folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder 60-70-80‘Lerin Türkiye Yapısı

60-70-80‘Lerin Türkiye Yapısı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Siyasal olarak bahsetmiyorum. Yaşam tarzları, aile yapısı nedir ne değildir ? Tezim falna yok, sadece meraktan açıyorum konuyu.

Anneannem ve dedemle detaylı şekilde konuşacağım yanlarına gittiğimde ve size aktaracağım. Sizin ailenizde varsa konuşmuşsanız (yada konuşup yazaiblirseniz) , nasılmış, neymiş, ne değilmiş yazabilir misiniz ?

---

Benim öğrendiklerim ;

O zamanlar 3-4 aile evde toplanırmış. Erkekler rakı içer, kadınlar çay içer muhabbet eder ; çocuklarda birlikte oynarmış. DAyım falan küçükken anlatıyordu. Eğleniyorlarmış. Sosyal bir yaşam varmış. Kadınlar dizlerin üstünde elbise falan giyermiş. Dekolte şu bu. Askılı giyildimi Eskişehirde cimciklerlermiş falan, sonra onlarıda dövünce millet bir daha yapmamışlar. Fakat askılı yine ayıp gözüyle bakılırmış.

Bunun gibi... 

Darbeler baya bi kötüleştirmiş. Şimdi gördüğünüz gibi insanlar asosyal. Diziler izliyorlar ama o 2 saati ayırıp 2-3 aile birlikte takılmaya harcayamıyorlar. Gittikçe asosyalleşiyoruz, birbirimizden hatta ailemizden kopuyoruz. O zamanlar daha güzelmiş.

Bunun gibi bilgiler vs.. varsa ; Mad Men'in 5. sezonunu izledim. Diğer bütün sezonlarda olduğu gibi hayranlıkla baktım. Türkiye'de durum neydi merak ediyorum. Çünkü MAd Men'de herşey mükemmel duruyor. Yani yaşamak istediğim zaman şu zaman değil. O zaman. Teknoloji ve bilim insanlığın içine sıçıyor.

Keşke basit hastalıklardan ölseydikte, teleon ve bilgisayar yüzünden asosyal olmasaydık..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

bende

edit :

akılıma geldi , başka bir hikaye ; Amcamdan...

O zamanlar cep telefonu falan yokmuş tabi. Arıyormuşsun evden saat bilmem kaçta burda ol diye. Yada buluşmada söylüyorsun. Bazen 2-3 gün sonrasına randevu veriyormuşsun. 

NE kadar mükemmel birşey düşünebiliyor musunuz ? Bence iletişim yolları aşkı öldürüyor. Eskisi gibi bağlantıları öldürüyor. Eskiden insanlar mektup yazardı, birbirlerine kartpostallar atardı. Şimdi ise her dakika mesajlaşma var mıç mıç....

Kızın 3 gün beklediğini düşünsenize. Sizin hakkınızda ne düşüncelere dalacak, siz nerdesiniz, ne yapıyorsunuz merak edecek. Bu ancak mükemmel ötesi bir etkileme olurdu.

Şimdi de bunu yapmaya çalışıyorum. Bazen beni 1 saat sonra ara işim var diyorum. BAzen uzun süre mesaj atmıyorum. Güzel ama tribe bağlıyorlar. Yahu her dakika konuşup mesajlaşmak zorunda değiliz. Neyseki uzun süre sonunda alışıyorlar. Ve bu daha etkileyici, daha heycan yandırıcı oluyor.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

2012: Atatürk ve onun mirası olan her şeyi silmek (ampule göre devrim)

örnk:http://gundem.milliyet.com.tr/ataturk-suz-hatira-para-tedavulde/gundem/gundemdetay/15.06.2012/1554220/default.htm

Minimalist Değilim Tembelim
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

o zamanalrda gençliği geçen hocamın anlattıklarını yazıyorum yazamın olursa evdekilerled konuştukalrımı yazarım

o zamanalrda insanlar daha bilinçliymiş. üni mezunu azmış ama bir insan yaptığı en basit işi bile mükümmel yapmaya çalışıyormuş ki bu bile yeter

NOT: trt1 de seksenler diye dizi var annem ve babam izliyorlar her gördüğümde gel bak bizim gençliğimiz tam böyleydi falan diyorlar

I am Jack's inflamed sense of rejection
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek

samaccc bunu yazdı:
    -----------------------------

2012: Atatürk ve onun mirası olan her şeyi silmek (ampule göre devrim)

örnk:http://gundem.milliyet.com.tr/ataturk-suz-hatira-para-tedavulde/gundem/gundemdetay/15.06.2012/1554220/default.htm

konuyla bunun ne alakası var şimdi:/

neyse takipteyim konuyu merak ettim bende

imza
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alli
    alli's avatar
    Erkek

90 ların özeti. aslında günümüzle pek bi fark yok

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/76939/32-gun-yilin-enleri-panorama-97

o zamanda tayyip yine tayyip :)

https://i.imgur.com/lCgZ0V0.jpg
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Subtitle
    Subtitle's avatar
    Erkek

Rakı ve dizüstünü neden belirttiğine hiç girmeden,

Dedemden dinlediğim bir anısı vardı. Müsadenizle:

Dedem 30 sene kadar almanyada gurbette kalmış. Oradaki yaşamını bayağı dinlemiştim. Fakat en ilgimi çeken gümrük anılarıydı.

Gümrükten mal geçirmek çok zormuş. Bir defasında ütü aldığında bir halının içine sarmış ve o şekilde geçmeyi başarmış. Bu deneyimi yıllardır aklıma kazınmış durumda. Yarın birgün Çin'e vs gidersem denicem :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Tayip yardırıyor zorunuza gitmesin :D

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Siyasete girmeyin. Gereksiz.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    şimdi sahillerde el ele gezip öpüşen çiftşer yokmuş. şimdiki teyzelerimiz köylerde bahçe diplerinde elleşirlermiş. illada ben onu alacağım diye evden kaçarlarmış. evli olan herifi seven kızlar istanbula yollanırmış. yani ahlak yine aynı şimdi sokaktakilere kızan yetze ve amcalar bahçe diplerinde yiyişmişler. bana sorarsan çok gerilermiş telefon yok haberleşme yok bunun neresi iyi Allasen. ben asla özenmiyorum. şimdi hayat daha güzel. daha eylenceli. :)

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

zeybekustasi bunu yazdı:
    şimdi sahillerde el ele gezip öpüşen çiftşer yokmuş. şimdiki teyzelerimiz köylerde bahçe diplerinde elleşirlermiş. illada ben onu alacağım diye evden kaçarlarmış. evli olan herifi seven kızlar istanbula yollanırmış. yani ahlak yine aynı şimdi sokaktakilere kızan yetze ve amcalar bahçe diplerinde yiyişmişler. bana sorarsan çok gerilermiş telefon yok haberleşme yok bunun neresi iyi Allasen. ben asla özenmiyorum. şimdi hayat daha güzel. daha eylenceli. :)

hocam kişisel görüşüm. Telefonla nerde olduğunu ne yaptığını zırt pırt herşeyi biliyorlar. Teknoloji bizi tembelleştiriyor. Evet işlerimizi daha hızlı yapıyoruz ama önceden bankalara falan giderdi, insanlar brbirlerine günaydın falan dermiş. Şimdi öküz gibi oldular. sinir oluyorum. Adama günaydın, kolay gelsn diyorsun adam eserse silah zoruyla günaydın diyor.

Toplam Hit: 5064 Toplam Mesaj: 41