64Bit Windows Önerisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

sa. arkadaşlar babam sağolsun emekli hayatı hurdacıda takılırken ordan bi bilgisayar ayarladı. pc 64bit. ben temel olarak 32bit'le arasında fark pek bilmiyom. temel olarak işte bi extradan bunun işlem yolları daha büyükmüş. pcye xp, win7, win8.1, win10 kurdum. xp sanki 64bit muhabbbetini bilmiyor gibi yavaştı. win7, win8.1, win10 tamam 64bit mantığına göre hızlı çalışıyor ama yinede tatmin etmedi. sanki bi yerlerde bişey eksik gibi çalışıyor bilgisayar. yani görünen işlemci ramlere göre tam performanslı çalışmıyordu. bi tek win8.1 istediğim gibi çalışıyordu. win8.1de istediğim şeyi anında yapıyordu. öyle kasma takılma olmuyordu. bizim dükkkanın ordaki bilgisayarcıya sordum. orjinal win7 vereyim onu kur o zaman hızlı çalışır dedi. verdiği dvd başka bişeyin dvdsi. bi daha gittim durumu söyledim bende başka yok dedi.

şimdi ben bu 64bit sisteme hangi windowsu nasıl kurayım?

not: şunuda söyleyim: yeni pc olunca usb sağolsun çok format attım ortalama 10-15 dakikada win7, win8.1, win10 kurduğumu bilirim. sonra ne olduysa usbden boot edemiyor. ama rahatım dvdrw var (:

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Biraz garip gelebilir ama bende win7 64 bit var. Birde ssd çaktım süper çalışıyor. Ne desem anında yapıyor öyle nazlanma yok yapayım mı diye düşünme yok :) 

Syntax error..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek
    ajan1111 bunu yazdı

sa. arkadaşlar babam sağolsun emekli hayatı hurdacıda takılırken ordan bi bilgisayar ayarladı. pc 64bit. ben temel olarak 32bit'le arasında fark pek bilmiyom. temel olarak işte bi extradan bunun işlem yolları daha büyükmüş. pcye xp, win7, win8.1, win10 kurdum. xp sanki 64bit muhabbbetini bilmiyor gibi yavaştı. win7, win8.1, win10 tamam 64bit mantığına göre hızlı çalışıyor ama yinede tatmin etmedi. sanki bi yerlerde bişey eksik gibi çalışıyor bilgisayar. yani görünen işlemci ramlere göre tam performanslı çalışmıyordu. bi tek win8.1 istediğim gibi çalışıyordu. win8.1de istediğim şeyi anında yapıyordu. öyle kasma takılma olmuyordu. bizim dükkkanın ordaki bilgisayarcıya sordum. orjinal win7 vereyim onu kur o zaman hızlı çalışır dedi. verdiği dvd başka bişeyin dvdsi. bi daha gittim durumu söyledim bende başka yok dedi.

not: şunuda söyleyim: yeni pc olunca usb sağolsun çok format attım ortalama 10-15 dakikada win7, win8.1, win10 kurduğumu bilirim. sonra ne olduysa usbden boot edemiyor. ama rahatım dvdrw var (:

32 Bit sistemde Maksimum kullanabileceğin ram miktarı 4 GB tır. 1 TB ram in olsa dahi 32 bit isen 4 gb kullanabilirsin. 64 Bitte ise allahütealanın sana bahşettiği kadarını kullanırsın :)

next next next install
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    do_som
    do_som's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    watervay bunu yazdı

Biraz garip gelebilir ama bende win7 64 bit var. Birde ssd çaktım süper çalışıyor. Ne desem anında yapıyor öyle nazlanma yok yapayım mı diye düşünme yok :) 

arka planda disk birleştirmemi bir hizmet var onu kapat. ssdinin amına koyuyor o ömrünü bitiriyor. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RimPalace
    RimPalace's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

aga şöyle diyeyim ben 2016'ya kadar xp takıldım

programları felan açsa yine kullanırım ama çok eskidi

2015-2016 da benim emekli masaüstüne win7 kurulmuyordu kasıyordu hep

sonra mahalleden eski bilgisayarcı bir amca var 60 yaşında tnctrde takılıyor

gir ordan iso bak kendine dedi 

bir tane win7 lite indirdim

20dkda format attı usbden o günden beri w7 kullanıyorum 

ne zaman w7, xp gb programları felan açmamaya başlayacak o zaman w10 geçerim

kullandığım laptop w10 atıyorum kasıyor ayar felan çekiyorum 1 ay güzel sonra yine boka sarıyor

w8.1 y*rrak gibi zaten

kısacası sana önerim tnctr git ordan kendine w7 iso bul

----

usb konusunda rufus ile isoyu yazdır ne ile yazdırdıysan ona göre biostan ayar yap 

ilk başta default değerlere geç bakalım okudumu 

okumazsa secureboot kapa bida dene

olmazsa UEFI'yi CSM yap bida dene

denede dene okur illa ki benimde çok başıma geldi o olay

32 64 olayına gelirsek 

3gb ramden fazlaysa 64 çak geç 

4gb ramli pcye 32 çakarsan 3gb okuyor tam olarak 2.96 felan

Cumhuriyet rejimi için en ufak rahatımı bile feda etmem.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RimPalace
    RimPalace's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

genelde o isoların kapatılması gerekenler kapalı oluyor ama sen birde şey yap w7 atınca önerilen ayarları kullanma yap

sonra hizmetleri aç windows update - windows search kapat sonra devredışı bırak bi boka yaramıyorlar zaten

msconfig yaz başlangıçtan gereksizleri kapat

program silerken revo ile sil kalıntılarıda sil

arada temp felan gereksizleri sil

2 haftada 1 bi combofix ile tarat

hijackthis ile bir sorunları gider yine 2 haftada bir 

ben böyle kullanıyorum gram kasmaz benim pc

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RimPalace
    RimPalace's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

konu etiketindeki sistem daha yok hocam :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    ilteris bunu yazdı
    ajan1111 bunu yazdı

