marsa firlatilan bircok robot yuzeye cakilarak yok oldular. cok ince is ve cok yuksek risk ister. bilmem kacbin kilometre saatte gidiyosun yavaslaman icin ayin etrafinda 1 tur donmen gerek. dogru aciyla inman gerek. yakiti kontrol altinda tutman gerek. -
Dj_Lethal bunu yazdı:
god bunu yazdı:
-----------------------------aya neden gidilemesin ki? bana bunu açıklayacak biri var mı?
hocam gidilemez diil, gidilir. ama aya gitmek cok zordur. normalde aya, marsa firlatilan bircok robot yuzeye cakilarak yok oldular. cok ince is ve cok yuksek risk ister. bilmem kacbin kilometre saatte gidiyosun yavaslaman icin ayin etrafinda 1 tur donmen gerek. dogru aciyla inman gerek. yakiti kontrol altinda tutman gerek.
-----------------------------apollo 11den biliyoruz bu dediklerini zaten:) dünyanın da ayın da etrafında 1 tur döndü. başardılar
-
arkadaşlar o zamanki teknoloji ile imkansız şu anda bile gitmek bile zar bunu kfaya kaymanız için sizin anlayacagınız o zamanki pc ler bile 750 mb olan bir aletlemi gidildi oraya üç günde gidildi üç günde gelindi nerde onu taşıyacak oksijen tankı nerde onu yakıt tankı bu günkü teknolaji ile bile aydan kalkacak bir uzay aracı geldiği rokete birleşmesi çok zor yani kenetlendirmeyi şu an bile yapamadılar bunlar o zaman ki çölde yapılan denemeler abd dünyayı nükleer silahlardan oyalama ve diğer halkları kendilerine hoş bakmalarıdır yaptıkları uzay boşluguna çıkıp geri dönmüşlerdir bunu resim ve fotograflarlada ispatladılar 6 gün dayanacak roket yakıtını bir hesaplayın kararınızın imkansız oldugunu fark edeceksiniz aya hiç bir zaman gidilmedi eger merek çoksa ayada gidilmişse o amarikan bayragı orda kaldı teleskopla bakın bakalım bulabilekmisisniz eger amarika diktiği bayragı bulursa gittiğini ispatlayacak ama yokki bilim adamları araştırdı ama yok bulamadı yani gidilmedi bunu ben çok araştırdım fotograflae üzerinde sütütyo ışıkları var bilerek bir filim sütütyosunda çekildi bunu abd biliyor bizlere inanıyoruz aya gidilmedi buna iananın bugünkü imkanlar bile zorluyor selamlar
-
hadi bayrak dalgalandı, hadi yıldızlar görülmedi, bi şekilde gölgelere de bi kulp uyduruldu, peki hocam bi uzay aracından bahsediyoruz bilmem kaç ton... ay yüzeyine inebilmesi için ters roketlere ihtiyaç duyar ki bunlar fren görevi görür, aracın çakılmasını önler. bu da vikipedi den alıntım: "Ay yörüngesine girebilmek için ters duran Hizmet Modülü'nün roketi ateşlenerek fren olarak kullanıldı." tamamını okumak isteyenler için link:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Apollo_11
söylemek istediğim bu roketler ateşlendiğinde güçlü bir blast etkisi yapar. peki neden biz bu etkinin sonuçlarını fotoğraflarda göremiyoruz? ki bu etkinin büyükçe bir krater açmaya yeticek bir gücü vardır.
yorum sizin...
-
benim bildiğim güneş fırtınası güneşte oluşan patlamalara verilen ad dünyayıda etkiler ama bu rüzgar olarak olmaz:D o bayrağı dikerken sonuçta bir dalgalanma veriolar orda hava yok doğru ama yer çekimi de çok az bunun sonucunda astronotun bayrağı dikerken verdiği dalgalanma sonucu hareket ediyor sanırım zaten bayrak sönük bir şekilde durmasın diye üstten çubukla sabitlemişler bayrak olayı bundan ibaret çok abartmayın. (ay a gidildi)
-
Kreston bunu yazdı:
-----------------------------Beyler zamanında rusyayla amerika arasında yapılan bu uzaya önce hangimiz çıkıcak savaşlarını düşününce amerikanın böyle bi sahtekarlık yapması mümkün.
Ayrıca yaptıkları montajları o döneme göre değerlendirirsek gayet inandırıcı ki önemli olan da o döneme göre değerlendirmek.
-----------------------------Ben yazacaktim sen yazdin. O zamanlarda Amerika ve Rusya arasinda sidik yarisi gibi birsey vardi dyebiliriz. Kennedy de bir konusmasinda yanilmiyorsam "bu sene aya cikacagiz" gibi bir sözde bulunuyor.
Bayrak dalgalanma olayina gelince, arastirmalarima göre astronot bayragi takmak istedigi an zorlaniyor ve gücünü kullanarak bayragi zar zor oraya dikiyor. Diregi sag sola dürttügü icin kumasta ayni sekilde sallantiya ugruyor.
Eh, Ayda atmosfer olmadigindan dolayi iste, yani sallanan seyi durduran bir kuvvet olmadigi icin, o kumas uzun süre "dalgalaniyor".
Umarim ne demek istedigimi anlamissinizdir.
Bana göre arastirilmasi gerekilen sey, neden ay mevzusu cabuk kapandi?! -
bende napolyon a.q
-
%100 fakedir hocalar
Bayraktan daha önemli bir kanıt var fake olduğuna dair
O uzay şeyi inerken sanyiyede 10 tonluk basinc uygulamasi lazim, altında krater oluşması ve tozu dumana katarak inmesi lazım.
(yerlerin toz oldugu ayak izinden belli)
fakat aletin ayakları pırıl pırıl parlıyor yeni cilalanmış gibi.
ayrıca aleminyum folyodan yapilmis gibi duran ufacık şeyin Van Allen radiation kuşağını nasıl geçtiği hala muamma. Ruslar aya gitmemize tek engel oydu, sadece 2 metre kalınlığında kurşun kaplama ile geçilebilir. diyorlar. bırakın insanların hayatta kalmasını, o uzay mekigini eritecek kadar guclu bir radyasyon kuşağı bu.
+200, -200 derecede nasıl o astronot kiyafetlerinin işe yaradığını benim aklım almıyor.
-
Toz olayı gerçekten çok mantıklı bir ayak izi bile okadar iz bırakıyorsa o yumuşak toz un ( ki yerçekiminin de olmadığı bir ortamda) birbirine karışması lazım.