4,5G İle İlk Deneyimleriniz
-
Bu 4G'yi ve malum firmayı görünce aklıma sürekli atasözleri geliyor.
Daha 25 mbit hizmet bile vermekten aciz bir firmanın, komik kotalarla 4G hizmeti vermeye kalkışması: Ayranı yok içmeye taht-ı revanla gider s**maya
Bu firmanın reklamında ünlü futbolcu oynatması: Eşeğe altın semer de vursan eşek eşektir.
Bu firmanın 4G'yi hak etmeyecek çapta olmasına rağmen bunu kullanıp övünmesi: Alet işler el övünür.
Bu firmanın kör topal fiber sistemi kurup teknolojide çağ atladığını sanması: Aptal ata binmiş, bey oldum sanmış.
İçi boş reklamlarla satılan kalitesiz hizmet: Lafla peynir gemisi yürümez.
ve bu firmayı terk etmek: Zararın neresinden dönülse kardır. -
Şarj konusunda nasıl ?
-
Ortalama 35mbit hız alıyorum. Operatör Turkcell, 3 büyük şehrin birisinin merkezindeyim. Telefon GM 4G.
Benim adıma bir ekstrası olmadı. Olanlara hayırlı olsun. İşini hızlandıracakların gözü aydın.
Ülkedeki kota ortalamasını alsan 1-2 gb çıkar. En çok bu kitlenin delicesine 4.5g naraları atmasını aklım almıyor. Sanırsın 4.5g geldi, tüm dertler bitti, devrim oldu, ülke refaha kavuştu. Adım gibi eminim, şu 2 günde pek çok insan sırf speedtest uğruna kotasını bitirdi. Hele kota aşımını engelleyen bir zımbırtısı olmayan pek çok insana operatörler iyi geçirecek. Bu ay sonu "bu fatura neden kol gibi geldi" şikayetleri başlar.
Operatörlere diğer ekstrası deli gibi 4g telefon satışında olacak. Piyasaya katkısı olur, bu olumlu. Ötesine karışmam. İsteyen istediğini alsın.
Her şeyi geçtim Vodafone'un 1 ay bedava vereceğine nasıl inandınız? Yeni okudum, baya güldüm.
-
bana en büyük artısını söyliyim hani bu kotalarla napacaz diyonuz ya.
1. bir oyuna girerken (online ) loading data ekranini hemen geçiyor beklemiyorum
2. müşterilerin telefonlarına yeni uygulamaları indirirken inmesini bekliyorduk 2 saat artık beklemiyorum
3. güncelleme yaparken kb kb izliyorduk yüklesin diye şimdi 35mb dosya diyelim şak diye yapıyor.
evet hız artışı oldugu için kotamız daha çabuk bitecek çünki artık sayfaları beklemeden açiyoruz ancak bu hıza değer mi değer, avea ile vodafone yapsın ucuza bişiler piyasayi düşürsün ama suan gerçekten pahalı
ha yapacak bişi varmı yok , benim gibi kişiler paketlerini büyütüp kullanmaya devam eder çünki kullanıyorum
vodafone lulara ise üzüldüm ülke çapında bi yavaşlık söz konusu
-
Avea hattımı değiştirmeden önce 3g de denedim 10mb aldım simkartı aynı noktada denedim 17mb on kat hızlı internet nerde diye sordun müşteri hizmetlerine ilk günlerde olur musluğu yavaş yavaş açıyoruz dediler yüzüne kapattım bir artısı oldumu evet avea 10 gb internet hediye etti gidip eve download yapacam
-
yer: osmaniye merkez
hat: vodafone
telefeon: lg g2
3g vs 4g

-
rocketadam bunu yazdı
yer: osmaniye merkez
hat: vodafone
telefeon: lg g2
3g vs 4g

4G gibi hatun maşşallah :D
-
Tek tek yazmak istemedim topluca cevap vereyim :
-------------------------------------------------
Kota yetmiyor diyenlere Turkcell'den dev hizmet 300 GB = 500 TL + Yanında kayganlaştıcı vazelin hediye ! :
http://www.turkcell.com.tr/internet/cepten-internet/buyuk-internet-paketi?place=internet_category
-------------------------------------------------

Vodafone sınırsız internet olayının başlangıcını shiftdelete yaptı. Adamlar Vodafone genel müdürü ile röportaj yaptı sonra bu twiti attı. Hatta aynı günün akşamı YouTube'tan canlı yayın yaptılar. Onlarda diyordu Vodafone nasıl yapacak falan diye. Tahminim aslında gerçekten böyle bir şey olacaktı ancak Vodafone son anda yan çizdi.
----------------------------------------------------
Vodafone şuanda açık ara 4G'de kötü. Zira altyapıları yok. Geçen senelerde Koç'un Biri.net'ini aldılar ancak fiber çekemiyor adamlar. Hadi Turkcell'in yöneticileri AKP'li el altından ricayla vs bazı yerlere fiber çekmesine izin verdiler ancak Vodafone ortada kaldı.
Geçen sene Turkcell'de isyan etmiş devlet şirket kursun ben altyapımı devrediyorum diğer ikiside devretsin tüm ülkenin altyapısı ortak olsun dedi Türk telekom hemen olmaz dedi çıktı işin içinden.
Vodafone 65 ülkede hizmet veriyor. Bu adamlar iyi 4G'den anlayacak operatör yok ancak nedense ihalede hep geride durdular. Sonucun böyle olacağını bile bile sahaya çıktılar. 900 mhz ile yaygın kapsama prensibini benimsediler. Oda max 50 megabit hız veriyor. Dağın başında 4G vermek istiyorlar. Tahminim sınırsız 4G paketi ilk Vodofone'da gelecektir yoksa dayanamaz Turkcel ve TT Mobil karşısında.
-
turkcell > bursa
şu test sonunda 180mb net yedi

-
Türk Telekom daha wifi ac yayınına başlamadı. O zaman asıl şenlik başlar. Eğer klasik çakallıklarından birini yapmazlarsa baz istasyonundan wifi yayını yapılacak.