64Bit Windows Önerisi
-
sa. arkadaşlar babam sağolsun emekli hayatı hurdacıda takılırken ordan bi bilgisayar ayarladı. pc 64bit. ben temel olarak 32bit'le arasında fark pek bilmiyom. temel olarak işte bi extradan bunun işlem yolları daha büyükmüş. pcye xp, win7, win8.1, win10 kurdum. xp sanki 64bit muhabbbetini bilmiyor gibi yavaştı. win7, win8.1, win10 tamam 64bit mantığına göre hızlı çalışıyor ama yinede tatmin etmedi. sanki bi yerlerde bişey eksik gibi çalışıyor bilgisayar. yani görünen işlemci ramlere göre tam performanslı çalışmıyordu. bi tek win8.1 istediğim gibi çalışıyordu. win8.1de istediğim şeyi anında yapıyordu. öyle kasma takılma olmuyordu. bizim dükkkanın ordaki bilgisayarcıya sordum. orjinal win7 vereyim onu kur o zaman hızlı çalışır dedi. verdiği dvd başka bişeyin dvdsi. bi daha gittim durumu söyledim bende başka yok dedi.
şimdi ben bu 64bit sisteme hangi windowsu nasıl kurayım?
not: şunuda söyleyim: yeni pc olunca usb sağolsun çok format attım ortalama 10-15 dakikada win7, win8.1, win10 kurduğumu bilirim. sonra ne olduysa usbden boot edemiyor. ama rahatım dvdrw var (:
-
Biraz garip gelebilir ama bende win7 64 bit var. Birde ssd çaktım süper çalışıyor. Ne desem anında yapıyor öyle nazlanma yok yapayım mı diye düşünme yok :)
-
ajan1111 bunu yazdı
sa. arkadaşlar babam sağolsun emekli hayatı hurdacıda takılırken ordan bi bilgisayar ayarladı. pc 64bit. ben temel olarak 32bit'le arasında fark pek bilmiyom. temel olarak işte bi extradan bunun işlem yolları daha büyükmüş. pcye xp, win7, win8.1, win10 kurdum. xp sanki 64bit muhabbbetini bilmiyor gibi yavaştı. win7, win8.1, win10 tamam 64bit mantığına göre hızlı çalışıyor ama yinede tatmin etmedi. sanki bi yerlerde bişey eksik gibi çalışıyor bilgisayar. yani görünen işlemci ramlere göre tam performanslı çalışmıyordu. bi tek win8.1 istediğim gibi çalışıyordu. win8.1de istediğim şeyi anında yapıyordu. öyle kasma takılma olmuyordu. bizim dükkkanın ordaki bilgisayarcıya sordum. orjinal win7 vereyim onu kur o zaman hızlı çalışır dedi. verdiği dvd başka bişeyin dvdsi. bi daha gittim durumu söyledim bende başka yok dedi.
not: şunuda söyleyim: yeni pc olunca usb sağolsun çok format attım ortalama 10-15 dakikada win7, win8.1, win10 kurduğumu bilirim. sonra ne olduysa usbden boot edemiyor. ama rahatım dvdrw var (:
32 Bit sistemde Maksimum kullanabileceğin ram miktarı 4 GB tır. 1 TB ram in olsa dahi 32 bit isen 4 gb kullanabilirsin. 64 Bitte ise allahütealanın sana bahşettiği kadarını kullanırsın :)
-
watervay bunu yazdı
Biraz garip gelebilir ama bende win7 64 bit var. Birde ssd çaktım süper çalışıyor. Ne desem anında yapıyor öyle nazlanma yok yapayım mı diye düşünme yok :)
arka planda disk birleştirmemi bir hizmet var onu kapat. ssdinin amına koyuyor o ömrünü bitiriyor.
-
aga şöyle diyeyim ben 2016'ya kadar xp takıldım
programları felan açsa yine kullanırım ama çok eskidi
2015-2016 da benim emekli masaüstüne win7 kurulmuyordu kasıyordu hep
sonra mahalleden eski bilgisayarcı bir amca var 60 yaşında tnctrde takılıyor
gir ordan iso bak kendine dedi
bir tane win7 lite indirdim
20dkda format attı usbden o günden beri w7 kullanıyorum
ne zaman w7, xp gb programları felan açmamaya başlayacak o zaman w10 geçerim
kullandığım laptop w10 atıyorum kasıyor ayar felan çekiyorum 1 ay güzel sonra yine boka sarıyor
w8.1 y*rrak gibi zaten
kısacası sana önerim tnctr git ordan kendine w7 iso bul
----
usb konusunda rufus ile isoyu yazdır ne ile yazdırdıysan ona göre biostan ayar yap
ilk başta default değerlere geç bakalım okudumu
okumazsa secureboot kapa bida dene
olmazsa UEFI'yi CSM yap bida dene
denede dene okur illa ki benimde çok başıma geldi o olay
32 64 olayına gelirsek
3gb ramden fazlaysa 64 çak geç
4gb ramli pcye 32 çakarsan 3gb okuyor tam olarak 2.96 felan
-
genelde o isoların kapatılması gerekenler kapalı oluyor ama sen birde şey yap w7 atınca önerilen ayarları kullanma yap
sonra hizmetleri aç windows update - windows search kapat sonra devredışı bırak bi boka yaramıyorlar zaten
msconfig yaz başlangıçtan gereksizleri kapat
program silerken revo ile sil kalıntılarıda sil
arada temp felan gereksizleri sil
2 haftada 1 bi combofix ile tarat
hijackthis ile bir sorunları gider yine 2 haftada bir
ben böyle kullanıyorum gram kasmaz benim pc
-
konu etiketindeki sistem daha yok hocam :)
-
ilteris bunu yazdıajan1111 bunu yazdı
32 Bit sistemde Maksimum kullanabileceğin ram miktarı 4 GB tır. 1 TB ram in olsa dahi 32 bit isen 4 gb kullanabilirsin. 64 Bitte ise allahütealanın sana bahşettiği kadarını kullanırsın :)
bunun "işlemci ayaklarıyla da" bir bağlantısı var mı?
