folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder 60-70-80‘Lerin Türkiye Yapısı

60-70-80‘Lerin Türkiye Yapısı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GebesH
    GebesH's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

up up :)

Aynen o yumiyumlar, misketler, tasolara falan bi girsek.. Gerçekten farklıydı. Fakat ben insanların yaşam tarzlarını merak ettim.

Tektekçiler mesela ilginçmiş bilmiyordum :D

Yaşam tarzı meselesi biraz enteresandır hiyerarşik yapı görünmeyen bir duvar gibiydi

Akşam yemeklerinde o çatı içerisinde ki tüm aile bireyleri bulunmak zorundaydı ve büyüklerden tuzluk bile istenemezdi gel gelelim misafir durumu var ise o evden kopan kahkahalar iki mahalle öteden duyulur ve o evlerde yaşayan insanlar tahmin yürütürlerdi :)) Hasan Beylere misafir gelmiştir diye :)))

Tatiller çok enterresandı mesela şimdiki gibi beach club vs. yok tabiki :) şuanda özelleşmiş durumda olan bir çok resmi kurumun kendine has sosyal tesisleri vardı taa kıştan sıralara girilir izin tarihleri belli olurdu ailelerin ve dört gözle beklenilirdi. örn: PTT nin mokamp ı vardı çeşmede yılda 1 hafta kalabiliyordu şef statüsünde olanlar altındakiler ise imkansız gidemiyordu garipti :) ya da kış tatilleri için Uludağ'da bile bir otelleri vardı bu sadece PTT için değil bir çok resmi kurum için vardı ESHOT yada istanbul için İETT diyim daha iyi anlaşılır. 

Mahallesinde rütbeli asker yaşayan insanlar kendini daha bir güvende hissederlerdi o zamanalr önemliydi ve enteresan bir saygı ve hörmet vardı askerlere karşı herkes pek sever pek özenirlerdi şimdiki gibi hapishanelere atılmazdı mesela. Mahallede ciddi bir olay vuku bulduğunda bilgisine danışılırdı ya da kati suretle gizlenirdi kendisinden her ikisinden biri olmak durumundaydı :))

Her dönemin gençlerinin ev partileri çok meşhurdu boş ev bulunduğu taktirde gençler mutlak suretle partiler verirdi. Bu partilerde alkol, dans üzerine kuruluydu sanırım 82-83 döneminde uyuşturucu patlak vermeye başladı ancak gençleri henüz vuramamıştı çok kalbur üstü kullanıyordu diye biliyorum fakat ince bir araştırma yapmak gerekli. Bu partiler telefon ve internetin olmadığı dönemlerde sevgililer için bulunmaz nimetlerdi her şeyi yatak olayına dökmeyin o bir iki saatlik sohbet , dans eğlence bile çok fazla şey ifade ediyordu çoğu için.

70 li yıllara yaklaşırken televizyon yayınları başlamıştı artık 90 lı yıllara kadar özel radyo ve televizyon kanallarının olmayışı 20 yıllık TRT alışkanlığını oluşturan yegane şeydir canım memleketimde :)

Pazarlarda hamallar vardı mesela sırtlarında küfelerle beklerlerdi onların hep durdukları yerde :) memur bir aile 60 ve 70 lerde ortalama iki hamal tabiki iki küfe ile pazardan dönerlerdi bu 80 lerde değişmeye başladı gelir düşmeye başlamıştı. O dönemlerde gazoz çok meşhurdu unutmadan söylemek istedim bunu bir çok kişi hatırlayacaktır mutfağın bir köşesinde ya da deposu olan evlerde deponun girişinde kasasıyla gazoz alınırdı evlere :) 

Güzel zamanlardı kısacası özleniyor hepsi en çokta artık aramızda olmayanlar....

Keep Going !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

kurtuluş%20beyazıt

eklemeler gelecek

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

üstteki resimde yıl 1964

aşağıdaki kadıköy moda

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

üstteki resim 1943 istanbul henüz gazoz kapakları bile yok, bilyeli ağızlı şişeler.

1960 ilk otomatik bilet makinesini kullanan teyzemiz.  iett.gov.tr/haber_detay.php?nid=613

üstteki resim taksim karaköy dolmuşları sene 1964

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

sene 1960 taksim yokuşunda fırıncı mehmet efendi taze ekmek taze simit.

1930ların lüks aracı 1952 de dolmuşa kadar düşmüş, polo pantolondan yılı anlıyoruz.

tavuk taşıyan bir hammal yıl muamma.

traleybüs denize uçmuş yer kanlıca sene 1958

boğazda kaza yapmış migros aracı, 1958

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Kadıköy Moda 1930

1957 mecidiyeköy dut bahçelerinden toplanmış dutlar, o zaman büyükdere caddesinde 2 katlı bahçeli evler varmış.

hilton hep aynı hilton, fakir hep aynı fakir.

üstte ortada 157 yaşında vefat eden zaro agayı görüyorsunuz.

istanbul 1913

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

şıracılar

1959 model bell air dolmuş, otobüsler leyland ve sene 70 lerin başı. burası çemberlitaştaki ipek ve şafak sinemalarının önü.

mecidiyeköy sirkeci tramvayı

bahçekapıda tramvay otobüse çarpmış.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackseaboy28
    blackseaboy28's avatar
    Erkek

asiminnesli bunu yazdı:

o zamanalrda gençliği geçen hocamın anlattıklarını yazıyorum yazamın olursa evdekilerled konuştukalrımı yazarım

o zamanalrda insanlar daha bilinçliymiş. üni mezunu azmış ama bir insan yaptığı en basit işi bile mükümmel yapmaya çalışıyormuş ki bu bile yeter

NOT: trt1 de seksenler diye dizi var annem ve babam izliyorlar her gördüğümde gel bak bizim gençliğimiz tam böyleydi falan diyorlar

niyazi hoca mı?

buralardaysa saygılar hocam 

Mobil uygulama geliştirilir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

a500 kamyonetle hamidiye (hünkar) suyu dağıtımı, büyük cam damacanaların ağızlarında galvanizli kapak ve mühür bulunurdu.

Burası yıkımdan önceki hali ile Tarlabaşı caddesi. Taksimden başlar, Ömer Hayyamda ,İngiliz konsolosluğunun arka duvarı sırasında devam edermiş. Kamer hatun camiinin yanıdaki Türbe o zamanlar yol kenarındaymış.

2003 yılında vefat eden, çiçek pasajının madam anahiti.

30 lu yıllar nişantaşı

1960 lar beykoz, 1 lüfer = 1 yumurta (yumurta lükstü balık boldu)

otobüs vabis yada mercedes olmalı.

lostra salonu

Toplam Hit: 5806 Toplam Mesaj: 41