5 Milyon Lira Hayatını Değiştirir Mi Sorunsalı
-
benim durum çok istisnai bir durum olduğu için bana sormamış farzedin (; çünkü;
babam sağolsun evim var, arabayı zaten istemiyordum-istemiyorum %73 engelli kimliğim var her ulaşım bana ücretsiz, emekliyim her ay 12.500 lira gelirim var, bekarım (: öyle bağış mağış düşünsem benim ahiret'te garanti (:
özetle beni fazladan uğraştırmaktan başka bir işe yaramaz.
-
teoride şöyle bi hesaplama var, (aylık harcamanız yada beklentiniz) x 12 ay x 25 => sizi finansal özgür yapıyor. Örn aylık 2.000 $ dolar yetiyor ve keyfinize bakabiliyorsanız finansal özgür olarak ihtiyacınız olan miktar 2000 dolar x 300 = 600.000 dolara ihtiyaç var, bu teoride yapılan yatırımla (fon - hisseler vb ) getirisinden sonra enflasyonu çıkardığınızda toplam miktarın %4'ünü her sene çektiğinizde bakiye kendini koruyor %4 sizin yıllık harcayacağınız miktarı veriyor, tabi bu abd enflasyonuna göre hesaplanan miktar tr ile ilgili bir şey konuşmak yanlış zira dolarında enfasyonu var,
ben coinde 100x yaparım diyene 6.000 $ + bir süre yeter,
fonlarda veya diğer yatırımlarla ben 10x yaparım diyen de 60.000$ + süre gerekiyor,
bkz: https://www.youtube.com/results?search_query=william+bengen+kural%C4%B1
5milyon 141.491,15 $ yapıyor, bununla neler yapabileceğin kişinin kendi yeteneklerine kalıyor kimi 20k dolarla yıllık geçinir kalanıyla süper işler yapar, kimi katlamaya calısır batar, robert kiyosaki kafasındaki biri de der ki elimdeki paranın 4-5 katı kadar bana borç veren ve bu borcun zamanla enflasyon karşısında iyice azalan tek alan emlak o yüzden iyi borca odaklanıp aktiflerimi artırırım kafasına girebilir, mevzu bu parayı kimin kullandığı.
-
Dini yönünü bir kenara bırakırsak aylık 210 bin tl faiz getirisi oluyor daha zengin olim coin borsa koyim dersen yetmez ana para ama ev almak yerine kirada oturup 210 bin ile çok rahat türkiyede hayatını idare edersin gibi geliyor.
-
antivirus bunu yazdı
Dini yönünü bir kenara bırakırsak aylık 210 bin tl faiz getirisi oluyor daha zengin olim coin borsa koyim dersen yetmez ana para ama ev almak yerine kirada oturup 210 bin ile çok rahat türkiyede hayatını idare edersin gibi geliyor.
Edersinde o para her gün eriyip suyunu çeker. Biraz dindar cevabı olacak ama faizden kazanılan paradan bir cacık olmuyor gerçekten.
-
wert bunu yazdızeybekustasi bunu yazdı
Konuyu Ekşi de gördüm. Biz de tartışalım isterim.
5 milyon lira hayatını değiştirir mi sorunsalı - gündem - ekşi sözlük
Bence pek bir şeyi değiştirmez. 5 Milyon şuan istanbulda bir ev parası. Hadi evin var ikinci bir ev aldın. Kira getirisi max 30K olcak neyle geçineceksin pardon :)
daha geçen gün arkadaşlara 1milyon doların hayatını değiştirmeyeceğini anlatmaya çalışıyordum.
sadece güzel bir ev güzel bir araba birde yazlık alırsın birkaç sene rahatça yaşarsın okadar.
kaldıki sen 5 milyonlira diyorsun sadece beylikdüzü site içerisinde 3+1 ev alırsın sonrada aidat ödeyemezsin
5 milyon lira sadece seni ekonomik olarak rahatlatır
faize yatıran arkadaşlara fikrimi söylemek istiyorum kimse kimseye bedavadan para vermez hele bankalar hiç vermez.
bugün x miktar parayla alabildiğiniz birşeyi süre sonunda ana para + faiz şeklinde alamıyorsanız zarardasınız hesabınızı o şekilde yapmalısınız sanki
yatırım tavsiyesi değildir.
1M$ ile enflasyon uçtuğu borsanın öldüğü bu dönemde froto almış olsan ortalama 30 -35k hissen olur geçen yılki temettü verimi ile (hisse başı toplam 57 lira) 1.7M - 2M arası yıllık temettü gelirin olur. Buda aylık 140k ile 166k arası gelir demek.(ki örnek hisseden daha yüksek temettü verimli hisseler çookca mevcut) Yani 1M$ finans 101 bilen birisinin bile hayatını değiştirir hele ki yatırımdan anlayan birisi neler yapar.burda kıyas neye göre yaptığına göre değişir. O paraya 10m ev 10m yazlık 10m araba almayı tercih edilirsen tabiki hayat değişmez.
-
5 milyon TL bilemem.
1 milyon dolar olabilir ama sanki gibi geldi bana.
Para paradır ağa der geçerim, fazlaysa hemen IBAN atabilirim.
-
ajan1111 bunu yazdı
benim durum çok istisnai bir durum olduğu için bana sormamış farzedin (; çünkü;
babam sağolsun evim var, arabayı zaten istemiyordum-istemiyorum %73 engelli kimliğim var her ulaşım bana ücretsiz, emekliyim her ay 12.500 lira gelirim var, bekarım (: öyle bağış mağış düşünsem benim ahiret'te garanti (:
özetle beni fazladan uğraştırmaktan başka bir işe yaramaz.
Vizyonsuz oldugun icin boyle konusuyorsun, 5milyon cikarsa ben sana 1 milyon karsiliginda hayatini nasil 4 milyon lira daha iyi yapacagini anlatirim hocam, pm at.
-
80k usd ile borçlarımı öder üstüne emekli olur bir daha çalışmam. sen 140k usd diyorsun.
-
20mtl borcum kalırdı, az da olsa mutlu ederdi.
-
tr şartlarında büyük bir para değil ortalama yarım cuval banknot yapar.
2024 yılında ortalama yaptiğim harcama
7 mil 2 araba
11 mil 2 daire
2 3 milyon civari bir parada eşyalar ve diğer giderlere harcamışımdır. Evli değilim bayan arkadasımla kirada oturuyorum ortalama aylık gider 120k borcum yok. Cocuk sahibi olsaydım rakam yukselirdi.
Tum birikimi eve yatırmak taşrada koyde kasabada yasayan tarla tabanda ugrasan insanlar için 1 numaralı kuraldır. Beyaz yakaysan bilgin tecruben varsa risk alabiliyorsan ticaret yatırım vb durum daha mantıklı gozukur.
5 milyon paraya normal standart bir yasam yasanir mi kiran olmaz giderleri en aza indirirsin geçinilir. 5 milyon benim hayatımı değiştirmez.
En onemlisi sagliktir sagliginiz keyfiniz yerinde olsun para her zaman gelir.