4G İhalesi 3 Ay Ertelendi
-
Bilişim Muhabirleri Derneği (BMD) Başkanı Musa Savaş, 4G ihalesinin üç ay ertelendiğini duyurdu.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın karşı çıkmasıyla gündeme gelen 4G'nin 26 Mayıs'ta yapılması planlanan ihalesinin 26 Ağustos'a ertelendiğini açıklandı.
3 AY ERTELENDİ
Bilişim Muhabirleri Derneği (BMD) Başkanı Musa Savaş, bu sabah sosyal paylaşım sitesi üzerinden yazdığı mesaja göre 4G ihalesinin Bilgi ve İletişim Kurumu Başkanlığı (BTK) tarafından üç ay ertelendiğini duyurdu.
Musa Savaş'ın sosyal paylaşım sitesinden yazdığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 26 Mayıs 2015 tarihinde yapılacağı duyurulan 4G ihalesi üç ay sonraya ertelendi."
"TÜRKİYE İKİ YIL İÇİNDE 5G'YE GEÇMELİ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce, dünyada 5G'nin, 3G altyapısı olan Türkiye'de ise 4G'nin konuşulduğunu belirterek, "4G ile zaman kaybetmemize gerek yok. İki yıl içerisinde Türkiye de 5G'ye geçmeli. Aksi takdirde Türkiye adeta 4G'li bir çöplük haline döner" demişti.
-
3 ay sonrada iptal ettik derler. Fakat bu surecten en cok zarar goren operator Turkcell olacak ve oluyor. Zira en cok 3G internet kullanicisi onlarda. Ozellikle yogun yerlerde Turkcell 3G cokuyor.
-
Şaka gibi ya. Operatörlere kızardım yatırım yapmıyorlar diye.
-
4g'de çöplük oluruz 5g'ye geçelim
-
birader benim telefon polifonik önce onu 3g ye geçirelim mk.
-
DevilKingtr bunu yazdı
4g'de çöplük oluruz 5g'ye geçelim
Bence direk ışınlanmaya geçelim. Işınla beni Scotty.
mkyb tarafından 16/May/15 02:53 tarihinde düzenlenmiştir -
haberleşme sektöründeki bir arkadaşımdan aldığım bilgilere göre aselsan ve 1-2 şirket daha 4g için bir proje üzerinde çalışıyolarmış, yetiştiremediklerinden ertelenme durumu olmuş. 3 ay sonra halledebilirler mi bilinmez tabi bekleyip görelim :)
-
ben intel ve national instruments ile 5g calisiyorum. 2020'de standard olarak duyurulmasi planlanan 5g ye biz nasil iki yil icinde gecicez?
bir de "Aksi takdirde Türkiye adeta 4G'li bir çöplük haline döner" ben burda ne demek istemis anlamadim.
-
daha önce bi konu vardı bu 4g-5g ile ilgili orada açıklama yapmıştım ama neden konu silinmiş anlamadım? loglarda da yok...
-
mizahi bunu yazdı
ben intel ve national instruments ile 5g calisiyorum. 2020'de standard olarak duyurulmasi planlanan 5g ye biz nasil iki yil icinde gecicez?
bir de "Aksi takdirde Türkiye adeta 4G'li bir çöplük haline döner" ben burda ne demek istemis anlamadim.
istasyonlardan bahsediyor sanırım padişah hz.
-
erteleme yerli ureticiler icin yapildi aselsan etc