32 Bit sistemde Maksimum kullanabileceğin ram miktarı 4 GB tır. 1 TB ram in olsa dahi 32 bit isen 4 gb kullanabilirsin. 64 Bitte ise allahütealanın sana bahşettiği kadarını kullanırsın :)

bunun "işlemci ayaklarıyla da" bir bağlantısı var mı? 

32bit lik işlemciye, 64 bit'lik "İşletim sistemi" kurulur mu?  

hadi bunu yaptık diyelim; bunun üzerinde çalışan "diğer programların" 64 ve veya 32 bit'lik olması, bu programların çalışmasını, Olumlu olumsuz nasıl etkiler?

yada tersini düşünebiliriz. Aynı durumlarda, neler olur?

(işlemci64bit'lik

işletim sistemi, 32bit'lik.

üzerinde çalışan programlar 32 veya 64 bit'lik olsun.)

diğer durumlar sabit.

Merakımdan soruyorum.

RitmFarbRacourci tarafından 19/Şub/19 01:01 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

@RitmFarbRacourci

32 bit işlemciye 64 bit sistem kurulmaz.. 

Bacaklar işlemcinin bağlantılarını sağlar.. fazla olması bu anlamda iyidir... aynı işlemcinin farklı sayıda bacaklı paketleri oluyor.. bordlara uyumluluk gereği..

64 bit sistem 32bit program çalıştırır 

tersi olmaz

ajan1111

Kardeş

64bit sistemde rahat çalışmak için 8Gb RAM öneririm..

Temiz win7 isosu var nette..  

https://tb.rg-adguard.net/public.php 

Müridin dediği gibi usb ye rufusla yazdır isoyu.. 

Rufusun sağ tarafında mbr bios uefi gibi şeyler vardı.. mbr seç öyle bir dene.. bordun  bios uefi ise uefi seç..  o sorunu ben de yaşamıştım bi türlü boot etmiyordu flaş bellek.. rufusun son sürümü iyi su an..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    ilteris bunu yazdı
    ajan1111 bunu yazdı

bunun "işlemci ayaklarıyla da" bir bağlantısı var mı? 

32bit lik işlemciye, 64 bit'lik "İşletim sistemi" kurulur mu?  

hadi bunu yaptık diyelim; bunun üzerinde çalışan "diğer programların" 64 ve veya 32 bit'lik olması, bu programların çalışmasını, Olumlu olumsuz nasıl etkiler?

yada tersini düşünebiliriz. Aynı durumlarda, neler olur?

(işlemci64bit'lik

işletim sistemi, 32bit'lik.

üzerinde çalışan programlar 32 veya 64 bit'lik olsun.)

diğer durumlar sabit.

Merakımdan soruyorum.

İşlemci ayakları ile ilgisi olabilir de olmayabilir de. Daha doğrusu işlemcinin pin sayısını belirleyen kriterlerden biri data bus'ının adres uzunluğudur. Mesela Intel'in birçok 64 bitlik işlemcisinin fiziksel adres uzunluğu 36 bittir.

64 bit işlemci komutlarını 32 bit işlemci anlamaz. Bu yüzden 32 bit komut setine sahip bir işlemci 64 bit komutlar içeren bir programı çalıştıramaz (x86 asm dilindeki MOV emirinin birden fazla hex dönüşümü vardır, siz bir kere MOV emrini verirsiniz fakat assembler onu uygun hex koduna çevirir). Emüle edilebilir mi sorusu çok ayrı. Teorik olarak edilebileceğini düşünüyorum fakat gerekli mi?

Olaylara karışmayın!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

RitmFarbRacourci

32 bit işlemciye 64 bit sistem kurulmaz.. 

Bacaklar işlemcinin bağlantılarını sağlar.. fazla olması bu anlamda iyidir... aynı işlemcinin farklı sayıda bacaklı paketleri oluyor.. bordlara uyumluluk gereği..

64 bit sistem 32bit program çalıştırır 

tersi olmaz

ajan kardeş Kardeş

64bit sistemde rahat çalışmak için 8Gb RAM öneririm..

Temiz win7 isosu var nette..  

https://tb.rg-adguard.net/public.php 

rim Müridin dediği gibi usb ye rufusla yazdır isoyu.. 

Rufusun sağ tarafında mbr bios uefi gibi şeyler vardı.. mbr seç öyle bir dene.. bordun  bios uefi ise uefi seç..  o sorunu ben de yaşamıştım bi türlü boot etmiyordu flaş bellek.. rufusun son sürümü iyi su an..

ltcelik tarafından 19/Şub/19 21:59 tarihinde düzenlenmiştir

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 2722 Toplam Mesaj: 16
54bit sistem önerisi