32bit lik işlemciye, 64 bit'lik "İşletim sistemi" kurulur mu?
hadi bunu yaptık diyelim; bunun üzerinde çalışan "diğer programların" 64 ve veya 32 bit'lik olması, bu programların çalışmasını, Olumlu olumsuz nasıl etkiler?
yada tersini düşünebiliriz. Aynı durumlarda, neler olur?
(işlemci64bit'lik
işletim sistemi, 32bit'lik.
üzerinde çalışan programlar 32 veya 64 bit'lik olsun.)
diğer durumlar sabit.
Merakımdan soruyorum.
RitmFarbRacourci tarafından 19/Şub/19 01:01 tarihinde düzenlenmiştir -
@RitmFarbRacourci
32 bit işlemciye 64 bit sistem kurulmaz..
Bacaklar işlemcinin bağlantılarını sağlar.. fazla olması bu anlamda iyidir... aynı işlemcinin farklı sayıda bacaklı paketleri oluyor.. bordlara uyumluluk gereği..
64 bit sistem 32bit program çalıştırır
tersi olmaz
Kardeş
64bit sistemde rahat çalışmak için 8Gb RAM öneririm..
Temiz win7 isosu var nette..
https://tb.rg-adguard.net/public.php
Müridin dediği gibi usb ye rufusla yazdır isoyu..
Rufusun sağ tarafında mbr bios uefi gibi şeyler vardı.. mbr seç öyle bir dene.. bordun bios uefi ise uefi seç.. o sorunu ben de yaşamıştım bi türlü boot etmiyordu flaş bellek.. rufusun son sürümü iyi su an..
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıilteris bunu yazdıajan1111 bunu yazdı
bunun "işlemci ayaklarıyla da" bir bağlantısı var mı?
32bit lik işlemciye, 64 bit'lik "İşletim sistemi" kurulur mu?
hadi bunu yaptık diyelim; bunun üzerinde çalışan "diğer programların" 64 ve veya 32 bit'lik olması, bu programların çalışmasını, Olumlu olumsuz nasıl etkiler?
yada tersini düşünebiliriz. Aynı durumlarda, neler olur?
(işlemci64bit'lik
işletim sistemi, 32bit'lik.
üzerinde çalışan programlar 32 veya 64 bit'lik olsun.)
diğer durumlar sabit.
Merakımdan soruyorum.
İşlemci ayakları ile ilgisi olabilir de olmayabilir de. Daha doğrusu işlemcinin pin sayısını belirleyen kriterlerden biri data bus'ının adres uzunluğudur. Mesela Intel'in birçok 64 bitlik işlemcisinin fiziksel adres uzunluğu 36 bittir.
64 bit işlemci komutlarını 32 bit işlemci anlamaz. Bu yüzden 32 bit komut setine sahip bir işlemci 64 bit komutlar içeren bir programı çalıştıramaz (x86 asm dilindeki MOV emirinin birden fazla hex dönüşümü vardır, siz bir kere MOV emrini verirsiniz fakat assembler onu uygun hex koduna çevirir). Emüle edilebilir mi sorusu çok ayrı. Teorik olarak edilebileceğini düşünüyorum fakat gerekli mi?
-
RitmFarbRacourci
32 bit işlemciye 64 bit sistem kurulmaz..
Bacaklar işlemcinin bağlantılarını sağlar.. fazla olması bu anlamda iyidir... aynı işlemcinin farklı sayıda bacaklı paketleri oluyor.. bordlara uyumluluk gereği..
64 bit sistem 32bit program çalıştırır
tersi olmaz
ajan kardeş Kardeş
64bit sistemde rahat çalışmak için 8Gb RAM öneririm..
Temiz win7 isosu var nette..
https://tb.rg-adguard.net/public.php
rim Müridin dediği gibi usb ye rufusla yazdır isoyu..
Rufusun sağ tarafında mbr bios uefi gibi şeyler vardı.. mbr seç öyle bir dene.. bordun bios uefi ise uefi seç.. o sorunu ben de yaşamıştım bi türlü boot etmiyordu flaş bellek.. rufusun son sürümü iyi su an..
ltcelik tarafından 19/Şub/19 21:59 tarihinde düzenlenmiştir